Pentru că o fotografie veche este un fragment de eternitate, răscoliți de frumusețea acestor documente, continuăm să publicăm fotografii vechi, cu alți oameni importanți din istoria țării noastre, dar și cu părinți și bunici, mari anonimi ai istoriei române.
Tipărim în ziarul Cotidianul fotografii mai vechi expediate în aceste zile redacției noastre, la adresa de e-mail redactia@cotidianul.ro. Vă invităm să continuați să ne transmiteți fotografii vechi, scanate și expediate prin e-mail, care să conțină cîteva detalii sau o scurtă poveste despre viața subiectului din imagini. Este un omagiu și un minunat fragment de istorie românească.
V-aţi gândit cum arătau cei care au construit minunatele clădiri istorice din Bucureşti? Iată aici echipa arhitectului Cristoloveanu, lucrând la un edificiu de pe Bulevardul Dacia. Din păcate, astăzi nu reuşim nici măcar să conservăm sau să punem în valoare frumoasa moştenire lăsată de ei… Sute de clădiri se degradează pe zi ce trece şi mai grav este că pun în pericol siguranţa cetăţenilor. Soluţii pe termen lung există, însă e un proces anevoios şi, dacă nu adopţi soluţii ferme, şansele de reuşită sunt minime… Acest lucru implică schimbări… de la cele de mentalitate la cele birocratice sau de management. Dar sunt oare bucureştenii pregătiţi pentru aşa ceva? Le mai pasă oare de patrimoniul cultural al oraşului?
Familia Pop din Calea Moșilor a mers pe 27 septembrie 1913 la atelierul Fotoglob pentru o fotografie suvenir în ipostază cotidiană
Există cineva care nu a avut în copilărie un prieten ursuleț? Iată-l pe Puiu cu prietenul său Martin prin 1921
Prima zi de şcoală şi pentru Corneluş, acum 80 de ani. S-a prezentat echipat şi pregătit să devină un ajutor pentru „Straja Ţării“
Maria şi Titi Popescu la fotograf, aniversând 3 ani de la începutul unui mariaj fericit în 1928
Fotografii și texte trimise de Sorin Mărgărit
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.