Suveranitate, naționalism, patriotism vs progresism

Mai aparţine România cetăţenilor ei? Sau labirintului Serviciilor (Securităţii), Cotroceniului, Justiţiei teleghidate, ONG-urilor, băncilor, marilor corporaţii şi cohortelor de oportunişti străini de interesele ei?

Asistăm la o adevărată «cruciadă» condusă de «culturalnicii» aserviţi soroşismului globalist împotriva statului-naţiune, împotriva familiei tradiţionale, împotriva credinţei. Scopul lor este implementarea ideologiei progresiste «woke», noua «religie» americană.
O naţie este reprezentată de identitatea sa, prin istoria sa, tradiţiile ei ancestrale, prin suveranitate. Cei care aruncă la gunoiul globalist aceste fundamente, ce pun în loc? Stergerea Identităţii!

«Locuitorul » ca apartenenţă la un sistem multicultural! Omul fără origine, «neoumanul», sclavul modern al unui unic tip de societate, cea a capitalismului intruziv! Omul nou, fără memorie, căruia i se introduc fişele gândite în laboratoarele sistemului atlantist! Ciborgumanul cipat!

Acestui sistem i se opun valorile suveraniste ale naţionalismului şi patriotismului, duşmanii incontestabili ai construcţiei europene «Ursula von der Biden». Însă nu trebuie confundat naţionalismul, cel care promovează unitatea culturală a românilor ca naţiune, cu valoarea extremistă, cea a ultranaţionalismului, ceea ce încearcă la comandă propaganda ideologică a presei mainstream.

Ideile naţionaliste sunt specifice evoluţiei istorice ale unei Europe de la sfârşitul secolului XIX şi ele au condus la apariţia statului modern român. Există partea sănătoasă a naţionalismului, cea care plecând de la fiinţa românească, o îmbogăţeşte permanent, contribuind cu valenţele sale atestate de timp, la un dialog şi o conlucrare complexă şi respectuoasă cu celelalte ţări. Naţiunile suverane pot forma Marele Compendiu al patrimoniului istoric universal, în care specificitatea fiecăreia îmbogăţeşte ansamblul.

Patriotismul reprezintă ataşamentul de ţară, respectul pentru moştenirea patrimoniului, pentru istoria şi limba ţării. El nu reprezintă o valoare retrogradă, cum se chinuie să o prezinte mercenarii sistemului, mufaţi la ordinele Comisiei Europeene de la Bruxelles. Putem spune că patrioţi români ca Bălcescu, Xenopol, Eminescu, Iorga, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân nu au adus un aport important istoriei ţării? Tăcerea noastră la denigrarea patriotismului face jocul manevrelor politice perfide, periculoase! Tăcerea nu este mereu de aur!

Globaliştii au indus ideea falsă că tezele suveraniste aparţin unei ideologii naţionaliste de sorginte nazistă. Scopul unilaterismului american este să creeze un Imperiu Mondial, însă acest lucru nu mai este acceptat. Acestei lumi unipolare americane, i se opune ca o contrapondere redutabilă, lumea multipolară care nu mai suportă aroganţa hegemoniei jandarmului lumii, SUA. Acest globalism despotic trebuie oprit, o gândesc si o spun chiar si foarte multi americani!
De ce este ruşinos, neadecvat şi considerat reacţionar, să fii patriot? Este o crimă să îţi iubeşti patria şi să te opui dispariţiei ei? Cu ce te impiedecă acest fapt să dialoghezi şi să conlucrezi cu celelalte naţiuni?

Poţi fi proeuropean rămânând un stat suveran, nu trecut prin maşina de tocat progresistă. Cei care distorsionează prin propagandă aceste noţiuni, sunt de fapt adevaraţii duşmani şi trădători ai României!

