Un virus mai puternic decît Coronavirus ne-a lovit: ne-guvernarea PNL

În ciuda apelurilor de liniştire venite din partea autorităţilor, planeta întreagă a intrat în panică din cauza Coronavirusului: regiuni izolate, oraşe închise, aeroporturi nefuncţionale, sute de mii de oameni în carantină. Practic, omenirea se află într-un blocaj nemaiîntîlnit, fără să ştie exact ce ne-a lovit şi, mai ales, ce este de făcut.

Nu ştiu, nu mă pricep la viruşi, nu ştiu cît de mare este pericolul coronavirus, dar teama s-a insinuat în sufletul meu cînd, acum o săptămînă, am avut o gripă severă, cu temperatură de aproape 40 de grade C. Am mers la spital şi, din fericire, n-am fost lovit de coronavirus, fiind necesar doar un tratament cu medicamentele tradiţionale. Nu sînt un tip care să se panicheze de la orice zvon, dar, mărturisesc, o teamă accentuată mă cuprinsese, mai ales că, acum cîţiva ani, cînd izbucnise nebunia cu „gripa aviară”, unul dintre cei doi craioveni afectaţi am fost eu!

Înţeleg, deci, spaima oamenilor în faţa acestei ameninţări nevăzute, cînd nu ştii pe lîngă cine treci, cine este cel pe lîngă care te strecori în metrou sau în avion, cine este pe scaunul de lîngă tine sau cine este în faţa şi în spatele tău la mall. Conştient de şubrezenia lui naturală în faţa bolilor, omul are toate motivele să se teamă că viaţa lui este în pericol şi dacă soarele intră în nori!

Cu toate acestea, noi, românii, n-ar trebui să ne temem atît de mult de coronavirus pentru că pericole mult mai mari ne pîndesc. Unul dintre ele este chiar această guvernare care a debutat cu dărîmarea guvernului Dăncilă, un guvern format de alianţa PSD-ALDE, destrămată însă de ambiţiile politicianiste ale celor care doreau să se dueleze cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale de anul trecut.

În mod logic, un nou guvern instalat trebuia să aducă, măcar pentru o vreme, stabilitate şi speranţa că va fi mai bine, mai ales că PNL venea pe valul de încredere dobîndit la alegerile europarlamentare, Referendumul pentru Justiţie şi alegerile prezidenţiale.

Ei, bine, exact atunci cînd aşteptam o guvernare mai bună, ne-a lovit VIRUSUL! Nu coronavirusul, ci virusul „GuWerner-ul Meu“! Caracteristicile lui sînt de-a dreptul înspăimîntătoare: să te prefaci că guvernezi, dar să te gîndeşti la alegerile anticipate, adică să nu-ţi propui să duci la îndeplinire programul cu care ai fost învestit, ci, din contră, să faci orice pentru ca guvernul să cadă, şi nu o dată, ci de trei ori, astfel încît Klaus Iohannis să ne administreze vaccinul său preferat: ALEGERILE ANTICIPATE!

Dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne-ar fi spus că efectul principal al coronavirusului este acesta, adică le ia minţile guvernanţilor, am fi înţeles, poate, reacţia PNL şi a lui Iohannis ca fiind urmarea infestării. Dar, nu! Felul în care acţionează cei care s-au trezit peste noapte cu guvernarea în braţe ne arată că virusul care ne-a lovit este de altă natură şi poartă un nume binecunoscut: BOALA PUTERII!

Efectele acestei boli au fost analizate în numeroase studii de politologie, dar, din nefericire, omenirea n-a fost preocupată niciodată de găsirea unui adevărat antidot, lăsîndu-se mereu manipulată de profesioniştii dezinformării care au reuşit totdeauna să convingă popoarele că orice lucru rău este bun, la fel ca războiul care aduce pacea.

Exact ca în romanele lui Orwell! Ştiţi cum începe celebrul său roman „1984”? Fix aşa: „Într-o zi senină şi friguroasă de aprilie, exact cînd ceasurile bat ora treisprezece, Winston Smith, cu bărbia înfundată în piept ca să scape de vîntul care-l ia pe sus, se strecoară iute printre uşile de sticlă ale Blocului Victoria, deşi nu destul de repede cît să împiedice un vârtej de praf şi nisip să pătrundă o dată cu el”. Era o zi importantă pentru „Palatul Victoria”, mă rog, „Blocul Victoria”, căci exact atunci se încheiau pregătirile pentru „SĂPTĂMÎNA DE URĂ” ce urma!

Asta facem şi noi acum, ne pregătim de „săptămîna de ură”, cînd ni se va spune că, pentru binele nostru, trebuie instaurată ne-guvernarea ca formă a bunei guvernări, că votul de învestire a guvernului trebuie să fie unul de respingere, adică votul DA să fie, de fapt, un vot NU.

