Studenții reclamă starea critică a sistemului educațional

Universitatea Politehnica din București găsduieşte în perioada 29-30 noiembrie una dintre cele mai mari manifestări universitare din țară-„CNSR 2019”.

Evenimentul reuneşte reprezentanții tuturor organizațiilor studențești din România, din Consiliile de Administrație ale universităților de stat și private.

Participanţii dezbat problemele esențiale cu care se confruntă astăzi învățământul superior românesc, iar printre temele abordate de către cei peste 150 de reprezentanți ai studenților și personalitățile din mediul academic invitate se numără „Finanțarea Învățământului superior” sau „Perspective ale cercetării științifice de top”.

Evenimentul este organizat de către Uniunea Națională a Studenților din România.

„Avem așteptări foarte mari de la acest eveniment având în vedere situția actuală critică cu care se confruntă învățământul superior din România cauzată de lipsa implicării decidenților politici în ceea ce privește îmbunătățirea sistemului educațional universitar. Sperăm ca ideile conturate după aceste zile de dezbateri să putem contura un punct de abordare real în trasarea
viitoarelor linii directoare ale politicilor publice din domeniul educației” a declarat Vlad Dediu, președintele UNSR.

În prezent, la nivel național activează peste 300 de organizații studențești care numără peste 400.000 de studenți și care au reprezentați în Consiliile de Administrație ale Universităților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Prima Doamna a Republicii care-si petrece serile in minijup pe Podul Minciunilor a promis ca-si vinde toate proprietatile furate si va finanta studentii meritosi cu Burse Carmen in tari africane prietene – Zimbabwe, Angola si Sudan. Premiantii vor fi trimisi la Specializare pentru Masterat in Somalia.

  2. Așteptăm propuneri utile cum ar fi desființarea unor „asociații profesionale” stabilite prin legi, iar nu prin libera voință a diverselor persoane care activează în vreun anumit domeniu.

  3. S-a vorbit mult, s-au spus multe, mai putin s-a accentuat analfabetismul functional al multor studenti. Daca invatamantul este subfinantat, de ce n-ar fi si unii studenti subdotati. Credem ca ei sunt cei care vorbesc despre subfinatarea invatamantului.
    ps. Cine e finantat substantial de la natura, nu se plange. In tonul lansat de PNL- cu Hai sa ne plangem de orice s-a desfasurat si conferinta subfinantatilor.
    Cine calatoreste pe gratis are pretentia sa mance si pe gartis si cine manaca pe gratis are pretentia ca altii sa dea examene in locul lor, dupa care e cazul sa li se gaseasca un locusor caldut intr-o institutie de stat.
    Ps. Cine se plange n-are idei. E asemeni copiluluio care plange si vrea tata.

  4. Studenții sa urmeze cursurile și seminariile, sa se implice in cercetarea științifică, sa isi pregateasca in mod real și cu responsabilitate lucrarile de finalizare ale studiilor!
    Ce se intampla acum in invatamantul univetditar este o rusine, o crimă împotriva identității naționale și a culturii: cadrele didactice care nu accepta promovarea unor studenti din ratiuni de absente masive si de nepregatire, sunt schimbate din comisii sau inlaturate din evaluari, pur si simplu. Studentii stiu asta si ii dispretuiesc pe cei corecti si seriosi. Este un atac fara precedent la adresa profesorilor responsabili si se incearca inlocuirea acestora cu cadre didactice umile și minute cu promovari avantajoase.
    S-a scăpat de sub control, în baza unei idioate autonomii universitare, rolul și rostul procesului de specializare. Unele universități dau diplome fără nici o jena, celor care sfidează studiul și prezenta la ore!
    Este un haos la nivel național, bazat doar pe finanțare și simularea evaluărilor.

  5. Duceti-va la Cotroceni, ca acolo este „mapa” cu „Romania educata”!

  6. Păi, sunt patrioți frânari, români buni, care știu că educația e periculoasă. Un om cult e un pericol pentru politic, deci sabotează orice formă de invățământ,..Mai puțin academia lui oprea, unde pe plagiat se obțin dottorate cu renumerația mare după buget…Uite și cazul (iarăși) din Tg Mureș,.Nu cred că mai există in lume o nație, care să lupte mai acerb, să nu permită educația copiilor, practic a celora care trebuie să asigure un viitor țării, ca românu patriot ortodox.. Nu cred că există oameni mai obtuzi, mai bătuți in cap, ca românii, care după ce retrocedează clădirea, o proprietate a Bisericii Catolice, interzice funcționarea unei școli in incinta proprie. Invățarea, școala, in oricare limbă pentru niște copii, care vor să invețe, este doar de sprijinit de incurajat, nu de sabotat, de interzis,.. Din… care motve de fapt ?? Că e in limba maternă ?? Păi toate legile din lume permit astfel de școli, de educație.. Cum vine o justiție română,… de altfel vestită, să interzică funcționarea unei școli,, după toate angajamentele și semăturile date de guvernele române pe mai toate tratatele.. Ce fel de nație e românu devreme ce vine azi cu asfel de ”judecăți” primitive ?

    • Micule urs…ce are Sula cu Prefectura….liceul romano-catolic sa fie facut din bani privati…nu bani publici…nu trebuie ca Statul Roman sa finanteze educatia unor tineri care sunt invatati sa urasca Romania…mai studiaza subiectul si nu mai arunca in spatiul public minciuni si interpretari manipulatoare. Iata ce a povestit fostul ministru al invatamantului Popa : am fost la deschiderea anului şcolar în judeţul Harghita şi am intrat în trei clase a V-a şi a VI-a şi am încercat să dialoghez cu elevii în limba română, însă fără nici un fel de succes. Nici când am plecat şi am spus la revedere, elevii nu au răspuns decât după ce li s-a tradus şi au repetat salutul după profesoara de la clasă. Aceşti elevi făcuseră în conformitate cu programa timp de cinci – şase ani câte patru ore de limba română pe săptămână plătite de statul român suplimentar, peste salariul de bază al învăţătorilor. Cu toate acestea, nivelul de cunoaştere al limbii române era aproape de zero. Asa ca…Plimba Ursul…minciuna are picioare scurte!

  7. … este distrus intr-o proportie atat de mare incat cei care merita sa fie in varf si-au facut deja bagajele!Vom ramane aici doar cu ceea ce „pregatim”.Ne asteapta un viitor foarte luminos, daca-l privim prin masca de sudura!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.