Ursula și diversitatea

Probabil că trimiterea surprinzătoare la Crăciun mi-a atras atenția. Doamna Ursula von der Leyen, o voce ștearsă în politica europeană pînă la momentul desemnării sale (cu sprijinul insistent al Germaniei) în funcția de președinte al Comisiei Europene, avea să spună că dînsa este „Foarte îngrijorată de noua lege din Ungaria. Evaluăm dacă încalcă legislația relevantă a Uniunii Europene. Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu una care o ascunde copiilor noștri. Nimeni nu trebuie discriminat pe baza orientării sexuale”.

Noua limbă de la Bruxelles, un pas spre nicăieri

Ungaria are felul ei de a înțelege, aborda și legifera problemele diversității. Sigur, nu este în cor cu măsurile europene și cu partitura americană. Este drept că nu se prea pupă nici cu viziunea unor maghiari și chiar mult mai puțin cu cea a studenților din universitățile americane. Dar Ungaria și ungurii au dreptul lor să decidă. Uniunea Europeană n-a devenit un lagăr și nici Bruxelles-ul un Kremlin al democrației de unde se decide totul fără dreptul de a mai zice mîc.

Mai nou, jurnaliștii de la The Telegraph relatează că apelativele utilizate frecvent, precum „doamnă” sau „domnule”, ar putea dispărea din limbajul european, fiind înlocuite cu variante mult mai generice ce nu fac referire în mod direct la sexul interlocutorului „stimați, colegi”.
Europa este pe cale să adopte un fel de ghid care poate deveni ordin pentru comunicarea corectă. Astfel, expresia „Crăciunul este fabulos” o să devină obligatoriu „Sărbătorile sunt fabuloase”. Iar proștii și însingurații nu mai pot zice că „zilele Crăciunului sunt plictisitoare și apăsătoare”, ci doar că „Sărbătorile sunt alienante”. Marea operă de comunicare și gîndire a Comisiei Europene, plus a cetelor de băgători de seamă din Parlamentul European, se numește ”Union of Equity”.

Vreme de două-trei mii de ani, continentul european a fost un spațiu al mitocanilor în care oamenii nu au știut să vorbească. Abia acum, după ce valul progresist din SUA s-a revărsat și peste gîndirea doamnei von der Leyen și a colaboratorilor săi, popoarele europene sunt pe cale să învețe ce este o „comunicare corectă”. Și Comisia Europeană le-a redactat un ghid. Mîine-poimîine, el va fi obligatoriu și popoarele Europei vor fi silite să vorbească o păsărească a politeții și să se conformeze unor norme de exprimare în dodii, din care să nu știi cine cui se adresează.
Un capitol din ”Union of Equity” tratează „culturi, moduri de viață sau credințe”. Astfel, Comisia Europeană solicită „să se evite să se considere că toată lumea este creștină”, așa că „nu toată lumea sărbătorește Crăciunul”. Din acest motiv, este mai bine să spuneți „sezonul sărbătorilor poate fi stresant”.
Vă dați seama că valul de delir în materie de comunicare, de adresare și comportament, de rescriere a istoriei este preluat la grămadă de tot soiul de politicieni mai slabi de înger și care să grăbesc să se închine la partenerul strategic (Uniunea Europeană fiind față de SUA într-o situație aproape similară cu România). Unii politicieni cu puține carate intelectuale încearcă astfel să își arate disponibilitatea de înnoire înflorită în caracterul lor prăfuit.

Să revenim. Normele, reglementările și recomandările Uniunii Europene au o obligativitate limitată, chiar dacă sunt mai puternice decît legile interne ale fiecărei țări. Dar nu pot fi atît de tari și atît de ”obligatorii” încît să anuleze, să înfrunte sau să umilească istoria și specificul fiecărui popor în parte.
Uniunea Europeană este un proiect în dezvoltare. Se îmbunătățește sau se deteriorează pe zi ce trece. De la o uniune a cărbunelui și oțelului a progresat spectaculos, nu atît de mult încît să nu există și exituri. Anglia este cea mai bună dovadă a neeternității proiectului. Mai mult, la o reuniune desfășurată cu ani și ani în urmă, în Germania, se discuta despre ipoteze ale eșecului proiectului Uniunii Europene. Erau incluse cauze reale generate de măsuri greșite, de obligativități aberante, de lipsă de comunicare cu popoarele care o compun. Eșecul s-ar putea declanșa chiar de la o comunicare eronată (cretină) cu popoarele din țările care compun Uniunea. Nu toate recomandările concepute în birourile funcționarilor de la Bruxelles și Strasbourg se pot potrivi unui popor sau altul.

Introducerea obligatorie a unui limbaj standardizat este abia un prim pas spre o uniformizare de tip comunist. N-ar mai rămîne decît să trecem la introducerea unui  „Cod al eticii și echității europene” făcut după gîndirea, experiența și imaginație ”colegei noastre” Ursula von der Leyen. Pentru cei care nu știu, Codul eticii și echității socialiste a fost unul dintre cele mai ridicole documente ale comunismului românesc.
Excesele americane din această perioadă sunt proprii unei societăți compozite în căutare de identitate. Importul european al aiurelilor din universitățile americane poate ridiculiza proiectul inițiat de Robert Schuman. În unele țări, Bruxelles-ul va pierde credibilitatea, în altele va fi refuzat și în multe de-a dreptul ridiculizat. Dacă asemenea abordări vor continua, cine știe ce alte țări vor urma exemplul Angliei!

Nu mă aștept ca președintele Klaus Iohannis să aibă o părere. Exclus! În 7 ani de drumuri europene, omul nostru nu s-a opus la nimic. Doar la PSD (și în cazul acestuia, cu ordine, indicații și recomandări de la Washington și de la Bruxelles). Plutonul de yesmeni trimis de țara noastră în Parlamentul Europei n-are minte, voce și nici identitate. Nici liota de funcționari români de la Comisie! Drept pentru care ar trebui să ne pregătim de dezbateri publice, de dispute și de consultări, chiar de proteste. Nu de alta, dar peste noapte ne putem trezi cu o decizie luată de la import care să ne interzică să folosim cuvinte precum Crăciun, Paști, domn, doamnă, fetiță etc.
„Colega noastră de la Bruxelles”, Ursula von der Leyen, se întîlnește diurn doar cu diplomați, miniștri și politicieni în protocoale ultraelaborate. Habar nu are ce gîndesc popoarele europene despre proiectele sale. Experiențele „colegei noastre” în materie de comunicare sunt, de asemenea, nule. Prestația sa ca ministru al apărării în guvernul federal german i-o fi permis să spună „rahat” unui tanc prost sau unei rachete nord-coreeană. Cu siguranță nu poate purcede la o revoluție în materie de limbaj de pe urma căreia toate tancurile să se numească ”rahați”. De asemenea, se poate considera colegă și cu Angela Merkel, chiar și cu Klaus Iohannis, sau cu Macron și cu Charles Michel. Dar nu cu noi pentru că astfel am putea spune că am prins-o într-un mare offside pe colega noastră din fruntea Comisiei Europene.
Și am fluierat-o!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 77

335 de Comentarii

 1. Editat, ce te freaca pe tine cum traiesc generatiile prezente? Iti cer de mancare? Iti sparge usa sa te fure? Sta pe ajutor social? Atatea nerozii spuse pentru dacii liberi.
  Voi ati trait vremurile voastra asa cum v-ati priceput. Ati pupat conducatorul iubit. Ati fost lasi. Lasati prezentul celor din prezent. Daca voi aveti impresia ca ati fost perfecti, pai se vede din rautatile voastre. Cat de urat vorbiti de cei diferiti de voi. Daca nu intelegi ceva documenteaza-te tovarase Cordel. Nu-ti incurca viata cu nimic nimen, Din contra, iti platesc pensia speciala de ciripitor.

 2. Nu ne interesează diversitatea de gen a d-nei Ursula, ne interesează ce scrie în Contractele prin care ne-a vândut lui Pfizer și Moderna.

 3. U E niște tîmpiți iar noi vom fi la fel dacă acceptăm toate născocirile unor frustrați.
  Am scăpat din lagărul socialist că să intrăm în lagărul neomarxist bruxelez?

 4. La inceput de 2022 minoritarii din balamucul UE vor interzice cresterea porcilor, Craciunul, nevaccinatii.

 5. Citez: „introducerea unui ”Cod al eticii și echității europene” făcut după gîndirea, experiența și imaginație…”. Deja se pune in practica destule in europa, destule despre care inca nu s-a aflat in Romania. Ulterior vor deveni „obligatii pron recomandare” pentru ca ori legislatia cunoscuta de membri a trecut tacit, ori au semnat fara sa anunte si suntem pusi in fata faptului implinit! Apropo, de ce Ciuca apevist in fruntea unei tari civile???! Ce misiune are de indeplinit intro ‘pereoada’ scurta? Are de adunat donatii din bugetul statului si buzunarul cetateanului pentru marile clanuri „infractionale” globale?, sau, doar armata pe cale de disparitie in Romania, ea fiind pusa pe tava la comenzi europene si occidentale si in Romania, ciuciu aparare(exact ca in 1944-1945, armata romana lupta in steainatate si in tara, era dezastru pe unde calcau nemtii dar erau vinovati rusii, sikkktir!)?! Istoria veche se repeta, noroc ca mai avem informatii din batranii neamului nostru!

 6. Ce nici Ceausescu n-a indraznit pun in practica progresistii UE.

 7. barbasu la blestemata asta a loat material solod, in zeci de millioane, de la big_pharma, iar acum panarama vrea sa vaccineze toata europa.

 8. To’a’shu’ „anti PSD”, stai linistit in „diversitatea” ta diversa, ca nu vrea nimeni sa-ti tina lumanarea si sa vada ce elgibitishti frecventezi. Asta nu are de a face cu generatiile prezente sau viitoare. Ca doar nu „tinerii frumosi si liberi” au inventat apa calda, mersul pe jos si pidosniciile „diverse” !

 9. De acord cu vorbele domnule Nistorescu. Ce i de facut?? Comisia e totul , parlamentul zero.Ce i de facut „neicusorule” ? In loc sa colaborez cu vecinul cand tai porcul sau fac gardul trebuie sa accept dispozitia primarului cum crede el ca e mai bine intre mine si vecin. Ce i de facut neicusorule?

 10. @a… Stimate domn, in afara de mishtouri ieftine care va arata varsta nu prea inaintata ( asta desigur nu e un pacat ) si experienta de viata limitata, nu sunteti capabil sa aduceti un SINGUR contra-argument CONCRET la cele spuse in editorial. Aveti dreptul sa va duceti viata cum doriti si sa vorbiti cum doriti dar acelasi drept il au si ceilalti si o vor face indiferent daca Dvoastra sau madam Ursula sunteti sau nu de acord.

 11. Ești penibil! Mereu și mereu cu lozinci goale. Ți
  s-a spus de atâtea ori că
  spui doar vorbe goale. Dar penibilul din tine insistă. Zic, totuși, să continui. Ne mai distrăm și noi pe seama ta. Dacă se poate, de ce nu?

 12. Nemții încearcă acuma ceva care plastic poate fi tradus prin : Ori se rupe hamul, ori se kcă calul . Dar ei sunt hotărâți să meargă până la capăt … Fie reușesc să se instaleze autoritar în fruntea noului URSS european , să-și facă următorul Reich, fie , prin acțiunile lor agresive îndreptate asupra Poloniei, Ungariei, poate chiar a României, după ce dispare Mălai Mare de la Cotroceni și din restul de patru case și intră în locul lui Dragnea, le va face pe astea să se retragă din birocratica făcătură ceea ce va duce implicit la prăbușirea coșmeliei și recăpătarea suveranității de stat a tuturor, dar mai ales a lor, a nemților care vor fi cu adevărat stăpânii, nelegitimi de data asta a Europei, devenind a 3-4 putere a Lumii și având posibilități enorme de a urca chiar până în vârful ierarhiei mondiale ! Deutchland uber ales !
  Și sincer mi-aș dori asta ! Ghici de ce ?

 13. Ursula, aceasta codoasa bătrână stie f bine ca nu e pe aceeași lungime de unda cu popoarele Europei. Ca si Klaus. Dar nu o emoționează acest fapt. Ea nu este pusa in aceasta funcție pt a rezona cu oamenii, ea este sluga plătită din banii noștrii pt a face pe plac „elitelor”.

 14. @anti PSD
  Generatiile prezente sau, cel putin, cei care vorbesc in U.E pentru generatiile prezente, au de cand sa interzica cuvinte si probabil obiceiuri de care eu sunt foarte atasat.
  Pana la urma, drag anti PSD, ce mi-e inlocuirea cuvintelor domn/doamna cu coleg, ce mi-e inlocuirea lor cu tovaras/tovarasa ca pe vremea comunismului!
  P.S. Nu tu platesti pensii. Pensionarii si-au castigat dreptul la pensie pentru ca au dat bani la stat ca tu sa inveti sa tastezi aberatiile de mai sus.

 15. Jegule anti psd ,habar n-ai pe ce lume te zbati ,esti expert in chineza , pe langa ce aberatii sti in materie de ceva istorie

 16. Matusa Ursula impune un limbaj care imi aminteste de profesorul meu de matematici din liceu, Georgescu ,Dumnezeu sa-l ierte! Era foarte sever cu elevii de la clasele la care preda matematicile dar ne invata si…carte! Intr-o zi l-a surprins pe un coleg de-al meu ca frunzarea zoologia(era cursul urmator orei de trigonometrie) si l-a scos la tabla. Colegul era cam neinteresat de trigonometrie in asa fel inca l-a enervat la culme pe profesor! Acesta l-a trimis in banca spunaindu-i: ,,esti deja repetent animal cu numarul 168!” Numarul 168 era al matricolei colegul, matricola pe care o purtam pe bratul drept al uniformei de liceu. Asta se petrece prin 1970,cred! Iata ca Ursula imi spune ca,daca ajung in vizita in Europa si calatoresc impreuna cu una dintre fiicele ei(poate ca sunt LGBT,cine stie), din precautie si pentru ,,politetea UE”, sa-i spun in loc de ,,incantat de cunostinta, domnisoara”, „salut drag coleg”. Eu ii propun lui Dacian Ciolos si ai lui ca pe certificatul ,,verde” sa fie un numar matricol si ,in acest fel ,sa ne adresam cu urmatoarea formula: ,,salut numarul 168 din Germania!”. Salutari parintilor tai numarul 1/161 si 2/162! Limba europeana inventata de aceste animale politice fara ratiune mi s-ar parea atunci accesibila!
  Exista acuzatii ca am fi ,,pupat conducatorul iubit” din partea unora care nu stiu al carui cur il pupa: pe al conducatorilor de azi ai stramosilor daci sau pe al ,,barbarilor” care atacau Dacia din nord? Oricum ,adevarul e dincolo de noi! Parerea mea!

 17. Europa profundă își păstrează rădăcinile și valorile creștine, dar nu Europa oficială care le neagă.

  La fel ca în America, cea profundă care s-a trezit și s-a manifestat activ în Administrația Trump față de cea progresist-neomarxistă care a izbucnit ca o molimă în Administrația Biden.

  Constituția Europeană nu există tocmai pentrucă din forma inițială s-a eliminat sintagma „rădăcinile creștine” ale culturii europene.

  Respingerea acestei forme de Constituție prin Refendum popular din țări ca Franța și Olanda a condus la retragerea Constituției necreștine.

  A respinge creștinismul este o aberație neumanistă.

  Înainte de a fi o religie, Creștinismul este o mișcare globală pentru promovarea dragostei și înțelegerii între oameni, dincolo de granițele unei singure națiuni.

  Sunt niște valori care sunt general acceptate, valori fundamentale ale omenirii,care trebuiesc îmbrățișate și propagate, nu reprimate.

 18. URSULA si diversitatea;

  Aseara urmaream emisiunea GRAVITAS wion cu titlul;
  EUROPE wants to neutralise Chinese DEBT December 1, 2021.

  INTERESANT ce proiect vrea Ursula pana in 2027 cu 340 miliarde si China care are relatii comerciale si bancare cu 139 tari cu 1821 proiecte in valoare de 2300 miliarde $ prin BRI ,din care 12,67 % au fost platite mai precis 288 miliarde.
  Asa cum scria cineva in Decembrie multe se vor intampla , PUTIN va vizita INDIA ca sa linisteasca apele in B R I C S ( Brasilia,
  Rusia, India, China si Sud Africa). TO BE or NOT TO BE that is the ?.

 19. Mai întîi să remarcăm un fapt – clar pentru unii, puțini – ce a instituit după WW2 starea de subordonare: „Uniunea Europeană” ESTE CREEAȚIA masonilor din S.U.A. victorioase în WW2, ca o completare a „Planului Marshall” cînd acesta și-a încheiat misiunea economico-ideologică de stăvilire a înaintării bolșevismului lui Stalin, avînd apoi ca etape intermediare Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului, apoi C.E.E. și Z.E.E.! Asta-i cauza pentru care dezvoltarea economică a statelor europene din Vest, ocupate militar – unele temporar – de Marele Licurici (62 de baze militare amerloce în Germania de Vest a anilor ’50, astăzi „decît” 37), a copiat (prin subordonarea PRIN CORUPȚIE și CONTROL „PARALEL” aL mecanismelor administrative) după 1950 modelul american din anii ’30 cu „o mașină de spălat în fiecare familie”, apoi „un frigider în fiecare familie”, apoi „un automobil pentru fiecare familie”, politici economice parșive prin care au fost sprijinite industriile-locomotivă ale țărilor în cauză.
  Prin această stare de subordonare, slugile de la Bruxelles doar EXECUTĂ de zeci de ani ceea ce li se comandă de la Washington. Orice altceva este FABULAȚIE. Inclusiv „negocierea Tratatului economic trans-atlantic”!

 20. @anti Ceasca a fost pidosnic cu Dej. Dar sa lasam tampeniile. Pe timpul impuscatului erau aratati cu degetul toti dusmanii de clasa. Cei diferiti ca si gandire sau cei mai inteligenti si cu atitudine erau inchisi ori la ospiciu ori pusi sa munceasca la canal.Nu mai ridica in slavi un ratat al istoriei.A lasat rani adanci in societatea romaneasca.

 21. @ „sărbătorile sunt alienante”, 2 decembrie 2021 la 22:10
  „La inceput de 2022 minoritarii din balamucul UE vor interzice cresterea porcilor, Craciunul, nevaccinatii”…
  LUAȚI PARU’ LA EI, nu mai așteptați invitații!
  Pedeapsa cu moartea trebuie re-introdusă în codurile penale!

 22. Am inteles, sa traiti! Ur-sulei ii voi spune Ur-organ sexual (fara sa precizez sexul !!) iar lui Arahat – Ara-excrement. E bine ? Acum sunt si eu un cetatean UE disciplinat ? Ma mai amendeaza CNA-ul ?

 23. Emblematica fotografia care însoțește articolul:Ursula și Angela arătând spre viitorul luminos al omenirii.Regretabila lipsa Gretei,împreună cu care s-ar fi putut reconstitui celebru trio :Marx-Engels-Lenin.

 24. Ursula poate ca nu este chiar cretina asa cum o dezmierzi tu. Este insa cert ca este PROGRESISTA adica spalata bine pe creier cu samponul lui taica Sorosh. Toti incuiatii astia sunt personaje bine cunoscute romanilor, deja romanii sunt satui pana peste cap de useristii lor talambi.

 25. Fraiere, priveste bine la gloabele useriste ce se lauda ca sunt scolite (sunt,dar in ONG-urile sorosiste urat mirositoare) care atunci cand au fost puse sa guverneze si-au dovedit totala incompetenta si neputinta. Daca mai erau tinuti la guvernare dezastrul ar fi fost urias produs de acei natarai intrati in legenda ca fiind de valoare ZERO.De astfel de turme de berbeci au nevoie borfasii mafioti aflati la conducerea CE pentru a le mana cum vor ei.

