Turcia, dată în judecată de OMV

OMV, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, a dat în judecată Turcia şi pe premierul Ahmet Davutoglu, solicitând despăgubiri pentru retragerea din proiectul de construcţie a gazoductului Nabucco, potrivit publicaţiei austriece Trend, citată de Mediafax.

Proiectul Nabucco, susţinut de Uniunea Europeană, ar fi urmat să transporte gaze din Azerbaidjan şi să reducă astfel dependenţa Europei de Rusia, dar a eşuat în lipsa furnizorilor, care au preferat proiectul rus South Stream. Ulterior, Rusia a renunţat la rândul ei la South Stream, respins de Uniunea Europeană pentru că încălca legislaţia europeană referitoare la piaţa energiei şi concurenţă, Moscova lansând un nou proiect, TurkStream.

Guvernul de la Ankara a decis retragerea Turciei din proiectul Nabucco, iar în luna mai a încheiat un acord cu Rusia pentru gazoductul alternativ, TurkStream.

Reprezentanţii OMV, care au declanşat procesul la curtea internaţională de arbitraj de la Banca Mondială, în luna iunie, au refuzat să comenteze.

Grupul austriac a lichidat OMV Nabucco Gas Pipeline International, divizie creată pentru construcţia Nabucco, cu o pierdere de 177 de milioane de euro, potrivit publicaţiei Trend.

OMV a anunţat în cadrul rezultatelor financiare trimestriale că dezvoltă o strategie pentru extinderea colaborării cu Rudia, pentru a susţine veniturile afectate de prăbuşirea preţurilor petrolului la nivel global şi reducerea producţiei din Libia şi Yemen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.