Coincidenţă sau „Guvernul Meu”?

Tocmai la Sibiu, Mihai Poliţeanu a strîns peste 100 de sorosişti de tip #Rezist

Zilele trecute, tocmai la Sibiu, unde este reşedinţa Preşedintelui, a avut loc o întîlnire de lucru a mai multor ONG-uri de tip #Rezist, adunaţi de însuşi Mihai Poliţeanu, cel care a depus plîngerea penală despre Ordonanţa 13, în urma căreia s-a declanşat Protestul din această iarnă, la care a participat şi Iohannis! Nu ştim dacă este vorba despre o simplă coincidenţă, însă se pune întrebarea cine a suportat cheltuielile de cazare, masă şi transport în cele trei zile.

Pînă cînd vom afla răspunsul la această întrebare, să vedem ce ONG-uri au reprezentat cei peste 100 de participanţi, aşa cum ne informează ziarul „Turnul sfatului” din Sibiu:

1. Aradul Civic (membră a rețelei civice naționale Contract România)

2. CIVICA Iași (membră a rețelei civice naționale Contract România)

3. CivicTech Romania

4. Corupția ucide

5. Evoluție În Instituție (#Insist) (membră a rețelei civice naționale Contract România)

6. Geeks for Democracy

7. Inițiativa Craiova (membră a rețelei civice naționale Contract România)

8. Inițiativa România (membră a rețelei civice naționale Contract România)

9. Iniţiativa Timişoara (federație a 10 ONG-uri din Timișoara: Activ Civic, ACUM, Ariergarda, Asociația ARAS – filiala Timișoara, Asociația Culturală Diogene, Asociația SPICC, LGBTeam, Organizația Studenților din Universitatea Timișoara (OSUT), Pieces of Heaven, Yacht Club Timișoara) (membră a rețelei civice naționale Contract România)

10. Institutul pentru Politici Publice (membră a rețelei civice Contract România)

11. Oradea Civică (membră a rețelei civice naționale Contract România)

12. Platforma România 100

13. Rădăuțiul civic

14. #REZISTENȚA

15. VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie

După cum observăm, toate aceste ONG-uri fac parte din „reţeaua civică naţională CONTRACT ROMÂNIA”. Această „reţea” a luat fiinţă chiar în timpul protestelor din iarnă, la iniţiativa a opt dintre ONG-urile prezente în Piaţa Victoriei.

Întîlnirea de la Sibiu din acest weekend a consemnat trecerea la o nouă etapă de organizare, în care s-au pus la aceeaşi masă „Iniţiativa România” a Monicăi Macovei, „Contract România” girat de Klaus Iohannis, „Platforma România 100” a lui Dacian Cioloş, „Corupţia ucide” a lui Florin Bădiţă, precum şi alte surori mai mici ale acestora.

Scopul declarat al reuniunii de la Sibiu a fost declarat de Mihai Poliţeanu, cel care a depus denunţul în legătură cu Ordonanţa 13: „Să creăm un spațiu Schengen al grupurilor civice”. Altul anunţa: „Structura pe care am construit-o are cu totul altă formă: este o rețea neuronală, care nu are o formă ierarhică. Acum suntem în curs de a perfecționa modalitățile de a comunica mai ușor și de a putea să avem decizii în timpi mult mai scurți”.

Cine citeşte cu atenţie mesajele transmise la această întîlnire înţelege că se pune la cale o structură aşa-zis civică pe care să se construiască acel partid visat de Klaus Iohannis încă din momentul în care a înţeles că Noul PNL, în numele căruia a cîştigat alegerile prezidenţiale, nu-i mai poate fi suport credibil pentru al doilea mandat la Cotroceni!

Între participanţi, observăm că sînt cîteva nume cunoscute care fac parte din ceea ce presa a denumit ca fiind „oamenii Monicăi Macovei”: Cristi Dănileţ, fost consilier personal al acesteia cînd era ministrul Justiţiei, Mihai Poliţeanu, cel care o şi căra în spate cînd se constituia partidul M10. Îi vedeţi în imaginile de mai jos alături de mentora lor:

În lista ONG-urilor prezente este la loc de cinste şi „Corupţia ucide”, care îl avea ca fondator oficial pe Florin Bădiţă în cadrul protestelor de astă iarnă, nimeni altul decît cel care s-a remarcat prin cîteva acţiuni care au stîrnit indignarea bucureştenilor, cum a fost cea intitulată „La metrou, în chiloţi”:

Nu este o surpriză pentru nimeni că la această reuniune de la Sibiu a participat şi unul dintre miniştrii din Guvernul Cioloş. Este vorba despre Dragoș Pîslaru, fostul ministru al Muncii, cel care a fondat „Platforma România 100”, pentru care Klaus Iohannis a intenţionat să organizeze un referendum în vederea promovării Platformei ca program de guvernare. Îi vedeţi împreună pe cei doi:

De remarcat şi prezenţa la reuniune a unui ONG intrat de curînd în circulaţie ca apropiat al preşedintelui Iohannis. Este vorba despre „Geeks for Democracy”, prezent în mod surprinzător la acea „audienţă” ciudată de la Cotroceni de acum o lună după ce ministrul Justiţei, Tudorel Toader, anunţase proiectul modificărilor Legilor Justiţiei! La Sibiu, ONG-ul „Geeks for Democracy” a fost reprezentat de Cătălin Teniță, cel care a fost prezent şi la Cotroceni.

De altfel, pentru cine mai crede în coincidenţe, crezînd că doar întîmpălător aceste ONG-uri s-au întîlnit tocmai la Sibiu, iată care au fost reprezentanţii celor 21 de asociaţii prezente în septembrie la „audienţa” de la Cotroceni, aşa cum relata AGERPRES: „Delegația din partea societății civile a fost formată din Alexandru Surcel – Inițiativa România, Cătălin Teniță – Geeks for Democracy, Elenina Nicuț – Inițiativa România, Mihai Polițeanu – Inițiativa România, Mihai Tudorică – #Rezistența, Violeta Alexandru – Institutul pentru Politici Publice”. Este de ajuns să puneţi faţă în faţă această listă şi cea a participanţilor de la reuniunea de la Sibiu şi veţi remarca similitudini spectaculoase!

În această toamnă şi iarnă, care se anunţă destul de fierbinţi pentru scena politică, se pare că aceste ONG-uri sorosite, aflate în siajul preşedintelui Klaus Iohannis, vor avea de jucat un rol foarte important, din moment ce se cheltuiesc sume uriaşe doar pentru o întîlnire preliminară de trei zile pentru 100 de participanţi!

În mod cert, se va mai vorbi despre aceste ONG-uri în perioada următoare, căci ele desenează exact acea structură de „societate civilă” despre care Klaus Iohannis a vorbit deseori, pe care o îndemna recent să reacţioneze chiar şi în stradă faţă de deciziile guvernului!

P.S. Pentru noi şi cititorii „Cotidianului”, reuniunea de la Sibiu a acestor ONG-uri nu este o surpriză. Încă din 21 noiembrie 2015, după căderea guvernului Ponta, publicam o amplă analiză a ONG-urilor prezente la consultările de la Cotroceni înainte de numirea guvernului Cioloş sub titlul „Iniţiativa România” vrea să fie emanaţia „Străzii” şi nucleul partidului prezidenţial, făcut din oamenii lui Băsescu”, în care scriam: „Este cît se poate de clar că, în perspectiva înfiinţării unui partid prezidenţial, liderii acestor ONG-uri vor dicta strategia, orientarea şi acţiunile concrete menite să creeze iluzia că „Iniţiativa România” ar fi emanată de „Stradă”! Rostul finanţărilor din partea acelor Ambasade despre care am vorbit mai sus apare ca fiind extrem de important, explicînd şi atitudinea oficialităţilor noastre faţă de acestea”. Întîlnirea de acum de la Sibiu nu este decît o etapă a acelui plan pus la cale încă din 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

23 de Comentarii

 1. Musai trebuie să mă lipesc de o gașcă de-asta! Viitor de aur le prevăd prin zare. O aripioară de pui poate ajunge și la botul meu!

  • INTREBARE: CUM O FI MAI BINNE , SA TE PLATEASCA SOROS SAU VOICULESCU ?

  • @ION, pai daca te plateste Soros, bani vin din afara tarii, iar daca te plateste Varanu, Daddy sau ginerele lu’ionteleaga banii sunt o parte mica din aia obtzinutzi prin shmenul si jaful banului public si folositzi pentru apararea lor si a altor borfashi si impotriva statului de drept!