Din ce motive identităţile unor popoare trebuiesc înlocuite, colonizate cu modelul cultural şi social american ? De ce SUA şi UE, prin intermediul tehnocraţilor progresişti implantaţi de Soroş şi de democraţii americani, al ONG-urilor purtătoare ale doctrinei universităţilor ideologizate din America, decid şi impun ţărilor europene tipul de societate – cel al progresismului marxist ? Pentru interesele economice si geostrategice americane! Cu ce drept? Dar ce este şi mai grav, este că deviza « America first » este sprijinită în detrimentul suveranitaţii de stat în ţările ale căror guverne sunt aservite intereselor transatlantice. Și România ocupă un loc de frunte în îndeplinirea ordinelor şi dispoziţiilor! SUA este o autocraţie a elitelor globalist-progresiste! Războiul din Ucraina, prin procură, contra Rusiei, purtat de Maidan-creaţie a politicii administraţiei americane, putea fi evitat prin diplomaţie şi respectarea regulilor stabilite intre Gorbaciov si Regan, Bush. însă el trebuia să aibă loc, corifeii Pentagonului deciseseră. « Calul Troian » fusese ales, miza era distrugerea Rusiei! Mor sute de mii de tineri, când acest lucru îngrozitor se putea evita prin raţiune şi dialog. Oare SUA îşi aduc aminte că au atacat Irakul făcând sute de mii de victime, fără avizul ONU şi minţind opinia publică internaţională? Că au creat, într-o ţară devastată, bazele statului islamic care a terorizat planeta? Îşi aduc aminte că au bombardat la fel Belgradul, fără autorizaţia ONU, creând Kosovo? Dar astăzi este prohibit să reamintim aceste adevăruri, devii automat.. putinist fascist ! Oare această destabilizare a regiunii din Europa de Est, prin crearea conflictului ucrainean, nu face parte dintr -un proiect strategic de anvergura ,menit pentru a schimba un echilibru al puterii in Europa ?—îşi pun întrebarea unii comentatori americani. « Primăvara arabă » şi războiul civil din Siria, orchestrate de CIA sunt alte exemple de luat în seamă.

Acum, sub dictatul UE şi NATO, vor să ne lepădăm şi de identitate. România trebuie să-şi apere suveranitatea vândută pe nimic pe tarabele Occidentului. De 33 de ani, prin alternantă, guvernele PNL-PSD au continuat devalizarea şi aservirea României. Pentru conservarea puterii! «Na-ţi-o tie, dă-mi-o mie; chiar mă aliez cu «ciuma rosie» la ananghie; şi eu, mă fac frate cu dracu’ până trec lacu’. » Circulez, il n’ y a rien a voir!

Oare ce determină poporul român să evite să privească aceste adevăruri? Dacă la nivelul individual, noţiunea de demnitate nu mai face parte din setul actual de valori şi devine chiar un obstacol pentru oportunişti, la nivel naţional, lipsa demnităţii este devastatoare! Nu mai exişti! Marile naţiuni nu vor respecta niciodată un popor fără demnitate şi un preşedinte care nu apară interesele ţării pe care o reprezintă, îi pot numai folosi. Rolul unui preşedinte este de a se identifica cu ţara şi poporul său. O lipsă de asumare reprezintă cea mai mare trădare, el fiind reprezentantul acestora. Numai o adevarată politică externă reprezentând interesele poporului român poate crea un partenariat echitabil. Suntem europeni, însă nu vasali UE! Vrem să fim respectaţi, trebuie să fim respectaţi, însă acest lucru nu este posibil din poziţia « ghiocel ».