 26. AM MAI SPUS-O DE NENUMARATE ORI, O S-O MAI REPET PANA VA VINE MINTEA LA CAP: INTRAREA ROMANIEI IN IMPERIUL EUROPEAN ANTIHRISTIC A INSEMNAT IESIREA TARII NOASTRE DE SUB PROTECTIA DIVINA, ASTFEL CA AM AJUNS SA NE IA DRACUL. IAR DRACUL E VICLEAN, PENTRU CA NE DUCE CU ZAHARELUL PANA NE INCHIDE IN CUSCA. IN CUSCA DIGITALA GLOBALA, DIN CARE NIMENI NU EVADEAZA DECAT PENTRU A FI ASEAZAT PE NASALIE. DAR NU VA FIE FRICA, CA UE PICA. DEOARECE A FOST DIN START UN PROIECT ESUAT, UNIUNEA EUROPEANA VA DISPAREA IN NEANT, FARA POSIBILITATEA REFACERII EI VREODATA. DAR PANA ATUNCI, VOM FI NEVOITI SA SUPORTAM CONSECINTELE IMENSEI NOASTRE PROSTII NATIONALE. Pai ce credeati, loazelor, ca astia va primesc la masa lor pe moca, fara sa platiti pretul corect?

  Bai romane ametit, desteapta-te odata, ca, daca vei mai continua sa dormi pe tine, vei ramane si fara tara si gol pusca!

  Pentru formatorii de opinie: Dupa razboi, multi viteji se arata!

  Si inca una si ma duc: PROSTIA ESTE REPARTIZATA UNIFORM IN TOATE MEDIILE SOCIALE, IAR CEL MAI BUN REMEDIU LA PROSTIE E SA FII CONSTIENT DE EA. Bre, „Prostia ingroapa Romania” a aparut inaintea „prostocratei”, de aia bate mai departe. Se aude, pacifistilor?

 27. Doar doua concluzii as face, una pentru prezent si alta pentru viitor. Se adevereste ca valul progresist la care se refera autorul a ajuns si in Europa fiind dovada ca invaturile unor ‘sorosi’ incep sa dea roade. Dar viitorul Europei va depinde de ceea ce se va intampla in final in America unde sunt sperante ca progresistii vor fi matrasiti. Altfel exista riscul dezmembrarii tarii ceea ce in Europa ar fi mult mai simplu de a se intampla.

 28. Ursula este o cretina desemnata pentru a cultiva cretinusmul eurooean si va esua asa cum a esuat si ca ministra a apararii germane. O idioata ca ea poate abera dar va fi refuzata de europa reala si se va compromite ca si pina acum..
  Spagile ei nu vor cladi nimic durabil..Europa este in intuneric cu sprijinul lui macron merkel si inca cativa idioti desemnati. Eursula este o Barbara proasta nu aduce nimic bun pentru ue.

 29. Bomboana de pe Coliva UE care va fi asta drepturile de minoritari peste majoritate sau vaccinarea obligatoriei.

 30. anti PSD- sunteți rugat de către asociația crescătorilor de porci lgbtiqisti, de găini modificate genetic și de cocoși fără sex, dar cu gen fluid sa continuați postările laudative la adresa lor. Porcul jer ti-a promis o noapte în pat la hotelu” porcul cu falus de argint”, iar scroafa șefa o vizita la centrul de insamwntari artificiale și schimbare de sex după sarmale. Și cocosul cu gen fluid este incantat de postările domniei tale și îți oferă în dar o creasta mecanica atașabil la zona dorsala și anterioara din partea iliaca ca sa-ti zgâlțâie cicoselul insuficient dezvoltat care-ți alimentează mintea firava și infectata cu faptele și cuvintele corectitudinii politice. Fii perseverent. Cu pantalonii rupți în cur și mintea ravasita de experiente lgbtiqiste fa ce ști mai bine ca sa faci, adică din femeie barbat, din bărbat femeie, din porc scroafa și din scroafa mentorul vostru din care va extrageți ideologia. La troaca din care va hrăniți organele fecundatiei suntem convinși ca va simțiți precum cei care locuiesc în cocina și sunt sacrificați de Ignat. PS. Nu uita sa-ti coafezi coada. Doar nu poți sta tot timpul cu ea ridicata ca sa-ti expui rozeta fata ca ea sa indeplineasca standardele frumuseții, moralei și drepturilor voastre de Sibarisisti și luparanisti.

 31. babeta asta va asigur ca va face pentru copiii ei pom de craciun!,sperand ca cel de sus sa-i ierte pacatele.

 32. Doamna Ursula nu este nici idioată nici nepricepută, doama Ursula face ceea ce-au hotărît familile conducătoare ale lumii.
  Ursula e din familia Albrecht, fenicină. Este destul să citiți pg wiki să vedeți cine-au fost aceștia. Chiar tatăl ei a fost unul din conducătorii UE, neales desigur, încă de la început…iar unii se străduie să ajungă sus; nu veți ajunge decît slugile lor, de data asta, proaste, orice-ați face: învăța, școli multe, slugărnicie jegoasă și, mai ales, ceea ce vă „ridică” cu adevărat în ierarhie, oricît de mult rău ați face semenilor voștri.
  Soțul ei deasemenea este din familia vod der Leyen, vedeți măcar wiki, tot familie bogată ce s-a ocupat cu comerțul, cămătătia, colectarea de taxe samd la precum familia cuscrilor.
  Care-i întîmplarea ca să se cunoască cu Burla de la Phizer, fenician și el, firmă de unde se cumpără otrăvurile iat contractele sînt secrete? Nu este nici o întîmplare, toți sînt legați prin sînge și încuscrire de secole.
  Albrecht și von del Leyen poate nu sînt familile ce conduc dar au fost și sînt cu siguranță slugile lor apropiate. Mă gândesc că nu sînt atît de dobitoci să-și pună pe unul din familie la vedere, vorbesc de doamna Ursula, ca atunci cînd lucrurile se pot împuții pt ei să fie atîrnați de vre-un copac.

 33. European din autointitulata Uniunea Europeana are atâta legatură cu Europa cât au organismele modificate genetic cu natura, ele au fost create contra naturii. Sau USR cu România. Sau președintele neamț președintele României. Pe el îl doare undeva au alte interese obscure.
  Germania

 34. Cine conduce UE sau ce cancelar a ales Germania e treaba UE și Germaniei. Treaba statelor din UE este de ce mai rămân în UE. URSS și Moscova sau mutat la Berlin. În funcției de cum se sucește Berlinul sau se scoala cu fundul în sus va fi bine sau va fi rău.
  Se vede că deși georgafic Bruxelles este în Europa nu are legătură cu viața sau tradițiile din țările europene.
  La Bruxelles sunt aparate drepturile alte persoane din alte continente.Noul inamic al Comisiei Europene Crăciunul, mama și tata care vir deveni parinte unu si parinte doi. Copii nu mai aparțin părinților aparțin superstatului UE. Ce fac în nordul Europei îi dau unor familii netradiționale.

 35. Corect Caline, nimeni nu se indoieste ca nemtoaica este o sluga supusa, altfel nu ajungea capetenia CE. Toti cei mari de la varful uniunii sunt dintre scursurile trimise acolo de tarile lor. Stim ce a trimis Romania, treisferturi din turistii europarlamentari sunt jalnici oricum i-am cantari. Dar referitor la Ursula, femeia este si superindoctrinata chiar daca este si sluga.

 36. Creatiile aberante ale UE dovedeste faptul ca nu numai Romania a trimis idioti la Bruxelles.
  UE nu este un proiect in dezvoltare, ci unul intr-o evidenta descompunere.

 37. Pardon , de fapt două ” doamne ” , prima aratandu-i cu destiul celei mai bătrâne drumul spre nicaieri…Două babe fiind cam slute , Au plecat că se se f.te , Dar fiind întuneric beznă , Le-a a intrat teapa…in glezna ! Sceleratele astea : Mer Kel a vrut să umple Europa cu colorati , iar UrSSula a umplut – o cu viruși și vaXXinuri ! …Sa avem răbdare : și al treilea Reich se credea veșnic și nemuritor și o parte din acei SCELERATI s-au sinucis cu familiile lor cu tot !!! …Oricum autorul articolului prea a insultat- o pe dementa asta numind- o de câteva ori ” doamna ” U…

 38. Cam toate doamnele de succes care au deja o carieră, precum și cele care aspiră la o carieră au afirmat că familia și procreerea iau din timpul dedicat carierei.
  Elementul uman U.R.S.U.L.A. , deși a perdut cel puțin șapte ani cu procesul de procreere, are o carieră pe care mulți s-ar putea să o invidieze. De aceea cred că ideile pe care le propagă sunt incluse în softul cu care a fost dotată.

 39. Guvernul romano- maghiar PNL – PSD – UDMR , se pregateste … sa-i miluiasca pe primari lor , cu pensii speciale . Pe furis , prin spate , ca hotii . O spune cu jumatate de gura , le este teama si jena … dar tot o vor face . BASESCU , OPRESCU , VIDEANU , FUNAR, BUZATU , PINALTI , FALCA , si toata liota de lor , incepind din 1992 vor primi in dar de la MOS CRACIN pensii speciale . Romanii muncesc sa plateasca pensii speciale si primarilor maghiari . Politicieni strimbi si blestemati , nu pot fi opriti ?

 40. Nu vă tulburați. UE nu mai are mult. Se va nărui în curând în propria-i prostie și neputință.

 41. anti psd, fii bun si retrage-te la loc in prohabul gandirii globalist-pro-sclavagiste si nu te mai decalota indecent in public. mica carnivora din menajeria de sticla a Globalismului este pe cat de naroada, pe atat de bine ghidonata sa faca rau cu sinceritate si dezinvoltura. iar faptul ca mai este si parte din marea praduiala numita Pfeiser, ne-o va dovedi , la momentul oportun, maimutza king-kong de la Medias, alt mamifer bolnav din menajeria de sticla a NWO.

 42. Nu te forta prea mult sa nu faci un AVC…Nici eu nu te chem in anumite momente nici tu nu ne polua cu momentele tale…

 43. „Comisia Europeană solicită „să se evite să se considere că toată lumea este creștină”, așa că „nu toată lumea sărbătorește Crăciunul”

  In aceasi nota de „egalitate si impartialitate”, crede cineva ca Comisia Europeană va solicita „să se evite să se considere că toată lumea este musulmana”, așa că „nu toată lumea sărbătorește Ramadanul”?

 44. anti psd, fii bun si retrage-te la loc in prohabul gandirii globalist-pro-sclavagiste si nu te mai arata indecent in public. mica carnivora din menajeria de sticla a Globalismului este pe cat de naroada, pe atat de bine dresata sa faca rau cu sinceritate si dezinvoltura. iar faptul ca mai este si parte din marea praduiala numita Pfeiser, ne-o va dovedi , la momentul oportun, maimutza dresata de la Medias, alt mamifer bolnav din menajeria de sticla a NWO.

 45. Papusa Urss Ula este permanent in ofsaid:
  – corespondenta sa, secretizata, cu Pfizer inainte de semnarea contractului
  – contractul, cu clauzele secretizate asa cum l-a aratat parlamentarul Cristian Terhes in conferinta de presa alaturi de cativa colegi, semnat cu Pfizer.
  Pfizer, care doreste ca timp de 50 ani nimeni sa nu aiba acces la datele despre vaxinul sau transumanist…

 46. „anti PSD”, nu pot accepta faptul ca esti de partea stalinistilor de „dreapta”, indiferent cat urasti PSD, care se vede ca a
  incaput pe mana unei noi slugi a Securitatii controlate din Deal de Idolul Tau Secu-i. Acestea sunt realitati care nu pot
  fi contestate, oricat s-ar screme BEST-ia securista de „stanga” „Humor/rene” sau flacaii ce-ti canta-n struna pe „dreapta”
  tot niste BEST-ii seku.
  Cititori ai publicatiei, acest „Humor”, prostac secu orchestra, are relatii ideologice care i-au permis sa-si intercaleze o postare scarbavnica ieri seara la 23:25 care nu exista la acel moment. Pe de alta parte, aproape toate comentariile mele
  de ieri au fost ignorate partinic…Nu sunt sigur ca voi avea suuces acum intrucat atacurile la acest ANTISEMIT FUNCTIONAL
  sunt TABU…

 47. UE e ca o casoaie unde ploua prin acoperis vine iarna si cel mai bun lucru pe care il gaseste proprietarul casei este sa lipeaca peste gaurile din pereti imagini deocheate sa nu mai treaca vantul. Cand vine viscolul SI zapada farama casoaie cu toti locatarii inautru.
  Facturile la utilitati si preturile sar de trec prin acoperis la UE ii arde de ”Union of Equity”.

 48. „Normele, reglementările și recomandările Uniunii Europene au o obligativitate limitată, chiar dacă sunt mai puternice decît legile interne ale fiecărei țări”. Normele si reglementarile sunt obligatorii doar in domeniile in care UE are competenta si care sunt enumerate in Tratatul de Aderare al fiecarei tari. Recomandarile nu au obligativitate nici macar limitata pentru ca sunt doar atat: recomandari. Balarii de genul „sarbatorile de iarna” si „mos Gerila” sunt material de sters la dos. Daca pe mine nu ma deranjeaza ca unul serbeaza Diwali, ca altul serbeaza Kwanza, de ce i-ar deranja pe ei Craciunul? Diversitatea inseamna, in primul rand, ca oamenii sunt diferiti, ca oamenii gandesc diferit. Daca vrei sa gandeasca toti la fel, sa mearga pe aceeasi linie, in aceeasi directie, aia nu e acceptarea diversitatii, e retardizare.

 49. În ultimii ani, Europa și-a pierdut busola și nu numai. Când stai cu fundul între luntre, oricât de mult te-ai crăci, nu poți pica decât între. Odată intrat la apă și nu știi să înoți, te duci cu valul sau valurile căci mintea nu-ți mai este de nici un folos. „Cum îți așterni, așa dormi între luntre.” Cum arăta proiecția UE și cum arată azi? Un vis frumos se poate transforma într-un coșmar atunci când mintea se sucește și se răsucește pină e prinsă voluntar sau nu, in hățișul căilor greșite. În acel moment, binele este văzut drept rău iar răul, drept bine. Unde este Sudul, unde este Nordul, unde e Vestul, unde e Estul? Unde este busola??????

 50. Unde este Soarele? Unde este Luna? Unde este Cerul? UNDE ESTE PĂMÂNTUL?
  Unde este Omul?

 51. Corect..mai ales barbatii caucazieni si straight.Ca veni vorba si Ursula e Lesbiana , sub acoperire, precum Mackie Knife??

 52. Cum se face ca in numele diversitatii, minoritatile indiferent de domeniul abordat, vor sa se impuna, uneori chiar agresiv, in fata majoritatii ?!

 53. Multe aberatii „reglementate” sau in curs, la UE si PE! Sa refuzi un castravete sanatos, pe motiv ca e curbat, sa nu accepti un mar/para, intrucit au niste pete, dovedeste ingustime, neconformitate cu realitatile! S-a incercat oprirea taierii traditionale a porcului der Craciun, interzicerea cresterii a mai mult de cinci porci in gospodariile taranesti! Ambele abuzive si aberante, unele motivate politic, altele economic! Sigur, e mai avantajos pentrui Vest ca romanii sa nu mai creasca si comercializeze porci in mici ferme/gospodarii, sa ajungem la import de peste 75% de la ei! Cit priveste „codul echitatii socilaiste”, el era „respectat” minimal, doar de varfuri, poporul il trata cu siktir! Asa ca..

 54. URSULA CU TOT NEAMUL EI LA PUSCARIE…SLUTA ASTA A PUIT COPIII PE CARE II IMBOGATESTE DIN BANII NOSTRI, IAR COPIILOR LUMII LE PRITOCESTE MOARTEA. NU VA FIE FRICA UNIUNEA EUROPEANA ESTE PARADITA SI GOLITA DE BAMI SI CONTINUT…DACA ERA CEVA BUN DE EA, LUA LA SANUL EI TOATA HAITA DE BANDITI CARE SI-AU JEFUIT PROPRIILE TARI SI S-AU ASCUNS IN BELGIA? UITATI-VA CE JEGURI ROMANESTI STAU ACOLO PLATITE PENTRU RUINAREA TARII! MAJORITATEA ARDELENI IOBAGI SI VANZATORI DE NEAM SI TARA..INCLUSIV LAURA KOVESI..SI EA PUI DE IOBAGI…ASTA E MESTEREALA GRUPULUI PATRIHOT DE LA CLUJ…UNIUNEA EUROPEANA A FURAT BANII TUTUROR STATELOR SI URSULA SI GASCA EI I-AU DUS ACASA…POPOARE CONDUSE DE IMBECILI STERILIZATI LA CREIERE…SUNTETI ORBI, CRETINI SAU MORTI IN VIATA INCA?! URSULA ESTE DOAR O HOATA…LA PUSCARIE!!! U.E. RUINA TIE!

 55. Economic Uniunea Europeană este o țeapa cu președinte neamț Iohannis și drogați ca Cîțu și tunuri de sute de miliarde date de liberali și progreșiști. Liberalii sunt cei mai dibace hoți au luat lecții de furat de la partenerul strategic Bechtel.

 56. Scroafa viseaza diversitatea, si cel mai mult se teme de Craciun. Nu ma refer la Ursula, doar la locuitorii cocinei europene.
  Azi votat Satana, aveti iadu pe pamant.

 57. EU este terminata. Aceste nebunii dictate impotriva populatiilor tarilor din EU nu fac decit sa accelereze aceasta dezintegrare a EU. Cred ca asta se doreste. Si asta e foarte bine. Si America e terminata. E doar o chestiune de timp.

 58. In fapt și în drept ( dl. Piperea sa se pronunțe cf. legii ) , noi ăștia guralivi și f.f.f. viteji pe forum , am putea forma o LEGIUNE împotriva abuzurilor de tot felul ! ( spălații pe creier sa zbiere in altă parte cu …legionarii lui Ilici ). Nimic nu se schimba FARA ACTIUNE !!! Cel puțin prin MANIFESTATII DE MILIOANE de oameni sătui de tirania globalista, înainte ca OLIGARHIA sa ne eutanasieze pe toți cu vaXXinuri și în curând în lagăre ( deja în Australia a început ) …” Că în voi este și NUMAR și PUTERE , …) – Eminescu . UNIREA FACE PUTEREA !! ( In zadar îmi ascut de unul singur securea , mocirla vaxxinista mă va înghiți și pe mine – dar nu fără lupta până la moarte ) !!! …CRACIUN FERICIT , DOAMNELOR și DOMNILOR de pe Terra !

 59. Charlie, dacă ai fost interzis de Ziua Națională, e pentru că tu comentezi la articole pe care nu le înțelegi.
  Nu înțelegi articolele pentru că nu le citești, ai o partitură inimitabilă de trol omuleț verde, invariabil provocatoare în ticăloșia lor.
  Nu moare nimeni de grija că te plângi cu bale violet în barbă, de la creionul chimic înmuiat pe limbă.
  Editorialul fiind o poezie în care domnul Nistorescu și-a risipit sufletul și dragostea lui de România, fiind o poezie scrisă cu multă obidă, dar dedicată Zilei Naționale, în care descrie fidel Țara în care trăim, a făcut bine că a oprit de la comentarii pe cei eviscerați de suflet și inimă ce nu rezonează la
  simbolurile naționale.
  Puțini comentatori, șovini și revanșarzi consolidați în nemernicia lor funciară, au crezut că ne strică Sărbătoarea, dar nu a fost să fie!
  Fiecare în felul său, românii patrioți, mulți, dar nu proști, au adus un prinos de recunoștință Patriei-Mamă.
  Mulțumesc lui Cornel Nistorescu pentru decizia de a opri comentariile celor ce au dorit să spurce Ziua Națională a românilor de pretutindeni.
  Mă bucur pentru decența comentariilor dintr-o zi deosebită pentru români, de jale și ranchiună pentru trolii ce nu au putut presta într-o zi de ”muncă” oarecare pentru ei și stăpânii lor.