Acesta este virusul care ne-a lovit mai rău decît Coronavirusul din China: ne-guvernarea ca formă de guvernare, instalarea unui „Guvern al Meu” ca guvern al ţării! Cîndva, pentru Coronavirus se va descoperi un antidot, însă pentru virusul care ne-a lovit pe noi nu e leac pentru că ne-am obişnuit cu el şi-l mîngîiem pe cap din patru în patru ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Ion Spânu 1817 Articole
Author

18 Comentarii

 1. De vreo 5 ani tot fluiera liberalii din tribune: „PSD-ciuma rosie!”, „u.e. PSD”, „DNA sa vina sa va ia!” etc! Cand liber-schimbistii au primit mingea, refuza sa intre in teren si au ascuns si mingea in chiloti! Huuo leprosilor!

 2. Dle Spanu, in analizele politice porniti de la premize false generate de „miturile” in care credeti, al „revolutiei” si al „democratiei autentice”. Prizonier al acestor mituri false intretinute de propaganda Securitatii pe care flerul demonstrat
  in investigarea punctuala a FACATURILOR SECURITATII va dispare ca printr-o minune,devine firesc sa vedeti ambitii,eventual oportunisme acolo unde in mod vadit se executa ordine superioare. Chiar asa,sa-i descifrati jocul lui Dinca si sa deveniti neputincios in fata marsaviei coordonate a conservelor securiste Dancila si Taticeanu? Totul pentru a-i asigura Teutonului
  realegerea printr-o frauda care le-a depasit prin grobianism pe precedentele, incepand cu 2004? Ce scoli jurnalistice sau analitice trebuie sa ai ca sa pricepi jocul murdar al lui Tariceanu care, dupa ce a provocat ruperea Coalitiei pe motiv de
  dorinta de candidatura la prezidentiale, abia iesit renunta la candidatura in favoarea omului basistului pe fata, Ponta?
  Fara sa mai vorbim de actorul bolsevic din serialul „revolutia pe casete” al GRU-istului Nicolaescu? Dancila si Tariceanu au executat ordine, ultimul contribuind si la daramarea guvernului PSD intr-o apoteoza a marsaviei!!! Exagerez cumva? Sau judec logic?

 3. Se pare ca virusul asta la noi e ceva mai aparte de genul „ghinionvirusurilor incoronate”,care nu se pot trata decat prin espectativa si meditatii cat incape,iar carantinarea se face in maximum 5-6 case,exact cat incape „guwernerul meu”,restul poporanilor fiind trimisi la urne sub forma de cenusa,pentru vesnica pomenire a alegerilor prea anticipate…

 4. niste marlani. Fricosi, lasi, nepregatiti. Doar sa puna sloganuri si pecete, doar la asta se pricep. I-au facut pe aia agramati si prosti si asa a ramas. Dar ei sunt campioni la siluirea limbii romane. N-am mai auzit demult o ceata mai agramata, mai certata cu acordul subiect-predica… Dar fiind protejati de hastag, ei siluiesc mai pe galben….

 5. Durere mare…Vizite in strainataturi nema…Diurne nema….durere mare pe guvernanti…Ei ar pleca…dar nu-i primesc aia…hi hi hi

 6. Degeaba va asteptati ca ,,PNL” sa guverneze. Ptr ei ,,a guverna” inseamna sa promiti marea-cu-sarea, si sa tot acuzi PSD de greaua mostenire si de toate pacatele gandite sau visate de ,,liberali”.
  Ptr ei si pt toata asa-zisa dreapta [de fapt clica mafiotilor statului paralel], a fost o lovitura de maciuca in cap cand s-au trezit efectiv la guvernare si au constatat ca nu-s capabili sa guverneze calcand zinic in strachini.
  Ptr ei guvernarea insemna doar ,,Jos si *UIE PSD”. Le-ai luat astea din gura dupa ce s-au vazut la guvernare, gata i-ai terminat.
  Am mai scris: Daca tuta de Dancila le-ar fi dat guvernarea in bratze dupa parlamentarele europene, pana acum PNL si toata ,,dreapta” ar fi fost facuti piftie……[Leo]

 7. Pensionarii nu se mai apleacă la ghișeele Caselor de Pensii, a avut Violeta grijă ca funcționarii să fie expuși la infectare cu orice… Facilitarea unei potențiale epidemii poate deveni un caz penal, la o adică? Ziceam de Coronavirus, Prim Ministrul virușilor mondiali, omologul domnușui Câțu…

 8. Bree,ce ti-e si cu stiinta din ziua de azi!Uitati-va undev s-a ajuns ajuns cu microscoapele-astea!Aia de sus e o poza obtinuta cu un microscop superelectronic!E o poza dintr-un laborator de microbioalogie cu virusurile cele mai periculoase pt Romania si romani.Coronavirusul e o nimica-toata pe langa puterea de distrugere a virusurilor din poza!

 9. VARIATIUNI PE O TEMA DATA(de Ana Blandiana)

  „Fără tine
  Lumea îmi pare deodată mai mare,
  Mai mare și mai fără rost
  Ca o cameră nemobilată,
  Ca și cum ar fi căzut
  Câțiva pereți fără de care
  Nu mai știu să spun
  Cum a fost.
  Știu doar că nu se vede nimic
  ….”
  Maine, promiteti,o luam de la capat!?

