Uniunea Românilor din România

La cât de aberante sunt legile referitoare la campania electorală era normal ca şi legile electorale să fie la fel de aberante. De exemplu, în judeţul Covasna, doi membri ai PMP au ajuns parlamentari cu un număr de voturi extrem de mic: Octavian Goga a prins un mandat de deputat cu numai 1.967 de voturi, iar Gheorghe Baciu a intrat în posesia unui mandat de senator cu doar 2.066 de voturi. Ca independent ai nevoie de aproximativ 18.000 de voturi pentru a ajunge deputat şi de un număr dublu de voturi pentru a deveni senator, în schimb, dacă faci parte dintr-un partid, iată că sunt suficiente atâtea voturi câte are nevoie un primar dintr-o comună uitată de lume. Aberant este şi faptul că ajung în Parlament activişti ai partidelor care în judeţele lor nu au făcut pragul electoral, iar membrii partidelor care au trecut pragul rămân pe margine.

Pe lângă cei doi parlamentari PMP, în judeţul Covasna mai sunt patru parlamentari, toţi de la UDMR. În judeţul vecin şi prieten Harghita, toţi parlamentarii aleşi pe 11 decembrie sunt de la UDMR. Conform agenţiei Agerpres, în ultimii 12 ani nu s-a mai întâmplat ca românii din Harghita să nu fie reprezentaţi în Parlament.

Cu două-trei mii de voturi de căciulă au ajuns în Camera Deputaţilor, din nou, toţi reprezentanţii minorităţilor. Şi cei de la Uniunea Polonezilor din România, şi cei de la Uniunea Sârbilor din România, şi cei de la Uniunea Croaţilor din România ş.a.m.d. Pentru judeţele în care românii sunt minoritari poate că ar trebui înfiinţată Uniunea Românilor din România, pentru ca şi românii din judeţele respective să fie reprezentaţi în Parlamentul României. Ori suntem politically correct până la capăt, ori nu mai suntem.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 757 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.