Ultimul bilanț al epidemiei de Ebola

Numărul de decese provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.420 în opt state din Africa, din totalul de 15.145 de persoane infectate cu virus, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat miercuri.

Bilanţul precedent al OMS, publicat pe 14 noiembrie, era de 5.177 de morţi din 14.413 cazuri. Noul bilanţ prezintă date înregistrate până la 16 noiembrie.

OMS estimează că cifrele acestor bilanţuri sunt subestimate.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, s-a declanşat în Guineea, la sfârşitul lui decembrie 2013. De atunci şi până la 16 noiembrie 2014, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.192 de persoane în această ţară, din 1.971 cazuri, potrivit site-ului Mediafax.

De asemenea, s-au înregistrat 2.964 de morţi în Liberia, din 7.069 de cazuri.

În Sierra Leone, OMS a înregistrat 1.250 de decese din 6.073 de cazuri declarate.

În Mali, ultima ţară afectată de virus, OMS a semnalat 6 cazuri care au provocat 5 decese.

Bilanţul din Nigeria şi Senegal a rămas neschimbat pentru mai mult de 49 de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale în Nigeria şi un caz în Senegal, un student din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de către autorităţi la 10 septembrie. Aceste două state au fost retrase de pe lista ţărilor afectate grav de epidemia de Ebola.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.