 60. Pe ce lume traiesc aia la Bruxelles. Or fi parlit porcul cu marijuana de s-au afumat bine asa inainte de craciun.

 61. Din păcate în română formularea „colega noastră” e incorectă politic fiindcă presupune că Ursula e femeie.

 62. „justinianus”, chiar nu-ti crapa obrazul, cretinoid de rotatie a cadrelor Securitatii, sa nu te legitimezi si sa sari asa de-a prostalaul in marsupiul lui „Humor ANTISEMITUL”? Vezi ca zona e periculoasa pe vremea coitului! Superiorii tai „rene/core/anonim/Un Neroman” mediteaza? S-or fi retras la vreun SCHIT CONSPIRATIV DIN PADURE al Securitatii sa-si desavarseasca reflexele de brute legionare? Tot „meditand” cu singurii neuroni personali reuniti au ajuns la o concluzie epocala, eu nu
  fac parte din sectia lor din Securitate…Ei se ocupa cu infiltrarea partidelor extremiste de dreapta create direct de Moscova cu diversionisti rusi naturalizati in Basarabia, avand tripla cetatenie; rusa, „moldoveneasca” si romana… Ca sa reuseasca infiltrarea trebuie sa fie in stare de orice crima…
  ANTISEMITUL „Humor” sta sa explodeze de ura fata de evrei, i-ar manca, ar fi in stare de cani balism!!! Aceasta bruta securista crede ca toti cei care traiesc in strainatate ajung la bunastare pe seama bastinasilor, meritand sa fie usurati
  de aur si imobile!? Reiese ca BINE A FACUT GEG ca i-a pradat si in consecinta, bine a facut Kapo ca a readus patrimoniul
  la GEG-ul rebotezat!!! De cand a dat de…AUR poate sa-si exulte inclinatiile asa…sine!

 63. rene spune:
  3 DECEMBRIE 2021 LA 10:54
  Am greșit, nu a fost vorba de sute de milioane euro sfeterisiți de von der Leyen când era ministreSSă la Apărarea Germaniei, ci ”doar” câteva zeci de milioane, ceea ce înseamnă că ”fapta APROAPE nu există”!
  A pișat ochii, avea copii de crescut, până la urmă a fost exonerată de răspundere pentru dispariția banilor, mulți la noi, mizilic la ei.
  În privința corectitudinii germane, am siguranța că împărțirea gheșeftului s-a facut ”nemțește”: pe din două.
  Pe din două cu cine, nu știm, dar oameni răi au născocit vorbe fără acoperire, cum ar fi, de pildă, că von der Leyen ”s-a corupt” de importanța funcției de la UE și nu a rezistat ispitei de a cumpăra precum Câțu, doze de vaccin EXPERIMENTAL fără număr-fără număr, să ajungă la toți!
  Sigur, dacă poate Câțu, ea, nu?
  Von der Leyen se poate acoperi cu hârtii, dar lumea tot ar spune că a luat comision.
  Vrea să fie crezută pe cuvânt: or fi nemții corecți, Iohannis de pildă, dar nu știm nimic despre nemțoaice.
  Apoi, ne bat obrazul Radu Tudor și Arafat, care vor aminti cu ochii blânzi și umezi, dezinteresat, de pericolul rusesc, varianta Omicron, concluzia aparținând dlui Bogdan Chireac, că și doamna Leyen este om și orice om poate greși când numeri 12 miliarde doze Pfeizer.
  Kopiii au crescut, pretenții mai mari, aritmetică pură, competență, integritate morală și viziune, ce discutăm aici?
  Dresajul merge înainte, parandărătul este condiționat de obligativitatea vaccinării, a ”zertificatului roș-brun nazistoid”.
  ”Famelie mare…, renumerație după buget mică…”?
  Hai, marș la vaccin, că expiră.
  Dacă expiră, mai facem un fifty-fifty cu ”parandărăt legal all-inclusiv” pe deplin moral european, că ”plâge maSSa”!
  Ține de șaSSe doamna KoveSSi.

 64. Serviciile de la Berlin si Bruxelles planifica si dicteaza agenda. Urssula cea satula de ssule este pe calapodul Angelei Mutti, doar ca strange in offshore multi din businessul cu vaxxinuri. Cititi numai ceea ce debiteaza una dintre agenturile de presa sponzorizate de serviciile germane despre gesturile de rezistenta ale romanilor la aceasta manipulare hiperorganizata din centrele de putere ale totalitarismului UEgermane:https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/imposibila-misiune-a-ministrului-alexandru-rafila

 65. Felicitari Domnule Nistorescu .Tota stima pentru cei care conduc acum Polonia si Ungaria. Sant convins ca lupta lor nu va fi inzadar, tarile lor sant suverane ( pot fi carcotasi , poate cateva zeci de mii dar niciodata majoritari)Avem si noi mercenarii nostri de la Bruxeles ( Ciolos in frunte )care ne fac de ras dar pe limba lor vor muri daca ne trezim

 66. creati ca „arbeit macht frei” nazismu a disparut?? Na disparut, e liberal capitalism, care e o treaba pura eugenica (vezi Keynes pa wikipedia).

  ioto pa ursula, la care barbasu a loat tone de banet de la pharma pa vaccines, iar acum panarama pune armata sa injecteze mortal europa. Can filme, dar real pa cinstite acum.

  GERMANY VOWS TO LIQUIDATE THE UN-VACCINATED…
  https://www.bitchute.com/video/egsvt3OJIijK/

  mare pacat sa scape si tatarii asta, aleagasa cenusa de neamu lor. Daia va bagat militar ca prim-ministru – e penca fictiunea roma-nia nu e ingropata destul. Tatarimea de teleorman, cu neamtu da sibiu, sau pus sa va terne.

  padaltaparte, de se uneste Moldova cu Moldova, tatarimea de teleorman se rareste rapid. Nu cre sa scape niciunu, la blestematiile pa care le fac cu poporul de 42 de ani. Atarnati la uscat dealungu drumurilor, ca pa vremuri, attractie turistica cu potential.

 67. Nu a cenzurat nimeni comentariile RENE . Nu au mai comentat cititorii de sila voastra , gasca de citiva pesedisti pensionari speciali , militieni si securisti , turnatori si ce mai sunteti . Stati calari pe acest biet site de dimineata pina seara , stupizi si revansarzi , antivaccinisti , anti UE si anti NATO , anti pluripartitism . De 1 DEC. ati facut un adevarat carnaval al vrajitoarelor psdiste . Oameni tineri , generatiile tinere , care va dau voua gramana de bani , mincarea si bautura , nu mai au loc de voi in tara lor . Astia sunteti .

 68. Nassim Taleb: „Ucigând bătrâni îți reduci propria speranță de viață”

  O altă problemă pe care tinerii psihopaţi n-o pricep este că modul în care e construită societatea e prin raţionament dinamic, nu static (…). O anumită categorie de oameni (de regulă, implicaţi în tehnologie), afectaţi de orbirea Lebedei Negre, au o tulburare mentală care îi face să ignore că lucrurile se mişcă. Cei de 30 de ani nu vor îngheţa în tinereţe desăvârşită; societăţile (civilizate) au fost organizate în jurul angajamentelor inter-generaţionale – îi tratezi pe actualii bătrâni aşa cum ai vrea să fii tratat când vei îmbătrâni. Fiindcă până şi psihopaţii vor fi mai în vârstă într-o zi.

  Nu e vorba despre un singur eveniment (această pandemie), ci despre toate pandemiile viitoare, inclusiv despre cea care va lovi când vei fi mai în vârstă. De ce-i atât de greu să pricepi că, ucigând bătrâni, îţi reduci propria speranţă de viaţă?”.

 69. Charlie tot Sarla. De unde a concluzionat el ca eu sunt sluga unora-Humor, rene etc.? Babaiete, eu sunt doar sluga mea, nu sunt antisemit(cum inteleg eu entisemitismul) asa ca plimba Marele Urs!! PS. Oare daca-ti aperi traditiile, respingi practici ilogice ale UE, poate veni unul ca Charlie/Sarla sa te faca cum ii vine la gura? Eu nu l-am bagat in seama,nici n-o sa-l bag, dar acum chiar ca m-a intaratat! Apropos, nici de Tica si nici de Marele Urs, impotriva carora am pornit o furtuna serioasa, nu mai zic nimic( mai mult Tica)!

 70. Pentru cel care crede ca viata a început cu el și că el va rămâne vesnic tânăr și necopt.13.56 (ştiințific, unii nu se maturizează nici peste 30 de ani!)

  Marius Oprea:
  „E o pildă povestită de un bătrîn octogenar, care a istorisit următoarele. Se spune că pe atunci, Dreptatea şi Strîmbătatea se plimbau împreună prin lume şi deodată li se făcu foame. ”Uite un restaurant, hai să intrăm”, a spus. Strîmbătatea. ”Da, dar eu nu am bani”, i-a răspuns Dreptatea. ”Lasă, că plătesc eu”, a venit răspunsul. Au intrat înăuntru, au mîncat, au băut, iar cînd a venit venit momentul să plătească, Strîmbătatea a chemat ospătarul: ”Dă-mi restul!”. ”Care rest, că nu mi-aţi dat niciun ban!” ”Ba, ţi-am dat 100 de lei. Dă-mi restul!” La cearta izbucnită, a venit şeful localului, care a început să-şi apostrofeze angajatul: ”Cu oameni ca tine, o să pierdem toţi clienţii!”. Derutat şi umilit, ospătarul s-a întrebat: ”Of, Dreptate, unde eşti!…”. ”Aici sînt – răspunse Dreptatea – dar nu pot spune nimic, pentru că şi eu am mîncat şi am băut…”.

 71. Anonim userist de la 13,56,GMT!
  Acest ”biet site” este o tribună de exprimare liberă, între ultimele.
  Ai avut ceva de postat de Ziua Națională și ți-a fost SILĂ să scrii despre țara care îți suportă ifosele și-ți dă de mâncare?
  Generația mea a muncit pe brânci pentru a-și crește copiii în cultul muncii,în cinste, credință și respectul valorilor naționale.
  A plătit impozite din care s-a construit creșa unde ai învățat să faci pe oliță.
  Cei care și-au cistit eroii de Ziua Națională sunt revanșarzi, anti NATO și UE?
  Pentru țara asta au murit generații de eroi, iar ție se pare că trebuie să dăm uitării o zi menită a uni, nu a dezbina?
  Marele URS spunea că cei ce sărbătoresc Ziua NAȚIONALĂ sunt ”naziști”, ești de acord cu el?

  Nu v-a spun nimeni că berzele lgbt nu aduc copii?
  Înmulțiți-vă, dacă vreți să aveți bani de trecut strada la vârsta pensiei, altfel veți umbla din poartă în poartă să căutați înțelepciunea bunicilor cărora le doriți moartea și nu e zi de la Dumnezeu fără să-i batjocoriți , dar câți vor mai trăi când veți realiza că i-ați ”resetat” pe toți, conform dosctrinei sorosiste?
  Scuze, ai fost creștinat, ai auzit de Dumnezeu?
  Spui că suntem antivacciniști?
  Poate ne spui din ce motiv PFEIZER a dat termen propriilor angajați să se vaccineze cu un vaccin EXPERIMENTAL până la 15 noiembrie, altfel îi concediază?
  Știu că ești adeptul generației lui Chicoș Rostogan, la întrebări de genul ”nu-i așa că?” răspunzi invariabil, ”da”!
  La asta cu Pfeizer, ghinion!, răspunsul nu este inclus!
  Să-și dea Dumnezeu viață lungă și oarece proteză la mintea scurtă!

 72. Doua bestii caracteristice natiunii lor. A revenit intunecata perioada a anilor 1930-1945. Doua naziste si eugeniste convinse. Sa se inceapa chiar cu ele si cu neamurile lor de paraziti marea depopulare. Daca asta vor, asta sa primeasca.

 73. O tampenie mai mare n-au scos si existat de cand exista UE. S-a cam dilit Ursula. O fi pe banii Pfizer. Odata cu plecarea lui Merkel se scbimba directia UE ca tranzitia URSS Stalin la Hrușciov. Numai ca UE face pe dos ca de la Brejnev la Stalin, trebuie sa tremure toti de noi stapani de la Berlin si Bruxelles.

 74. Eram disperat că Charlie s-o prăvălit la vale fără oi, oile le-a lăsat în seama MARELUI URS, să aibă ce păpa la iarnă, că din solda de trol plătită în kurtos kolacs de ziua lui Szent Miklos, trimis prin olaci, rapizi, da mulți, din măgurimea ungurimii profunde ajung doar găuri rotunde precum găurile de golf, doar că rotunde și udemereu, ce-i drept!
  Iarna se anunță lungă și nu-i de șagă să dormi în zăpadă fără sac de dormit, cu ochii beliți pe trecători, că ai dreacu români dorm în schimburi, vigilenți și erecți, cu ochii pe trecători și postări inamice, ascunși în pădurea de comentarii frate cu românul, având reteveie reglementare din lemn de alun cu noduri la îndemână, vai de cojocul Marelui Urs abia scos de la amanet.
  Are și BUDA steag tricolor, (a avut și opincă), dar Tricolorul românesc are albastrul la lance,
  iar lancea lui Horea se știe, are două capete, unul dedicat șovinilor care au vrut să retrogradeze Ziua Națională a României la același rang cu ”Ziua Bicicletei”…
  Offf, coada MARELUI URS de prins pește gata prăjit, e mai scurtă decât Nevoia din nădragii Ursarului de talie județean-covăsneană Charlie…
  Afară plouă, plouă, vreme de beție, vreme de clacă, postări și bucurie, că a ridicat Cotidianul ”prohibiția la Charlie”, ”embargoul” la postări cum ar veni, să nu dea de supărare în icter negru.
  …Dar am comis-o grav!
  În loc să discut despre URSULA, un fel de ”CIUCĂ AL NOST” european,
  despre URSULA și contractele secrete semnate cu Pfeizer cu dedicație și posibil parandărăt, căci altfel de ce ar fi secrete contractele?,
  despre cum a încercat URSULA să ne abată atenția de la nefăcuta european-sorosistă de a ne interzice de CRĂCIUN folosirea termenului ”Crăciun”, iritând popoarele creștine ale Europei,
  În loc de toate astea, eu ce fac?
  Mă împiedic de MARELE URS purtat în lanț de un Măscărici?
  Nem, nem, soha!

 75. Hai bre, șogor responsabil cu cenzura.. Ai cumva nevastă moldoveancă ?? Nu fii supărat, nu ești singurul,..Lasă postările să aibe și alții temeri..

 76. Degeaba te superi, rene dar are dreptate cititorul pe care tu îl bălăcărești aiurea ca fiind USR-ist.
  Acela doar ți-a explicat, simplu, de ce au dispărut majoritatea comentacilor din locul în care tu și core performați dansuri lascive în Piața Publică.
  Am fost prezent pe paginile Cotidianului în ziua de 1 Dec și în preziua acesteia și crede-mă că și mie deja mi-era greață de festivalul de zaharicale de paradă pe care l-ați susținut tu și compania ta de „patrioți” conjuncturali, dansatori din buric și cu pene de struț în cur pe lângă cazanul cu fasole și ciolan.
  Dă click retroactiv pe acele articole și citește cum începuse să vă huiduie lumea decentă, strigând la voi să mergeți naibii la un hotel și să vă luați o cameră.
  Iar prin faptul că ți-ai permis să-l etichetezi pe amărâtul ăla de la 13.56 ca USR-ist, deși nimic din comentariul lui nu face vreo trimitere sau sugestie la o asemenea apartenență, asta denotă faptul că în substratul tău ești un mare măgar.
  Prima dată îi lipești o etichetă pe frunte și apoi îl faci albie de porci funcție de exact ALEGAȚIA ta lipită pe fruntea lui.

  Să știi, zelotule, că talibanii PSD produc EXACT aceeași GREAȚĂ ca și fanaticii PNL sau ca emulii-lătrăi USR.

 77. Vechiul înseamnă civilizat, bine crescut, amabil.
  Noul?
  „În Estul Europei, această propagandă identitară se axează mai degrabă pe diluarea naționalismului, pe deschiderea către Vestul progresist și respingerea a tot ceea ce vine din Est, fie modele politice, fie chiar credința ortodoxă, considerată retrogradă. Informațiile negative legate de violențe comise de naționaliști sau de corupția clericilor joacă rolul de ”ghiont”, iar ele sunt ambalate în exemple de patriotism pozitiv, incluziv, deschis, pentru ca „ghiontul” ce împinge spre progresism să fie unul cât mai ”amical”. Scopul este de a crea un patriot care nu mai dă doi bani pe granițele țării sale sau care consideră periculoasa lecturarea lui Goga sau Iorga, de a crea diplomați și politicieni pentru care ”virtue signaling” este un lucru mai important decât interesul național.” C. Marchevici

 78. Când autorul îți prezintă sufletul într-un poem dacă te-a înzestrat Dumnezeu cu sensibilitate, îi răspunzi prin poezii, ale tale sau ale poeților Unirii.

 79. @17,24, convingerile definitive nu țin loc de rațiune, doar îndoielile pot inspira întrebări ce ne pot lumina calea și determina ieșirea adevărului la suprafață.
  Nu sunt între persoanele care dețin secretul veșniciei, nici intimul profitor al unor puternici ai zilei, dar caut să fiu tolerant la limită.
  Nu mă consider nici Moderatorul acestui site, cum te consider tu, nici judecător de pace.
  Am căderea să judec cu mintea proprie, liberă de orice constrângere, orice subiecte la îndemâna minții mele de om trecut prin viață cu folos pentru țara mea.
  Știu că anumite texte stârnesc moșuroiul celor înregimentați politic, care postează din motive discutabile: pentru unii strugurii chiar sunt acrii, înțeleg!
  Îmi asum să comentez ce vreau, cum vreau, când vreau, la orice interpretare greșită, abuzivă la adresa comentariilor mele, sau la orice atingere a demnității celor din generația mea.
  Am disponibilitatea de a replica celor ce le-a fost silă și scârbă de postările mele ori a celorlalți buni români la adresa Zilei Naționale a României.
  Dacă vă oripilează simbolurile naționale, nu e treaba mea, nici măcar nu vă cer decența necesară tratării cum se cuvine a unui subiect drag majorităților românilor.
  Spui că nu am fost jignit de postarea anonimului căruia i-am pus eticheta de userist?
  Nu vreau să-ți pun eticheta, că citești și nu înțelegi.
  Sunt câteva persoane de pe forum care mă pot certa pentru comentariile mele, dar nu te încadrezi din nici-un punct de vedere pe lista scurtă.
  Nu voi da nici-un nume din lista celor de la care accept critici, căci i-aș expune de prisos.
  Insist pe ideea că nu citești integral comentariile, iar dacă citești, nu le înțelegi.
  Nu te condamn, căci nu poate nimeni da mai mult decât poate.

 80. urSULA e o sefa a lui jONANIS si alti userei,pdlei,psdei antiromani

 81. UE ca un falus de plastic (jucarie sexuala) pentru colegele astea a tuturor lgbt-istilor – ajunsi decidenti in tinutul abatiilot si manastirilor mileniilor de credinta crestina. Si cum facea lolby Mercaloasa fratiei cu islamisti sinucigasi – pana s-a dovedit ca toti nu sunt decat niste teroristi pusi pe razbunari masi mult s-au mai putin justificate.

 82. Stimată persoană de la 17.34! Așa este… Am acumulat scârbă, vomă la ceea ce am citit! Și posesorii de limbă PESEDISTA, PENELISTA, USERISTA îți provoacă aceiași scârbă, același gust de rahat uman citindy_le comentariile! Ăștia parcă trăiește în alt univers nu în cocina de porci a lui Popescu Piedone, Vasilică Câțu, Ciolacul, ciutacu, Latrina 3, Varan Voiculescu! Același sentiment de scârbă, jeg, descompunere îl am citind comentariile! Bine, bine! Politicienii viermi dar și adulatorii???

 83. rene- ceata pitigoilor neomarxisti ai corectitudinii politice au următoarele obiective: 1. Destructurarea naționaliștilor prin foc concentrat asupra ta și a altora asemeni ție și ignorarea, momentan, a altora. 2. Utilizarea lozincii: antisemitismului și focalizarea ei pe câțiva postaci din acest forum. 3. Consemnarea naționaliștilor în tagma nostalgicilor legionarisnului, Mamei Rusia si a comunismului Ceaușist. 4. Atacuri la persoana și nu la conținutul postarilor lor. 5. Ducerea în desuetitudine a mesajului și compararea lui cu Evul Mediu. PS. Zic și eu. Patria a avut, are și va avea dușmani, dar și inradacinati în ființă și valorile ei. Prin urmare: lasă puricii sa aiva impresia ca sunt centrul universului. Timpul va demonstra ca toți cei asemeni ție, Ilenei, Justițiarul, core, Ina, Radu, Prostia îngroapă România, marin,Dulapul goliciunea naționale, etc sunt și vor rămâne spiritele vii, autentice, increstinate și iubitoare de tara. Tutea spunea: profesia mea este cea român. Eu îți spun ție și celor asemeni tie: profesia voastră e cea de români. Profesie care va înnobilează și scote la suprafață spiritul Românie profunde. Dumnezeu sa va binecuvânteze.

