Trei primării de sector nu vor să știm cât au costat luminițele

HotNews.ro a solicitat date privind cheltuielile cu iluminatul festiv. Deși potrivit legii (544/2001),  liberul acces la informațiile de interes public este garantat, sunt însă și primării care nu au răspuns acestui apel.

Informații nu există nici în sistemul electronic de achiziții publice.

Luminițele au costat ceva bani, scrie sursa citată, respectiv peste 10 milioane de lei. Vorbim însă doar de Primăria Capitalei și Primăriile Sectoarelor 1, 5 și 6.

Mulți bucureșteni au criticat  decizia  ornamentării orașului, găsind costisitoare și  extravagantă alegerea kilometrilor de ghirlande luminoase care au împânzit de sărbători toate străduțele.

În urmă cu peste 10 ani, doar Primăria Capitalei punea luminițe pe câteva bulevarde din zona centrală.

„Pentru toate instalațiile de iluminat festiv conectate la sistemul de iluminat public, costul cu energia electrică este achitat de către PMB.

Pentru instalațiile de iluminat festiv care nu sunt alimentate din sistemul public de iluminat (exemplu: parcurile aparținând sectoarelor), energia este suportată direct de către sectoare”, se arată într-un răspuns dat de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. cand securimea a doptat abuzul secretizarii institutiilor statului de drepti, toti ati tacut….

 2. cat mai multa spaga.
  Deja nu ii mai intreaba nimeni, justitia este legata cu mainile la spate.

 3. Dragi români , noi care achităm aceste facturi ,,piperate” ale ,,aleșilor” primari , punem o singură întrebare : cat a cheltuit Olga Vasilescu- PRM- ista . Această relicvă a comunismului care fără rușinea , caracteristică comuniștilor , a jucat rolul de ministrul la Muncă , răspunzând mereu ziariștilor la întrebarea,, când va fi finalizată ,,legea pensiilor” ? ,,lăsați- mă să lucrez , ca o să iasă o lege foarte bună , cu părere de rău ca se va aplica după mandatul meu “ . Iar referitor la ,,Craciunul “ organizat de ea la Craiova , pregătirile începând de astă vara , ne și mirăm ca în media a apărut informația : la ,,Târgul de Crăciun “ colcăiau hoții de buzunare. Oare ,,ochii și urechile “ primăriței PSD nu au informat- o despre acest flagel din ,,târg” . Dar nu conta nimic ,,furăciunea “ PRM- istei a fost de excepție. Suntem curioși , mai ales ca vreo câțiva primari nu au vrut să comunice costurile organizării Craciunului, Curtea de Conturi aflată în ,,curtea” PSD , partidul lui Ciolan- gogoșerie , va efectua un audit la toate primăriile iar cu banii încasați din amenzi sau procese penale să ,,alimenteze” fondurile de la ,,Asistență socială “ . Îi informăm pe români ca oropsiților din din acest sector li se decontează cheltuielile după 3 luni și mai mult. Dar românii asistați în proporție de peste 90% nu au forța să reacționeze. Să meargă Ciolan la Direcțiile de sector și va fi plăcut impresionat ca fi transpus în anii ‘70 . Este INCREDIBIL. Acolo timpul stă pe loc.

 4. Veti sari de dos in sus cu acuzatiile si comentariile ca s-au risipit/furat/spaguit banii cu care se puteau asfalta 7 m de strada.
  Nici eu nu v-as da, ca sa nu mai aiba a matrakucele alea de la Tv subiect ca sa faca clabuci la bot, comentand ce nu te taie mintea: kWh consumati, pret inchirieri, etc.
  A fost frumos? Daca a fost si v-a placut, mukles.
  Oricum ar da-o, primarii trebuie sa iasa in final jumuliti de voi……[Rumburak]

 5. Catre Daniel Baluta(PSD, Sector 4), Robert Negoita(PSD, Sector 3), Radu Mihaiu(USR, Sector 2), va rugam sa faceti publice aceste cheltuieli! Conform legii, cetatenii au dreptul sa fie informati. Mie nu mi s-a parut ca sunt prea multe luminite in sectorul 4, dar daca cetatenii doresc sa afle costul din banul public, acesta trebuie comunicat presei. Sunt convinsa ca raspunsul va veni din partea primarului sectorului 4.

 6. Unde se duc luminitele de anul trecut?
  In fiecare an se cupmara totul nou??

 7. stati linistiti ca nu le platiti anul asta, o sa va jumuleasca la taxele si impozitele de anul viitor, ca anul asta e cu alegerile, anu’ asta doar o sa va minta frumos ca va dau bani si ca inflatia e mica

 8. In sectorul 2 s- a incercat sa fie unele strazi mai importante si sa aibe cateva beculete. Dar pe bd. Lacul Tei unele mergeau altele nu. Mai bine nu puneau deloc. Apoi in Parcul Tei la intrare cateva fire in copaci cu beculete si un pom de metal. Se aprindeau dupa ora 21 in loc de ora 17. Pentru cine?!! Cati merg in parc dupa ora 21. In alte seri nu au fost aprinse. O afacere dusa in bataie de joc. Mai bine primaria facea ceva mai bun si folositor cu acesti bani. In locul restaurantului President si a piscinei un mic patinoar cu un bufet cu sucuri si ceaiuri, sandvisuri era mai binevenit pentru tineri si copii.

 9. @Normal ca nu vor: ai dreptate! Singurul motiv pentru care au cerut informațiile respective este ca să se mai indigneze un pic pe la tv toți deontologii sperând într-un mic motiv de scandal ca să-şi facă rating. Jurnaliştii lu’peşte, care pe de o parte se dau mari europeni civilizați, dar se bucură când crează tot felul de țigăneli, pe care le comentează cu un aer doct împreună cu invitații lor ciudați, fericiți că apar pe sticlă şi sunt mari vedete. Oare şi la Paris sau Londra cheltuielile cu beculețele de Crăciun sunt subiect de presă?
  Personal mi-au plăcut luminițele, stau în Drumul Taberei şi parcul Moghioroş a arătat chiar bine.

 10. „„„CÂRCOTIȚI,VÂRCOTIȚI,CÂRCOTIȚI-CÂT MAI TARE ȘI MAI MULT” ! OARE CE „DZÎCEAȚI” DACĂ NU AVEAȚI LUMINIȚE DE SĂRBĂTORRI? BA CĂ-I DICTATURĂ COMUNIST -ATEE,BA CĂ-I „CORECT GLOBALIST” !! AȚI UITAT CE-O ZIS HRISTOS ,CÂND I S-A IMPUTAT RISIPIREA MIRULUI DE CĂTRE MAGDALENA:„ PE SĂRACI -ÎI AVEȚI ȘI-I VEȚI AVEA MEREU LÂNGĂ VOI…..!”—Ș”APOI ȘI CHINEZII TREBUIE SĂ TRĂIASCĂ -ORI MĂCAR COMERCIANȚII!

 11. Sarbatorile Craciunului se cer sa fie imbodobite in plan public si estetic, urbanistic. Dar sa fie facuta treaba cum trebuie. Nu cu lucruri facute de mantuiala. Ca tot aceiasi bani se cheltuiesc. Ca niciodata toata lumea va fi multumita. Dar sa fie cum trebuie nu in bataie de joc. Suntem tara lui merge si asa.

 12. Propun ca la anu’ de sarbatori sa se stinga toate luminile, sa salvam PIBU’ si planeta. Si mai usor cu caldura din case ca caldura nu e buna. Frigu’conserva, dupa cum se stie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.