Unirea lui Cuza vs Unirea lui Ciolacu și Autostrada Moldovei

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române. Importanţa Zilei Unirii Principatelor e  marcată de Marcel Ciolacu prin legarea de Autostrada Moldovei. Ciolacu ne anunță,  la 165 de ani de la  Unire, că trecem la ”o nouă etapă de dezvoltare”, dar și  că va plafona prețurile la alimentele de bază.

„Doar uniți putem construi o Românie echitabilă și sunt sigur că, doar așa, vom depăși toate provocările acestui an”, arată premierul în mesajul său.

Iar despre  importanța Autostrăzii Moldovei subliniază că unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a zonei, arată premierul.

Dragi români, în urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii și-au unit eforturile și au pus bazele României ca stat național unitar și democratic. Și atunci, mulți s-au opus, și din afara țării, dar și din interior – pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie uniți.

Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale, o etapă care îi va permite să dezvolte și să crească la adevăratul său potențial”, a declarat premierul, într-un mesaj video.

„În primul rând, Unirea pe care marele Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creșterea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu anunță trecerea la ”o nouă etapă de dezvoltare” și  plafonarea prețurilor la alimentele de bază

„Reformele ireversibile pe care acest guvern le-a început anul trecut permit României accesarea tuturor banilor din PNRR.

Ne permit, astfel, trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică și socială.

Prioritatea momentului este rezolvarea cerințelor îndreptățite ale agricultorilor și transportatorilor, iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri și inechități, fiindcă sunt un om al dialogului, și doar împreună am găsit și vom găsi soluții pe care le putem aplica rapid”, a continuat liderul social-democrat.

”Dragi români, știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Știu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate.

De aceea, vrem să menținem prețurile plafonate la alimentele de bază, așa cum la facturile de energie și gaze o facem în acest moment. 2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri, însă, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea țării, indiferent de costurile electorale”, a afirmat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Asa, victimizati-l pe buzoian ! Habar nu aveti de viata, traiti pe alt taram.

  2. Ei, da, unește Moldova cu Bucureștiul… Romania a făcut un drum nou-nouț numai bun de stricat de tirurile ucrainenilor, că, de, săracii așteaptă cam mult pe drumurile noastre, în porturi, în vămi…

  3. „CUVÂNTAREA DOMNULUI PREMIER—SPER SĂ NU FIE LA FEL CA STATISTICA OFICIAL CARAMITREANĂ ADICĂ „O MINCIUNĂ SCRISĂ ,SPUSĂ ȘI OFICIALIZATĂ DIN PIX”!!!

  4. La finalul acestui urias balon de sapun numit PNRR, tara va ramane datoare vanduta iar investitiile in infrastructura cu greu se vor vedea. Politicienii locali sunt entuziasti pentru ca vad in acest program doar o noua ocazie de a fura- si asta vor si face, cu o neobrazare din ce in ce mai mare.
    In afara de borduri, largiri de plaja si festivalurile papinoagelor, Romania nu se va alege cu nimic. In schimb este clar, adio suveranitate.

  5. „… Striga, Roata, vrem cu tara, Noi il vrem pe Cuza, Domn…”?! E vorba de Mos Ion Roata…?! Dumnezeule Doamne ce vremuri apocaliptice de „a fi sau nu a fi „. Redau pe scurt. Prima data soldovenii votasera impotriva unirii cu munteniii, stiti da !. Fascistii ucrano-rusi de atunci, vroiau nu doar toata Moldova, Bugeacul si Dobrogea, (ca si astazi), dar si Tara Romaneasca si Bulgaria pentru a ajunge la Stramtori, fapt stopat pe moment de pierderea Razboiului Crimeii, purtat cu Franta si Anglia, care abia atunci si-au dat seama de importanta fenomenala a Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca pentru siguranta Stramtorilor si a Constantinopolelui pe care le/il doreau in mana Turciei mai bine de cat a Imperiului Tarist, de unde le puteau lua mai usor, ziceau/zic ei…?!. Asa ca Regina Victoria si Imparatul Napoleon al III-lea au hotarat sa „refaca” alegerile pentru divanurile Ad-hoc din Moldova, altfel nu se mai intampla nicio Unire Mica. Razboiul ucranilor de astazi cu rusii nu este insa acelasi lucru ca atunci, pentru ca ucranii detin teritorii si populatii straine, o data, iar a doua oara pentru ca ei sunt rusi-rusi si trebuie sa se retraga in granitele lor istorice, fara Basarabia, Nordul Bucovinei, Bugeacul, Pocutia, Maramuresul de Nord, Rutenia, Liovul si tot ce istoric au facut parte din Regatul/Ducatul Poloniei, Lituaniei, etc. Situatia este extrem de complicata deoarece pe unde a „calcat” rusul/ucrainean numai nenorociri si incurcaturi a lasat in urma. La asta nu ia intrecut nimeni…?! Punct…?!

  6. „Doar uniți putem construi o Românie echitabilă”

    Da, indeosebi echitabila. O Romanie echitabila.

    Sigur !!
    Romanii cu munca si batjocura, iar voi cu neamurile voastre cu beneficiile. A se vedea protestele din tara.
    De ce nu or fi mers politicienii sa se uneasca cu cei de la Afumati?! Pe care-i batjocoresc de vreo 15 zile cu nepasarea lor?! Ce hora ar fi iesit acolo !!!

  7. Inaintasii nostri si-au dat si viata pentru UNIRE si pt. pamant, ”domnii” de azi ne vand pamantul, strainilor, pe un galben. Domnii de azi stiu sa faca legi pt ei, dar nu stiu sa faca legi prin care sa impiedice vanzarea pamantului catre straini.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.