Titus Corlățean, la evenimentul „Radio România – 85 de ani: o istorie în slujba politicii externe româneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a fost astăzi, 1 noiembrie 2013, gazda unui eveniment aniversar dedicat aniversării a 85 de ani de la înființarea radioului public, conform unui comunicat de presă al MAE.

Evenimentul organizat sub genericul ”Radio România – 85 de ani: o istorie în slujba politicii externe româneşti” a evidenţiat colaborarea dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Radio România în ceea ce priveşte promovarea demersurilor diplomaţiei româneşti în străinătate.

La eveniment au fost prezenți: directorul general al radioului public, Ovidiu Miculescu, prof.univ. dr. Ioan Scurtu, alături de reprezentanți ai corpului diplomatic, corespondenți de radio, reprezentanți ai mediului academic.

În deschiderea evenimentului, ministrul afacerilor externe a adresat un mesaj de felicitare radioului public pentru cei 85 de ani de existență, subliniind importanța pe care „tezaurul de mărturii radiofonice” o are pentru păstrarea memoriei naționale. A menționat totodată rolul radioului public, de vector de cultură și de educație pentru tânăra generație, dar și importanța acestuia în promovarea şi susţinerea comunităților de români din afara granițelor țării. ”Radioul a coagulat în jurul lui o întreagă comunitate: de la familie, comunitatea locală, până la românii de pretutindeni. A vorbit despre ce înseamnă România: istorie, tradiţii, valori, cultură, dar şi subiecte de actualitate din politica externă. Radioul public a dat voce României în lume, timp de aproape un secol” a subliniat ministrul afacerilor externe în intervenția sa.

Ministrul Titus Corlăţean a ținut să felicite jurnaliștii pentru profesionalismul activității lor și, în special, corespondenții radio din zonele de conflict: ”Niciun risc nu este prea mare atunci când e vorba de pasiunea pentru acurateţea informaţiei şi de dorinţa de a fi în mijlocul evenimentelor care schimbă lumea” a menționat ministrul de externe.

Președintele radioului public, Ovidiu Miculescu, referindu-se la jurnalişti de radio ca „oameni fără chip, pentru că radioul înseamnă doar voce”, a ţinut să menţioneze că, în tot acest interval, radioul public a fost onest, echilibrat, a promovat mereu valorile naţionale, cultura naţională, limba română şi va continua să o facă. Acesta a apreciat colaborarea strânsă cu Ministerul Afacerilor Externe, „nu doar un partener, ci un prieten”, în promovarea proiectelor de interes public, de susținere a limbii române, a culturii naţionale peste hotare.

La rândul său, prof.univ. dr. Ioan Scurtu a trecut în revistă momentele de referință din istoria radioului public, subliniind rolul acestuia de ”factor de mobilizare a conștiinței publice”.

În finalul evenimentului, ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a înmânat directorului general al SRR o plachetă aniversară pentru cei 85 de ani de la înființarea radioului public.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.