 84. De ce sa mă enervez? De ce? După postări îmi dau seama că România Este prizoniera lu’ Varan Voiculescu, Latrina3 , Ciolacul, Ciutacu, Popescu Piedone cu Dacii, Dracii, Și Românii că erau oamenii buni și că există emisfera Australă, Boreala, occipitală și că castravetele conține 98 0/0 apă..

 85. Rene, puișor de cocoș de munte cu penele opărite,
  Norocul tău este că nu-mi intuiești adevăratul username. Sau vreunul din usernamele cu care, anii trecuți, navigam pe varii site-uri unde tu și gașca ta de puțoi ca parcă abia trecuți în ciclul gimnazial, vă adunați cu ifose de băieți de cartier, împrejurul unei gropițe, ca s-o umpleți cu chiștoace de țigări și stuchiți propulsați prin strungăreață.
  N-ai tu atâtea fire de păr în cap de câte ori v-am întâlnit pe diferite site-uri pe voi – sclifosiții caterincăi pseudo-intelectualiste, dându-vă frâu liber insultelor dus la ”next-levelul ” maximal specific caietelor oracol de la absolvirea ciclului primar, răstimp în care împrejurul vostru roiau câteva zăpăcite educate la Școala Militară de Măicuțe de Bombardament, amețite înghițiturile trase pe furiș din sticla cu whisky a părinților.

  Puiule, crede-mă pe cuvânt de… [censored] că tu și trupa ta de papagali cu acnee juvenilă perpetuată nici măcar n-aveți habar ce este acela un Ceaikovski al imprecației și un Beethoven al invectivei. Ceea ce pe voi vă încântă, crezând că asocierea cu țapina a diferiților termeni sau expresii din domenii diferite CHIAR înseamnă ECLECTISM intelectualist, abia se ridică la genunchiul broaștei din clasa a IV-a.

 86. Mai multe nu meriți să știi.
  Doar că ceea ce am enunțat la comentariul anterior era „o tragere de mâneca cămășii” de cea mai elegantă și prietenească manieră.
  Din răspunsul tău deduc că ție încă îți mai trebuie vrei 30-40 de ani să te rupi de anchilozarea specifică unui peremist idiot și să ajungi la luminarea înțeleaptă ce-ți permite o viziune panoramică asupra lumii și asupra vieții.
  Sorry, amice, ești atât de mic încât nu merită osteneala să-mi scot din teacă tăișul cuvântului meșteșugit ca să te fac bucăți-bucățele.
  Mult prea mic, mult prea limitat (cu ochelari de cal nărăvaș) și mult prea nepriceput.

 87. @Tică, doar cine a trăit în cocină poate să-ți înțeleagă spaima, sper să treci cu bine Ignatul!

 88. Persoana cu Ignatul! Să știi că domnul de la 17,24 v- a făcut în foi de viță pe VOI toți! Eu am limbaj tehnic dansul V_A făcut în foi de viță! Dvs acum postați ca un pui de găină cu gâtul tăiat Cu capătăna pe gunoi și care puiul in zadar incerca ca se ascundă în cireada, in turmă, in grajd! Sunteți penibil, respingător, neuman…. 17.24 v-a pus cruce la toată turma de rumegătoare PESEDISTE. punct.

 89. Pentru cel care-si spune „I am that I am”

  Core spune:
  29 NOIEMBRIE 2021 LA 7:28
  Aseară, a fost ajunul sărbătorii de Hanuca pentru evrei. Așa cum copiii ortodocși așteaptă Crăciunul, așa copiii evrei, așteaptă Sărbătoarea luminii. Așa cum mamele ortodoxe se roagă la Dumnezeu pentru sănătatea copiilor lor, așa mamele evreice se roagă la același Dumnezeu pentru sănătatea copiilor lor.
  În cele șapte zile care vor urma, se va aprinde câte o lumânare în sfeșnicul cu opt brațe, al optulea reprezentând lumina lui Dumnezeu…

  rene spune:
  29 NOIEMBRIE 2021 LA 10:36
  Te salut cu respect, core!
  Apreciez finețea comentariului despre Hanuka, Sărbătoarea Luminii la evrei.
  O postare în spiritul gândirii tale sincere, exprimate fără echivoc.

  ”Hag hanuka sameach!”

  Core spune:
  29 NOIEMBRIE 2021 LA 11:16
  Mulțumesc, rene! Citindu-te, mi-au venit în minte versurile lui Aurelian Andreescu:
  „Oameni, oameni, semănați…
  Cu iubire, cărările…

  Charlie spune:
  29 NOIEMBRIE 2021 LA 13:07
  Sunt cel mai rafinat comentator al forumului,… Sarmana „core” a luat-o razna de-a binelea, „rene”, poetul ratat a ajuns in ceatza scizoida a fanatismului ei…”

 90. Penala Ursoaia fon din Laye îi arată cu deștu peștoaicei makerel ce palat și-a tras cu banii de la Pfizer.

 91. Marius, îți mulțumesc pentru apreciere și încurajări, tu și cei nominalizați de tine fac parte din lista scurtă la care făceam pomenire, cei care mă pot dojeni sau tempera când consideră că ”trebuie”.
  Am spus cuiva apropiat că ai mai mult talent ca mine, dar postezi mai rar.
  Postarea ta nu este unica în care mă susții și îți mulțumesc mult, este important să nu ne pierdem cu firea, credința și speranța.
  Nu pot ei distrug ce am construit și apărăm noi, pentru că nu este vorba de noi, ci de valori naționale inestimabile, disprețuite de ei!
  Îmi pare rău că la Cotidianul nu există un sistem de apreciere a comentariilor, dar am și o explicație pentru acest lucru.
  Apele s-au mai despărțit odată de Ziua Națională.
  Fiecare postează ce crede de cuviință, sau primeste ordin și este clar că sunt curente ce pot polariza opțiuni viitoare, pot crea curente periculoase pentru Puternicii Zilei.
  Poate ai dreptate, pot fi mulți români adunați pe maluri care citesc, înțeleg și achesează la românismul nostru, dar câți sunt?
  Câți ar aprecia mesajele nefaste, defetiste, în răspăr cu voința majorității și câți ar aprecia îndemnurile pline de empatie și de mobilizare a românilor ce au obligația de a întoarce țării măcar o fracție din cât au primit?
  Sunt convins că aprecierile pentru textele pozitive ar fi majoritare, iar gudurăii ce se fălesc acum că poartă lesă și latră la comandă, nu și-ar primi tainul râvnit.
  Orice lătrău are o valoare de inventar și de întrebuințare, este inevitabil să fie casați dacă se dovedește că dau în mod repetat cu mucii în fasole.
  Cei ce dau rapoarte asupra stării de spirit din societate, știu că un sistem de notare le-ar putea anula manufacturile ce trebuie să sune a cântec de leagăn, nu a dangăt de clopot care vestește că mămăliga dă în fiert.

 92. Să știți că intuiesc cu precizie de 94 0/0 cine sunteți! Un om sclipitor, sclipitor! Eu am postat și postez din plăcere, niciodată de pe calculator sau de pe tabletă! Postez ca să îmi exprim indignarea față de paraziții din Parlament, putori, analfabeți, absolvenți de Bioterra, Ecologica, Spiru, Goldiș sau de nimic! Dacă o persoană din spatele pseudonimui Rene îi iubește pe NĂPÂRCILE astea io ce vină am?

 93. Am un fost coleg de Facultate care a lăsat Politehnica in detrimentul Jurnalisticii! Îl știe ffff bine pe Cornel Nistorescu, Dumitru Tinu, Cristian Tudor Popescu! A dai interviuri cu dânșii oentruy angajare ziar! Colegul meu ziarist știe stilul lui Rene & comp! Plătiți, fără scrupule! Se practicat în Media Românească..Nu mănâncă numai gura lu’ PSD ci și a lu’ Rene & comp! Mi-a zis ziaristul! Oameni de doi lei, veceuri umane DIN ASTA TRAIESC! Pricepi 17.24 ? Din asta trăiesc cat altceva nu știu? Să știi că au școala și artă dedublării! Cinșpe ore pe zi la calculator 2 pachete de țigări, fum să îl tai cu cuțitul…Dacat îi dau lui Rene și turmei de cimpanzei, de oxiuri, 1 mie de Euro lunar îl scot pe Ion Tânărul, criminalul român în serie, Maica Tereza… Când am aflat informațiile astea Rene & com mă fac că să râzi, să râzi, să râzi.. Așa că 17.24 și eu am informații. Când te școlesc unii din Tsahal cei mai buni de pe planeta „altfel” vezi lucrurile! Acum văz că Rene suge ciorapii ambasadorului Israelului în România! Osana fiul lui David, Osana Ce poți să te aștepți de la viermele asta?

 94. @20,02!
  Dariusică!
  Degeaba încerci să-l trolezi pe Tică, Tică este un domn, Tică e în toate și-n cele ce sunt, după o tăcere de câteva zile, nu revine Ticuță pentru a se face de râs.
  Dacă ai peste o slută de kile, ideea de Ignat ți se potrivește ca șoriciul unui porc grupa mică, dar nu-l mai trola, te dă în judecată cât ai zice ”Nicușor Dan, NA BUCĂ DĂ MOSOR!”.
  Dacă te juri pe carne de porc că România îți pute, te cred, ești Tică!
  Dacă nu juri, ești userist ușuit de guvernacii actuali.
  Ești șomer, poate cu niște contracte în aer.
  E înțeleg așa: PSD, zice Kelemen Hunor, șogorul tău, că este partidul dominant în Guvernul Ciucă, cel ce trebuie să repare gălănelile lui Voiculescu, Mihăilă, să șteargă zoaiele aruncate în capul pensionarilor, adică a părinților care v-au îndestulat din toată sărăcia lor, pentru ca acuma să-i băgați de vii în mormânt cu aberațiile voastre.
  Darius, dacă nu ai în pușculiță 50.000 de euro, nu-l mai trola pe Tică!
  ȘALOM?
  ȘALOM!

 95. Sunt mandru ca in ochii Bruxelles-ului sunt EXPIRAT.Ei se ft in kr,eu inca ma ft in pat.Nu dau pe voi nici un rht de bit,chiar daca aveti onoarea de a ne monitoriza prin satelit.

 96. La nivel de elite nevandute Romania ar trebui sa se delimiteze clar de Europa Unita corupta si mafiota in insasi esenta justificarii ei. Indiferent de pozitia nevolnica, tradatoare si obedienta a politicienilor romani, semnalul ferm trimis de catre adevarata elita romaneasca trebuie sa fie auzit foarte puternic la Brukselles. Ar fi doar inceputul unei miscari nationale de tot mai mare amploare impotriva celor din interior si afara care nu mai reprezinta de mult aspiratiile locuitorilor acestei uniuni tot mai mizerabile si toxice. Aviz codosilor infecti din USR!

 97. Lecția de comunicare publică
  Înainte de toate, Marius, treci 5 minute la colțul odăii, loc în care stai în poziția ghiocel: cu capul plecat și cu rușinea sincer întipărită pe față!

  Acum să intrăm în tema lecției:
  PATRIOTISMUL, asemenea CREDINȚEI, este o trăire lăuntrică, nicidecum nu este o bolboroseală cu voce ridicată, la Zidul Plângerii, ca să audă toți ceilalți farisei din Templu.
  PATRIOTISMUL ESTE O VIBRAȚIE ARMONICĂ CE PĂTRUNDE PÂNĂ ÎN ADÂNCUL FIBREI, ESTE CEVA CE SE TRĂIEȘTE ÎN SURDINĂ, NICIDECUM NU SE URLĂ ÎN PIAȚA PUBLICĂ, PE TONURI DE PIRAT CARAIBEAN, RĂGUȘIT DE-ATÂTA ROM ÎNGURGITAT.
  În toate cele ce există pe lumea asta, cea mai bună este MĂSURA, este PONDEREA.
  S-ar putea ca mesajul patriotic public declamat să fie, la origine, bine intenționat.
  El este la fel de suav ca un Valtz No. 4 de Șostakovici.
  Însă în momentul în care acest vals este performat în mod excesiv și grotesc, de indivizi care, poziționați între cazanele cu fasole și țuică, au dat mai multe raite la cazanul cu țuică fiartă decât la cazanul cu fasole, producând indignare publică prin bâlbele și pașii împleticiți, atunci ideea de Patriotism se transformă în ceva opozit, într-o disimulată batjocură ironică la adresa valorilor inițiale.

 98. E ca și cum ai vedea 2 bețivi uniți de frăția semi-comei alcoolice, cum vin de la crâșmă sprijinindu-se unul de altul, agitând în mâini sticlele cu trăscău de pufoaică, răstimp în care urlă pe tonuri răcnite, ca de animal înjunghiat: „Noi suntem români” și „Treceți batalioane Române Carpații”.
  Ei bine, și în cazul cocoșelului de munte înfierbântat, aflat la perioada de rut, ce dă raite împiedicate într-o aripă pe lângă o puicuță atât de amețită încât stă atârnată de gâtul cocoșelului, frânându-și lăbuțele prin praful pieței, și în cazul bețivilor urlători de sentimentalisme patriotice pe tonuri animalice, ei bine MESAJUL INIȚIAL, CU DE LA SINE PUTERE SE TRANSFORMĂ ÎN CONTRA-MESAJ.
  „La mulți ani, Romania!” declamat cu fățărnicie în condiții atât de penibile și jenante, se transformă într-un „F U, Romania!”
  Și nu în ultimul Rând, a omite specificul vremelnic și să urli ca bezmeticul „LA MULȚI ANI, ROMÂNI!”, în condițiile în care 2/3 dintre români sunt necăjiți de ipostaza arestului la domiciliu, este echivalent în impertinență și nesimțire ca și cum i-ai ura unui inculpat, în sala de judecată a apelului, „LA MULȚI ANI, CU EXECUTARE!”

  De asta afirmam la începutul acestei mici lecții faptul că în toate cele sunt potrivite MĂSURA, PONDEREA, MODESTIA ȘI SMERENIA!

 99. Doar la editorialul lui Nistorescu „Țara mea cu bolovani în vitrină”

  rene spune:

  30 noiembrie 2021 la 18:37
  30 noiembrie 2021 la 18:42
  30 noiembrie 2021 la 18:57
  30 noiembrie 2021 la 19:03
  30 noiembrie 2021 la 19:06
  30 noiembrie 2021 la 19:17
  30 noiembrie 2021 la 19:22
  30 noiembrie 2021 la 19:27
  30 noiembrie 2021 la 20:22
  1 decembrie 2021 la 12:17
  1 decembrie 2021 la 13:24
  1 decembrie 2021 la 15:03
  1 decembrie 2021 la 16:20
  2 decembrie 2021 la 12:18
  2 decembrie 2021 la 15:30

  darius spune:
  30 noiembrie 2021 la 21:01

  Ce-o fi asta ? O fi cenaclu de poezie patriotica si de dragoste ? Oi fi nimerit la emisiunea Iarta-ma ? Lupii se saruta cu mieii ? Perfidul Rene se da la Ileana , Ofelia Core plinge de se scutura camasa pe dinsa ! Ce-o fi asta ? Carnaval de Ziua Romaniei … asa da … m-am usurat !

 100. nas de cununie spune:
  29 noiembrie 2021 la 12:08

  core + rene = love . luati-va baaa , o camera . este un hotel ieftin si cochet pe b.dul dacia , litovoi se numeste . – cind o tii langa ,dragul meu si draga mea , ce naiba vreti sa zica lumea ?

 101. NU-MI PREA PLACE FATZA URSULEI. SEAMANA CU O SOPARLA. NU SERIOS ACUM DAR NU-MI INSPIRA INCREDERE DELOC SI AM VAZUT DESTULE POZE CU EA PRIN ARTICOLE. DACA UNA CA EA AR VENI SA-MI DEA REGULI DE VIATA AS CONSIDERA CA VIN DE LA O FEMEIE DUBIOASA. PREA CIUDAT MAI ALES TREABA CU CRACIUNUL, CARE SE LEAGA DE FAMILIE.

 102. Latrina3 numită PNL a dat 2 milioane de Euro, „bani publici” la un ONG patronat din umbră de slugoiul Varanului Radu Tudor! Bani frumoși pa’ criza asta, bani luați de la Spitale, de la amărâții cu minim pe economie! Mișto Latrina3, mișto Radu Tudor! Și de ziua națională a României jandarmii de la Cluj nu au reușit un pas cadențat pe Toba Mare, ridicol, penibil, grotesc! Ce anticipam s-a îndeplinit! Mai vrem o flotilă de F16 și avioanele F-35 Lightening… Pensiile speciale sunt bine mersi urmează pe 19 Decembrie și pensiile speciale ale Primarilor și vice Primarilor… și emigrația românilor este la cote apocaliptice! Bravo Laura Vicol, bravo Radu Tudor, bravo Bogdan Aurescu cu 38 de miliarde de Dolari bani pe armament American din Anii 60-70… Unde e drapelul României în ecuația asta? Niciunde..

 103. „Problema fundamentală a societății românești de azi nu este nici sanitară, nici economică, nici socială. Este morală. Suferim grav de sindromul inversării valorilor și, mult mai grav, de reacția auto-imună la valorile adevărate, cum ar fi onestitatea, bunătatea, altruismul și solidaritatea fată de familie, casă, neam, viitor.
  Criza sanitară este doar vârful unui aisberg masiv, întunecat, adânc înfipt în noi, care ne deformează grav comportamentul și emoționalitatea.” Ghe. Piperea

 104. Din ce s-a iscat conflictul?
  Pentru ziua nationala a României, „rene” cu entuziasmul ce-l caracterizeazå, i-a felicitat pe ROMÂNII de pe forum. A compus 15 comentarii.
  Probabil, șefii propagandei usriste i-a muștruluit pe postacii lor. Bine „tic”, „dari” vă plătește partidul și vă ia fața „rene” ? Nevolnicilor!
  De unde stiu? Pentru ca unul dintre ei s-a vaitat ca el „cititorul” nu a avut loc de postarile lui „rene”. Caraghiosul!

 105. Vai, vai! Cum se poate așa ceva, așa ceva? Fostul Ministru al sănătății din guvernul Ponta, dl Banicioiu să ia șpagă aproape 1 milion de Euro? Un om așa de respectabil! PSD un partid așa de respectabil! Păi cine intră în politică, in parlament are cugetul curat ciorapii călcați și cârpiți in călcâie, chiloții spălați in cur fără urme de ” frână”, cu gândul la Popor , la steag, la președinte..
  Fără gândul la curve, șpagă și pofta de a sta toată ziua la cantina Parlamentului unde friptura de porc cât capacul de veceu este 5 le1 și kilul de ciorbă cu perișoare este trei Lei și zece bani… Raniții de la Colectiv se tăvăleau pe jos in chinurile Iadului, Banicioiu le refuza transferul în Occident și lua șpagă 800 000 de Euro! Ce să mai zici dle Nistorescu? Ce să mai zici? Nimic..

 106. Este valabil in ptimul rind pt. Piperea si alti ‘ influienceri ” , care au napadit spatiul public . Sa se uite in sufletul lor in primul rind . Nu esti prea inspirat cu exemplul tau . , Pipera este pesedist sub acoperire , ca si atitia altii . Cauta un om cu adevarat indreptatit sa dea verdicte .

 107. Unii nu au în codul genetic „valorile adevărate, cum ar fi onestitatea, bunătatea, altruismul și solidaritatea, grija pentru neam și viitor”
  Unii au ramas rudimentari, cuvintele frumoase îi îngretoseaza. Acestia pot cãstiga concursuri de memorare dar sufletul lor va rămâne uscat. S-au născut strâmbi și așa vor muri.

 108. Regret fiecare cuvânt frumos, simțit, din inimă pe care i l-am adresat comentatorului „tică”. Regret că l-am privit ca pe un copil setos de cunoaștere… Răul din fire, nu are lecuire!

