La spital vezi în stânga și dreapta doar cadavre

Tablou de groază pentru secolul XXI în Gaza.

Cel puţin 179 de cadavre au fost înhumate marţi într-o groapă comună săpată în incinta complexului spitalului al-Shaifa din Gaza, a declarat pentru AFP directorul instituţiei, doctorul Mohammed Abu Salmiya. Printre ele se află şi trupurile a şapte bebeluşi prematuri decedaţi în lipsa alimentării cu curent electric a echipamentelor care îi ţineau în viaţă, potrivit acestuia.

‘Am fost nevoiţi să le îngropăm într-o groapă comună. Aleile complexului spitalicesc sunt presărate cu cadavre, iar camerele frigorifice nu mai sunt alimentate’ cu electricitate, pentru că în Fâşia Gaza nu a mai intrat nicio picătură de carburant de la declanşarea războiului între Israel şi Hamas, la 7 octombrie, a spus doctorul Abu Salmiya.

Marţi, ‘au murit o femeie şi un bărbat aflaţi la terapie intensivă’, a mai afirmat el. Numărul pacienţilor în terapie intensivă care au decedat de când spitalul al-Shaifa a rămas complet fără electricitate sâmbătă a ajuns la 29.

Un jurnalist care colaborează cu AFP din interiorul spitalului al-Shaifa, cel mai mare din Fâşia Gaza, a relatat că mirosul cadavrelor în descompunere era insuportabil.

Luptele şi loviturile aeriene au continuat toată noaptea, însă mai puţin intens decât în nopţile precedente, a adăugat el.

Tancuri israeliene sunt masate marţi la porţile spitalului, considerat de Israel drept un reper strategic al Hamas.

Evacuarea pacienţilor din spitalul Al-Shifa din Fâşia Gaza este o ”misiune imposibilă”, a afirmat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a subliniat că este vorba despre persoane foarte vulnerabile şi care nu au unde să plece, informează AFP.

Mii de persoane se aflau marţi sub asediu în principalul spital din Gaza, în plin conflict între Israel şi militanţii palestinieni Hamas.

La finalul săptămânii trecute, reprezentanţa diplomatică a Israelului la Geneva a acuzat OMS, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi Biroul ONU pentru afaceri umanitare (OCHA) că au criticat apelurile israeliene la evacuarea spitalului.

”De o lună noi le cerem civililor şi pacienţilor să evacueze spitalul Shifa, care găzduieşte cartierul general al Hamas. Obiectivul nostru este de a evita ca ei să fie prinşi în capcană într-o zonă de luptă activă”, a scris reprezentanţa israeliană pe reţeaua X (fosta Twitter).

Marţi, o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, a explicat că pacienţii care se află în spital nu pot fi evacuaţi întrucât sunt foarte vulnerabili, foarte bolnavi.

”A-i deplasa ar fi aşadar o misiune imposibilă”, a continuat ea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Până nu le sparge toate farfuriile, nu pleacă.
  Dupaia, poa săși ceară și scuze.
  O să le zică că care nare, nare civilizație.
  Clasic.

 2. Cinste eroicei armate israeliene pentru asemenea fapte vitejești de arme. Nu oricine este atât de bun războinic al secolului 21 încât să poată ucide cu sânge rece și determinare mii de copii, femei și bătrâni și să bombardeze spitale pline de bolnavi, răniți și muribunzi. Ai nevoie de mult sânge în instalație și deloc la creier. Asemenea oameni nu merită să poarte uniformă militară.

 3. @ Wolf
  Pacat ca Israelul mu a procedat EXACT ca teroristii ,,drepti” Hamas ,atunci cand au navalit peste civilii nevinovati evrei tragand in tot ce misca
  Atunci ai fi fost multumit .

 4. @no mercy
  Daca nu li se permiteau accesul nu intra nici macar o molecula de terorist.

 5. Directorul spitalului ar fi trebuit să permită israelienilor să inspecteze subsolul spitalului . Nu a făcut asta deci soldații Hamas sunt acolo.

 6. Hemo roid Ti Calosul dejecteaza obsesiv compulsiv copulativ aceeasi INEPTIE TAMPA, monstruozitatea acuzarii Israelului ca i-ar fi lasat pe TERORISTII bolsevico-islamici sa patrunda si sa MACELAREASCA in mod BARBAR CIVILI EVREI!? Coane I.R., TERORISTII Hamas si-au instalat Centrele Operative de comanda SUB SPITALE si tot ei AU IMPIEDICAT APROVIZIONAREA lor pentru a putea functiona normal, ba chiar NU AU PERMIS EVACUAREA BOLNAVILOR imediat dupa 7 octombrie, exact din primele zile acest medic fiind obligat sa RECLAME TERORISTII ca FOLOSESC PALESTINIENII INTERNATI ca SCUTURI UMANE!!! Coane I.R., stii ca sub un SPITAL DE COPII Hamas FABRICA si DEPOZITEAZA ARMAMEMNT? Stii ca PAIENJENISUL de TUNELURI are in CENTRU Spitalul Al-Shifa, cel mai mare complex medical/ spitalicesc din Gaza? Celelalte spitale delimitand panza de paianjen NESATUL DE SANGE PALESTINIAN? Stii, dar taci complice!!!

 7. Bravo @ Charlie …” In nemernicia ta” ai scapat porumbelul pe gura .” Nesatul de singe palestinian”! Ma daca esti dus , stai unde te-au internat ai tai si nu mai oracai ca ” Proasta satului ” pe forum.Ia-o si pe Leana Popii . Piatra de moara v-o dau eu si pentru o plimbare pina la Groapa Marianelor gasim niste ” sponsori milostivi ” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.