Universitatea Politehnica se avântă în afacerea privată de televiziune Euronews România

Euronews, „cel mai important canal de știri din Europa”, anunță că a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru a lansa Euronews Romania, un canal de știri nou, „independent destinat publicului vorbitor de limba română”.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale. Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente: UPB Sigma TV. Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, care vor lucra conform valorilor Euronews precum independența, imparțialitatea și linia editorială „All Views” (Toate Perspectivele) a canalului. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local„, se arată într-un comunicat transmis presei.

Semne de întrebare

Echipa lui Sorin Freciu, care a făcut parte din grupul media falimentar Realitatea, conduce operațiunea financiară.

EuroNews Europa este o afacere condusă de un egiptean.

Mihnea Costoiu, rectorul UPBa declarat: „Suntem una dintre cele mai mari și mai prestigioase universități din această parte a lumii, iar obiectivul nostru strategic este să răspundem provocărilor pe care societatea le așază în fața noastră. Misiunea noastră nu se oprește la a transmite cunoștințe, la a forma competențe și abilități sau a realiza proiecte de cercetare. Avem de asemenea responsabilitatea de a forma cetățeni angajați în societate, cu spirit critic, de a promova libertatea informației, valorile democratice și europene. Mai mult, crearea unei comunități în jurul universității, bazată pe valori cum ar fi incluziunea, cooperarea, comunicarea și solidaritatea, este esențială.

Astfel, prin acest demers, obiectivul nostru este să aducem o voce puternică, dinamică și obiectivă pe piața media din România. Ce loc mai bun să găzduiască libertatea de gândire și de exprimare decât o universitate cu două secole de tradiție?

Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România este nu numai o realizare media, dar și o inițiativă educațională.

Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm bun venit în comunitatea UPB!”

Michael Peters, CEO al Euronews: „Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente. Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național. Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă puternic europeană asupra știrilor.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. EURONEWS este o televiziune globalista .
    POLITEHNICA pe care si eu am absolvit-o se ocupa de stiinta nu de PROPAGANDA GLOBALISTA in slujba lui Sorosh. COSTOIU ARESTAT PENTRU ACTIUNE IMPOTRIVA STATULUI UNITAR INDEPENDENT ROMANIA.

  2. Da’ ce treaba are politehnica cu o televiziune???? Sau cu jurnalismul? Autonomie universitara, dar pana unde?

  3. Felicitari!TVR ar trebui desiintat,si-a trait traiul si-a mancat malaiul..

  4. Superb! Acceptati bre patarea acestei institutii prestigioase de nemernici! Metoda consacrata „dupa noi, potopul;!

  5. Universitatea le pune la dispozitie acoperisul si invitata permanent madam Cati Andronescu, de care nu ne putem lipsi..Cel putin Antena 3 ramane fara un tzutzer
    Nici Euronews nu mai e ce a fost

  6. Zice rectorul UPB ‘„Suntem una dintre cele mai mari și mai prestigioase universități din această parte a lumii,…” . Sunt un absolvent de Politehnica inainte de ’89 , iar ce vad acum ma ingrozesc si ma revolta in cel mai inalt grad !!! Facultatile romanesti, si de aiurea cred, sunt niste firme comerciale ce vand diplome. Copiii valorosi nu mai pot avea privilegiul si onoarea diplomelor cand orice imbecil o poarta-n buzunar. Fostii necalificati sunt ingineri acum!!! Nu mai vorbesc de scolile unde se fac ” studenti” pe baza de dosar, insa si acolo unde se da examen , subiectele sunt cel putin jumate de trepta 2-a . Dupa atatia ani, jumatate din subiecte le fac fara sa ma mai fi uitat pe matematica de 30-40 de ani! Nu eu sunt genial, ci subiectele sunt pentru cei care au cunostinte medii de matematica; nu pentru viitori ingineri. Vai de tinerii care sunt valorosi si care ar trebui sa nu-si frece coatele cu toti mediocrii ajunsi in amfiteatre!!! Ati profanat titlul de inginer dand diplome la toate nimicurile!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.