Udrea, pusă la punct de FSANP

Din închisoare, Elena UDREA continuă să-și folosească influența și presiunile pe lângă instituțiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deținuților, existând riscul ca închisoarea să nu-și mai atingă scopul de prevenire a săvârșirii de noi infracțiuni, cu consecințe dezastruoase asupra siguranței cetățenilor, atrage atenția Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) într-un comunicat emis miercuri.

Opinia publică ar trebui să știe că bazele actualei legi a executării pedepselor, aprig criticată de Elena UDREA din calitatea de infractoare dovedită, au fost puse în mandatul guvernării Boc din care a făcut parte, însă la acea vreme, fostul ministru era interesat să taie salariile bugetarilor cu 25%, măsură care a afectat inclusiv polițiștii de penitenciare îngrijorați de soarta propriilor copii, în contextul creșterii inflației și ratelor la bănci.

Recent, deținuta Elena UDREA a lansat în spațiul public o informație potrivit căreia „legea actuală nu face nici o diferență între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii și o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu”. Este adevărat că legea nu face nicio diferențiere între deținuți, nici nu ar fi constituțional, legal și nici moral. Este cinic, însă nu și surprinzător, ca persoana privată de libertate să-și mascheze intenția de a scăpa de pușcărie în spatele luptei pentru păstrarea și consolidarea relațiilor cu familia și pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoțională a propriului copil.

Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena UDREA ar fi trebuit să anticipeze consecințele faptului că infracțiunile săvârșite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate, mai ales după trimiterea în fața instanței de judecată, iar acest statut i-ar pune în dificultate relația cu un eventual copil. În ciuda acestui fapt, Elena UDREA a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariția unor sincope în dezvoltarea psiho-emoțională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?, arată Federația.

În concluzie, FSANP transmite că va reacționa ori de câte ori un deținut afectează direct sau indirect imaginea polițiștilor de penitenciare și încearcă, prin influență și presiuni, să modifice legile din România, astfel încât să îngreuneze buna funcționare a poliției penitenciare și exercitarea atribuțiilor profesionale ale angajaților din sistemul penitenciar.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

16 Comentarii

 1. Eu nu stiam ca cei din inchisori , au atata drepturi, incat sa faca presiuni pe langa institutiile fundamentale ale statului ! Bravo „contesa de Plescoi” , daca asa merge in Romania , nu te lasa. Cum spunea Agamita Dandanache: ” … si lupta si dai si lupta, neicusorule!”

 2. Puscariasa infractoare Udrea daca ar fi comis faptele penale pentru care este incarcerata in China,acum era demult oale si ulcele ! Iar mentorul infractoarei,cel care a constituit Grupul Infractional Organizat denumit la acea vreme „PDL” trebuia demult dus la Targoviste ,impreuna cu tot grupul de infractori pe care l-a pastorit !

 3. Culmea e ca si ” avocata ” poporului a pus botul la smecheria Udrei si a dat cu batu-n balta. Renato, usurel cu pianu` pa scari!

 4. Dna ministru UDREA omite faptul ca mulți,foarte mulți deținuți politici din vremea ‘domniei chiorului și a udrei ‘ ,aveau la rândul lor copii,familii,părinți,cariera,responsabilități… DL REMES (Dzeu sa-l odihneasca) avea și dinsul familie…Pt 2 caltaboși a zăcut in puscarie fără ca DOAMNA MINISTRU si cel care o proteja sa se gândească măcar o clipa la situația lui. Si in situația dlui REMES,mulți alții. Acum ce pretenții are marea doamna a politicii românești ? O perioada de trista amintire foarte bine caracterizata de FLEGMA băiatului din port.

 5. „să-și folosească influența și presiunile ”
  -pentru ca are interes,
  ghiolbanilor!

 6. Daca ar fi avut vreo influenta reala, Lenuta nu ar fi intrat in puscarie pe baza de dosar trucat. Este vrajeala pentru fraieri.

