Țevi din Grecia pentru transportul la țărm al gazului din Marea Neagră

Divizia de țevi de oțel a Corinth Pipe Works din cadrul grupului grecesc Cenergy Holdings a preluat un contract pentru furnizarea a aproximativ 160 km de țeavă de oțel pentru construcția unei conducte submarine de gaze naturale pentru proiectul Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în Marea Neagră, scrie Oikonomikos Tachydromos, citată de Rador. Cenergy funcționează ca subcontractant al japonezilor de la Sumitomo. De la țărm, gazul va intra în conducta Tuzla – Podișor făcută cu țeavă produsă în Turcia de către Toscelik Spiral Pipe
Potrivit anunțului Cenergy Holdings, valoarea contractului se situează între 100 și 150 de milioane de euro.
Perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră are o suprafață de 7.500 de kilometri pătrați și este situat la aproximativ 160 de kilometri de litoralul românesc, la adâncimi de până la 1.000 de metri. Neptun Deep este cel mai mare proiect de gaze naturale din partea românească a Mării Negre și primul proiect submarin de adâncime din România.
Conducta de 30 de inci va fi fabricată la uzina Corinth Pipeworks din Grecia și va include căptușeală externă anticorozivă și căptușeală interioară, aplicate în aceeași locație.
„Suntem extrem de încântați să preluăm acest proiect major de la Sumitomo Corporation Europe Limited, un partener de încredere al OMV Petrom, cea mai mare companie energetică integrată din sud-estul Europei”, a declarat Ilias Bekiros, director general al Corinth Pipeworks.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1067 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Sper sa le explodeze tocmai când au finalizat lucrarea. De ce? Pentru că nimic din ce se extrage nu ajunge la preț mic in Romania, totul se cara in străinătate și după, Romania cumpără la preț de piață uriaș.

  2. Nu e pentru interes romanesc.Totul pleaca la OMV, la austrieci ca asa au stabilit alesii(tradatorii) bolovanul, pesedeaua si peneleaua

  3. Avem gazele noastre. Le plătim mai mult ca Ungaria sau ca Austria, care nu au moleculă! Avem petrol, plătim combustibilul mai mul ca ungurii, bulgarii, austriecii, care nu au litru! Avem Hidroelectrica, Nuclearelectrica și plătim curentul peste Spania, care nu are nici hidro, nico nuclear! DE CE? Pupa-v-aș, ați vrut capitalism, să-l mâncați cu pâine (d-aia din grâu ucrainian)!

  4. Vai de mama ! Nici , macar , niste amarate de tevi , nu mai produce metalurgia din tara asta a jafului si distrugerii ! Cumparam de la turci si de la greci care au ajuns sa aibe metalurgie performanta ! Guvernul vrea bani la buget ; de unde, cand am distrus tot , industria , legumicultura, agricultura , zootehnia etc.? De unde bani , cand tara este a oamenilor”speciali”, dar si a somajului si a asistatilor social ! Ce tara in lumea mare , se autodistruge , prin jaf si habarnism , ca Romania? Se apropie clipa falimentului de tara ! Nici un vinovat! Metaforic , justitia este prezentata , de o femeie, legata la ochi, cu o balanta in mana ; la noi justitia nu este numai oarba , ci si surda, iar balanta din mana ei nu va inclina in favoarea adevarului si dreptatii! Nici n-are cum , este o justitie a oamenilor „speciali”!

  5. Daca noi austriecii suntem o treapta sub germani, ungurii sunt o treapta sub noi iar voi romanii sunteti o treapta sub unguri, se cheama ca sunteti la nivelul cel mai de jos. Voi sunteti o colonie si de aia va exploatam si noi si olandezii si americnii, sa va intre bine in cap! V-am mituit conducerea si va secatuim tara de resurse. Asta este, asa e in colonie, obisnuiti-va cu ideea!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.