Un alt tip de război

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susţine că în acest moment nu există atât de mult o problemă de finanţare în susţinerea Ucrainei în războiul cu Rusia, cât o problemă de capacitate industrială, „în principal în Europa”.

„Nu cred că vom avea dificultăţi masive din punct de vedere al finanţării efortului ucrainean (de război – n.r.), care e şi efortul nostru, dar vedem în acest moment un adevărat război industrial în paralel cu cel atât de brutal şi nemilos care se întâmplă în Ucraina de doi ani de zile. Avem în acest moment nu atât de mult o problemă de finanţare – apar sincope depăşibile – dar avem o problemă de capacitate industrială, în principal în Europa, pentru că de 30 de ani Europa a colectat – noi toţi, inclusiv România – dividendele păcii şi am crezut că după terminarea Războiului Rece lucrurile vor fi liniştite şi calme, iată că nu sunt. Deci continuăm să mobilizăm aliaţii şi partenerii noştri. (…) Suntem peste 50 de naţiuni care susţinem Ucraina. America este evident piesa centrală, dar ceilalţi aliaţi europeni reprezentăm mai mult de jumătate din sprijinul pentru Ucraina”, a declarat Geoană, vineri, la Digi 24.

El a arătat că România ar trebui să profite de această nevoie de armament pentru a-şi revitaliza industria de apărare.

„Deci este mai degrabă în acest moment (…) un război de capacitate industrială, un război de producţie industrială şi sper ca şi România să poată să profite, prin revitalizarea industriei de apărare, de această nevoie de a produce mai multe echipamente militare”, a adăugat Mircea Geoană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

28 de Comentarii

 1. Împotriva prostiei chiar și zeii sunt neputincioși( Schiller)! Prostănacul folosește de 1 mld de ori: vom face, vom vedea, vom reflecta! Care „Vom” idioten, prostie în formă pură, care vom? Vom de la vomă? Voi nu noi! Tu slugoi, cârpă de șters pe picioare, pluș bărboșii de la Davos? Tu patriot român sau o li’chea? Proști mulți în România, mulți de tot!

 2. „Suntem peste 50 de naţiuni care susţinem Ucraina.”
  Să mori tu?

 3. Nu-i problema, bani pentru arme si razboi se gasesc, daca RO ar cere niste sute de milioane pentru infrastructura nu mai sunt bani…c-ashai in „democratia” likuricilor..

 4. „DECI : GEOANĂ VA FI ULTIMUL PREȘ. AL PROTECT-ORATULUI DEVESELU-” PESTE DOI ANI VA UMBLA ȘI EL NĂUC SĂ CAUTE AJUTOR(așa cum umblă frate-său zdrelinski! măcar ăsta -ucrainul mai are pe unde cerși dar-MIHAELA DRAGOSTEA MEA -NICI AZIL NU VA AVEA LA CINE CERE !! UCRAINA VA FI IAR RUSĂ,UNGARIA,SERBIA,BULGARIA NICI VORBĂ,NICI MAREA NEAGRĂ NU-L VA PRIMI! CÂT DESPRE :FRANȚA,GERMANIA,POLONIA -POATE CÂNTA DE-ACUM : CU…….-S MÂNIOOS!! AȘA CĂ DRAGĂ—–MĂI DRAGĂ LAS-O MAI MOALE CU NATO-UL TĂU ! ORI MAI BINE DACĂ ȚI-I ATÂT DE DRAGĂ, SPONSORIZEAZĂ O GRUPĂ DE MERCENARI ȘI-HARCOV-LA LUPTA CEA MARE -ÎMPOTRIVA …..„LUMINII CE VA VENI….!

 5. Păi dacă tot credeați că va fi liniște și pace de ce ati extins o alianță militară a războiului rece până ați provocat Rusia care legitim s-au simțit amenințată?

 6. Este adevărat că americanii au tăiat ajutorul pentru Ucraina?

 7. Și de capacitatea umană nimic ?
  Urcacii pierd 2-300 de oameni zilnic (dacă împărțim la 3 sau chiar la 4 cifra data de Ruși).
  Mobilizează femeile și boșorogii vrând să adune 500.000 noi soldați.
  Deci ~ 500.000 VITEJI Urcaci au îngrășat deja terenurile agricole fertile ale lu’ Monsanto, Cargill, BlackRock. Sau sunt schilozi pe viață.
  Sunteți ca unul care tot TRAGE la păcănele și pe măsură ce pierde se încăpățânează sa joace iar.
  Aveți mansarda întreagă, buey GENIALULE ? Sau vrei să ne bagi și pe noi în război ?🤮

 8. Dăbulică juvete Joiană dă la organizațîia dă măscărici N.A.T.O. va sfîrși rău! Uită-te la el: nici măcar Natura nu mai vrea să-l vază……[Rumburak]

 9. Pai aceste echipamente militare nu se pot face fara oameni si la fel fara sa fie platiti dupa munca pe care o fac ei.Asa dupa cum sint platiti muncitorii in Romania ,se pare ca nu va avea cu cine sa faca treaba asta ,pt. ca nimeni nu mai este dispus sa munceasca de pomana.Ce zici domnule Gioana ,sau la asta nu te-ai gindit ? Poate sint dispusi refugiatii ukrainieni sa munceasca benevol pt. ca doar produsul pleaca in Ukraina ,ar fi si asta o varianta, ca sa isi dovedeasca patriotismul si dragostea pt. Zelenski.