 10. Doamne am ajuns rău de tot: ne hotărăște soarta un obsedat de putere ce ne rânjește de la pupitrul prezidențial la folosirea expresiei : „dragi români ” și un măscarici de așa zis „prim ministru” . Acum cei mai egali între egalii neamului diaspora cu trei zile de vot ne va pecetlui soarta multor mii dintre noi ce ne vom da obștescul sfârșit cu virusul chinezesc important la la macaronari .

 11. Guvernul Orban e asemeni programului de la concursul de gimnastică. Au un program impus si unul liber. Avand in vedere ca la cel impus au luat nota 10, asteapta ca programul liber sa fie inchis de DNA, declarat penal si apoi supus rigorilor sloganului: fara penali in guverne publice.
  Ps. Gu-Werner-ul meu a ajus GU-Wer-mut-ul meu si toata retorica lor s-a dus pe Rapa Rosie.
  Ps1. Virus mai periculos pentru Romania decat Jhonny si trupa de mandoline de la Guvern nu cred ca ne-a bantuit si nici n-o sa bantuie plaiurile mioritice vreodata.

 12. Chiar si așa „luptă politica” nu EXISTA cine infinteaza partide ? Tinerii cu dorinta de schimbare ? sindicate studențești libere ? Oamenii simpli de la țară ? Cei ce vand in piețe ? Fermierii ? Asociatiile de locatari ? Nu…… infinteaza Tariceanu ,Voiculescu ,Ponta ,Basescu ,Iliescu …. înțelegeți? Partidele sunt subordonate unor colonei care poate au culori politice dar mai sus de acesti colonei exista niste GENERALI care dau ordine fara interes de culoare politică …sunt doar pe comenzi venite din interese … 99% din afara si 1% poftele lor personale .nu stim daca bune daca rele sunt secrete ….iar daca mai exista un secret ca toata clasa politica la varf este formata din securiști care de regula lucreaza la stat sau au afaceri cu statul …iar restul se zbate cum poate …de regula muncind pentru cine oare ? pentru ei ….taxe catre stat ….ei sunt statul…iar lipsa lor de respect a ajuns la un nivel de marsavie maxima …numai este mult si acest sistem va face implozie devine de nesustinut financiar prea mulți la stat prea putini sa-i mai susțină …iar lupta se va da intre ei ….noi de bine de rau de munca nu scăpăm …ne-am obișnuit asa dar sa ii vedem pe ei

 13. Cand cineva nu are ce sa scrie, scrie prostii. Apropo ce tiraj are cotidianul?

 14. Eu ma intreb doar de ce Iohannis se cîcîie atîta, cu metode din astea de Fraulein ? O buna „noapte a cutitelor lungi” urmata de o rapida „noapte de cristal” si se aranjeaza toate ! …

 15. foarte bun comentariul lui „Charlie” – de fapt, cum sa recunoasca ei ca regimul asta a ajuns la putere prin crima si nu se poate mentine la putere decat tot prin crima.
  Bine acuma nu se mai folosesc metodele „vechi” ci unele noi, „creative”: neaplicare legilir, sau aplicarea lor in functie de cine esti, din ce categorie faci parte, te extermina prin salariu minim, prin „economic” prin devalorizarea proprietatii tale, prin crearea de conditii ca tu sa incalci legea, pt ca altfel nu se poate, apoi te aresteaza, te hartuie in fel si chip sa parasesti tara, apoi daca esti bolnav si nu ai bani doctorii crestini te lasa sa mori etc. Daca ai gura mare, protestezi pt drepturile tale ti-aduc o carciuma sau o gasca care bea la geamul tau si te face cu nervii noapte de noapte, daca chemi politia astia zic ca esti comunist ca „e o tara libera”, tinerii doar se distreaza, politistul bea si el la scara blocului, daca iesi sa-ti ceri dreptul la viata, esti injunghiat – astea sant astazi metodele.

 16. „Andrei”, culoarea politica a securistilor e BOLSEVISMUL!!! Stiu ca iti vine greu sa crezi, dar Partidul si Securitatea AU INTRAT IN ILEGALITATE, nu au disparut!!!Partidul si Securitatea au existat si au actionat cu multe decenii inainte ca URSS sa le aduca la conducerea Romaniei, de aceea toti teroristii bolsevici s-au autointitulat ILEGALISTI. Loviturile „mafiote”
  se dau pentru CAPITALIZAREA ACOPERITILOR, sub o atenta supreveghere, aceia care trateaza milioanele/miliardele care le-au fost puse la dispozitie ca apartinandu-le in exclusivitate fiind cu promptitudine sanctionati, mergand pana la LICHIDARE!
  E vreo legatura intre „Andrei” si „andrei”? Nu de alta, dar nu-mi plac duplicitatile creatoare de confuzii…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.