Succes pentru „Praştia lui David”, noul sistem antirachetă al Israelului

Israelul a anunţat duminică testarea cu succes pentru prima dată a unui sistem de interceptare a rachetelor balistice, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Apărării, transmite Mediafax.ro.

Potrivit acestui text, „prima fază a dezvoltării sistemului David’s Sling Weapon s-a încheiat cu un test reuşit de interceptare (a unei rachete balistice) de către o rachetă de tip Stunner”.

Acest test s-a desfăşurat în sudul Israelului şi a fost condus de compania israeliană Rafael, care se ocupă de cercetări în domeniul armamentului.

Potrivit televiziunii publice israeliene, testarea sistemului David’s Sling a demonstrat că acesta este capabil să intercepteze în timp real rachete balistice cu o rază de acţiune de 50 până la 250 de kilometri.

Tot potrivit comunicatului, acest sistem este dezvoltat în comun de „The Israel Missile Defense Organization” şi „The U.S. Missile Defense Agency”, în cooperare cu companiile israeliene ELTA şi Elbit pentru radar.

Israelul dispune în plus de un sistem Arrow II conceput pentru neutralizarea rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune, în special iraniene şi siriene.

Un al treilea sistem pus la punct de Israel, Iron Dome, este capabil să neutralizeze rachetele din Gaza cu rază de acţiune scurtă şi medie. Acesta a fost utilizat cu o rată de reuşită de aproape 85 la sută în timpul recentelor confruntări dintre Israel şi grupările armate palestiniene în Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.