 2. Daca te uiti numai la fotografia de grup ,poti sa-ti dai seama cine cu cine se aduna si vor sa conduca aceasta biata tara.Aceste ONG-uri ar trebui scoase in afara legii pentru ca majoritatea vor raul acestei tari.Ma intreb pe ce bani fac aceste deplasari?Sper ca guvernantii nostrii nu-i sponsorizeaza si pe acesti neica-nimeni.

  • Cum ai putea sa interzici aceste ONG-uri atât timp cât ei au ,,preemţiune” la Cotroceni… iar opoziţia acestor deosebiţi e ca biscuitele-n ceai. Datina e înrădăcinată, moştenită de la M.S. Ştefan cel Mare, cunoscut ca „aprig la mânie şi degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat“… când nu era ocupat cu războaiele, bisericile, femeile, vânătorile, etc Aşa că: Biscuiţii ONG, oştenii mei! … biscuim, măria ta!

  • Pana la a fi scoase in afara legii ar trebui sa nu mai fie finantate de la buget, care si atat cat sunt si sa fie obligate sa faca publice sursele de finantare interne si mai ales externe

  • Din pacate multe ONG-uri asazise de utilitate pblica sunt sponsorizate de guvern dar cele mai multe sunt tinute in viata de banii ramolitului miliardar Soros. SRI are si el un cuvant greu de spus in acest domeniu . Poate ca exista si 2-3 ametiti care o fac pe banii proprii cum zice cineva „ratacit” pe aici 🙂

 3. coincidenta (sau nu) profitorii astia soroshisti s-au adunat tocmai acum, mosh sorosh a lasat ong-urilor lui cateva miliarde de dolari – le sticlesc okii in poza dupa o farama din acesti bani pt care sunt dispusi la orice

 4. Doar berbanţi, unul şi unul! Dacă le-ai cerut o mână de ajutor intr-o problemă de natură fizică vei avea parte ca răspuns doar de un singur element practicat-exersat in scrimă: Eschiva! Iar când colo, ce să vezi? mirare-lămuritoare! Nici măcar scrimeri nu sunt, ci doar balerinele silfide în fustiţele de tul(tulle) a lui mama… ce umblă mereu pe poantele primite.

 5. Acest spin barbos , impreuna cu „vajnicii cominternisti” comentatori ne arata cit de inapoiata este o buna parte din Romania.

  • Poli , lasa spinul sa-l mangaie ciulinii si buruienile mancurte , curand o sa fie obligat sa-si publice cazierul judiciar si sa rupa contractul cu Cotidianul .

  • V-aţi ofuscat degeaba, voi, ăştia, ”elitele” ONG-iste, ce-n curând veţi fi şi CriptoŞoroşiste. Aşa. cel puţin aveţi un reper! De acum inainte ştiţi ce anume e de făcut pentru ca să ieşiţi din acea zona înapoiată in care vă scăldaţi, şi de care faci vorbire: – Studiaţi şi ascultaţi de elitele României, acei ,,vajnicii cominternişti”!

  • Faptul ca mai suntem si noi pe aici, cei care tinem la aceasta tara se pare ca va incurca nu-i asa mai tfl-ule!?
   Ghinion, vorba cuiva drag voua…

 6. Cel mai amuzant la gasca asta este ca toti au fost sustinatorii securistului bolsevic bese, intemeietorul statului mafiot, dupa cum singur recunoaste.

  • Dupa varsta par toti din aceeasi U.M. si care au fost recrutati in acceasi perioada. Coincidenta?

 7. Toti „ONG-istii” astia au ceva in comun care te izbeste in ochi. Au aceeasi varsta sau foarte apropiata. Practic sunt acelasi „leat”. Cine a facut armata stie ce vreau sa zic. De la niste ONG-sti stransi de pretutindeni te-ai astepta sa fie de toate varstele si in special foarte tineri sau trecuti de prima tinerete. Cel putin asa arat ong-istul occidental clasic. Astia au exact varsta la care un om normal este preocupat mai mult de cariera si de familie adica intre 30 si 40 de ani.

 8. Acesti mediocrii duc in derizoriu toate idealurile tinerilor din romania bine pregatiti moral,stiintific si moral!
  Acesti reprezentanti din ONG-uri si alte institutii de forta ale statului roman sunt sub 1% din populatia Romaniei!
  Ei sunt mediocrii lichelele acestei tari!
  In fotografie apar sugestiv:Politeanu,Danilet,Macovei,etc!(Ultima mare procuror nenorocit comunist care are mare curaj ca nu se ascunde caci ar trebui linsata!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.