 109. Ce este ziua Națională a României? Un moft! Dacă România este jefuită, jumulită până la piele de 32 de ani și nimeni nu pățește nimic, noua garnitură de lupi tineri de ce nu ar fură și ei Banii României? De ce sa nu furi bani nemunciți, bani mulți și gustoși? Cui ii mai pasă de viitorul României… In rest vorbim vorbe. Și Dna Laura Vicol vrea desființarea DNA, DIICOT, și aceasta femeie este in „colaborare” cu clanuri interlope, iubită de profesorul Voiculescu, iubită de Leo de la Strehaia, iubită de PSD..

 110. Tica, oricate cunostinte cu care te lauzi ai avea, tu ramai ala care iese din porumb si se da in stamba in drumul mare. Poti pacali pe unul un timp, ii poti pacali pe toti un timp dar nu poti pacali pe toti tot timpul. Pana la urma, oamenii se lamuresc.

 111. Dosarul vechi al lui Banicioiu este produsul portocalelor anafabete si securiste ale lui Chioveshi. Se va fasai in mod rusinos. Trebuie sa fii userist incuiat pentru a crede in astfel de manarii.

 112. UrSulla von der Laie Balaie e o bolsevica la fel de scabroasa precum sefa ei de agentura cominternista Herr M. Afro Dita ENGIE…Ambele legendate intr-un partid CRESTIN DEMOCRAT in calitate de atee bolsevice…ENGIE a transformat partidul european crestin-democrat in partid narodnic/”popular”, iar sluga ei vrea sa stearga radacinile crestin-democrate, ba chiar
  sa dispara sarbatorile crestine, acum Sfantul Craciun-Nasterea Domnului!!! Cele doua HURE rasputiniste sunt exemplul tipic pentru jocul de-a democratia si credinta crestina in societatile multibolsevic dezvoltate…

 113. EDELWEISS ! GUVERNUL ROMANO-MAGHIAR PNL-PSD-UDMR ….! – EXCELENTE COMENTARII ! DAR ASTFEL DE COMENTARII NU AU TRECERE LA PENSIONARII SPECIALI DE TOATE FELURILE , LA PATRIOTII HOTI , LA TROLI DE PARTID SAU SPUTNIK , CARE SI-AU FACUT CULCUS AICI .

 114. @ Concluzia
  O fi poate în plină desfășurare o bătălie între armatele de trolli ale PSD, PNL și USR.
  Nu neg, s-ar putea.
  Însă, deși am ieșit de pe această pagină de ceva timp, totuși eram prezent, citind articolele și comentariile.
  Dar nu m-am putu abține la MÂRLĂNIA PURĂ ce a comis-o rene, punându-i o țintă pe spate la acel comentator și apoi începând să joace darts pe cârca lui.
  De ce n-am tăcut? Căci acel comentator afirma un aspect real: la articolele premergătoare zilei și din ziua de 1 Decembrie pur și simplu nu mai aveai loc. „La mulți ani, România” devenise o marcă înregistrată la OSIM de S.C. „Haiticul lui Rene Alpha” S.R.L.

  Știe oare careva dintre cei implicați faptul că actualmente peste 95 % dintre userii unei platforme online utilizează versiunea „mobile”? Nu știe. Iar dacă nu știe, ar trebui să facă un exercițiu de imaginație cam cum arată o amărâtă de româncuță, aflată în metroul londonez, întorcându-se de la serviciu și încercând să posteze și ea un MESAJ SINCER ȘI SIMPLU „La mulți ani, Români!”. Cum telefonul nu e desktop, nu are nici mouse cu scroll și nici cursor în dreapta paginii, săraca este nevoită să șteargă cu degetul de vreo 40-50 de ori touchscreenul, pentru a ajunge în catacombele articolului, acolo unde se află căsuța de comentarii.
  Știi ce ar zice ceilalți pasageri din metrou, văzând-o pe amărâtă cum piaptănă touchscreenul? „Inga la ea, sărmana, a ajuns să se creadă maimuță plină de purici și se scarpină la aifon”.

  Concluzia e cea enunțată de mine: PONDERE, MĂSURĂ, BUN-SIMȚ.

 115. Toți comentează unii împotriva altora! Ecuația „răutății” nu este aici taică, nu este aici în comentarii… Ecuația râului este la cei care au distrus România timp de 32 de ani! Radu Tudor de la Antena3 are remușcări Dna Core pentru cei 2 milioane de Euro „evaporați” din banul public în buzunarul personal? Laura Vicol cred că doarme liniștită pe pernă cu Frații Cămătaru, cu frații Pian, cu trafic de persoane, proxenetism, omor și tentativă de omor! Cancerul Dna Core nu îl extirpi cu vorbe bune și slove pe Net ci cu legi aspre, condamnări, confiscări de MILIARDE DE EURO bani publici! Ați auzit Dna Core de Dumitriu Chiriță electricianul analfabet pus de PSD șef la ANRE? CU Bioterra la 45 de ani 12500 de Euro lunar, basca are si firme care capuseaza Electrica! Nici un cuvințel nu ați spus stimată Doamnă de prețul la Energie Electrică, un cuvințel nu ați scos! Eu muncesc ca un cretin că să întrețin „sobolanimea”asta putredă și tot eu sunt rău? Eu sunt rău care în 20 de ani am avut 11 zile concediu medical? Unde este Dna Core DDT-ul cu care să scăpăm România de păduchi, paraziti? Aveți copii? Vă plac furturile din România? De cei 5.5 milioane plecați definitiv nu vă este mila? Nu scuipați cu scârbă pe absolvenții de Bioterra și Ecologica care sufocă instituțiile statului? Dl Radu Tudor cu 2 milioane de Euro „bani publici” râde cu gura până la urechi și dvs dați în mine? De Răducu nimic nu ziceți, nimic, nimic, niente, nada, mulțimea, vidă, zero Kelvin…

 116. Dle Nistorescu
  ! Nu vă sufocați de mânie, de ciudă de neputința văzând furtul apocaliptic asupra banului public din România? Mai aveți oxigen, electroliți in Sânge? Radu Tudor absolvent bineînțeles de „particulară” de doi lei este lupul moralist la trustul profesorului Voiculescu, dl Voiculescu a furat 60 de Milioane de Euro „bani publici” de ce nu ar fură și dl ANAList Radu Tudor 2 milioane de Euro bani tot „publici”. Vine vârtos din urmă și academiciana de Laura Vicol cea promovată „bineînțeles” de profesorul Voiculescu șefa la Juridic în Parlament, bineînțeles tot parlamentar PSD, care iubește traficanții de carne vie, proxeneții, omorurile și tentativele de omor! Trustul Intact plus Varan Voiculescu = Telomerii râului… Ce ziceți dle Nistorescu? Iubiți Antena3 sau o detestați? Laura Vicol purtătoare de „icre negre masculine” de la Strehaia e șefă la juridic în Parlamentul României…..

 117. Edelweiss – Ivory, esti un exemplu tipic de individualism al elitelor.
  Până acum, pusesem un semn de egal între tine, marius, rene… același grad de inteligență, spirit…
  Exemplul cu „româncuța aflată în metroul londonez” este penibil. Scriu de pe telefon. Simplu, defilezi (tragi degetul) pe ecran până la căsuța „Lasa un răspuns” și-ți tastezi comentariul. Unde este problema? Te-a deranjat prea plinul din sufletul lui rene, sentimentul de bucurie pe care a simțit nevoia sa-l împărtășească cu cei pe care-i consideră aidoma lui? Unele persoane sunt extrovertite, altele sunt introvertite… Spui că urmăreai comentariile fără să intervii. Să cred că aveai plăceri intelectuale la citirea mojiciilor adresate unei femei? Și cu marius ce ai avut? Încă o dată realizez că forma nu este fidelă fondului. Păcat, te consideram la același nivel uman cu marius și cu rene!

 118. @Tică și 17.24

  Știu, Tică (?).
  În cei 11 ani de prezență online, absolut toți din postura de Lup Singuratic și majoritar vânător de trolli, cunosc fenomenul armatelor de trolli ca pe propriul buzunar.
  Chiar am și fost contactat în câteva rânduri să devin năimit mâncător de ciuperci necântărite, ceea ce am refuzat imediat și vehement, nefiind în acord cu principiul meu, inspirat din Matei 5.37: „Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.”
  Iar dacă ar fi să fac un scurt istoric al acestor armate de lătrăi, pot afirma cu îndreptățită expertiză faptul că cea mai veche armie este cea a pedeliștilor, actuali peneliști refurbished. Această structură a fost organizată printre primele, undeva cam după referendumul din 2012, ea fiind creată și pusă în operă cu sprijinul SRI. La bază au stat informările „Centrului pentru Surse Deschise” din SRI, condus la acea vreme de generăleasa Posastiuc. Această structură avea rolul de a monitoriza în timp real tot ce se scrie în mediul online, tot ce se spune în audio-vizual. Funcție de sintezele acestei structuri, a fost înființată, în mod neoficial, o structură de influențare media, sub conducerea Generălesei Iftode, mai cunoscută sub numele de Anaconda. Această structură a integrat cam tot ce reprezintă „lider de opinie” din presa scrisă și audio-vizual, la care au fost cooptați „lucrativ” floarea blogerimii și a influencerilor.
  Atât despre Troll Armya PDL.

 119. Următoarea apărută în mediul online este Armata de postaci a USR. Aceasta a apărut inițial ca o formă normală de contraargumentare, după care s-a transformat într-un monstru a cărui acțiune devenise deja de o virulență extremă. Alcătuită nu pe structură militară, ci sub forma unui grup intern (FB, Uațap, etc) cu comunicare impecabilă, care, la un semnal, imediat se activa și dădea năvală pe un anume articol, pe un anume site, pe un anume comentator sau autor. Acțiunea trollilor USR este și va rămâne una dintre cele mai virulente acțiuni de tip trolling. Inutil de precizat că distracția lor favorită era raportarea în haită și dezactivarea conturilor FB pe care se posta o opinie ce contravenea directivelor lor ideologice.
  Ultima în ordinea cronologică este armata de trolli a PSD. Aceasta a părut relativ recent, poate doar ca o conștientizare de către liderii de mucava ai partidului neo-socialismului de caviar de a penetra mediul online, un mediu de care actualmente nu se mai poate face abstracție în nici o campanie electorală.
  Armata de trolli a PSD este o armată de răcani, aflată la începutul instrucției. Acești nătăfleți debutanți abia acum deslușesc tainele persuasiunii și manipulării, abia experimentează conturile multiple și dialogul aparent, în fapt „polemica” fiind rezultatul unuia și aceluiași troll.
  Acești guguștiuci mai au de băut câteva cisterne de ceai și de mâncat câteva vagoane de mămăligă până să atingă standardul minimal de calitate necesar unei eficiente activități de tip trolling. În primul rând le lipsește experiența practică în domenii esențiale, cum ar fi psihologie, sociologie, economie, politică externă sau tehnici eficiente de comunicare.
  Cam atât ar fi o scrută sinteză a fenomenului actual al TROLLINGULUI de Partid și de STAT.

 120. Edelweiss – Ivory, nu ai avut demnitatea, cavalerismul si bărbăția să aperi o femeie de jignirile unor troglodiți. Probabil, gândeai ca toți misoginii, ca toti talibanii: așa-i trebuie dacă poarta fustă scurtă!

 121. Sorry, bolobocule!
  Nu se mai primesc calificative la impresia artistică.
  Afară e cald, gheața patinoarului s-a topit iar Io* am podul atât de plin de aprecieri și dezaprecieri încât în mod regulat, la echinocții și solstiții, le întorc cu furca pe partea cealaltă să nu mucegăiască sau să le roadă șoarecii.

 122. Slăbuță tentativa de deviere a SUBIECTULUI CRITICII CĂTRE O COMPONENTĂ GENERATOARE DE REACȚII EMOȚIONALE: onoarea nereperată a Leancăi.

  Doar ce am afirmat cu câteva rânduri mai sus că vouă – răcanilor guguștiuci din Armya de trolli a PSD, vă mai trebuie câteva sute de ani până să stăpâniți elementaritățile persuasiunii și manipulării mediatice.

  Nu Leanca ideatică este motivul ce a stat la baza unei critici oneste, prietenești.
  Nu-mi surâde câtuși de puțin ipostaza de cavaler rătăcitor care rădică din colbul uliței năframele a tot felul de smiorcăite nereperate.
  N-am nici vocație de Don Chihot și nici entuziasm de Casanova.

  Și până la urma urmei, de ce aș face așa ceva, atâta timp cât Rene-microAlpha, după ce luni întregi a stat trist și ciufulit într-un colț de luminiș, acuma, recăpătându-și poziția dominantă, zburdă cu entuziasm la fiecare boschet și fiecare copac, să-și marcheze teritoriul cu chișăt feromonic?
  Nu, mulțumesc!
  Un Lup Singuratic rămâne ceea ce a fost întotdeauna: un Lup Singuratic.
  Și nu face niciodată haitic nici cu șșacalii pnl, nici cu hienele psd dar nici cu coioții USR.

 123. Persoana din spatele pseudonimului Floare de Colț! Excelente, excelente in progresie Geometrică cele 2 comentarii ale Dvs! Mult peste cele ale mele sau ale oricărei persoane care postează la Cotidianul! Așa este, perfect adevărat cu PSD, PNL, USR… Să știți că și oamenii mai „puțin instruiți* s-au prins de mârlănia astora… Dvs jonglați cu Limba Română ca Legionarul lui Sven Hassel ,Alfred Kalb, cu cuțitul maur și când ucidea și când desena arabescuri cu el pe pământ! Dvs stimate domn „ucideți” prostia de pe internet, impostorii, idioții… Cei care postează pentru bani nu își dau seama că partidele îi folosesc pe post de „supozitoare”, pe post de oameni de nimic? Prin acțiunile lor nesăbuite România se scufundă? M-au uns pe suflet comentariile dvs, m-au uns pe suflet! Ce înseamnă un om școlit pe „bune”, un olimpic la școală! Mă plec dvs, mă plec! Isteț om… semnat T.

 124. De la nepot Sorin Dimitriu citire: Unchiul Sorin șef la Privatizarea României din partea PNT-CD poate CA să țină cu banii lui Orașul Ploiești timp de 1 an. De la Adrian Năstase citire: Eu am „topit” industria României și m-am topit după profesorul Suciu de la Universitate! Pot să țin pe banii mei personali țara numită Macedonia timp de 20 de ani . De la Ionuț Moșteanu citire! Sunt un om prost, un om needucat, am făcut o facultate „particulară” de care îmi este efectiv rușine! Am intrat în politică că nu știu ca să fac „altceva”. Nu vreau să dau în cap dar nici să mor de foame! Citez din dl Savaliuc absolvent de „particulară” de drept gen veceu! Merită să desființăm DNA, DIICOT și abuzul în serviciu! Clasa politică nu fură, clasa politică e decimată de justiție! Citez din dl Truică paharnicul lui Adrian Năstase! Că bietul Lazăr din Evanghelii am mâncat firimiturile căzute de la masa bogatului Adrian Năstase, nu mult cam 50 de milioane de Euro, Am făcut sex cu Patricia Kaas pe saltea de apă și am iaht și vile la Tropice! Mulțumesc Adrian Năstase, mulțumesc România…

 125. „Nu-mi surâde câtuși de puțin ipostaza de cavaler rătăcitor care rădică din colbul uliței năframele a tot felul de smiorcăite nereperate.
  N-am nici vocație de Don Chihot și nici entuziasm de Casanova”(E) O, da, nu iei apărarea unei femei, în schimb iei apărarea unui guguștiuc și-l cerți pe rene că i-a pus o etichetă… . Ieși din turnul tău ca să iei apărarea cui? De fapt te-a deranjat atât de tare faptul că rene a revenit în forță „recăpătându-și poziția dominantă, și zburdând cu entuziasm” (E) Ăsta ești ede… , un singuratic, egoist care nu știi să te bucuri cu ceilalți. Core a avut cuvinte de laudă pentru fiecare dintre voi, pentru tine, pentru tică, pentru darius… dar a facut păcatul să-l laude pe rene și, deodată niște cuvinte normale ca „dragă” au devenit prilej de jigniri. Nu-ți cere nimeni protecția, îți lipsesc calitățile umane pentru așa ceva.

 126. Am înțeles, rene este lup alfa singuratic, dar ce sunt ceilalți decât o haită tristă de nuntași cu rucsacei in spate întorși de la o nuntă de câini, cu softul șters si programat pentru a distruge, a nu pune în loc nimic?
  Scuze, postez cu greșeli de pe mobil, cățărat pe o macara din Germania pe care am arborat Tricolorul cu emoție, demnitate si speranță.
  Edel, tu strângi darul la nunta haitei de câini?
  Tică, tu ești starostele petrecerii?
  Câte frustrări, câta ură!
  România mea, te iubesc pentru familia mea, pentru copiii României culcandu-se in frig si flamanzi din toată țara.
  Macaragii trecuți in rezervă in România lui Iohannis, reactivat de străini, tastând cu greșeli din „metroul” înălțat la 110 m înălțime, au voie sa posteze, Edelweis, floare de cuc?
  Tare mici se văd unii comentatori, zici ca sunt mușuroi călcat de rene-alfa. Se pare ca rene are talpa mare, dar incapeti lejer sub ea, voi doi trei cu multe nume.
  Edele, păi nu vine, mă , vremea să ne cereți iar voturile, ce spui de asta?

 127. Uman! Știu cine ești! Îți repet din nou, iarăși, încă o dată! Nu Rene, Core, Darius, Tica, Edelweiss, Charlie,etc,etc suntem subiectul discuției ci vânzătorii de țară, neam, viitor copii! PSD, PNL, USR PLUS aceiași masă fetida purulenta, analfabetă, fără scrupule… Aici nu se mai postează de luat apărarea lui Core, Tica, Edelweiss ci de generare curent de nou, de curățare clasă politică, de dezinfecție, deratizare, deșobolanizare… Nu schimba macazul că nu ține și nici nu va mai ținea cel puțin aici pe site la Cotidianul! Vine aer de libertate bre, aer de libertate! Ție după 32 de ani nu îți pute a hoit dinspre PSD, PNL, USR PLUS? NU te-ai scârbit? Nu ți-a ajuns cuțitul la os? Până când vrei să mai fii slugă la alții? Nu divaga! Nu Rene, Core, Tica, Charlie, Darius, Edelweiss și alții sunt problema ci clasa politică! Pricepe odată! Dă-ti cu apă pa față, trage aer in chept și repetă după mine! De mâine sunt alt om, sunt alt om și nu animal, nu sclavete la Varan Voiculescu, PSD, PNL, USR PLUS…

 128. Comentariile de mai sus ale lui „Edelweis” ma determina sa-mi „re-reflectez” pozitiile anterioare si nu o fac direct pt ca
  pana acum a avut din pacate cuvinte de lauda la adresa acelora pe care-i pune acum la zid, acestia meritand tot dispretul datorita falsului patriotism declamat dizgratios de zgomotos, falsei credinte in Dumnezeu si antisemitismului desantat!!!
  Criminalii care ne asupresc si ne condamna de 32 de ani la moarte isi fac mendrele inclusiv de Ziua Nationala a Romaniei
  si aceste clone securist-ceausiste isi exulta falsul patriotism…Romaniei i s-a pecetluit din nou soarta pentru multe alte decenii si aceste clone sinistre se dau in stamba cu falsul patriotism…Ce sa mai spun de „Tica” pe care sinistra „core”, care nu vede mizeria caracteriala a HAITEI, il declara persona non grata si totusi asteapta indurare incercand sa se justifice…Niciodata nu a pronuntat cuvantul Securitate si nici nu a vrut sa vada in coruptia generalizata la varf
  monitorizarea atenta a Institutiei Genocidului…Pe „Edelweis” si „Tica”, doi comentatori asemanatori in stil i-a unit cu
  HAITA pensionarilor Securitatii ceausiste ura fatza de mine si ideile pe care le sustin, faptul ca toti vor cosmetizarea prin inlocuirea unei garnituri de securistoizii cu unii care nu s-au demascat sau nu au fost demascati inca…

 129. Ursu-la vorbeste, parca, cu gura plina, ca la Ojdula (n-am gasit alta rima).

 130. Core- am spus-o și o repet: Tica a fost și va fi mirosul de sconcs cu veleitati de coco Chanel al corectitudinii politice infilltrat între noi. Postează sub multe niknam. E ușor de detectat prin sentimentul superiorității pe care-l atribuie unor comentarii sub alte identități.ps. Au îmbătrânit castanii privind cum își cara-n spate oamenii anii. Simplu și la obiect. Convingerea mea și a celor care accesând la valorile patriei profunde ar trebui ca sa fie circumspecta via a vis de rebrenduitii din proprie inițiativa în spațiul nostru. Am o întrebare și pentru Radu Humor: relația dumneavoastră cu Tică e una pur faniliala sau una ideologica? Spre exemplu: nu-l cunosc pe distinsul dom rene sau pe admirabila doamna core sau Ileana sau părere sau pe toți cei a căror logica, perseverenta, bun simt și empatie militează pentru un stat profund ancorat în valorile ancestrale ale ființei noastre naționale, dar rezonez cu tor ceea ce inimile și spiritele lor plasează în spațiul public. Și știti de ce mai rezonez? Pentru ca nu simt mimic artificial, superficial și manipulator în spiritul lor. Am mai spus-o și o repet: nu m-am înșelat nici in privința lui la Băsescu, Jhoanniys și nici a lui Tică. Intuiția și metodele intuitive pot fi raportate la o secventa care sa-ti definească profilul unui infiltrat care sa creeze împresia ca rujatul e o calamitate și fetita cu chelie un dar pe care Palestina ni l-a făcut cu îngăduință proniei cerești. Mai zic : e nevoie de o solidaritate de forum și una națională. A lasă spiritele libere, precum core, rene ducu, Dulapul goliciunii naționale, Ileana sa se revolte și sa-și susțină singular, propriile convingeri, nu e deloc utila cauzei noastre. E nevoie de solidaritate și de spiritele convergente in apărarea valorilor noastre. Dumnezeu fie cu noi.