 10. Cat de PARSIV !! este Mircea Geoana cand „INDEAMNA” toata Europa si Romania sa investeasca in industria de ARMAMENT in urmatorii ani.
  Asta este un SEMNAL primit de la „Stapanii din UMBRA” de la Davis-Forumul Economic Mondial care vor CAPITAL si BENEFICII monetare in Dolari americani pentru Trezoreria (GOALA!!) americana.
  De ce trebuie sa ne inarmam !??….cine ne-a declarat RAZBOI !??…sau cineva doreste sa ATACE pe Rusia.!?…si de ce !?.
  Nevoila ACTUALA ale cetatenilor romani sunt SARACIA,INFLATIA si lipsa locurilor de munca in TOATE orasiile judetene.
  Asteptam ALEGERILE din anul 2024 ca sa dam un VOT pe „merit!?” la Guvernanti!.

 11. Romania a oferit deja U-Krainei avioanele Mig-21 dar U-Kraina le-a refuzat. Shi alte arme pe care Romania fie le are deja sau le poate produce nu vor fi acceptate de U-Kraina deci ce industrie militara sa re-vitalizeze Romania ?

 12. Cei din Securitate, alte servicii și nomenclaturiștii PCR au cules în ultimii 30 de ani dividentele de pe urma jefuirii României îmbogățindu-se și procopsindu-se pe ei și odraslele pe funcții și pensii speciale. Dar nici un război termonuclear nu putea domnule funcționar la NATO, nu pentru țara noastră Mircea Geoană, să distrugă complet industria pe care a avut-o România în 1990 cum s-a distrus în cei 34 de ani de pace ce au trecut. Acum după ce Hunedoara nu mai este, Industria Sârmei Câmpia Turzii cu bare trase sârmă de oțel nu mai este, siderurgie laminate și țevi nu mai sunt, fier beton ciment ioc, industrie chimică deșert, explozivi Făgăraș tăiate la fier vechi, diamante industriale București pentru țevile de tun și tanc rasă, fabrici de stofe, pânzeturi, confecții, încălțăminte dărâmate vă treziți că la un, Doamne ferește, război cetățenii României sunt în fundul gol? Acest individ este vehiculat ca posibil președinte?

 13. Completare la disperare. “Nici un război termonuclear nu putea, domnule Mircea Geoană, să distrugă complet industria pe care a avut-o România în 1990 și să piardă peste 4 Milioane din populația ei cum s-întâmplat în cei 34 de ani de pace ce au trecut.”

 14. Domnule „cum te-a numit Iliescu”, abia acuma v-ati dat seama ca toata Europa la un loc, nu poate produce cat Rusia singura? Si voi visati sa castigati razboaie. Nu le veti castiga, dar ca sa deveniti niste criminali trimitand popoare intregi la macel, asta se poate.

 15. Geoana zice ca razboiul Rusiei din Ucraina e brutal si nemilos…Dar a existat vreun razboi bland si milos? …. Dupa mintea lui Geoana Invazia SUA in Vietnam care a ucis 1,2 milioane de civili vietnamezi a fost bland si milos!!!…Omul asta este fie un politruc mincinos din cei mai abjecti fie un prostanac de uz comun.

 16. Că cam cum e brutală operațiunea specială pro stă na cu le în ocraina? A declarat careva răzbel? Au murit 500 000 de copii ca în IRAK uciși de amerloci , ba chiar au și meritat să moară( conform coțofenei amerloce madeline albright ( chiar mi-e lene să scriu corect numele ) ) ? I di ot ule util, ne ,,esplici” câți civili , copii, femei au murit în ocraina în 2 ani, comparativ cu o anumită Fâșie în 3 luni ( de 5 ori mai puțin?)? E bună s cu la lu’ austin? O mai lingi sau e deja la fier vechi? Te du tu la răzbel , tu, cu fiica ta, cu copii tăi, cu neamul tău ( apropo, și fiul lui bidon e incorporabil, poate fii voluntar alături de voi în tranșee( sigur el așteaptă tranșa de coca( la fel ca cerșinski))) de multiTRO GLOD IȚI ? SLAVĂ PĂCII, paralelule !

 17. Da domnule, așa este : războiul ăsta e binevenit pentru noi; avem un avantaj geografic prin vecinătatea cu poporul frate ucrainean și atunci trebuie să profităm și să devenim noi o mare putere militară (de talia Rusiei, bineînțeles) dar cu foamea în gât, conform tradiției.
  Până să ne înarmăm noi, războiul se va termina și din nou vom spune că „numai Putin e de vină” că ne-a pus să cheltuim în prostie pentru un drob de sare apărut din senin pe cerul Europei.

