Sute de șobolani au invadat o zonă din parcul IOR din București

Reporterii Digi24 au surprins sâmbătă imagini cu sute de șobolani care au invadat parcul IOR din Capitală, într-o zonă retrocedată, pe o rază de 100 de metri.

Autorităţile spun că nu pot acționa pentru că terenul unde rozătoarele îşi fac veacul este retrocedat.
„Noi nu putem să riscăm să facem amplasarea momelilor pe un teritoriu care nu e în supravegherea cuiva. Am încercat să limităm, în sensul să amplasăm momeli, la limita parcului. Acum suntem într-o corespondență cu Primăria Capitalei, să vedem cum putem rezolva problema cât mai urgent”, a declarat la Digi24 Constantin Răduţu, reprezentant al firmei de deratizare 3D România, care are contract cu Primăria Capitalei.

Reacția Primăriei Capitalei
„În acest an, în parcul Alex. Ioan Cuza (fost IOR), 3D România, în prezența reprezentanților Direcției Parcuri sector 3, a executat tratamentul de deratizare în data de 20.05.2014. S-au aplicat momeli raticide în cantitate de 59,19 kg, momeli amplasate în stații de intoxicare plasate în locuri ferite. Precizăm că în portiunea de teren aflată la intersecția str. Nicoale Grigorescu cu bd. Liviu Rebreanu (stația de metrou Titan) nu au fost aplicate tratamente de deratizare deoarece acest teren este o proprietate privată al cărui proprietar nu a putut fi identificat și contactat. Toate prestațiile de deratizare se execută numai cu acordul și în prezența proprietarului sau a administratorului respectivei locații. În perioada următoare, în parc se va reveni cu un tratament suplimentar, dar este absolut necesar ca reprezentanții Primăriei Sectorului 3 să sprijine punerea în aplicare a Planului de Igienizare în acest parc prin identificarea deținătorului acestui teren. În cazul în care acesta nu va putea fi identificat, pe acest amplasament nu vor putea fi făcute tratamente și va exista în permanență un focar de dezvoltare a populațiilor de șobolani, lucru care va conduce la diminuarea gradului de decontaminare cu acest vector în parcul Al. I. Cuza”, se arată într-un comunicat remis Digi24.

Cătălin Apostolescu, medic la Institutul Matei Balş, a declarat pentru Digi24 că șobolanii pot transmite o multitudine de boli și i-a catalogat drept „bombă biologică”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.