 131. auzi,sa nu mai spui d-le si d-na,hahaha,astia au luat-o rau pe ulei!pai,sa zicem ca te intalnesti cu un homosexual,pe care-l cunosti,nu sunteti la per tu,cum ii spui?nu-i spui :”va salut d-le x-ulescu”?ii spui d-na?pe bune ?ati innebunit de tot?!sa nu mai spunem Craciun?da’ cine sunteti voi sa hotarati asta??!din cauza asta va ard catedralele prin Europa de vest,pentru ca l-ati uitat pe D-zeu!!!ia spune-i unui musulman,care traieste in Europa, ca nu mai are dreptul sa foloseasca cuvantul Ramadan?!poate eu, ca si crestin ma simt ofensat de aceasta sarbatoare pentru ca nu e crestina!ce sa vezi..!e corect asa?pai nu!fiecare cu sarbatorile religiei lui!le accepti si le respecti,chiar daca nu-s ale tale!pe noi romanii,doar D-zeu,Iisus Hristos si Maica Domnului ne-a aparat,nimeni altcineva!Nu va lepadati de D-zeu romani ,ca altfel, va fi vai si-amar de noi!

 132. Dl profesor universitar doctor docent Voiculescu Dan, „membru” corespondent al Academiei Române și „membru” de supt, lins și adulat pentru aclavetii Trustului Intact, a „topit” de la bugetul României 60 de Milioane de Euro pentru care a făcut că violatorii de copii și necrofilii pușcărie, cam trei ani! Deci douăzeci de Milioane de Euro pe an de pușcărie, nu rău deloc pentru o hoașcă bătrână care a participat copios la devalizarea României! Un alt analfabet, alt „văduvit” de studii superioare cu particulară gen veceu, Radu Tudor a „topit” și el pe timp de pandemie 2 milioane de Euro bani de la buget! Răducu fiind odraslă de Securist… Laura Vicol cu „atracție fatală” la „icre negre masculine” de la Strehaia, dă raport la Clanuri interlope, clanuri care nu citesc cărți la Biblioteca Academiei, prima intrare pe dreapta unde își petrece veacul Nelu Cristoiu că să îl vază lumea elev silitor, ci clanurile se ocupă cu Trafic de carne vie, proxenetism, omoruri și tentative de omor! Nu zic eu ci DIICOT! Dna Vicol nu este la pârnaie ci membru PSD șefa la comisia juridică în Senat! Ce o fi in sufletul dlui Cornel Nistorescu că știe astea! Nu vreau ca să mă gândesc! Cel puțin Cernobîl! Românie, Românie…

 133. Edelweiss – Ivory Tower Author of ..- ”Înainte de toate, Marius, treci 5 minute la colțul odăii, loc în care stai în poziția ghiocel: cu capul plecat și cu rușinea sincer întipărită pe față!” Mult si stimate domule Edelweiss, simt in atudinea domiei voaste si a domnie cuvantului pe care-l perorati in spatiul public cu lejeritatea harului cu care ati fost inzestrat, glasul dascalului ofensat de raspunsul ofer-rit, de rit nou, de elevul X din calasa la care dumeavoastra afirmati ca sunteti un excelent dascal. Aptitudinile si competentele posihopedagigice ale domnie voastre va indrituiesc ca sa faceti comentarii scurte si la obiect, uneori din ipostaza de spectator care refuza ca sa mai acceada pe stadioane din cauza exigentelor pe care le impuneti in materie de tactica si tehnica sociala si politica, pe care unii jucatori refuza ca sa le aplice. Ps.Pozitia ghiocelului nu m-a caracterizat in perioada comunista, asa ca ceea ce-mi cereti dumeavoastra, ca o penitenta oferita de un guru moaral, este un act de jignire la dresa vietii si atitunilor mele. Stimate domn sau doamna, atat timp cat fac cea ce fac din convingere si din pur respect fata de valorile nationale, nu consider ca trebuie sa stau cu capul plecat la atentionarile domniei voastre. Statutul dumevoastra moral, civic si social nu cred ca este cel mai indrituit ca sa ofere lectii de comportament. Dar, daca domia voastra vrea ca sa le ofere, e dreptul domnie voastre ca s-o faca. Aveti atat de multe drepturi incat ce mai conteaza daca si cel de langa dumeavoastra ar pretinde si el aceleasi statut. In speranta ca-mi veti permite ca sa ridic capul rusinat si sa parasec pozitia stand pe genunchi din coltul incaperii pe care mi-ati oferit-o cu generoziate, ma voi retrage conform maximei: in sape dusmani, in dreata dusmani, in stanga dusnmani, inaite camarazi.

 134. De acord cu tine, cu o minimală obiecție: dacă vrei să apari ca un lider formator de opinie, încearcă de altă dată să gândești cu propriul căpuț și să renunți la a calchia cu copy-paste ideile valoroase ale mentorilor pe care acum îi repudiezi cu mânie proletară.
  Ai înțeles, cred, îndemnul de a nu-mi mai prelua ideile, tezele, opiniile, analizele!
  Să știi că acel accesoriu de pe umeri nu este nici astupătoate antipluvială a gâtului, dar nici vreun element biologic menit producerii fotosintezei.

 135. Uoffff!
  Și doar ce-am spus adineauri că, DIN EXPERIENȚA VREMURILOR TRECUTE, refuz să intru în macioiste polemici sterile axate pe onoarea nereperată a invariabilelor MISS FORUM UNIVERSE.
  DOAR AM GRĂIT CU SUBIECT ȘI PREDICAT că sunt deșcă betrână intr-ale șolticăriilor netului!
  Măi căcăcioșilor, sunt subiectul unei premiere jurisprudențiale naționale prin care un comentator a edițiilor online ale ziarelor, a fost condamnat LA PEDEAPSA ÎNCHISORII CU EXECUTARE doar pentru delictul lezmajestuos de a critica abuzurile unei momâi asexuat monoice, înveșmântată în roba de magistrat. ( bibliografie opțională „Ultrajul Judiciar” de Dragoș Călin, Ciprian Coadă, Editura Universitară, București 2019, speța nr. 3),
  Ultima dată când mi-am „furat-o” în mod gratuit de la un asemenea haitic de moșneguți libidinoși, ce-și umezeau ludic și lasciv buzele pohticioase la trecerea pe catwalkul forumistic a personajului invariabil și inevitabil oricărui forum, denumit „ Miss Trolling Universe”, a fost acum vreun an, pe site-ul Contelui de Saint Germain, loc în care nu am avut „decența” de a declama cu genunchiul împământat „ sărut-mănuța, cotul, condurul și cerceveaua ferestrei!” duoamnei doftor Chris din USA.
  Atunci mi-am luat chiar ban pe site-ul Contelui.
  Cât despre pâcăliciul rene microAlpha, cel cu numărul la bocanci asemănător lui Big-Foot, deja stârnește hohote de râs isteric.
  Un ADEVĂRAT mascul Alpha, cu meșteșug al invectivei dusă la next-levelul metaforic și cu desăvârșită știință de buche lexicală, pot să-l menționez ca fiind Nick Cernat de pe cristoiu blog acum ceva ani. ( o păruială rămasă de pomină și care efectiv a oripilat întreg auditoriul blogului Ardeiului umplut)
  Da! A fost pentru mine o reală plăcere și onoare să încing o miuță în compania unui adevărat Cavaler al Irealității virtuale.

 136. Un cavaler de o noblețe impecabilă, conștient de realitatea aspră a mediului virtual: „Aici intră cine vrea și rezistă cine poate!”

  În atare condiții în care sunt nevoit să mă contrez cu tot felul de creaturi microscopice, prefer să RENUNȚ Io* primul.
  N-are rost și miza este infimă ca semnificație.
  Doar o inutilă și deșartă polemică în compania unor micimani care pălăvrăgesc fără să vorbească și care aud fără să asculte.

  „People talking without speaking
  People hearing without listening”

  Decât așa risipă inutilă, prefer „Sound Of Silence” versiunea originală Simon & Garfunkel în interpretarea The Bands of HM Royal Marines.

 137. Mariuse ești patetic ca Adrian Năstase după o întâlnire cu profesorul Suciu in parc la operă! Bine spunea Edelweiss despre voi, cunoștințe de a IV-a, nu tehnici de manipulare, nu Picior de Urs, nu tehnica Salami, nu Tehnica Datului cu Piciorul în Ușă, nu Tehnica Irlandeza, nu tehnica Secretarei.. Nimic nu știi despre manipulare, ești zero tăiat în opt băiețaș, un gândac in labele păroase și cu gheare încovoiate ale Profesorului Varan Voiculescu! Dacă lucrai pentru un serviciu secret în paișpe minute erai la morgă așa ești de nătărău, ce să mai zic de Mossad, Tsahal,etc, etc.. vezi că pastorul baptist total analfabet de Gâdea Mircea i-a luat apărarea tot totalului analfabet de Radu Tudor că banii, cei 2 milioane de la Buget, chipurile este bani munciți,ei aș este bani luați de la gura copiilor bolnavi de cancer, de la cei in boli in stadii terminale! Îți este Mariuse milă de copilașii de la Marie Curie care fac citostatice și trăiesc iadul? De ce nu ții cu românii de rând Mariuse!? De de ții cu hoții Mariuse? Ții cu un popă baptist analfabet și hoț și nu ții cu Ortodocșii Mariuse? Dacă te-ar vedea Stefan cel Mare te-ar scuipa in ochi Mariuse… Două milioane de Euro furați de Radu Tudor Mariuse și popă Baptist de Mihai Gâdea pe Facebook îl aprobă pozitiv râzând cu gura până la urechi Mariuse! Gâdea îl mai face și pe Radu Tudor „fratele meu pă viață” … Ce zici Mariuse? Mai iubești Latrina3 și pe Varan Voiculescu? De copii bolnavi îți pasă?

 138. Te rog mult, mult de tot ascultă : Hang Massive-Once Again-2011: eu îl ascult și îl văd pe clip în 4K pe un tv cât juma de perete! Sunt senzaționali cei doi nu ca păcălicii ăștia de doi lei de pe Net! Cu ăștia s-a făcut miliardar in Euro Varan Voiculescu, cu reptilele astea și nu cu noi doi… Dacă era după mine, Latrina3 avea audiență zero tăiat în opt. In fine… ascultă Hang Massive-Once Again.. O seară bună îți doresc.

 139. Edelveiss- am recepționat. O minte superinteligenta nu are a se coboari la nivelul gloatei. Trăind în universul vostru gol norocul va petrece/ căci eu in lumea mea ma simt nemuritor și rece. PS. Am fost la înmormântarea unui vecin. Am admirat minunății de cruci, dintre care unele ascundeau suflete de neînlocuit. Am stat o vreme pe gânduri, dar mi-au obosit genunchii, asa ca m-am ridicat în poziția verticala și i-am zis soției: și eu voi ajunge aici. Apoi, cu un sentiment de ușoară invidie am adaugat: ce bine ca sufletele superioare au alta traiectorie și alt destin. Ajuns acasă am deschis Biblia și am citit Ecleziastului, apoi câțiva psalmi. Proverbele m-am decis ca să le aprofundez cu alta ocazie, când nu ma voi fi simți atat de idiot, fiindcă e clar ca idiotii, asemeni, mie nu pot înțelege profunzimea. Apropoo. Nu-nteleg ce v-a deranjat în atitudinea mea de 1 Decembrie? Am fost cât se poate de echilibrat. Dar cum frumusețea e discutabila, discutabile sunt și gândurile expuse pe taraba vieții. PS. Totuși sa nu uitam de fetele mari și băieții cu operații de schimbare de sex din latura lgbtiqista a securității, USR. Domniile lor au fost și rămân floarea demagogiei, a neprofesionalismuluu, a lozincile formei fără fond și a hedonismului ridicat la politica de stat. Despre antinationalism, anticrestinism, antifamilie tradițională, antiautoritate familiala și școlară ce sa mai discutam? O dovada a invaziei neomarxismului acestor gaoaze o constituie și atacul asupra avocatei Laura Vicol. Despre abuzurile paraditoarei și a lui portocala nici un cuvintel. Despre infantilul garsoniera de Constanța tăcere maxima. Despre statul paralel din justiție niciun cuvânt. De, tăcerea e de AUR. Doamne ajuta.

 140. Marius și Tehnica Irlandeza- după ce ai aruncat cu piciorul de la margine în semn de respect fata de mâini și ai dat cu capul in cuiul pe care l-ai înfipt în inima cornului sau a barnei de 12/ 12 cm și apoi te-i afișat în ciorba cu miros de sarmale reci, ti-ai permis, firește, ca un bun de consum ce ești, în care E-urike și grăsimile trans fac legea, sa folosești mașina de tocat carne în interes halucinogen. Ca atare cârnații pe care i-ai afișat pe taraba nu au nici forma, nici conținutul și nici afumătura care sa le confere valoare. Suntem convinși ca acum speli de zor vezica urinara pe care o unfli, din când în când, cu aerul plămânilor tai care au trecut prin infecția cu covidel, deși ești vaccinat cu cele trei doze de bere la 330 ml. În speranța că toba pe care ti-ai propus ca să o faci, va fi una de valoare care-ti va permite ca să cânți intr-o formatie de top tobosari, suntem alături de tine și ne exprimam atașamentul fata de societatea de neuropsihiatrie care cauta sa nu te dezamăgească. De unde ai fi apărut minune? Din negura cu vin și cu alune? Am apărut caci șeful mi-a șoptit ca am sa fiu un colonel cinstit.

 141. Dacă și de data asta scapă nepedepsit Radu Tudor și nu dă Banii înapoi la Buget cred dle Nistorescu că suntem veceul și latrina Europei Occidentale civilizate! Dacă și o caricatură umană, un analfabet cu un veceu de facultate la „particulară” prăduiește așa banul public, România Este pierdută pentru Eternitate! Barosul pă analfabetul de Radu Tudor, cu buldozerul să treceți peste imaginea lui publică de hoț și de ticălos… Dacă și ăsta scapă cu 2 milioane de Euro cred că este sfârșitul pentru România ca ȚARĂ CIVILIZATA… Dle Nistorescu! Tunurile pe Latrina3 și pe Radu Tudor ca la Stalingrad….

 142. @TICĂ, de la 16,38 și 16,57, ai un ”ACCESORIU INUTIL PE UMERI”, câtă vreme expresia ”zero tăiat” în opt” folosit sub două nickuri diferite, este o metaforă maximală dragă ție, capsoman cu două capete, lesne de dovedit după IP.
  ”Succesuri, Tică!”, alpinist pe Muntele Venus ajutat de șerpași…

 143. marius, îți mulțumesc, îți mulțumesc că m-ai înțeles. Îți mulțumesc că ai avut curajul să spui ceva bun despre mine. Eu știu cel mai bine ce înseamnă să riști spunând lucruri bune despre cineva.
  Am primit de la un prieten niște considerații ale lui Alfred Bulai:
  Acesta a afirmat că „sentimentul național există la o mare parte a României.”

  Din păcate însă, a adăugat Alfred Bulai, „mai degrabă conducătorii au un sentiment de jenă față de țară.”

  „Elitele sunt nemulțumite de România în mai mare măsură decât masele largi. Elitele chiar culturale sunt nemulțumite de România, alea politice nici nu mai zic…”, a spus sociologul.

  În continuare, Alfred Bulai a povestit că a aflat de la cineva care a fost la Washington, „la o întâlnire de asta româno-americană” că „toți românii au vorbit de rău România”.

  Asta am sustinut mereu si eu chiar dacă nu am avut astfel de discuții. Am susținut mereu că noi românii si mă refer la cei despre care vorbește Alfred Bulai, ar trebui să ne susținem țara și neamul și nu să dăm vina pe toți străinii.

 144. Vedeți dle Nistorescu ce turmă Reptiliană, Gorileana și Venusiană are Varan Voiculescu la dvs pe Site? Extrapolați de 3 milioane de ori și vedeți bovinele, adentatii, turma analfabetă iubitoare de PSD, de Latrina3, de fasole cu cârnați, de micii și berea în ziua alegerilor și veți vedea ADEVARATUL MOTIV pentru care 5.5 milioane de Români au părăsit pentru Eternitate această frumoasă țară în care Homosexualul de Adrian Năstase a vandut-o pe doi lei, Varan Voiculescu a furat-o de a stins-o… Credeți că Marius, Rene & comp sunt electroni, sunt biți de informații? Ei aș! Sunt unii care se caca, mânanca, mictioneaza, dorm, se copulează, se acuplează, mint, fură… PESEDISTI de frunte.. Cu ăștia dle Nistorescu România stă pe loc, pe alocuri la țară se trăiește ca in Evul Mediu! Ei este slugi la Varan Voiculescu, slugi proaste la un Securist vânzător de țară… Ăsta e România RE-A-LA dle Nistorescu și nu alta! Ăsta văd zilnic pe propria piele, de la agentul de circulație până la absolvenții de Ecologică puși de PSD și PNL la Circa Financiară! În lut, humă și gunoi trăiește românul de rand.. Varan Voiculescu, turma de Troli Marius Rene & comp au vină la distrugerea României? Nici un cuvințel Mariuse și Rene de aia 2 Milioane de EURO! Întreb? Aveți și voi parte din cei 2 Milioane? Rușine să vă fie! Rușine… să știți că dacă sunteți slugile lu’ Varan Voiculescu nici el și nici Radu Tudor nu dă un sfanț pa voi! Slugi și atât, slugi, sclaveti…

 145. Dle Ziarist! Cel mai non-apărat, cel mai jupuit, horopsit, cel mai stors este bugetul de Stat al României! Varan Voiculescu când are chef îl jumulește de 60 de milioane de Euro, Radu Tudor de 2 milioane de Euro, Banicioiu ministru al Sănătății in Ministerul lui Ponta de 800. 000 de EURO! Dați în Varan Voiculescu, dați in Radu Tudor, dați în Banicioiu, in PSD… ȚARĂ mai jumulită că asta mai rar pe planetă… Culturalizati lumea dle Nistorescu! Faceți ca românul de rând să nu mai dea votul lui Volguta Vasilescu la Craiova pe 8000 de halbe de bere și 6000 de mici, că uite unde am ajuns! In groapă!!!!

 146. Trolii pesedisti ar vrea sa nu mai existe Tica . Ei nu vorbesc niciodata de uriasa batjocura a pensiilor speciale , de coruptia ingrozitoare a politicienilor psd-pnl-udmr , de parlamentul care nu lucreaza , nu legifereaza , care este intr-o vacanta vesnica , de institutiile statului blocate de nepotismul cel mai gretos si nerusinat , de iresponsabilitatea si neputinta intelectuala a celor care conduc administratia statului , de coruptia care le-a mincat creierul . Nu vorbesc despre ele pt. ca fac parte din ele , sunt beneficiari . Si stiu si se tem ca orice schimbare le distruge viata lor boieri pe mosia Romania . Tica insa vorbeste despre toate acestea , si ca el vorbeste intregul popor roman , cu exceptia celor de mai sus . Ei vin din trecut , din securitate , din ceausescu , din pcr . Dar tinerii si maturi care muncesc astazi si tin Romania pe picioare totusi , nu vin de acolo . Ei sunt realitatea , ei sunt adevarati potrioti romani . Si trebuie sa-si cistige drepturile .

