Teodorovici, despre cum ne putem menține în ținta deficit

Ministrul Teodorovici zice că i-a ajuns "revoluţia fiscală", dar actele arată că mai vrea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că în scurt timp, în cursul lunii aprilie, Guvernul va arăta cum va menține deficitul bugetar în ținta de 3%, după ce raportul de țară al Comisiei Europene a atenționat asupra mai multor riscuri fiscal-bugetare.

„Un răspuns la acest raport de ţară se va transmite de România până la finalul lunii aprilie. Noi vom prinde un set de măsuri cuantificabile şi cu termene clare de realizare în care vom arăta cum vom menţine sub 3% acest deficit. Sunt o serie de măsuri care par la prima vedere reformatoare, greu de realizat, care se discută de ani de zile, că vorbim de reforma ANAF, reducerea evaziunii fiscale, care se vor menţiona la acest document de răspuns la raportul de ţară”, a spus Eugen Teodorovici, la o conferință de prezentare a Raportului de Țară pentru România, organizată de Conmisia Europeană.

Potrivit Executivului comunitar, au fost înregistrate progrese limitate cu privire la respectarea obligaţiilor fiscale şi colectarea impozitelor, educaţie, tratamentul ambulatoriu, administraţia publică şi prioritizarea investiţiilor publice. „Nu au fost înregistrate progrese în ceea ce priveşte salariul minim, vârsta de pensionare şi cadrul fiscal. În schimb, au fost înregistrate unele progrese cu privire la achiziţiile publice, combaterea muncii nedeclarate şi combaterea plăţilor informale în sistemul de sănătate”, se arată în raportul Comisiei Europene.

„O să vedeţi o serie de măsuri pe reforma ANAF, vorbim de partea de vămi, o să mă ocup personal marii contribuabili, zona de Bucureşti, că ponderea principală aici este. Doresc o reformă radicală în această parte a administrării fiscale”, a răspuns Eugen Teodorovici.

„Aş vrea să văd ce înseamnă risc de ţară. Vreau să fie definit aşa cum trebuie. Dacă vorbim de datorie publică, România este a cincea poziţie ca fiind cea mai scăzută datorie publică. Sunt ţări peste limita impusă de la Maastricht. Lista este lungă de elemente pro a ceea ce se întâmplă în România, ca un cost de finanţare să nu difere foarte mult faţă de ce se întâmplă faţă de restul Europei. Eu nu văd acel argument pertinent care să stea la baza unei astfel de abordări diferenţiate. Vom avea și noiu un raport al nostru, ca ţară, în care o să ne punem toate, nu neapărat nemulţumirile, situaţiile care sunt altfel faţă de cum şi-au asumat toate parlamentele ţărilor membre ale UE când au ratificat tratatul de aderare şi multe alte elemente la nivel european care se întâmplă, să le spunem, să argumentăm şi să luptăm pentru ele”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

3 Comentarii

  1. şi cel mai important: vom emite 120 de mc de RON, calitatea extra…

  2. teodorovici si-a demonsstrat incompetenta: RISC de tara isneamna ca Romania NU se compara cu Germania sau cu Franta chiar daca unii ndicatori pot fi sensibil asemanatori!
    Germnaia in caz de ceva grav NU va intra in Faliment, Romania in schimb va intra la o simpla criza daca FMI nu ar fi disponibil!
    Rusine, un incompetent!

  3. Risc de tara VS Datoria publica:
    Martie 2018: „Datoria publică din SUA a atins un nou record, depășind 21 de trilioane de dolari. Acest fapt rezultă din datele Ministerului Finanțelor al SUA.”
    Si totusi SUA nu prezinta nici un RISC de Faliment, o ECONOMIE de DIMENSIUNEA celei a SUA cu un PIB de Peste 18 Trilioane Dolari nu intra in Faliment, Investitorii NU se sperie!!
    In schimb, Grecia in 2010 cu o Datorie publica de 150% din PIB a inceput sa aiba probele culminand cu INTRAREA in Incapacitate de Plata in 2015…
    In 5 Ani Grecia era sa dea ortul popiii… Cam asa e Romania acum, e cum era Grecia la inceputuri, cu Cifre mincinoase, bune pe Hartie sa se laude Vasilica si Dragnea si Olguta la RTV si cu o REALITATE Economica si SOCIALA Incompatibila cu Economia UE.
    Orlando, mergi la o SCOALA ca lumea, la FFul facut de tine acum vreo 20 de ani NU ai invatat mai nimic!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.