Suntem într-un deficit bugetar enorm. Nu ni se dau explicaţii pentru cele o sută de miliarde împrumutate cu cele mai mari dobânzi, suntem datori să plătim iresponsabilitatea şi îmbogăţirea unor politicieni straini de interesele Romaniei. Cine a creat, cine răspunde pentru acest faliment? Evident guvernele care se rotesc şi ne ameţesc. Fiind obisnuiţi cu gustul mierii, acum doresc să le încredinţăm din nou puterea, ca nişte proşti şi inconstienţi ce ne consideră. Interesele occidentale nu trebuie să pună în pericol interesele ţării. Numai sprijinul Ucrainei, care preocupă prioritar clasa politică, ne-a costat 1% din PIB. Deşi am sacrificat enorm pentru un război care nu este al nostru, România nu reprezintă mare lucru în ochii Ucrainei, din moment ce îşi permite să facă, fără consimţământul României, lucrări care pun in pericol echilibrul ecologic al Deltei, considerată patrimoniu UNESCO. Poporul român pare neinteresat de propria-i soartă, se dispută, pro şi contra »gheboasei »! Halucinant! În schimb, dacă proiectul de ordonanţă privind reducerea deficitului bugetar ar intra în vigoare, pentru cultură ar fi un dezastru! S-ar distruge 45% muzeele din România. Este inadmisibil, Domnule Preşedinte, Domnule Prim Ministru, domnilor miniştri şi parlamentari, un adevărat atentat la adresa instituţiilor culturale naţionale! Acesta este proiectul dvs. « România Educată »?

Unde este protejarea Patrimoniului cultural? Cultura reprezintă un factor de excepţie, de mândrie şi educaţie, care trebuie protejat, aşa numita «Excepţie Culturală». Pentru prestigiul României, Brâncuşi a făcut mai mult decât toate guvernele! Cuvintele lui Mircea Eliade – « Dintr-un popor nu rămâne decât cultura! », trebuie obligatoriu să ne dea de gândit tuturor, Domnule Preşedinte! Și aş vrea să le mai reamintesc guvernanţilor actuali, că în timpul celui de al 2-lea război mondial, un ministrui i-a propus lui Churchill o diminuare a bugetului alocat culturii, pentru ministerul de razboi; răspunsul, rămas antologic, al marelui politician: « Atunci, pentru ce ne mai batem?

Domnilor guvernanţi, vă dăm o soluţie: abolitţi pensiile speciale! Ale parlamentarilor, serviciilor, generalilor, magistraţilor, procurorilor, diplomaţilor! Și păstraţi muzeele! ! Suntem convinsi că vor fi » entuziaşti » să se sacrifice pentru patrimoniul cultural al patriei, pentru conceptul scump Domnului Preşedinte, «România Educată»!

Imnul Naţional  mai reprezintă un simbol al naţiei, chiar dacă vedem permanent politicienii cu mâna în dreptul inimii, (inima, de ce?, de..imagine!) sfidându-ne inteligenţa. Suntem dispuşi să cedăm suveranitatea naţională pentru viitorul luminos al globalismului unilateral american? Surprizele alegerilor prezidenţiale nu mai ţin de voturile noastre, ele nu mai sunt îngăduite de partenariatul euro-atlantic şi de Servicii; exista arma fatală, STS-ul, votul electoratului este necesar numai pentru a cauţiona această neodemocraţie care atacă Constituţia ţării. Aţi uitat mănăstirea Văcăresti şi toate bisericile distruse? Sunteţi de acord că muzeele sunt marea pacoste financiară a României!? „Jos cultura” începe în România, dar sa fim optimisti, avem un tineret.. »untold”- , Gheboasa este la modă, nu Festivalul Enescu. Decadentocraţia, nou concept romanesc..

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21

35 de Comentarii

 1. Sunt de acord cu salvarea muzeelor, dar argumentarea este de tot rahatul. M-am săturat de aceleași clișee: război prin procură, dispărem ca nație etc. De când lumea țările mari și mai dezvoltate au încercat să-și sporească influența, de când lumea țările mai mici a trebuit să-și aleagă aliații. Întrebarea pentru noi acum este cu cine dorim să ne aliem. Dorim să facem compromisuri mai mici ca să evităm un compromis mare? Auzeam un analist sau ceva spunând că pentru a intra în Schengen, ar fi trebuit să blocăm intrarea Finlandei și Suediei în NATO. Părerea mea este că așa ceva nu se face.

 2. Este si aceasta confruntare mondiala o cauza a razboiului din Ukraina. Rusia isi vedea amenintat viitorul datorita capului de pod Ukraina prin care marele rau incepea sa se infiltreze in Rusia. Lupta se da acum intre Rusia si Nato. Rezultatul a fost uimitor. Majoritatea tarilor globului incepe lupta.