 147. Cât râde de România și de români pastorul baptist Gâdea Mihai cu buze grasimoase, siliconate, cu transplant de păr și un kil de cromoplatin pe căpățâna. El clamează că ” Fratele” Radu Tudor nu a furat ci a „muncit” pe 2 milioane de Euro.. Măi să fie! 2 Milioane de Euro pentru ce? Ăsta nu are noțiuni elementare de fizică matematică, chimie, astronomie! Un ratat social! Și Gâdea buze grasimoase îl face frate? Fă-te frate cu Dracul până treci puntea, până furi de la gura românilor 2 milioane de Euro… Ce ființe infecte ce post infect…

 148. Am postat prea mult de Ziua Națională, de aia nu aveți loc de rene,(a patra zi de după), ori vă Enervează ȚARA, vă pute?
  Ați fost convocați la o spirală lgbt-progresistă cu pipi nou?
  Știți sigur că anul viitor vom mai avea o Țară și o Zi Națională?
  Așadar, un nene a vrut să mă localizeze: a pus ”momeli” și așteaptă să-i scoată cineva bolovanul din baltă.
  A vrut să ”deruteze” folosind nickuri suspecte, a băgat bățul prin gard crezând că-l trag în curte, viața și intimitatea minții mele care nu e de vânzare.
  Știu, era convenabil ca rene să ”recunoască” calitatea de fost membru PRM, poate chiar un ex-general, cu pensie specială.
  Pricepeți unde bătea Nemernicul?
  Întreabă mefistofelic, în stil CTP,(prieten cu porcul), apoi are bănuieli și așteaptă negări: felul cum negi poate da indicii despre un om? Deigur.
  De ce ar fi rene fraier, să ofere indicii despre viața lui privată?
  Ca să fie ”identificat” ca fiind altcineva decât este, desigur!
  De ce l-ar ajuta rene pe Nemernic să restrângă aria de căutare, ca să ce?
  Pentru a fi intimat de porcul de 120 de kg purtat în lesă, cel ce tractează vidanja cu vin demidulce?
  Mă copile, meseria ta e să bâjbâi, ai cuvinte, certitunini, dar nu ai caracter, ești sclavul unei gândiri de nișă, buimacă de extremă-dreapta gen CTP.
  Edelweis, Fekete Tulipan, Darius-Durais, Jardan-Grădinaru…
  Mare e Grădina Maicii Domnului, dacă porcul umblă cu Flori de colț în bot înainte de Ignat.
  Probabil ar trebui să ”recunosc” ce mi se suge rează, asta fac torționarii, ”storc” mărturisiri.
  De pildă, că am fost în altă viață, un ins ce a purtat războaie cu ”editatul-floricică” de mai sus.
  Greșit!
  Am fost inginer full time, ziarist (de stânga)part time, poet ratat, tată, OM.
  Postez din mai 2020.
  Te descurci fără ”stânga”corpului tău, Edele?
  Tu ai fost ”amărâtul” de la 13,56?
  De aia ai sărit ca ars?

 149. Uffff ! S-au incins spiritele, nu , nu cele la care vă gândiți 😉 , dar eu mă gândesc: care să fie cauza ?
  Ce l-a determinat pe unul să-și arate nu doar floarea, ci toți colții, înfipți nu doar în pantalonii unora, dar și-n tocurile cui ale Corei ?
  Ce-l putea „face” pe unul ca el să coboare-n arenă, din înaltul piscului blogeristic , ca să pună la punct , ca un veritabil acar, acele și să permită trecerea vagoanelor cu reglementări de conduită, nu doar foru mistică, ci și cu
  insulte gratuite, frumos asezonate cu beții de cuvinte și pilde deontologice , care venite din partea unui „pățit”, mă așteptam să fie cu totul altfel costumate, măcar până trecea de privirile, la început admirative, mai apoi consternate și în sfârșit edificatoare în toată ”splendoarea ” lor, a unor doamne.
  Felul în care a făcut un scurt istoric al postacilor, dar mai ales repetarea cu insistență a neapartenenței la nici una dintre haite (șșacalii PDLN, hienele PSD și coioții USR )m-a dus cu gândul la un cunoscut de-al meu, care le are cu ăia cu ”lumina”, nu de la IRE, ci din alte sfere, mult mai înalte ;).
  Acum ceva vreme observându-i prezența la alte articole l-am invitat și la cele ale lui Cornel Nistorescu . A venit a postat, n-a suflat nici un cuvânt referitor la invitație, deși eu abordasem subiectul, a plecat și când îl credeam departe, iată-l revenind în forță, ca să ce ???, vorba cuiva….

 150. E timpul dle Nistorescu ca să cadă nu din cer ci pe mâna justiției, Radu Tudor, Banicioiu, Varan Voiculescu & comp și alții.. Așa nu se mai poate, asta nu se mai poate! Peste tot in România, pile, cunoștințe, prosti, imbecilitate, șpagă! Dumitru Chiriță electricianul analfabet, pus de PSD fără examen cu Bioterra la 45 de ani, șef la ANRE CU 12 500 de Euro net pe lună este bine? Prețul curentului este până la vârful Omu… Și Chiriță analfabetul are o firmă care capuseaza Electrica și îi aduce profit net 458 000 de Euro anual! Eu știu, DIICOT știe și ce? Este și procurori corupți și judecători… Nu știu ce să mai comentez? Despre ce? Tac căci altceva ce? Examen pe funcții publice în România? Asta peste 3 miliarde de ani…. Și prețul curentului crește și tot crește și contul lui Chiriță crește și tot crește! Și taranul român sărăcește și tot sărăcește! Chiriță vs țăranul român? Winner Chiriță. Winner takes it all…

 151. scurt:
  La acea invitație de a comenta și la CN și AM ți-am răspuns oportun (la nici câteva ore de la invitație), precizându-ți că nu prea mai comentez la acele categorii de articole întrucât acolo cenzura este excesivă și haotică.
  Cineva din redacția Coti te-a privat de răspunsul meu, nepublicându-l în pagină.
  Acum TOT Io* sunt vinovat pentru că accepți să dansezi pe o scenă măsluită și nu ți-ai primit scrisorica fiindcă poștașul e o canalie?
  Scuză-mă, Mr. Humor, dar nu-mi pune-n cârcă culpe ce nu-mi aparțin.
  Atât

 152. Ne explică tot el :
  1. Prea mult patriotism și prea zgomotos exprimat ”E ca și cum ai vedea 2 bețivi uniți de frăția semi-comei alcoolice, cum vin de la crâșmă sprijinindu-se unul de altul, agitând în mâini sticlele cu trăscău de pufoaică, răstimp în care urlă pe tonuri răcnite, ca de animal înjunghiat: „Noi suntem români” și „Treceți batalioane Române Carpații”.
  Sincer să fiu, mai mult m-ar deranja dacă-ar cânta manele sau ceva-n ebraică, că aș crede că sunt puși de charlie să mă înjure pe note la Mossad, dar așa, dacă și beți au România-n suflet, vorba cuiva : n-ai ce-i face dragă, e iubită rău de unii România asta și urâtă bine de alții !
  „În cei 11 ani de prezență online, absolut toți din postura de Lup Singuratic și majoritar vânător de trolli, cunosc fenomenul armatelor de trolli ca pe propriul buzunar.”
  Nu cumva ne-am certat noi strașnic, pare-mi-se tot pe la Cotidianul sau poate alt jurnal la care aveai rubrică permanentă, și apoi ne-am împăcat la o lansare de carte a ta și de aceea nu-mi permit deocamdată să te atac , chiar și amical ? Spun asta pentru că am observat câteva apropos-uri prin care cineva ar fi vrut să știu că mă știe .
  P.S.
  În rest am aceleași bune impresii despre Core, Marius și Rene, ba chiar și păreri asemănătoare în anumite privințe, dar despre asta mai vorbim .
  Nu simt nevoia să afirm că sunt neînregimentat, dar nici să-i acuz pe alții că ar fi . O minte ascuțită poate să observe foarte bine asta, dar se poate și înșela , vorba unuia Rabi…
  Și apoi m-am înțeles eu cu securiștii lui Ceaușescu și n-oi putea să mă descurc cu ăștia?
  Și fără să ciripesc sau să grohăiesc cum fac unii….

 153. Oare ce idee l-a scos din minți din postarea lui rene din
  3 DECEMBRIE 2021 LA 16:08?

  Anonim userist de la 13,56,GMT!
  Acest ”biet site” este o tribună de exprimare liberă, între ultimele.
  Ai avut ceva de postat de Ziua Națională și ți-a fost SILĂ să scrii despre țara care îți suportă ifosele și-ți dă de mâncare?
  Generația mea a muncit pe brânci pentru a-și crește copiii în cultul muncii,în cinste, credință și respectul valorilor naționale.
  A plătit impozite din care s-a construit creșa unde ai învățat să faci pe oliță.
  Cei care și-au cinstit eroii de Ziua Națională sunt revanșarzi, anti NATO și UE?
  Pentru țara asta au murit generații de eroi, iar ție ți se pare că trebuie să dăm uitării o zi menită a uni, nu a dezbina?
  Marele URS spunea că cei ce sărbătoresc Ziua NAȚIONALĂ sunt ”naziști”, ești de acord cu el?

  Nu v-a spus nimeni că berzele lgbt nu aduc copii?
  Înmulțiți-vă, dacă vreți să aveți bani de trecut strada la vârsta pensiei, altfel veți umbla din poartă în poartă să căutați înțelepciunea bunicilor cărora le doriți moartea și nu e zi de la Dumnezeu fără să-i batjocoriți , dar câți vor mai trăi când veți realiza că i-ați ”resetat” pe toți, conform dosctrinei sorosiste?
  Scuze, ai fost creștinat, ai auzit de Dumnezeu?
  Spui că suntem antivacciniști?
  Poate ne spui din ce motiv PFEIZER a dat termen propriilor angajați să se vaccineze cu un vaccin EXPERIMENTAL până la 15 noiembrie, altfel îi concediază?
  Știu că ești adeptul generației lui Chicoș Rostogan, la întrebări de genul ”nu-i așa că?” răspunzi invariabil, ”da”!
  La asta cu Pfeizer, ghinion!, răspunsul nu este inclus!
  Să-ți dea Dumnezeu viață lungă și oarece proteză la mintea scurtă!

 154. Safari de trolli. Amintiri
  Dacă tot am mai așternut hârtiei câte ceva din experiența a peste 10 ani de prezență online, și de analiză minuțioasă a acestui fenomen, cu titlu generalist se pot creiona anumite personaje inevitabile oricărei platforme media online:
  – primul am văzut că este Miss Forum Universe
  – apoi, orice forum își are bufonul său, nebunul curții, care spune vrute și nevrute și nimeni n-are ce se supăra pe el întrucât așa este cutuma ancestrală, de a nu pedepsi niciodată bufonul regelui;
  – însă, ce nu știe multă lume, orice forum își are, cu o exasperantă regularitate, un personaj iritant, agasant și oripilant în cele din urmă, denumit BARDOUL forumului.
  Cum poate fi identidicat bardoul forumului? Păi este … ceea ce este: un încăpățânat infinit mai căpos decât mă-sa măgărița și infinit mai nărăvaș ca tac-su armăsarul.
  BARDOUL Forumului ESTE FORMA SUPERLATIVĂ A NESIMȚIRII ȘI INDIFERENȚEI.
  Bardoul forumului are atrofiat ă orice trăire conștientă a penibilului propriu și NU RENUNȚĂ NICIODATĂ LA A AVEA ULTIMUL CUVÂNT.
  Bardoul forumului Cotidianul este doar un juvete: prin mediocritatea sa, cred că este bastrad de măcar c-o iapă.
  Nicidecum nu se ridică la anvergura unui Super-Bardou. Îmi amintesc de vremurile anilor 2011-20014 când pe ediția online a Monitorului de Suceava am întâlnit cel mai desăvârșit bardou: Radu Mamii (Radu Umor, poate îți amintești de incredibilul și uluitorul Radu Mamii, cel care m-a reclamat la poliție că i-am clonat usernamele. O, TEMPORA, O MORES!)

 155. În țin minte și-l voi ține minte toată viața pe Radu Mamii ca o formă de troll efectiv indestructibilă. Bontăneai la curul lui săptămâni, luni, ani de zile, În fiecare zi își lua câte o porție ucigătoare de contraargumentație, urmată firesc de porcăiala cuvenită. În fiecare zi, săptămână și lună era dezbrăcat la cucul gol, uns cu catran și trecut prin pene.
  În fiecare lună era făcut țăndări-țăndărele împrăștiat de la ușa de logare în forum și terminând până la iconul Exit.
  Ce a încasat băiatul acela era suficient pentru orice om normal la căpuț să se retragă la un loc seif timp de vreo câteva mii de azi.
  Surpriză.
  După fiecare KO încasat, după un anumit interval de timp, BARDOUL FORUMULUI se ridica amețit și sub forma „ULTIMULUI CUVÂNT”, ca parcă îl vedeai că exclamă„ BACK AGAIN IN BUSSINES! ONE MORE ROUND?”

  Fratiweareee, blindat cu nesimțire până-n străfundul fibrei sale, animăluțul acela bizar ERA INDESTRUCTIBIL.
  VOIA EL CU ORICE PREȚ SĂ AIBĂ ULTIMUL CUVÂNT.

  Dacă ar fi să facem comparație cu site-ul Cotidianul, Bardoul nostru se pare că e o corcitură dintre măgar și iapă, la care a asistat activ și creativ un iepure de câmp.

 156. Altfel nu s-ar explica de ce Bardoul se camuflează în piele de asin și postează „under false flag”, cu aplombul șoșoiului din lanul de popșoi, la orele:

  @rene spune: 3 decembrie 2021 la 18:54
  @Tică și persoana de la 17,34! spune: 3 decembrie 2021 la 19:39
  Rezumat spune: 3 decembrie 2021 la 20:17
  Concluzia spune: 4 decembrie 2021 la 8:48
  Concluzia spune: 4 decembrie 2021 la 9:09
  Nivel spune: 4 decembrie 2021 la 11:40
  Astae spune: 4 decembrie 2021 la 12:13
  Uman spune: 4 decembrie 2021 la 13:13
  Macaragiu, privind la furnicile neamului spune: 4 decembrie 2021 la 13:27
  Umbrele trecutului spune: 4 decembrie 2021 la 19:37

  Ideea care i se pare „genială” bardoului este atât de fumată încât veteranii Net-ului se scapă pe ei de râs.
  Să te disimulezi în diferite nickname cu care să te susții pe tine însuți, lăsând astfel impresia de amploarea a susținerii din partea altor „comentatori”
  Prăfuită, Amice!
  Răsuflată!
  Putrefactă!
  De ce râd veteranii online-ului? Pentru că ceea ce nu știe Bardoul Forumului este că atunci când te dedublezi în alte conturi, încerci să ștergi MARCA STILISTICĂ.
  Este un element de o precizie similară amprentelor sau a profilului ADN.
  Nealterând Marca Stilistică e ca și cum ți-ai semna olograf fiecare dintre mesajele „under false flag”

  Pentru ca în final, după ce a stat vreo 2 zile în popșoi, aruncând cu ouă împuțite și mere roșii, azi să-l vedem pe BARDOUL FORUMULUI cum vine el călare pe un cal alb (oare cum o arăta un bardou călare pe un cal?) pentru ca să ne milostivească cu al său ULTIMATIV ȘI „VICTORIOS” CUVÂNT.

  Fie bine-primit, maică!
  Facă-se voia ta!

 157. Nu, n-am lansat nici o carte, ci doar o broșurică motivațională în stil Osho, în care argumentam conflictul ca sursă universală a evoluției și progresului.
  Cartea se intitula „Hai cu toții să trăim și ne iubim de-a valma ca bahaii și p-ormă să nu mai știm al cui este copchilul!” 🙂 🙂 🙂

 158. I-am amintit doar pe cei trei deoarece în principal ei formau obiectul discuțiilor contradictorii și încrucișate din acest articol și aș vrea să-i amintesc lui Tică faptul că a sărit prea ușor în brațele , mai bine zis tentaculele celui ce umblă cu federweisul la agățat postaci renunțând prea ușor la începutul de confreerie cotidiană ce se anunța deosebită din mai toate punctele de vedere .
  Din respect pentru cea care-ți răspunde nu doar la atât de frumosul și sfântul apelativ Maria, al Celei care ni l-a dat pe Cel a cărui Naștere o celebrăm în Sfânta Sărbătoare a CRĂCIUNULUI, dar și la așteptările voastre vis-a-vis de performanțele etice, morale și educative ( poate te răzgândești și o lași să-și termine studiile și să-și probeze cunoștințele în România 😉 ) n-o să comentez nici cum atitudinea ta regretabilă !
  Le cer eu scuze celor pe care i-ai jignit și care au crezut în tine, poate la fel de mult ca mine !

  P.S.

  Dovada că marile spirite se întâlnesc ? :

  „Știi ce ar zice ceilalți pasageri din metrou, văzând-o pe amărâtă cum piaptănă touchscreenul? „Inga la ea, sărmana, a ajuns să se creadă maimuță plină de purici și se scarpină la aifon”.

  Concluzia e cea enunțată de mine: PONDERE, MĂSURĂ, BUN-SIMȚ.”
  și
  ”Trolii pesedisti ar vrea sa nu mai existe Tica .”

 159. Core spune:
  29 NOIEMBRIE 2021 LA 7:28
  Aseară, a fost ajunul sărbătorii de Hanuca pentru evrei. Așa cum copiii ortodocși așteaptă Crăciunul, așa copiii evrei, așteaptă Sărbătoarea luminii. Așa cum mamele ortodoxe se roagă la Dumnezeu pentru sănătatea copiilor lor, așa mamele evreice se roagă la același Dumnezeu pentru sănătatea copiilor lor.
  În cele șapte zile care vor urma, se va aprinde câte o lumânare în sfeșnicul cu opt brațe, al optulea reprezentând lumina lui Dumnezeu…

  rene spune:
  29 NOIEMBRIE 2021 LA 10:36
  Te salut cu respect, core!
  Apreciez finețea comentariului despre Hanuka, Sărbătoarea Luminii la evrei.
  O postare în spiritul gândirii tale sincere, exprimate fără echivoc.

  ”Hag hanuka sameach!”

 160. Îmi pare rău că am înțeles greșit situația datorită postașului care probabil s-a grăbit să ajungă la Kelemen Hunor, care-l aștepta cu pantalonii-n vine și pe buze cu-ntrebarea :
  – Ioi, de ce nu vine , s-o fi supărat pe mine ?!

 161. Sa vedem ce si-a dorit Merkel sa se cinte la despartirea ei! Pe primul loc a fost „Du hast den Farbfilm vergessen“, (Ai uitat filmul color). E un cintec f vechi, de cind avea Merkel 20 de ani in DDR. L-a cintat Nina Hagen, o cintareata punk din DDR, care mai tirziu a fugit in Anglia si Germania. O mare figura, si acum la batrinete face tot felul de prostii. Sa ascultam cintecul: Nina Hagen Du hast den Farbfilm vergessen Ein Kessel Buntes – YouTube https://www.youtube.com/watch?v=PLcgZCDO26Y Povestea cintecului, e a unor iubiti, pe el il chema Mihai, care-si amintesc de cind mergeau prin nisip, dar amintirile erau alb-negru pt ca si-ar fi uitat filmul color. Desigur o frumoasa alegorie, a imaginilor sepia ale trecutului. „Mein Michael Nun glaubt uns kein Mensch, wie schön’s hier war haha, haha” (Mihail al meu, acum nimeni nu ne crede, ce frumos a fost aici) Al doilea e „Für mich soll’s rote Rosen regnen”, (Pt mine ar trebui sa ploua cu trandafiri rosii). Ascultati-l aici Hildegard Knef – Für mich soll’s rote Rosen regnen 1968 – YouTube https://www.youtube.com/watch?v=PuXU6zOg1YA Hildegard Knef a fost actrita, cintareata, umblata mult prin lume, chiar la Hollywood, care s-a intors la batrinete in Germania.

