Ținta de deficit. Fără fonduri europene, proiectele de infrastructură se opresc!

Principalele investiții pe zona de infrastructură sunt finanțate din fonduri europene, spune  Sorin Grindeanu.  Ministrul Transporturilor atrage  atenția și spune că   aceste proiecte ar fi suspendate dacă rămânem fără fonduri din cauza neîncadrării în ținta de deficit.

Marile investiții în infrastructură sunt efectuate din fonduri UE, insistă ministrul Grindenu.

„Noi, la Ministerul Transporturilor, în ultimii doi ani aproape am dublat bugetul. La finalul lui 2021 aveam 14 miliarde de lei, acum avem aproape de 30 miliarde de lei. Sunt multe proiecte și contracte semnate. Toate aceste mari investiții sunt din fonduri UE, nu e nici măcar unul cu finanțare din altă parte”, a declarat Sorin Grindeanu la un post  TV.

Într-un scenariu de suspendare a fondurilor, proiectele respective ar fi suspendate și ele, a avertizat oficialul. „Nu-mi permit să ajungem să discutăm de eventuala suspendare a fondurilor europene sau că nu ne încadrăm în ținta de deficit, pentru că atunci toate aceste proiecte se suspendă. Nu cred că e un scenariu pe care ni-l dorim”, a conchis Grindeanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Panarama asta care-i duce geanta lui Ciolacu vrea sa faca autostrada de la Timisoara la Belgrad pentru carpacii lui. Vrea sa-l prosteasca pe Ciolacu. Oricum timisorenii nu voteaza PSD, ei voteaza fritzii useristi.

 2. Eram convins ca pana la urma domnul Grindeanu va gasii o scuza pt. tot ce a promis ca va face si bine inteles, au fost doar vorbe goale.Daca mai si desena pe harta Romaniei autostrazile pe care le va face el exact cum a procedat colegul lui de partid Sova ,puteam crede ca toti ministrii sint facuti de aceiasi mama.

 3. In traducere pentru prostime… avem bani de investitii doar din POMANA, daca POMANA e taiata de la Bruxelles, suntem in mare cacao fara lapte. Din banii aia, eliminand 30% mite care merg la extern, banii se recircula in rromanica, daca dispar 20 miliarde din economie, e grav

 4. Trai pe datorie ca betivi trecuti pe caiet la portia zilnica de baututi alcoolice. Multumita drogatului Citu si guwernul meu PNL-USR.

  Basca miliardele cheltuite datorie de razboi care nu ne apartine refuzata de Brucsel la deficit.
  Caile ferate se dezintegreaza CiuCiuLacu si CiuCiuCă cumpra F-35. Nu unu zeci de bucati. Nu mai pica miguri pica podurile batronilor de partid, locomotive si trenuri.

 5. banii nostri, intorsi pentru ca voi sa-i sifonati, prin firme de apartament. tradatori si criminali ordinari ce sunteti. toti aceeasi mizerie!. hai siktir!

 6. Multiculturalismul inseamna o babilonie satanica de stergere a identitatii popoarelor de catre iudeomasonii globalisti satanisti care se cred dumnezei si…”alesi”…prin „crizele” lor fabricate, pentru ca popoarele sa fie transformate in populatii de animale controlate si manipulate cu cip si card si paine si circ, pentru a fi bagati in lagarul digital mondial si coborati mai jos decat animalele, alaturi de demoni in iad!

  „Oamenii nu vor schimbarea decat in caz de necesitate si vad necesitatea doar in situatii de criza” – debiteaza fara jena parintele babiloniei sataniste neomarxiste UE jean monnet !

  TREZESTE-TE! Alogenii paraziti au ocupat toate institutiile tarii, ca lupii imbracati in blana de oaie si au intrati cu viclenie minciuna si „valori” occidentale iudeomasonice in stana de oi !!!
  Trezeste-te !!!
  Ridica-te de sub asuprirea alogenilor paraziti !!!
  Nu mai da putere alogenilor paraziti iudeomasoni folosind cardul bancar, inselaciunea „banilor” digitali, pe card, momeala „vaucerelor” lor digitale intrand in lagarul lor digital! Foloseste numai banii cash, fizici sau troc pentru a fi om liber !!!

  „Statul acesta îi apara pe straini de noi. Ca-n colonii” – Petre Țuțea

  Roexit urgent !

 7. Escroci, escrocherii prin lege, nu va mai saturati de furt si escrocat prin lege, infractorilor din politica romaneasca? Avam exemple concrete si clare, ultimul e la Cluj! Cum de legea le permite escrocilor sa construiasca orice la limita legislatiei din Romania? Acei cetateni au fost furati prin lege, pentru ca, escrocii sunt la casuta calda in liniste si pace, cetatenii care au platit bani grei, fie si 5.000, 8.000 euro sunt bani destul de multi, pana sa ajunga la o hotatare judecatoreasca definitiva si irevocabila, daca nu exista si recurs in casatie pentru definitivare pierderi cetateni, avem iar oameni inselati si pe strazi sa doarma! De ce ursare si de ce voi politicienii romani faceti si admiteti asemenea legi care duc la infractionalitate si escrocherii pe banda rulanta? Problema e ca asemenea jecmaniri sunt in toata tara. Ce fonduri europene, ba mincinosule, sunt fonduri la care a contribuit Romania ani la rand! Fonduri din care furati pe banda rulanta, escrocilor.

 8. ‘ Vorbă să fie ‘, căte firme pendente pe MT au produs profit de când păstorește ministerul ?! PNRR este despre ruinare nu despre prosperitate.

 9. Desteapta-te romane ,imnul tarii noastre ar trebuii sa il punem cu totii in aplicare si sa lichidam o data pt. totdeauna cu mafia asta politica din Romania ,care a distrus tara si pe romani ! Fara forta poporului nu se va putea face nimic !

 10. Saraca Tzara Bogata ! Avem Autostrăzi , avem Poduri , dar nu avem Bani pentru Pensiile de 1000 de lei ! Pe primul loc este Kapitalul dupa Marx ! Iar Omul este pe Locul doi !

 11. Nu vrem infrastryctura contra sclavie ue. Am stat fara 30 de ani supraviețuim si asa.

 12. Daca banii vin de la Bruxelles si sunt orientati catre ardeleni, ce va spune asta?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.