 3. RO este o colonie a Diavolului ,drogat ,pedofil si criminal

 4. nevoia de scuza…interesant tiparul mental colectiv si rezonanta acestuia…

  „Însă nu trebuie confundat naţionalismul, cel care promovează unitatea culturală a românilor ca naţiune, cu valoarea extremistă, cea a ultranaţionalismului,…”

  sintem ceea ce sintem sau etichete? atasamentul fata de roluri si etichete…of!

 5. Noul Israel, Marele Israel ! A spus-o direct, oficial si public Zelenski inca de anul trecut. Acesta este scopul razboiului in Ucraina. Dupa Israel in UE si in NATO urmeaza Marele Israel in Europa. E prea logic daca n-ar fi prea cinic.Aroganta cu care se afiseaza si cere tuturor, oficial, sa i se supuna si sa-i dea arata clar asta. Proiectul dateaza de pe vremea lui …Bismark ! La Versailles in 1919-1920 a fost afisat oficial, in 1947 au obtinut Israelul in Palestina. Singura problema mare a ramas Rusia si maruntisuri…. facute de mult nesemnifucative, cum ar fi ….romania de azi care are impertinenta sa mai creada ca i se cuvine si partea de moldova de nord si cea pana la Nistru ! Ni se baga si ucraineni in case. Restul, cum vedem e doar….tacere !Apropos, panza tricolora expusa la fiecare institutie nu are stema, asa cum cere legea, deci nu mai avem nici stat !Si fcurand limba oficiala va fi mai multe, apoi una va fi scoasa ca sa fie multumite pe deplin….numai minoritatile !

 6. De ce sa mai fim proeuropeni când Bruxellul folosește toate mijloacele ca să-și implementeze agenda neomarxista? De ce sa fim pro Atlantici când NATO după ce ne-a transformat in coloniei a pus la conducerea tarii slugi credincioase care pentru o mângâiere și șansă de a-i linge boasele sunt capabili sa-si vândă parintii, rudele și prietenii, căci despre tara care au pus-o la dispoziția lor nu are rost sa mai vorbim? De ce sa sa împărtășim valori care distrug sentimentul național, care ucid spiritul acestei nații si-l târăsc in groapa globalismului nimicitor? Sa fim nationisti. Sa ne respectam tradițiile, familia, credinta, valorile trecutului. Sa fim noi înșine, militând pentru acest deziderat. Sa spunem NU împlicarii in acest stupid conflict generat de americani. Sa spunem NU lgbtiqismului și degradării morale a societății. Sa spunem NU prostituției intelectuale practicate de asa zișii intelectuali. Sa spun NU hidoseniei numite UE și NATO. Sa spunem nu vânzării resurselor, vânzării solului, puincuristilor, vânzătorilor de suflete, de copii. Sa spunem NU urâțenie, urii, parvenitilor, impostorilor, trădătorilor, navetistilor, gloabelor cu sepcute, falsilor revoluționari, taratorilor, idioților, serviciilor antinationale, unor medici autori de genocid, ziariștilor cu statut de Iude, realizatorilor cu stele pe umăr și steagul Americii în suflet. Sa spunem NU achiziționării de armament din camarilei Liuriciului perfid. Sa spunem NU specialilor și Relublicii Procurorilor, Medicilor și Securiștilor antisuveranisti. Sa spunem NU distrugerii sistemului energetic, învățământului, maltratarii limbii și frumuseții ei. Sa spunem NU celor care ne cer votul doar pentru a continua distrugerea tarii, a sufletului și spiritul ei. România trezeste-te.

 7. Felicitari pentru articol. Sper ca NATIONALISMUL care ii „imbraca” acum pe unii sa nu ne intoarca la o dictatura „socialist-stiintifica” cum am mai trait. din nefericire, este suficient ca un singur monstru sa puna laba pe putere si sa refuze sa o mai lase. de acolo vine tavalugul. s-a mai intamplat si, cu atatea minti tulburate in clasa politruciei anti-romanesti, imi este teama ca nationalismul sanatos a murit odata cu acei ROMANI ADEVARATI, pe care i-ati enumerat. trebuie sa fii un OM special pentru a infaptui NTIONALISMUL, fara a da in balariile dictaturii.

