Sunteți așteptați la „Mica Unire a producătorilor români”

Ministerul Agriculturii organizează, în perioada 26 -28 ianuarie 2024, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, târgul de produse tradiţionale româneşti „Mica Unire a producătorilor români„.

Evenimentul se va desfăşura cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, în curtea MADR, expozanţii oferind consumatorilor o varietate largă de produse tradiţionale.

„Această manifestare reprezintă o oportunitate de a prezenta frumuseţea şi diversitatea României, iar cu ocazia Zilei Principatelor Unite, invit toţi bucureştenii să sărbătorească şi să cumpere produse româneşti gustoase şi sănătoase, preparate cu har şi pricepere de cei peste 30 de producători locali care vor fi prezenţi la târg. Astfel de evenimente ne oferă prilejul de a aprecia tradiţiile şi moştenirea transmise de-a lungul generaţiilor, ce reflectă identitatea unică a fiecărei regiuni a ţării noastre. Să cumpărăm cu dragoste, din România! La mulţi ani, dragi români!”, a declarat ministrul Agriculturii Florin-Ionuţ Barbu, într-un comunicat.

Astfel, potrivit sursei citate, cei care vor vizita târgul vor putea achiziţiona o gamă diversificată de produse agroalimentare din toate regiunile ţării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, turtă dulce, tăieţei de casă, conserve de fructe şi legume, vinuri şi băuturi spirtoase.

La eveniment vor participa, alături de producători, membrii ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia şi producători reprezentativi din domeniul agroalimentar din alte zone ale ţării, cu preponderenţă producători/procesatori care deţin atestate de produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale şi sisteme de calitate europene.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-şi procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene Indicaţie Geografică Protejată – IGP: Magiun de prune Topoloveni şi Telemea de Sibiu. De asemenea, se vor regăsi produse procesate din fructe de aronia, dar şi diferite sortimente de miere şi produse ale stupului, care provin din sistemul agriculturii ecologice din România.

Din arealul zonei montane se vor găsi produse precum: dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume, fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse fructe, legume proaspete şi diverse produse obţinute din lavandă.

Evenimentul va fi deschis din 26 până pe 28 ianuarie 2024, între orele 9:00-19:00, iar în ultima zi, 28 ianuarie 2024, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 16:00.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8577 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Mămăligă și orez, ceramică de…nu recunosc stilul.
    Legat de polenta, la Paris, sfîrșit de secol XIX, era Clubul Mămăligarilor.

  2. MIca Unire se sărbătorește ‘după’ … 24 Ianuarie într-un spațiu restrâns, bătaie de joc la adresa altor producători care ar fi dorit să participe la un astfel de eveniment.

  3. terminati dragi tovarasi cu prostiile: Mica Unire nu exista, exista Unirea de la 1859… restul e limbaj inselator, lauri fara acoperire, noroc la plesneala…

  4. Mica Unire este denumire de mitici. La astia totul este minuscul, ca la cluuujeni boculisti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.