Trump câştigă primarele republicane din New Hampshire în faţa lui Nikki Haley

Ultrafavoritul dreptei americane, Donald Trump, a câştigat, marţi seară, primarele republicane din statul New Hampshire în faţa rivalei sale Nikki Haley, deschizând calea către nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie împotriva lui Joe Biden, notează AFP.

Potrivit proiecţiilor televiziunii americane, ultrafavoritul primarelor republicane şi fost preşedinte al Statelor Unite a câştigat scrutinul în New Hampshire, în faţa fostei sale ambasadoare la ONU, Nikki Haley, 52 de ani.

Dacă l-a felicitat pe Trump pentru victoria sa în acest mic stat din nord-est unde ea are mulţi partizani, Nikki Haley a afirmat că „cursa (este) departe de a fi încheiată”. Şi i-a avertizat pe republicani că „o nominalizare a lui Trump ar fi o victorie pentru Biden” pe 5 noiembrie.

De la înfrângerea sa din noiembrie 2020, pe care nu a recunoscut-o niciodată în faţa preşedintelui Biden şi deşi se confruntă cu patru procese penale anul acesta, Trump este hotărât să-şi ia revanşa în noiembrie asupra rivalului său democrat.

„Toţi mă vor vota din nou (…). Biden este cel mai prost preşedinte din istoria acestei ţări”, a afirmat Trump în apropierea unei secţii de votare din New Hampshire care organiza primare pentru ambele partide, republican şi democrat.

Pentru a-l înfrunta pe 5 noiembrie pe preşedintele în exerciţiu, Trump va trebui să fie nominalizat în această vară de convenţia partidului său, la finalul tuturor primarelor din statele americane în faţa singurei sale concurente aflat încă în cursă, Nikki Haley.

Primarele din New Hampshire, unde ultimele secţii de votare s-au închis la orele 20.00 (miercuri 01.00 GMT), au cunoscut o „participare foarte puternică”, potrivit autorităţilor locale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

8 Comentarii

 1. Hai Trump! Este clar Trump va fi nominalizarea republicanilor pentru alegerile prezidentiale. Si sper si presedinte again. Sa vedem ce va face sistemul disperat sorosist. Va reusi sa-l bage la inchisoare pe pretextul 6 ianuarie? Va reusi sa ii dea o amenda nebuneasca ( 148 milioane) asa cum a primit Giuliani in cazul de defaimare a doua lucratoare negrese de la sectia de vot? Trump nu va putea eradica singur sistemul sorosist dar poate sa ii dea multe lovituri. Hai Trump!

 2. Trump a câștigat din nou. Presa americană a ieșit cu aceste titluri după încheierea așa-ziselor primare din statul New Hampshire. Majoritatea alegătorilor și-au exprimat voturile pentru Donald Trump – 54,1%. Nikki Haley, candidatul de facto din „statul profund”, a primit cu 10% mai puține voturi.

  Alegerile din New Hampshire sunt un fel de „mini-alegeri” pe care politologii le extind în toată Statele Unite. De aici interpretarea presei americane că Trump câștigă „din nou”.

  Câștigurile consecutive ale lui Trump în Iowa și New Hampshire îl fac pe Trump singurul candidat republican din istoria modernă care a câștigat „primele concursuri de nominalizare” cu marje mari. În consecință, pentru candidatul din acele elite americane care doresc să păstreze sistemul chiar dacă Biden refuză nominalizarea, noua victorie a lui Trump este ca un os în gât. La urma urmei, conform regulilor interne de partid din Statele Unite, un candidat care pierde principalele primare și caucusuri este obligat să-și susțină rivalul intern de partid la alegerile prezidențiale retrăgându-se din cursă. Interesant, când a fost întrebată dacă va face acest lucru, Nikki Haley nu a răspuns direct, spunând că „contează pe victoria ei”. Adevărat, asta a fost chiar înainte ca rezultatele să fie anunțate în statul New Hampshire.

 3. Nu sistemul e soroshist ci jaful de Sorosh si fiu-sau sunt creatii ale sisyemului. Ca si Iohannis, Basescu… Biden… Creste rahatul in imputitzitul Sorosh cand este gratulat ca el fiind creatorul Deep State, nu o sluga de soi a acestuia!

 4. Americanii vor lua plasa cu acest Buratino, la fel cum au luat plasa prostii de la noi care i-au votat pe Basescu si Iohannis.
  Singurul avantajat va fi tov Putina kremlinezul……[Rumburak]

 5. Trump candidat ii vine manuse lui Biden care-l va bate la scor de mahala un 70% fata de 30%
  Haley era primejdia pentru democrati,dar Narodul a reusit sa o invinga in New Hampshire
  Traiasca lupta de clasa a celor de +70 de ani,a lor e viitorul

 6. 150000 de voturi primte de Trump si 56000 de mii OHIO. la nivel national zero .Nici macar republicanii nu il voteaza .

 7. Continuati subterna munca de-ati castiga PARIUL !

  🙂 Esti un GENIU … UKRAINA …CHINA … ISRAEL …deranj-in-UE !
  Toate-i aliniaza astrele MARELUI BLOND !
  ❤️❤️❤️

  [PS: mai urmeaza sa-i bagati in parnaie FAMIGLIA „strambului” JOE ( faza ci iCloud-ul de la APPLE si studiile din ELVETIA pe datele LAPTOPULUI din IAD …sa intre-n OPINIA PUBLICA in MAI 2024 … -> lovitura de gratie adusa cilintonienilor nulandieri !
  [putini ca …voi !❤️SHAMANI reali exista !]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.