(VIDEO) Un tânăr luptător a intrat în istorie

Takerufuji, un tânăr luptător de sumo, a intrat în istoria acestui sport, duminică, după ce a câştigat un turneu major la doar un an şi jumătate de la debutul său în această disciplină tradiţională japoneză. Este cea mai rapidă ascensiune consemnată vreodată, doborând totodată un record vechi de 110 de ani.

Takerufuji, în vârstă de 24 de ani, a câştigat Cupa Împăratului la turneul de primăvară desfăşurat la Osaka, după ce l-a învins pe rivalul său Gonoyama, o altă stea în devenire din sumo.

Victoria colosului de 1,84 m şi 143 kg a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât în meciul anterior suferise o accidentare la o gleznă, care l-a obligat să revină la vestiar în scaun cu rotile, înainte de a fi transportat la spital pentru examinări.

„În acel moment, renunţasem la orice speranţă de a câştiga turneul”, a explicat Takerufuji, într-o conferinţă de presă.

De la primii paşi pe dohyo, ringul de argilă unde au loc meciurile, în septembrie 2022, Takerufuji, sau Mikiya Ishioka pe numele său adevărat, a traversat cinci divizii într-un ritm rapid, suferind doar 10 înfrângeri în 79 de meciuri.

Victoria sa la capătul a zece turnee l-a făcut omul cel mai rapid din istoria sumo care ridică trofeul. El este, de asemenea, primul nou venit în prima divizie care câştigă un turneu din 1914.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

 1. In sfârșit un câștigător 100%! Să îl pună să câștige capitala țării noastre pentru PSD-pnl, pentru că s-au unit cu alde!

 2. La 1,84 m. e „colos” „dăcît” p’întră piticoții japi! …șî io am 1,84 m. șî mă uit în sus la elevii dă liceu d’-a’ci…

 3. Cu tot respectul pt alte culturi, acestia SUNT TOTI tineri.Pt ca MOR tineri, cu ficatul distrus de supralimentatie.Stiu si isi asuma (a sumo) asta…nu inteleg si nu aprob…doar respectde la distanta.

 4. @IQ100,
  AICI o nimerisi din Prima … … 😊
  In altele … … 😊:)
  Exista muuuulte „Sporturi” Criminale si NAROADE…

  SUMO este eligibil cu Succes IN ambele Categorii.
  OriCARE SPORT care provoaca VATAMARI in Corpul Aplicantilor, dinciolo de Riscurile normale oricarei Activitati, este NAROD.

  BOXul,
  LUPTA in Cusca,
  SURFuu’,
  asta este si NAROD si Mortal …
  Narod Sport, practicat de Apucati NAROZI care se dau un Ape cu RECHNI, STIIND ca sunt ACOLO …
  Si mai sunt destule, da’ imi este SILA de NAROZI
  …DOAR amintesc, ALPINISMUL …
  Si in pezent se mai descopra Cadavre INGHETATE MARMURA ale unor sarmani BEZMETICI, prin Himalaia, din Anii … ’30 !!!!
  Nimeni NU ii ia de Acolo, COSTuu’ este PreaDestulDeMare …
  S-au rupt hainele pe dansii, de Vanturi reci si au ramas CORPURILE intregi, goale zici ca sunt VII …
  CUM sa NU realizezi ca a DISTRUGE pentru practic NIMIC, orice „Piesa”, cat de mica, din Intregul ARMONIOS cu care ai aparut pe Lume este si PROSTIE si CRIMA contra Ideei de OM Intreg, macar FIZIC.

  Am inceput cu BOXuu’, pentru ca a DA Ciocane in CAPuu’ IN care se afla o Masa Gelatinoasa, CREIERUL,
  Suprema EVOLUTIE de la Ameoba si care intra in Reverberatii FIZIC si FIZIOLOGIC daunatoare iN TIMP, este o TAMPENIE.

  TOTI Boxerii care sunt in Ocazia de a fi disecati AU PETESII in Creier.
  Pete mici de Sange INCHEGAT diseminate in Masa Creierului.
  Rusine Ba, si Alora de il practica (SADICI refulati…) si CelorCare l-au facut „SPORT”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.