Udrea şi-a studiat dosarul întocmit de DNA

După şase ore, Elena Udrea a părăsit sala în care şi-a studiat dosarul, alături de avocaţi. Fostul ministru a ajuns joi dimineaţă, la Parlament, pentru a citi noul dosar prin care DNA cere ridicarea imunităţii sale pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă.

După analizarea dosarului, Udrea a spus că în dosar este o nebunie de date, de nume, de contracte şi de comunicate în limba engleză. Dorin Cocoş nu m-a denunţat, singurul denunţ este al Anei Maria Topoliceanu”, a precizat Elena Udrea.

Se încearcă încă o dată arestarea sa preventivă deși nu reprezintă un pericol social, a mai spus deputata.

„Deși dosarul are 7 volume, abundența de declarații, de fapte, de documente te face să pierzi șirul și cinstit mi se pare că, în ceea ce privește fapta legată de domnul Buzăianu, cronologia așa cum procurorii o rețin este greșită, este imprecisă. Tot nu am înțeles când anume s-ar fi făcut pretinderea sumei și nici când s-ar fi remis. Nu am văzut tot, am mai apucat să văd că toți cei care dau declarații în dosar încearcă să se extragă cu totul din ce ar putea să fie acuzator. Dacă aș fi fost chemată să dau declarații și nu s-ar fi preferat această nebunie și acest circ cu arestarea mea preventivă, aș fi lămurit cu siguranță procurorii cu privire la aspectele legate de fapta aceasta legată de Buzăianu”, a afirmat Udrea.

Fostul ministru a precizat că și în dosarul legat de vila din Eforie „conexiunile sunt evazive și imprecise” și că „este o nebunie de date, de contracte, de acte adiționale, de multă comunicare în limba engleză”, de a ceea i-a fost mai greu să urmărească „firul”. Udrea a spus că știa de existența acelei vile, dar despre faptul că aceasta ar avea legătură cu o fundație care se leagă de numele lui Mircea Băsescu nu a știut până miercuri seară când a aflat din presă.

„La mine este ca un deja-vu, cum să o mai arestăm pe Elena Udrea. Mai trec două — trei luni și mai facem o nouă arestare pentru Elena Udrea. Eu vă întreb dacă vi se pare normal să facem a treia cerere de arestare, dacă nu sunt pericol social în momentul acesta? Cum pot să fiu pericol social de săptămâna viitoare încolo în condițiile în care nu vorbim de o faptă presupus a fi săvârșită astă-vară, ci acum vreo 5 — 6 ani? Arestul preventiv este pentru a preveni ceva. Ce să prevenim? Este clar că este o acțiune care nu are nicio legătură cu nevoia de a clarifica eventual niște acuzații, ci cu dorința de a mă aresta încă o dată”, a afirmat Udrea.

Ea a precizat că în aceste noi dosare are lucruri de spus organelor de anchetă, iar aceste lucruri le va spune și vineri la audierile din Comisia juridică a Camerei Deputaților.

La intrare, ea a precizat că nu ştie decât detaliile transmise de presă.

„Am văzut doar ce spuneţi dumneavoastră, presa. Doar dumneavoastră aveţi informaţii diferite sau interpretări diferite. (…) Mă duc să văd acuzaţiile, să văd ce vorbesc, mai ales că din comunicatul DNA n-am înţeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce ani, despre ce sume. Nici măcar nu ştiu pe ce să mă pronunţ”, a declarat Elena Udrea.
Ea a adăugat că îi va fi uşor să citească acest nou dosar cu şapte volume, faţă de dosarul „Gala Bute”, care are 70.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va decide, vineri, la ora 11:30, cu privire la cererile de începere a urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.