Traficanţi de droguri de lângă ”instituţiile publice”. Predoiu. Sunt sute de operaţiuni în curs

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, că traficul de droguri este un fenomen în creştere în toată Europa, iar în România au fost puse în operaţiune planuri de combatere „cu sute de acţiuni zilnic” şi „cu capturi care se fac”, menţionând că poliţia acţionează şi pe grupuri de crimă organizată.

Întrebat în legătură cu faptul că sunt traficanţi de droguri şi lângă unele instituţii publice, Cătălin Predoiu a spus că acest lucru „se întâmplă pentru că fenomenul este răspândit şi pentru că, de ani de zile, poate că nu a fost o procedură structurată de combatere a acestui fenomen”.

„Dar, cum am explicat, sunt sute de operaţiuni în curs. Eu nu spun că problema e rezolvată, dimpotrivă. România, din păcate, este pe ruta a trei mari mişcări de droguri în lume, este pe pe ruta asiatică privind intrarea de heroină în ţară, punct de intrare pentru cocaină şi punct de tranzit pentru amfetamine şi preamfetamine care pleacă din Europa spre Asia. Deci, e un fenomen care e în creştere în toată Europa. E o piaţă de 33 de miliarde la nivel european. 30% din cetăţenii europeni au declarat că au consumat sau consumă droguri. E un fenomen global, s-a discutat şi la nivelul JAI. La noi în ţară am pus în operaţiune aceste planuri pe care le vedeţi cu sute de acţiuni zilnic, capturi care se fac. Nu se poate rezolva totul peste noapte”, a explicat Predoiu, la Parlament, după ce a participat la „Ora Guvernului”.

Este o prioritate combaterea acestui fenomen.

„Vă asigur este că e o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne şi va rămâne. Şi toate aceste cifre pe care le-am prezentat la Parlament, le-am prezentat nu pentru a susţine că e rezolvată problema, ci doar pentru a argumenta şi a arăta că Ministerul se mişcă, poliţia se mişcă pentru a consolida această încredere, pentru că numai într-un parteneriat cu cetăţenii, cu alte instituţii şi cu societatea, inclusiv cu mass-media, putem să stăpânim acest fenomen, la un moment dat, şi că vom continua.

Lucrurile nu sunt rezolvate.

„Eu sunt primul care spun în fiecare zi în minister: Nu uitaţi de droguri, continuaţi cu drogurile şi cu crima organizată, prin crimă organizată se perpetuează cel mai mult acest fenomen. Sunt conştient de aceste lucruri”, a adăugat Predoiu.

Potrivit ministrului, problema traficului de droguri a devenit foarte vizibilă după accidentul de la Vama Veche, dar preocupări şi acţiuni de combatere au existat şi în trecut. „Deci, nu e o reacţie acum ca răspuns, este o continuare mai intensă de combatere a acestor efecte ale consumului şi traficului de droguri. Nu este corect să se spună că ne concentrăm doar pe consum, nu e adevărat. Se merge pe grupuri de crimă organizată. Anul ăsta au fost destructurate 99 de grupuri de crimă organizate, 44 numai în mandatul meu.(…) Deci, toate aceste planuri de măsuri sunt în curs şi sunt operaţiuni în curs, nu vor înceta, vor continua. Am organizat şi un plan de intervenţie în şcoli, împreună cu celelalte ministere. Este o prioritate pe care mi-am asumat-o încă de la începutul mandatului”, a conchis Predoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Si pe unde au intrat Predoiule? Cum de intra in tara asa cantitati industriale de stupefiante?Stiti sa ascultati telefoane, sa intrati in vietile oamenilor pana in cele mai mici amanunte cand vine vorba sa fabricati dosare, Dar nu sunteti in stare sa controlati granitele tarii. Era o vreme cand nici pasarea cerului nu trecea granita tarii fara sa stie SECURITATEA. AIA ERA SECURITATEA TARII si nu taraturile de ani ce baga droguri, arme si prostitutie in casele romanului.

 2. In anii 2015-2017 cand prim-ministru era Dacian Julien Ciolos,partidul sau la care era PRESEDINTE adica USR (Uniunea Sabotati Romania) a propus in Parlamentul Romaniei legea „3 GRAME”….adica LEGALIZAREA CANABISULUI !.
  Nenorocitii din USR s-au facut ca au uitat MIZERIA politica pe care au promovato cand erau la guvernare.
  USR o organizatie fascistă „SUGATOARE”din banii lui George SSoros.

 3. Sute de operațiuni fara nici o captură relevanta , doar o forfota mediatică a securistului de Predoiu pentru a acoperi incompetența din MAI gestionat de peneleu de 10 ani, nici o captură in portul Constanța

 4. Hopa ! S-au trezit ! Da ‘ pana in anul de gratie 2023 ce ati pazit tovarasi ? Acu’ au dat drogurile in clocot in Romania ?
  Hai sictir securistilor ! Sunteti niste imputiti !

 5. Măăă plăcu pruna-n gură.. Pe cine interesează ”operațiunile in curs ” bre.? Lumea e interesată de REZULTATE. Probabil e greu de ințeles de la unu rătăcit prin politic și prea mizer, dar nu de povești e nevoie bre. Arată rezultatele activității. Fără droguri , fără drogați și fără corupție.. Atît bre. Poți ?? Sau ia-ți pălăria și bastonul și stânga-mprejur..

 6. drogati( bolnav ) nu mai au discernamant total si ratiune totala ,cand e nevoie de „faina” , „iarba” , etc..
  cum prinzi mai repede traficantul (fara caini si observatie video) ?
  simplu : trimiti o babuta sa „doneze” la copiii care dorm pe caldaram cate 10 lei MARCATI!
  a se imbunatati monitorizarea seriei banilor prin bancomate,case de marcat…..
  (plata ajunge in conturi pana la urma fizic)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.