Primăria municipiului Buzău şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană organizează, în perioada 20-22 septembrie, cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului „Toamna Buzoiană”.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 20 septembrie, începând cu ora 18,00, în spaţiul alocat Târgului Drăgaica.
„Acest târg de tradiţie a devenit un loc de întâlnire între trecut şi prezent, între gusturile autentice ale pământului şi vibraţia contemporană a comunităţii noastre. Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, veţi putea redescoperi esenţa gastronomiei buzoiene şi meşteşuguri unice. Dulceţuri şi gemuri bogate în arome, legume atent selectate şi condimente îşi vor găsi locul în cămara fiecărui vizitator. Producătorii locali vă vor îmbia cu preparate tradiţionale, precum pastrama de oaie, micii rumeniţi şi cârnaţii de Pleşcoi, alături de deserturi specifice anotimpului. În pahare, mustul va curge proaspăt, oferind fiecărui vizitator savoarea bogată a podgoriilor buzoiene”, informează organizatorii.
Pe lângă oferta gastronomică, cei care vizitează târgul vor avea parte şi de un program artistic oferit de artişti locali şi invitaţi speciali.
pe apa Sambetei traditia totul…Toamna sunt mustarii si pastrama de oaie…Dar poate ca in Romania nu mai sunt nici oi nici romani care sa guste pastrama ADEVARATA nu fiasco din galantarele supermarkteturilor si localnicilor care habar nu au ce e pastrama de oaie, sincer daca nu m-as fi nascut inainte de ’89 si parintii nu m-ar li luat la o mustarie, adio toamna, adio gst de pastrama si traditii romanesti