Suspiciuni de corupție în jurul JO de la Pyeongchang

Suspiciuni de corupție în jurul JO de la Pyeongchang. Jocurile Olimpice de anul acesta ar fi fost organizate – în localitatea din Coreea de Sud după ce voturile unor membri CIO ar fi fost cumpărate. Este acuzația uluitoare dezvăluită de portalul Francs Jeux. În centrul afacerii ar fi compania Samsung, care ar fi „cumpărat“ voturile a 27 de membri CIO. Aceștia ar fi votat pentru Pyeongachang în schimbul unor contracte de marketing sau acorduri de colaborare cu „gigantul” electronicelor, partener al CIO în cadrul programului TOP.
Totul ar fi ieșit la iveală în urma anchetei de corupție desfășurată în Coreea de Sud în jurul fostului președinte din acest stat, Lee Myung-bak. Fost șef de stat între anii 2008-2013, Lee Myung-bak a fost trimis în judecată luni, 9 aprilie, pentru corupție, abuz de putere, deturnare de fonduri și evaziune fiscală.

Lee Kun-hee, preşedintele Samsung, şi Papa Massata Diack, fiul fostului preşedinte al federaţiei internaţionale de atletism, sunt cei care ar fi organizat totul. Lee Kun-hee a fost membru CIO.

Numele celor 27 de membri CIO suspectați de corupție nu se cunosc încă. Se pare însă cu 12 dintre aceștia ar fi originari din Africa.

Oraşul PyeongChang a obţinut, la 6 iulie 2011, dreptul de organizare a „Olimpiadei albe” după ce şi-a depus candidatura de trei ori consecutiv, în 2010, 2014 şi 2018, potrivit site-ului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Aproape 3.000 de sportivi din 92 de țări au participat la Jocurile Olimpice găzduite de orașul sud-coreean Pyeongchang. Lotul României a fost format din 28 de sportivi, înscriși în competițiile de bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, patinaj viteză, biatlon, sanie și skeleton. Competiția a avut loc între 9 și 25 februarie anul acesta. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 a fost prilejul unui eveniment istoric. La deschidere a participat şi președintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, Kim Yong-nam.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Care este problema? Se cunoaste ca diferite intreceri sportive ( nu numai Olimpicile) sunt aranjate pe sub masa de ani de zile,multi oameni au propus o singura tara ptr cele de vara si iarna dar cum nu poti face bani murdari,totul a ramas un vis.La fiecare 4 ani,miliarde de $ sunt aruncati pe constructii olimpice si pe urma ce devin? ruine.In loc sa desemnezi o insula greceasca sau ceva teren prin mijlocul Canadei,unde fiecare tara va plati ptr. constructie si reparatii,nu,aranjam ceva afaceri sa facem terenuri de fotbal prin jungla braziliana,ceva stadioane sportive prin centrul aglomerat ale un capitale etc,.Ati vazut cumva ce sa intamplat cu fostele centre olimpice? ruine.Nimic nou aici,cand intrecerile sportive internationale sunt murdarite de politica nu te mai mira ca si banii au un rol.

  2. BulaB: cu insula greceasca chiar ca ai nimerit-o! ideea expusa este insa in principiu corecta! dar doar in principiu! de regula organizarea revine unor tari cu potential foarte mare! daca ai alege tari cu potential mai mic, pe presupozitia ca construind infrastructura in acea tara se va dezvolta si sportul, greu de realizat asa ceva! Bill Gates si-a facut inventiile intr-un garaj si apoi a ajuns la constructie! nu faci constructii ca poate or veni apoi sportivi pe-acolo! asta apropo si de ideea guvernantilor de a face stadioane, asa cum Nastase a facut proiectul acela cu 400 de sali de sport! cand vom vedea pe strazile noastre mii de oameni facand jogging dimineata, atunci vom mai vorbi! revenind la tema, lucrurile nu au cum sa se schimbe! jocurile olimpice sunt forme de plasare de reproducere economico-financiara, locuri de munca, reducerea somajului, angajari temporare de munca…plus bani pentru elita…interesant cum o tara dezvoltata precum Coreea are o coruptie dezvoltata..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.