 18. Zice el: „… am crezut că după terminarea Războiului Rece lucrurile vor fi liniştite şi calme, iată că nu sunt.” Păi bine, mă, nea Mirciulica, cred că matale faci acolo figurație și ăia nu-ți spun nimic. Cum și-a sărbătorit NATO jubileul? Prin bombardarea Serbiei cu bombe cu fragmentatie, cu uraniu sărăcit, cu grafit. A ucis copii, a bombardat spitale, poduri, televiziuni, ambasada chineză. Curat umanitar. Și s-a tot întins ca raia. Acum livrează licuricii 2.000 de javeline albanezilor kosovari. Numărul britanicilor s-a dublat. Pe români i-ați pus să-și facă partid politic. Cu ce minciuni mai veniți, iubitori de pace, mă, nea Mirciulica Minciunica? Cu ucrainienii am devenit una. Atât de una c-o să ne facă rușii una cu pământul.

 19. Cât de nenorocit acest Geoană. Se gândește exclusiv cum să facem pe dracu în patru, cheltuind din resursele noastre tot mai puține pentru a ajuta războiul din Ucraina. Nu e vorba de ajutorul umanitar dat de noi peste puterile noastre, adică tăind de la copii noștri etc. Nicio vorbuliță despre hoția ucrainienilor care ne-au furat, desigur, cu complicitate ruso-sovietică pământuri strămoșești prin forță și încălcarea dreptului istoric și a DREPTULUI INTERNAȚIONAL, pentru că raptul teritoriilor respective s-a făcut după ce românii și-au întregit țara tocmai pe baza dreptului poporeșlor la autodeterminare, care este sfânt, rapt întărit și prin pactul criminal Ribbentrop-Molotov încă în vigoare pentru noi, cu toată condamnarea lui. Așa că Prostănacule, gargaragiu de două parale, stai dracului acolo unde ești și dacă chiar rei să candidezi atunci candidează la americani, că tot îi pupi în koor, fiind spionul lor. Ce treabă ai tu cu România? Niciuna.

 20. … Măriți poza la cimpanzeul ăsta: nu are nimic omenesc ! …Du- te dreakului cu orice tip de război !! …Prostanacule ! Noi, cetățenii europeni, normali la cap , nu avem nimic cu Federația Rusă : vrem pace , conviețuire pasnica , colaborare economică !!! Niste scelerați au înarmat niște banderisti ukrani descreierati să distrugă Rusia ( o țară cât un continent ) și acum ” 50 de națiuni ” ( bă , cretinule , cetățenii europeni nu mai cred palavrele unui papagal ca tine ) ,nu mai au capacitate industrială (??) să producă arme să învingă o țară cu …PIB-ul Italiei !!??… Rușii nu sunt nici mai răi și nici mai buni decât restul europenilor : sunt oameni care vor să trăiască in pace și în …securitate reciprocă!!! Cine vrea să se bată cu rușii cernoziomurile ukRUINEI îi așteaptă !!! Vorba lui Toma Caragiu : Dobitocule ! …Și încă o dată : Dobitocule ! ( Du- te dreakului pe malul Potomacului și plimbă – te cu cioclii războiului , fiu de năpârcă comunistoida ! )

 21. Cine l-a pus pe Zelenski ca sa asculte de Biden si Johnson si sa paraseasca masa tratativelor de pace?
  Ar fi fost pace din aprilie 2022.

 22. Banii nu sunt o problema, nu-i avem dar ne indatoram cu totii la nivele halucinante si fara niciun plan de a reduce datoriile. Orice consilier financiar ar spune despre o persoana care arunca cu bani pe care nu-i are fie ca e complet idioata financiar, fie e nebuna, fie vrea sa dea o teapa cu riscul de a fi declarata falimentara. Cam asta e si nivelul guvernelor actuale a caror datorie creste fara niciun plan de revenire.

 23. Geoana este fara discutie un politician inteligent si profesionist. Nu mai amintim experienta sa internationala care este unica in comparatie cu a oricaror alti politicieni romani, cu totii corigenti sau repetenti la acest capitol ce devine obligatoriu in zilele de azi. Geona face o observatie reala si corecta care la mintea unui Johanis sau Ciolacu ar fi fost imposibila. Dar lasa totul in coada de peste nedorind sa evidentieze degringolada economica a kolhozului ajuns in buda: energie foarte scumpa, materie prima ioc, preturi de productie uriase. Rusii produc un obuz la un pret de circa zece ori mai ieftin decat falimentarii europeni.

 24. Sa ne amintim cu cine era Europa la 1.08.1939 și ce a urmat după această dată..
  Ce poate spune acest funcționar care ședea la cald și bine plătit in vreun castel din suburbia Bruxelului..Daca nu spune ceea ce trebuie revine acasă.. Anglo-saxonii iarăși au înhămat proștii Europei sa lupte cu rușii..A câtă oară?

 25. NATO/U$ nu puteau spera la un idiot util mai complet decat geoana…dar „familia” ce spune?

 26. Geoana a renuntat la presedentie,l-au confirmat la NATO in continuare,Ciuca are liber la presedentie

 27. geoana alias prostanacu…vrea ca romania sa ia locul ucrainei…cu imbecili ca cioplacu,johansky si toti tradatoirii din psd si pnl la conducere e foarte posibilll

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.