 8. Cu toate „reparatiile capitale”, cu transplanturi de organe luate de la unii pe care nu i-a intrebat daca sunt de acord, Mos Soros se apropie de capatul de linie.
  In 2024, meciul dintre „suveranisti” si „planetari” intra in faza „pe alegeri”.
  Vom vedea atunci, daca cosmelia cladita de „Nea Caisa Schwartzmann” intensiv in ultimii 40 de ani, incepe sa se clatine.

 9. Cei mai periculosi progresisti din Romania sunt cei care azileaza in puzderia de ONG-uri ale lui tataie Soros. Castiga acolo de zeci de ani un ban bun si nemuncit. Ei sunt raspunzatori de aparitia derbedeilor #rezist dar si a celor de-si zic useristi incepand cu primarul securistilor Nicusor. Toti s-au dovedit a fi groparii acestei tari. Ghinionul lor este ca lumea a inceput sa se miste. Cum o vor da la intors toti acesti servitori aflati in slujba stapanilor lor de afara?

 10. Și credeți ca dacă vom sta toată ziua în biserică și muzeu ne va merge mai bine? Idei generale, utopii. Se vede ca nu înțelegeți mare lucru din ceea ce se întâmplă în lume. Și nu ii faceți nici pe cititori sa priceapă.

 11. O singura optiune aveti, ca va place, ca nu: urmati-l pe Victor Orban si fiti onesti.

 12. Nu văd antagonism, contradicție, intre suveranitate, naționalitate, patriotism și progesism.. Mai degrabă cred că una fără alta nu funcționează..Să vrei progresul nu e de condamnat,. Să fii naționalist de asemenea e chiar indicat.. Fiecare nație are caracteristicile ei, care nu sunt decât plusuri, nu minusuri..Cu suveranitatea e cam bai,. Căci romania a cam pierdut-o.. Practic a cedat americii și UE in luarea de decizii importante…ceea ce pune sub semnul intrebării necesitatea clasei politice autohtone..Deveme ce mereu altu zice de ce și cum să faci, nu cred că ai suveranitate.. Ești de fapt slugă bleagă fără voință, eventual bună de trimis după țigări și bere..Românu in mândria lui națională prostească invelită in tricolor, nu realizează aceste ”mici amănunte”..

 13. V-am lasat prosti si saraci,v-am gasit si mai prosti si mai saraci.vorbele lui Brancusi la reintoarcerea in tara…

 14. …toate aceste deziderate nu pot fi obtinute decat prin organizare…de aici si atacurile la adresa aur!…nu-i deranjeaza mitingurile ci faptul ca acestea demonstreaza capacitatea de mobilizare, lucru pe incearca sa-l dinamiteze de 33 de ani…stiu ca va suna urat dar…nu mai iesim din acest marasm in care ne-au afundat capusele numite politicieni decat printr-o dictatura militara, hotarata…

 15. Care s-a dus si ales cu mana lui ce au vrut secu inca de la intrarea NATO-UE? Prin aducere a lui Basescu si Iohannis usile larg institutiilor statului larg deschise sorosistilor.
  Aia cu Basescu si Iohannis si l-au bagat singuri pe dracu in casa. Si ce sa vezi s-au trezit ei ca nu mai scapa din ce singuri au intrat si trebuie sa dea bir cu fugitii in west.

 16. „Mai aparţine România cetăţenilor ei?”

  Romania apartine cetatenilor ei (sa nu cumva sa spui o prostie), doar unii cetateni nu mai apartin Romaniei, tradatori de tara si de neam, decand tradarea nu se mai pedepseste cum trebuie (1989). Romania trebuie aparata cu arma in mana, nu mai prostiti lumea ca Inexistentul nu doarme ! L-ati vazut in 15 Aug pe ala care serveste pe nevasta-sa, nu Romania !!! Voi l-ati ales. Va urez ca anul viitor sa alegeti un membru CC al UTC, turnator dovedit la securitatea ceausista, fost presedinte la PNT (care PNT ?). Si ala serveste pe nevasta-sa. Continuati, pentru ca meritati. Va sustin.

