Trei ani de la Declaraţia Comună a Parteneriatului Strategic cu SUA

Victor Ponta a salutat sâmbătă împlinirea a trei ani de la adoptarea „Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii” precum şi de la semnarea „Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România”, potrivit Mediafax.

Premierul şi-a exprimat încrederea că, şi în perioada următoare, Parteneriatul Strategic va cunoaşte un ritm susţinut de dezvoltare si aprofundare.

„România va rămâne şi pe viitor acelaşi partener strategic solid şi de încredere al SUA în promovarea valorilor comun împărtăşite şi în gestionarea noilor provocări de securitate la nivel regional şi internaţional”, a declarat Ponta.

Primul-ministru a apreciat că, de la momentul adoptării Declaraţiei Comune, relaţia bilaterală a cunoscut progrese semnificative, care au dus Parteneriatul Strategic între România şi SUA la un nivel de cooperare fără precedent.

Premierul arată totodată că evoluţiile notabile înregistrate în decursul ultimului an pe dimensiunea economică şi în planul politico-militar, inclusiv la nivelul dialogului politic înalt, reflectă angajamentul comun pentru extinderea Parteneriatului Strategic.

Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii a fost semnată, în 13 septembrie 2011, la Washington, de către preşedinţii Traian Băsescu şi Barack Obama.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.