Un nou protest la firma „regelui asfaltului” din Banat

70 de angajaţi de la întreprinderea celui supranumit „regele asfaltului din Banat”, Georgică Cornu au ieşit în stradă, furioşi că nu şi-au primit salariile de mai bine de două luni, informează România TV. În această situaţie sunt în total 150 de angajaţi, care au şi fost trimişi în preaviz în ultimele zile.

Aproximativ 50 de angajaţi ai unei firme de construcţii deţinute de omul de afaceri Georgică Cornu au protestat şi vineri în faţa sediului din Drobeta Turnu Severin, reclamând că nu şi-au primit salariile de două luni, societatea urmând să disponibilizeze 190 de angajaţi.

„Vrem banii, salariile noastre. Suntem în preaviz şi ne obligă să muncim opt ore. Noi de fapt ar trebui să muncim patru ore şi patru să ne căutăm de lucru”, a spus un muncitor.

Un alt bărbat a spus că întrucât nu şi-a mai primit salariul de două luni a venit la protest direct de la Centrul de Transfuzii din Drobeta Turnu Severin, unde a mers să doneze sânge, primind astfel şapte tichete de masă.

„Am primit şapte tichete de masă. Ce să fac, luni începe şcoala, am copii”, a adăugat bărbatul.

Protestul s-a încheiat după câteva zeci de minute.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi, Sorin Marinescu, firma a depus în luna august trei proiecte de concediere colectivă, urmând că 190 de angajaţi să fie trimişi în şomaj în lunile septembrie şi octombrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.