 17. Ataitea „isme” ca ne-ai zapacit. Catalogarile sunt o capcana din care se iese foarte greu. Arunca un grilaj asupra fiecarui obiect analizat. Ar trebui sa ne ghidam dupa libertatile vizate si sa luam ce e bun din toate tendintele. De veacuri asta a fost „Romanian way”. E ca si moda

 18. Florica Petre, atat ai putut pricepe din tot articolul?! Chiar ca nu-ti dezminti conditia comuna tuturor useristilor progresisti.

 19. daca te raportezi la oficialitati, nu suntem pt ca insasi aderarea a fost conditionata, un lung proces de acceptari/cedari. Daca avem ratiune intelegem ca suntem suverani pe propria fiinta, inca nu-s camere la tron, inca putem consuma putin sau mult in functie de buget dar si de sanatate. Exista o suveranitate pe care nici un pamantean nu ne-o poate lua. SUFLETUL el apartine Creatorului si nu poate fi ucis de nici un om al intunericului. Sufletul este cel care a dat lumii eroi, martiri sfinti. Iar legea universal valabila orice forta are o forta de semn contrar, orice crestere are o descrestere, iar in natura tot ce se naste intr-o zi moare. Asa ca intr-o zi toate popoarele care au incalcat LEGEA lui Dumnezeu vor fi izgonite dupa Pamant, iar Sufletul care n-a invatat sa fie bun va pieri prin acea ”a doua moarte”. De aceea patriarhii, Iisus si Ioan au tot avertizat cine nu intelege ca prin faptele sale nu se distruge doar pe el ci si poporul „stolul de suflete” va afla in ziua cand se va repeta „alungarea din rai”. Adica nu vor mai vietui pe Pamant ci pe o alta planeta din Univers. Au stiut-o si sumerienii pt care timpul de la creatie la disparitie era aprox. 500.000 de ani. Acest timp este spre sfarsit, iar ei in loc sa devina mai buni pt a primi o sansa devin tot mai lacomi, desi de 2300 de ani Alexandru Macedon le-a spus:”nu luati nimic dincolo”, poate atunci deja a inteles desertaciunea cuceririlor sale.

 20. Ursare, ai totusi o scuza chiar daca nu prea intelegi in limba romana. Peste tot minoritatile dintr-o tara fie ele etnice, elgibitiste, religioase (sectante) etc lupta reflex pentru globalism. Este normal.

 21. fiti onesti si urmati-l pe orban, un individ lipsit de onestitate… ca va place sau nu … ha ha ha singura optiune… ha ha ha

  cineva lasa impresia ca nu detine proprietatea termenilor pe care-i foloseste… amuzant…

  reducerea lumii la absurd… ciudata indeletnicire…

 22. Poți fi naționalist, suveranist sau cum vrei tu, dacă îți plătești birurile la timp.
  Iar demnitatea începe abia după ce îți coși pantalonii în tur.
  Dacă vrei să fii puternic, trebuie să câștigi războaie. Nu să-ți plângi bătrânii jefuiți sau copiii vânduți.

 23. Evvreii satanisti au capturat jumate de ameruca. Sorosh e diar unul din sefii lor. Globalismul vrea imperiu evvreiesc satanist. Nici toti evvreii nu sunt deacird cu Satana dar pentru vani au inchis ochii la crime si macel. Seful serviciilor romanesti avea doctorat in globalizare. …adica in dustrugerea statului roman. Despre asta e vorba. Sunt infiltrati la varf peste tot in functii cheie.

