Halucinant! Din ciclul: uite cine ne mai operează pe la clinicile private

Un fals medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase. Bărbatul, pe numele real Matteo Politi şi fost valet de parcare, nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz. Ministrul Sănătăţii Sorina Pindea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

“Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect”,  a spus Pintea.

 Aceasta a adăugat că medicii sunt angajaţi în spitale pe baza unor documente printre care certificatul de liberă practică, diploma echivalată.

„Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor să avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem”, a precizat Pintea.

Grupul Monza a anunțat că se declară parte lezată referitor la cazul falsului chirurg italian descoperit în România şi au fost inițiate demersurile judiciare împotriva lui Matteo Politi, precizând că acesta a operat o singură persoană în unităţile lor spitaliceşti.

“Grupul Monza România anunţă că există toată deschiderea din partea instituţiei, în legătură cu investigaţia care îl priveşte pe Matteo Politi. Grupul Monza se declară parte lezată în acest context şi a iniţiat demersurile judiciare necesare împotriva lui Matteo Politi”, se arată într-un comunicat remis, marţi, de Gupul Monza.

Libertatea a relatat marţi că, de un an, un fals medic de chirurgie plastică a lucrat la clinici din Bucureşti şi operează zeci de oameni.
Conform publicaţiei, sub un nume fals, Matteo Politi a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar şi la spitalul privat Monza, fără a avea studii de medicină.

Sub numele de Matthew Mode şi cu un CV din care rezulta că a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital şi la The Johns Hopkins University School of Medicine, acesta a lucrat la clinicile Euromedical, Prestige, MH Medical Group şi Monza.

Acesta a surprins asistentele medicale pentru că nu cunoştea protocoalele conform cărora, înainte de intrarea în blocul operator, după igienizarea mâinilor, chirurgul trebuie să-şi ţină braţele deasupra taliei, iar palmele deasupra coatelor, pentru minimizarea riscului de infecţie, el intrând cu mâinile în jos. De asemenea, medicul anestezist care a lucrat cu falsul medic spune cum o operaţie de înlocuire a implanturilor mamare a durat patru ore, faţă de o oră cât durează în mod obişnuit.

Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare. În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după mai mulţi ani în care a minţit că e medic profitând că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputaţie bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi, afirmă jurnaliştii de la Libertatea.

El a operat în România în baza unui aviz de la Direcţia de Sănătate Publică, în condiţiile în care orice medic străin care practică în România e obligat să obţină avize de la două foruri: Colegiul Medicilor (CMR) şi Ministerul Sănătăţii. Doar ambele acorduri, împreună, sunt valabile.

Conducerea Colegiului Medicilor din Bucureşti a făcut plângere la Parchetul General în acest caz.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Cati straini falsi medici practica medicina in Romania ?Arabi,israelieni,italieni,etc numai invartiti care fac experimente pe cobaii romani…Chiar nu ii poate incolona nimeni si trimite de unde au venit?

  2. In tTra unde o analfabeta conduce Guvernul Roamniei iar un Condamnat penal DEFINITIV conduce TARA, ce ne miram ca un condamnat italian se dadea drept medic!
    „Meritocratia” nu e de Romania, impostorii fac cariera in Romania, nu?!
    Italianul a ajuns unde se potrivea perfect cu impostura si incompetenta!!

    • In tara in care Editat Lili, sau mai multi sub acelasi titlu 🙂 stau toata ziua pe internet si isi dau pareri cat de rau e. Mai LILI unde erai tu cand BOC si Base faceau ravagii cu economia, cu FMI-ul, cu dobanzile, cu TVA-ul? Ptiu … acum imi dau seama. Nu erai nascuta! … de aici si mintea putina si lipsa de sinteza, ca tu vorbesti numai la prezent 😀 Te-ai nascut in perioada Ciuma RED, cu Dragnea si Viorica in sange.

    • @3,14- te sfătuiesc să faci conspecte din posturile semnate „lili”. Te asigur ca ai ce invata.

  3. In primul rand ma intreb, dece exista clinici private in Romania? Cetatenii acestei tari nu au aceleasi drepturi? Exista clase diferite de oameni,cu sau fara mot? Cu multa stima,GK.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.