Succes mondial al unui joc românesc pentru iOS, Android şi Windows Phone

Watercolors, un joc dezvoltat de Adonis Software – o firmă înfiinţată de Ancu Radu şi Bogdan Florescu, doi foşti colegi şi absolvenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucureşti, a devenit un hit la nivel global, scrie ZF.
„În două săptămâni, mai mult de un milion de oameni au descărcat aplicaţia”, a declarat pentru ZF Ancu Radu. Din numărul total de utilizatori ai jocului, care poate fi descărcat gratuit, circa 2 procente ajung să şi plătească pentru modulele suplimentare sau pentru a primi sfaturi despre cum poate fi rezolvat puzzle-ul, fiecare pachet având un preţ de aproximativ 1 dolar. Acesta este primul joc lansat de companie.

Watercolors a fost iniţial doar pentru iOS, dar cei de la Adonis Software au lucrat la o versiune pentru Android şi una pentru Windows Phone. Versiunea pentru Android a fost deja lansată.

Aplicaţia aminteşte de jocul cu acuarele. Regulile sunt simple. Culori de bază (roşu, gaben şi albastru) se combină pentru a rezulta culorile verde, portocaliu şi violet. Important este să colorezi cat mai multe spaţii în aceeaşi culoare. Esti constrâns fie de numărul de mutări, fie de numărul de mutări şi de timpul necesar pentru a ajunge la nivelul superior. Orice atingere a unei culori se considera mutare. Jocul este foarte simplu şi succesul i se poate datora faptului că nu necesită mult timp.

Radu şi Florescu au înfiinţat Adonis Software în 2011 sub forma unui SRL-D (SRL – Debutant), în cadrul programului guvernamental de stimulare a intrării în business a tinerilor, cu gândul de a accesa finanţarea nerambursabilă de 10.000 de euro oferită de stat şi de a lansa propriile produse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.