 7. Apocalipsa biblica, numele tau este sistemul penitenciar din Romania. „Didos”, vad ca te dai rotund si tocmai de aceea te-as invita sa le ceri acestora sa verifice daca este reala cruzimea, abuzurile sexuale si salbaticia temnicerilor impotriva copiilor internati la Centrul de reeducare Tichilesti Braila. Si nu numai ?! Alo, SRI, SIE, cine poate verifica si opri aceste monstruozitati. Vorbiti cu copiii de acolo si vedeti ce va spune, cum raman mutilati pe viata in urma bestialitatilor sexuale la care sunt supusi. Hai !!! Didos, dementule, aici nu este vorba doar de doamna Udrea, ci de viata a sute de mii de copii si adulti abuzati pe viata, nemernicule, condamnati la dezumanizare si descompunere morala si fizica?! Regnul animal nu cunoaste asemenea monstruozitati. S-Audi la cineva…?!

 8. Alcibiade , dar wc din fundul curtii din scoli , copii care merg pe jos kilometri intregi la scoala pe frig si ploi , spitale vechi in care mori de alte boli datorita microbilor , cu hrana pt. bolnavi putina si proasta , lipsa de medicamente , batrinii cu pensii de batjocura , etc. ! Astea nu te revolta ? Care sunt prioritatile unei tari ? Oameni ca tine si ca av. pop. , cu mintea putreda , AU DISTRUS rOMANIA !

 9. Raspunsul FSANP este o MARE RUSINE SI MIZERIE.
  Eleana Udrea ca orice mama a vrut sa aiba legaturi personale cu copilul ei intr-un mod mai uman,sa-l poata tine in brate,imbratisa .
  Din aceste punct de vedere am spus ca poate copilul indiferent care ar putea fi supus unor pericole, transmiteri de boli,paraziti etc.
  Insa sa reprosezi unei femei,indiferent care ar fi ea si independent ca e vorba de Udrea,dreptul de a da nastere unui copil este contestat de catre Federatia ce propaga incalcarea unui drept natural si constitutional,dreptul la viata ,expresia unui abuz gratuit,pornit din ura si deformare fata de o simpla cerere de imbunatatire a coditiei de detinut.
  „Elena UDREA a ales să facă un copil”, si ar fi vinovata de „sincope in dezv.copilui etc.Noaptea mintii acolo la tanti federatia,aflata pe mina calailor!
  @Alcibiade.Braila , sesizeaza ce se intimpla la Centrul de reeducare Tichilesti Braila,cutremurator !
  „poetii de texte”de „ADORMIT COPIII” de la FSANP, Nu au „pus pe nimeni la punct”,dimpotriva, impreuna cu AdM Penitenciarelor si deci cu MINSITERUL JUSTITIEI,sunt NISTE CRIMINALI TOLERIND ABUZURILE EXISTENTE SI TREBUIE ANCHETATI URGENT!
  FSANP- „sindicat”mafiot si de crima organizata, dind „lectii”detinutilor abuzati,tolerind mafia inchisorilor!

 10. Mafia criminalilor din inchisori,fsanp-nu se dezice.Au un mare tupeu ordinarii astia,pe langa ca sant calai,mai fac si morala unor oameni pedepsiti deja prin lipsire de libertate.D’a vad ca si zicala aia ca ”Ion,e nume de sluga”,se adevereste,ca deja doi Ioni,arata in comentarii cat sant de slugi la paznicii din temniti.

 11. Apel către publicații

  Nu mai mediatizați aceasta infractoare dovedita, căreia i-au pupat mâinile murdare generali ai armatei romane și i-au ridicat osanale oameni de cultura si personalități marcante, sub puterea traficului de influenta și a mizeriei umane. Ignorarea celei care a fugit de doua ori de justiția romana, care are averi pe care nu le poate justifica(dar cine sa o controleze, a propos??)este cea mai buna metoda de democrație, ca egala a tuturor celor care au încălcat legea.
  Ca atare, mai puține sentimente și mai mult respect pentru oamenii onești si muncitori, pentru promovarea mai multor valori naționale si a tinerilor care merita exemple reale ale culturii și științei autohtone.
  Pe când despre laureații unor concursuri și premii internaționale, a celor cărora nu le pute ca sunt romani, la schimb cu brenduita de serviciu din pușcărie.

 12. Se zbate cateaua-n cusca. E in calduri si vrea dulau. Dece Borcea a avut camera intima si ea nu? O doare-n cot de odrasla.

 13. trebuie sa scape de veronel…cu toate ca probabil ca o are la mina cu ceva

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.