 24. Globaliştii au indus ideea falsă că tezele suveraniste aparţin… globalistii au introdus o teza (plictisitoare de altfel, nu gasiti sau nu va pricepeti?) care asteapta o antiteza pentru a se sintetiza intr-o solutie draga lor.
  bozgore, tu vezi-ti de natia ta, nus ce te …grija de o natie pe care o urasti si dispretuieti? hai sictir de dimineata, sa-ti treaca greata

 25. @ Aiurea!, ești un trol prost. Păi da, vorbești aiurea bre..In europa sunt multe țări care au alte nații minoritare pe teritoriul lor,. Se pare că ar fi spre 25 milioane cei de altă naționalitate decât țara in care trăiesc. Nu știu nici una dintre ele care să vrea globalizare, Globalizare ??.. Dimpotrivă,.. plecând de la irlandezi, catalani, tirolezi, flamanzi,.secui, turci ,.. nu am văzut, auzit mișcări pro globalizare,. Nu știu de unde ai scos ideea bre.

 26. Suveranitate, naționalism, patriotism vs progresism/progresist … NU SE EXCLUD in mod automat …

  progresist, progresiști, substantiv masculin
  1. Partizan al progresului pe plan politic, social, economic etc. DEX ’09

  capitalism, substantiv neutru
  1. Sistem social-economic și politic-ideologic bazat pe proprietatea privată, piața liberă și libertatea de acțiune. DEX ’09

  globalism, substantiv neutru
  3. Ideologie a unor grupuri cu interese mai largi decât cele naționale. MDN ’00.

  cosmopolitism, substantiv neutru
  1. Doctrină frecventă în secolul XVIII, care promova ideea cetățeniei universale. DEX ’09.
  1.1. peiorativ Concepție potrivit căreia patria e lumea întreagă, iar omul, cetățean al ei. DEX ’09
  2. Manieră cosmopolită de a trăi. DEX ’09
  3. Admirație manifestată față de tot ce este străin. DEX ’09

  imperialism, substantiv neutru
  1. Tendință a unui stat dezvoltat de a-și extinde influența politică, economică și culturală asupra altor state mai puțin dezvoltate, impunându-le propriile legi. DEX ’09

  ASADAR … se POATE si PROGRESISM si CAPITALISM de tip strict NATIONAL (incluzand Suveranitate, naționalism, patriotism).
  ASADAR … se POATE si PROGRESISM si CAPITALISM la scara GLOBALA (incluzand globalism, cosmopolitism, si imperialism).

 27. Confuzie de termeni…Nationalism si Suveranism
  sanatos inseamna progresism… Progresism fara Suveranism inseamna Colonie….E gresit sa numesti fanii Coloniei ca progresisti….In Europa Progresismul inseamna Colonialism….In Romania NU exista partid Suveranist …AUR nu este partid Suveranist, este doar o pacaleala…Partid Suveranist esti daca ai in Program ROExit…Daca nu ai curaj nici macar sa scrii in program nu esti Suveranist. Esti un pacalici.

 28. Afi nationalist ? Iaca intrebarea la care textierul habar nu are sa raspunda sau nu stie ce inseamna .A fi nationalist inseamna doar un model statal atasat cetatenilor aflati pe aceste meleaguri posibilitatea de a exista ca natie .Fara existenta faptica a cetateanului toate celalalte vorbe nu fac doi bani .A cinta cintece presupus patriotice a te bate cu pumnul in piept mai ceva ca si Kong ca esti doar tu esti roman cind te afli in Europa devenita unita este o prostie ,o miniciuna sfruntata .Alegerile facute de catre Presedintele Iohannis au fost toate indreptate spre a putea exista ca natiune in acest complicat moment istoric .Fara UE si NATO eram prada corbilor din jurul nostru .Vedeti ce face Vucic si Orban de Budapesta .Vedeti ce fac rusii lui Putin .A 4xista este sinonim cu UE si NATO .Niste „ametiti” dornici de revenirea ceusismului inca mint cetateanul .

 29. „Cei mai periculosi progresisti din Romania sunt cei care azileaza in puzderia de ONG-uri ale lui tataie Soros”

  Gyury baci inchide mustaria din Europa, a infrant !

 30. Ce se discută în articol și cum bat cîmpii malazii! Dar e bine că ne putem distra cu aberațiile lui Elena popa și cu minciunile lui Tomlin je suis pas Charlie. Și Charlie poate savura că aceia au rămas în urmă față de el.

 31. Cum?, citez „Suveranitate, naționalism, patriotism vs progresism” in Romania? Nu, oameni buni! Nu exista decat slogane si actiuni intre clanurile din politica romaneasca! Sa luam ultimul exemplu: pnrr facut de usr(stelari+corporatii) avizat politic fara nicio analiza reala amanuntita in parlament, in ultimele zile a fost cateva ragete in surdina si a fost avizat!, respectiv, trimis urgent! Ce inteleg eu din actiune? Toti au furat masiv, au intrat usr in parlament, au fost scosi de la guvernare, neavand timpul necesar pentru imbogatire si le-au dat mana libera prin pnrr, compensare la tot ce se intampla si se va intampla intre ei sau la nivel de tara. Acesta compensare ascunde si mitingurile uriase, plangerile penale, jicnirile si dovezile imbatabile(doar ca usr trimit dovezile la tvrealitatea si b1+digi), motiuni de cenzura plus destule formalitati de a teroriza partidele de baza. Mecla parosului fabricant al pnrr dezvaluie cand e live exact ce am scris! De ce sa aruncam vina in unii sau altii cand toti sunt complice la distrugerea economiei si tarii? Urmeaza completarea…

 32. Completare: Pana si unii de la aur sug din pnrr pe complicitate palmata unita cu usr! Suveranitate, nationalism si patriotism in Romania?, de unde sa existe daca patriotul din politica pune la dispozitie pamantul tarii la dispozitia straineziei? Suveranitate pe naiba, ati uitat aderarea la clanurile infractional organizate politic global in 2006-2007 unde toata tara a fost impartita sau si concesionata pe 49 ani cu drept de prelungire la 99 ani, intre timp exista legea: daca tu strain sau roman ai in administrare 30 ani teren sau imobil, statul e obligat sa iti faca acte de proprietate=suveranitate, nationalism. Patriotism versus peogresism= haos, neincredere total, dezumanizare, +! Asa zis-ul progresism, nu e altceva decat ce simti tu om: nu iti gasesti locul, locatia, tara, linistea, nu iti recunosti familia de sange+= psihoza care duce la sinucidere sau ucidere. Am intalnit destule cazuri, nu stiti ce greu e sa ii aduci pe linia vietii lor pentru redobandirea increderii in sine si a valorii personale! Au aglomerat si imbogatit tribunalele, acum merg pe spitale psihiatrie pentru ca, politicienii sa aiba dovada ca in Romania, cetatenii romani sunt infractori reali(nu ati uitat ca tu agresatul trebuie sa iti dovedesti nevinovatia=din start esti considerat infractor) si bolnavi psihic!

 33. MUZEUL DE ISTORIE DIN BUCURESTI , ignorat deprimul zizician al țării cu postul rezervat de 26 de ani,LIPSIT DE VIZITELE TURISTILOR ROMÂNI ȘI STRĂINI, ia fac de istorie a univ buc mutată pt 6 ani de zugraveli in univ d cantemir intrată în faliment si uni t maiorescu, teatrele nationale, judetene umilite prin salarii si investitii, caseșe de cultură, incepând cu ALBA IULIA, HERCULANE, POGOANELE, GALATI, RESITA, etc etc devenite carciumi, baruri,servicce auto, din investitiii de stat ajunse la ”baietii destepti”, iar festivalurile in aer liber permirt si descac prafurile albe,pt cretimni care de la 13 la 19 ani au avit 4 dosare penale si omoara tinerii ca pe vrabii ci complicitatea si corupția agentilor de poliție ce primesc mita printre actele auto și sau liber la drumul spre moarte și părinți nenorociti.sinte, o societate bolnavă, la ananghie condusă pri incompetență, tradare, zaroganță, dispret public, prostii fara nr. SINGURA SANSA=ALEGERI GENERALE ANTYCIPATE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.