 162. II …. Cintecul “vorbeste” de o fata de 16 ani, careia lumea ii sta la picioare, care are dorinte mari, de care e convinsa ca i se vor indeplini. Stie ca merita sa ploua cu trandafiri rosii. Ich will, will alles oder nichts, eu vreau totul sau nimic. Si mai tirziu ramine optimista, „Will immer noch siegen Will alles, oder nichts,“ vreau inca sa inving, vreau totul, sau nimic. In sfirsit cel de-al treilea e un cintec religios catolic, pt cor il ascultati aici Grosser Gott wir loben Dich – YouTube https://www.youtube.com/watch?v=8yLZnM2KFkY E cunoscut si-n engleza „Holy God we praise thy name” https://www.youtube.com/watch?v=DII6ap7bj0Q Großer Gott, wir loben dich, Herr, wir preisen deine Stärke. Vor dir neigt die Erde sich und bewundert deine Werke. Wie du warst vor aller Zeit, so bleibst du in Ewigkeit. Concluzii, credeti ca poate cineva sa spuna ceva despre personalitatea lui Merkel in urma alegerii acestor bucati?

 163. @Radu Humor
  Domnule draga, ai grija mare si nu pleda pentru nationalism, sau suveranitate, pentru ca atunci intri sub incidenta afirmatiilor globalistului eugenist Jacques Attali, mentorul lui Macron, cel care l-a propulsat pe Macron in politica si care a afirmat raspicat ca toti cei care se opun globalizarii sunt antisemiti. Ai inteles? Ca sa nu fi considerat antisemit trebuie sa nu te opui globalizarii si vaccinarii obligatorii. Chiar si Albert Bourma, semit de vaza si seful Pfizer, prieten la toarta cu ultra-corupta Ursula von din ladă, a zis ca vaccinul globalist trebuie facut obligatoriu de doua ori pe an.

 164. Slugile NWO, transumasnismului, „tehnocraților” .cautati ce înseamnă la origine (1930 cam in ac oerioada cu scoala lui Frankfurt) tehnicrati.Cei care cred in Dumnezeul Știința.Va amintiti de celalalt comunism, cel sovietic
  Crestinii i ar numi satanisti,

 165. Dl Nistorescu se gace ca nu pricepe crezand ca ursoica naparlita ar fi doar incompetenta.
  Mai ciudat e ca pare ca vrea da ne explice si noua despre ce e vorba in prolozitie.
  Parca jucam in comedia cu globalistul bun si globalistul rau.

 166. M-a supărat MÂRLĂNIA TA!
  ”Anonim userist de la 13,56,GMT!”
  La al doilea cuvânt de când ai deschis sfincterul guriței, l-ai crotaliat pe acela ca userist.
  (Și nu, 13.56 NU SUNT EU. Iar când spun că nu sunt eu, ia de reper versetul biblic ce-mi este atât de drag.)
  Mă duc la 13.56 să citesc ce năzbâtii a scris useristul acela:
  „@ rene spune:
  3 decembrie 2021 la 13:56
  Nu a cenzurat nimeni comentariile RENE . Nu au mai comentat cititorii de sila voastra , gasca de citiva pesedisti pensionari speciali , militieni si securisti , turnatori si ce mai sunteti . Stati calari pe acest biet site de dimineata pina seara , stupizi si revansarzi , antivaccinisti , anti UE si anti NATO , anti pluripartitism . De 1 DEC. ati facut un adevarat carnaval al vrajitoarelor psdiste . Oameni tineri , generatiile tinere , care va dau voua gramana de bani , mincarea si bautura , nu mai au loc de voi in tara lor . Astia sunteti .”

  Opsss!
  Ce are a face Sula cu Prefectura.
  Ce-are a face comentariul lui ăla cu… USR?
  Ce-are rene ăsta? Are probleme cu căpuțul.

 167. Și uite așa are și Radu Humor răspunsul la întrebarea de ce m-am întors pe forum.
  M-aș fi întors oricum dacă aș fi văzut că un MÂRLAN îi fură din mâini înghețata unui copil;
  M-aș fi întors dacă aș fi văzut că un adolescent pirpiriu este bătut de niște golani de cartier;
  M-aș fi întors dacă aș fi văzut că niște spartani cu lanțuri groase la gât fură batista înnodată a unei babe, conținând câțiva firfirici.
  Ce am văzut eu din marginea pădurii unde moțăiam vremelnic?

  AM văzut un MARE MÂRLAN, care fără nici unui temei real, îi lipește unui amărăștean o țintă pe spate după care se apucă să-și reverse asupra acestuia excesul secreției glandei biliare.

  Ia stai așa oleacă, măi poolete!
  Dar cum îți permiți tu să faci așa ceva?
  Unde ești aici? În cuhnie la mă-ta?

  E, asta e toată povestea pentru care ai ”furat-o”, MÂRLANE, și o să și-o furi de acum înainte de fiecare dată când voi avea timp disponibil pentru rene – Mârlanul Nepereche.

  CA o concluzie: nu mă interesează ce râgâieli lozincarde împrăștii pe acest site.
  Cum mai comiți eroarea de la cel de-al doilea cuvânt a comentariului de la 3 decembrie 2021 la 16:08, să te uiți imediat în spate. VINE LUPUL!
  Sau, s-ar putea să nu mai ai timp de uitat!

 168. Îmi aduc aminte de lungile lecții de chimie anorganica: Molaritatea, Masa Molală, pH-ul, pOH-ul Diluția! Plictisitoare… Așa și unii de pe acest site! Diluează discuția căci mamă, mamă să nu zici nimic de Varan Voiculescu, de pensii speciale luate pe necontributivitate, de Popescu Piedone ospătarul analfabet cu 8 clase care punea motorină pe ceapa țăranilor amărâți din piața Crângași și a băgat la 2 metri prin ardere la 1800 de Grade 66 de suflete nevinovate la Colectiv.. Varan Voiculescu l-a făcut pe băiatul lui Piedone Parlamentar și Piedone a angajat la Primăria sector5 cam 900 de slugi latriniste a lui Varan Voiculescu! O cocină a făcut Profesorul Voiculescu din București! Ce înseamnă 60 de milioane de Euro furați de Varan? Ce înseamnă 2 milioane de Euro furați de Radu Tudor? Ce înseamnă 800 000 de Euro șpagă Banicioiu? Unu ca Rene sta pe sait cam 19 ore și vorbește de efectul menstruație la rate produs de efectul de seră? Astea sunt discuții? Decimarea banului public nu e o discuție? Punerea managerilor de spitale în funcții pe bază de „neexamen” nu este o discuție serioasă? Confiscarea averilor ilicite nu este o discuție serioasă? Triplarea costurilor în achiziții publice cu SEAP (Sistem electronic de achiziții publice) și”binecuvântată” șpagă de 20-25% nu este o discuție? Absolvenți de Bioterra la FF ca Dumitru Coarnă din electrician care îngropa cabluri și acum e ditai Ofițerul (eludând admiterea la școală de ofițeri A I Cuza) și ditai parlamentar PSD nu e o discuție? Dle Radu Humor, Edelweiss am dreptate sau nu?

 169. Din ciclul: sunt cu ochii pe tine, cu sabia în Teaca Mos și cu parul între picioare, azi zicala: ha, ha, ha v-am pacit, LUPUL la oi n-a venit. Și ști de ce?: fiindcă mioara Turcana și cea Bălan fa parte din Consiliul de Administrație al Cooperativei Agricole de Reproductie : Stana și Lupul din tufis”, iar Lupul are un deosebit respect fata de mioarele cu operații estetice și fata de cele cu gen fluid și exagerat de fluid. Apropoo: apa are poziția cea mai umila de pe pământ. Se aciuieste în locurile cele mai joase cu demnitate și cu respect fata de ele, asa ca Lupul sa poată consuma, după o masa îmbelșugate cu carne de craprioara, din profunzimea mesajelor sale. Sa auzim numai de bine și fără amenințări în funcții de conducere sau corupți sau Paraditori din pari de fasole frecata cu gust de globalist făcut la rapelul lui Harafat și a lui cui o vrea mușchii lui de Lup moralist Alfa și Omicron.

 170. Într-adevăr era o persoană care posta sub pseudonimul Radu Mamii! Se contra cu o persoană superioară lui.. când credeam că Radu mamii a fost înconjurat de „potera” și deceda prin nepostare sau își îneca amarul la crâșma Anii, apărea a doua zi și o lua de la cap, de la cap sau de la mijloc nu mai știu! Știu că personajul era dus cu capul! Amenința cu pușcăria cu NATO, cu ONU, cu SING-SING.. La o anamneză elementară egal tulburare obsesiv-compulsiva.. Am citit fascinat lupta celor 2… Mi-am pus problema dacă Radu Mamii nu era de ospiciu! Habar nu am cum nu a făcut 10 AVC-uri.. Coleric om! Dacă aveai copil mic și treceai în fața lui la coadă la lapte specimenul ăsta îți tăia gâtul.. Nu am uitat, cum să-l uit pe neperechele Radu Mamii! Floare de Colț? Radu Mamii o fi și pe acest site la Cotidianul? Și-a „năpârlit” vechiul caracter? Bolile psihice nu se „tratează” se „stabilizează”… Ăștia se cred Duci, Conți, se luptă cu Dacii și cu Dracii! Cum au trecut anii…

 171. Confreeria cotidiană!

  YES, Mr. Humor! Good Point!
  (să știi că Umor te face dișteptul aista de Word cace are pretenția de a cunoaște mai bine ca mine slovele limbii române)

  Poate a fost oarecum interesantă acea trecere în revistă a fenomenului trolling din ultimii 10-11 ani.
  Dar mai este un ceva de zis. Acolo era grăire despre TROLLINGUL DE PARTID ȘI DE STAT.

  N-am spus nimic de trollingul organizat și orchestrat de serviciile secrete străine.
  Sper că la vârsta matale ai trecut de vremea în care mai Credeai în Moș Gerilă, Zâna Măseluță sau în conclusive eronate de genul „Tot ce zboară se cheamă elicopter” și „Așa ceva nu există”.
  Să nu spui niciodată că nu există trollingul serviciilor secrete străine!
  Este și este foarte eficient.
  Însă, acesta acționează după niște reguli ceva mai elaborate, mai sofisticate.
  Prima dată apare pe un site un personaj agreabil, amical, politicos, diplomat, empatic și sufletist.
  Să presupunem, de exemplu, că rene este diversionistul trimis în scenă de un anumit serviciu secret ce conține consoana dublă ”s”.
  Boon!
  O destul de lungă perioadă de timp, diversionistul media realizează un studiu de piață, în sensul că observă care ar fi temele empatice, de actualitate, care suscită oarecare interes.
  Teme pe care mai apoi diversionistul și le însușește (doar așa de ochii lumii, în fapt pe el durându-l fics la doi metri în spatele kurului de respectivele teme).
  Apoi începe să cultive încet-încet o relație de afinitate empatică, de comuniune spirituală cu diferiți NAIVI ai site-ului. Naivi ale căror bune intenții și a căror-bună credință sunt DINCOLO DE ORICE ÎNDOIALĂ.
  Poți să denumești această etapă de „cultură intensivă a gogomanilor” exact cu expresia ta „Confreeria cotidiană” a diversionistului rene.

 172. Iar activitatea în sine desfășurată de rene poate fi denumită a fi „prozelitism informațional”.
  Cultivarea și pregătirea transformatoare a prozeliților racolați fără știrea lor este de o finețe excepțională: niciodată nu se afirmă opinii radicale ci doar anumite tente puse sub spectrul lui „ eu cred că”.
  Această activitate de modelare va căpăta eficiență doar în partea finală a trainingului, parte în care „confreeriei cotidiene” li se aduce la cunoștință adevărata Lumină și li se precizează „Calea de urmat”.
  Până atunci nu vedem nici un element de instabilitate verbală, argumentativă sau ideologică.
  Confreeria Fraierilor Recrutați trăiește într-un fairytale ideatic față de care sânul lui Avram e doar un mediu infect, amirosind a sudoare de jidan și plin de păduchi arameici.
  Cam asta este, pe scurt, principalele elemente ce definesc „Confreeria Fraierilor Naivi”, „Diversionistul” ți „Prozelitismul informațional”.
  Postat pe această pagină exclusiv pentru matale, Mr. Humor!

  p.s.
  Iar ca să-mi îndeplinesc cota zilnică de histrionism, ar mai trebui să știi și altceva: tare am Io* impresia că Miss Core nu e câtuși de puțin o gâscă fraieră, ci pasămite că e vreo maioriță sau vreo coloneliță fușneață de prin SIE SAU DIA*, care-l are pe găgăuță în fișa postului (că în SRI nu sunt decât ciobeni proști, adunați de la târla oilor).
  L-a momit o dată pe diversionistul în acțiune cu Hanukkah și Menorah, la care gogomanul s-a apucat să răspundă c-o formulă pe care o știu doar purtătorii de kippa cetățenească, nicidecum cei ce poartă kippa de vizitator.
  Las că-l mai momește oleacă zilele următoare cu niscai „Șalom alehem!” sau niscai „Mazel tov”, după care gogomanul devine clasat și fișat definitiv într-o cartotecă cu multe zerouri în față.

 173. * Nota: știai că Ma’am Core are în tocul cui al condurului stâng un lansator de săgeți otrăvite cu currara?
  Iar în tocul cui al păpucului drept are o rolă de oțel super-rezistent, de grosimea firului de păr, rolă cu care poate „escapa” din cele mai problematice situații ce pot devenit enervant de vătămătoare. ( am simțit Io* rola de oțel când mi-am înfipt colții în tocul condurului și mi-am spart un canin).
  Ideea se confirmă din alte surse, independente: citind undeva pe Drak-web, pe un site al hackerilor fără frontiere, acolo erau niște golani care reușiseră să-i spargă Corei camera de la Aifon, ce a de la laptop și cele de supraveghere ambientală.
  N-au vrut golanii să pună nimic picturi, că cereau câte 500 de euro per pictură, dar se hlizeau golanii dracului de faptul că Ma’am Core chiar și la duș intră cu condurii în picioare. Ba mai mult de atât, cică mereu se îmbăiază îmbrăcată în cercei și conduri. Amu știm ce conțin condurii, dar nu putem să nu ne gândim oare ce drăcii super-tech are introbăgate în cercei?

 174. Edelule, esti slab baiatule! Vii cu prostii ca biata fata nu poate scrie in metrou ca sunt prea multe comentarii… De ras. Am inteles, ati dat-o’n bara la guvernare si-ati inceput campania de minciuni pentru viitoarele alegeri. Poate s-or fi lamurit oamenii ca sunteti doar niste hahalere incompetente.

 175. Edelule, te-ai repezit ca taurul in esarfa lui rene. Nu te vad bine. Ai vrut sa-ti faci intrarea zgomotoasa. Si daca rene toreadorul nici nu te baga in seama, ce faci? Iar veniti cu lozincile voastre de loaze?

 176. nu mai sta pitulat în lanul de popșoi că afară e frig, maică, o să răcești la plămân și o să faci pneumonie la putză!

 177. Edelweiss? Jignești stimate Domn Mossadul! Cu ăștia.. Este vai mama lor și crede-mă te rog, cunosc fff bine poporul lui Israel, f bine îl cunosc.. România este o țară pierdută și o țară mică cum este Israelul cu 8 Milioane de suflete nu se complică cu România! Ăștia sunt cu Frații Musulmani, cu programul Nuclear al Iranului, cu protejarea cetățenilor evrei oriunde in lume! Cu hahalerele noastre se face Mossadul de râs! Ai observat stimate domn de ziua națională a României o instituție militarizată cum este Jandarmeria CĂ nu a fost capabilă să bată 10 metri pas de defilare cadențat? Pe undeva aveți dreptate! Rene, Core și Charlie dau mereu exemple cu date despre mine la ore fixe, date fixe ce am comentat și cum! Și dl Radu Humor „frunzărește” arhiva cotidianului! Și ce? Am trădat România? Sunt antisemit? Eu iubesc poporul lui Israel, el m-a școlit și chiar bine.. ăștia spioni? Analfabeții ăștia? Poate slugi la spioni sau la partide asta da! Ăștia in afară ca să completeze niste date în tabele XL nu este buni! Florin Roman de la PNL întrebat unde este cartea științifică publicată a spus dezinvolt ,S-a pierdut și ultimul exemplar și nu am copii. Copii făcuți cu penisul sau copii făcute cu penelul? Să râzi să plângi?

 178. Edelule, femeile iti provoaca alergie? Mi-l amintesc pe unu miroiu care zicea, ce va pasa voua cum ne impartim noi rolurile intre noi! Esti miroiu, cumva? Se poate pentru ca voi va schimbati usor.

 179. CLOPOȚELUL lui Pavlov! Sună și turma cu acid gastric până la ceafă urlă la Lună. Zici ceva de unul si sare haita… Ăștia se caca pe ei cu Pamperși XXL și cu bidonul de cafea la piciorul patului că să nu piardă ce a zis Edel! Păpușile Muppets… Unul de la Baroul Cluj.

 180. … de bardoul forumului și să-i ducă în lanul de popșoi un ceai fierbinte și un distonocalm.

 181. Edelule, esti tare, baiatule! Suferi de grandomanie in forma avansata. Cum s-o fi numind?

  I am that I am also „I am who I am,” „I will become what I choose to become”, „I am what I am,” „I will be what I will be,” „I create what(ever) I create,” or „I am the Existing One.” .

  Bietul de tine!

 182. Tactici:
  -Il ataci pe cel mai tare
  -Creezi legende, insamantezi suspiciuni, neincredere…

  Sa vedem ce urmeaza.

 183. Stimate domn! Incep că să mă enerveze discuțiile despre apa caldă pe net! Nimic concret.Mai muncim și noi stimate domn? Ce facem cu cele 2 Milioane de Euro intrați în buzunarele analfabetului Radu Tudor, „bani publici”, bani furați de la gura copiilor bolnavi de cancer de la Marie Curie? Pentru ce plătesc taxe Statului Român dle Nistorescu? Să văz un analfabet cu tată Securist cu o „particulară” de doi lei cum devalizează bugetul României? Pentru asta mă scol de la 4 dimineața? Să huruzeasca Radu Tudor in Caraibe și pe banii mei cam 2 milioane de Euro și mama pensie de 700 de lei? Ce țară e asta dle Cornel? Dvs mai aveți somn? Dvs mai aveți poftă de mâncare? Ăsta e geniu in medicină și nu știm noi? 2 milioane de Euro pe Apa Sâmbetei! Domnul meu și Dumnezeul meu…

 184. Mulțumesc Lui Edelweis pentru activitatea de PR în beneficiul lui rene.
  Cu cât va fi rene mai bălăcărit de Edelweis și aurolacii ce-l anturează, lumea se va întreba de ce, îi va căuta comentariile și se vor lămuri: prea mult rene de Ziua Națională semnate rene și zero comentarii semnate de useriștii lui Edelweis, ăia cu rucsăcei în spate la alegerea dnei Clotilde.
  Cât ar posta nemerniceii lgbt de mult, iar rene mai puțin, se vor găsi oameni să-i caute comentariile lui rene în pădurea de buruieni progresiste.
  Nemerniceii în soldă pe acest forum n-au făcut față la ”atâta rene” și au cerut sprijin logistic, au angajat, vorbind metaforic, un killer ninja pentru a lua urma și a presta cu nasul în fundul lui rene.
  Poetul ratat rene nu scrie despre bahai, căci ăsta e necazul, rene este un troll pro România, înțelegând prin asta tot ce poate fi frumos despre ea.
  ”Prea mult rene strică”, pentru că aduce aminte românilor că sunt români, nu detractori lgbt progresiști ai României, mai mult Edelweis e cool.
  Câtă vreme am semnat cu pseudonime, dispăruse rene și era ok, cititorii pasageri de pe forum remarcau rar ”același stil”.
  Când am hotărât că voi semna rene, a fost deranj,Cineva a stabelit că ”prea mult rene” strică și a dispus angajarea unui ninja trol profesionist, cu centură neagră zece dani în grad de Mare Idiot.
  Zis și făcut!
  Nu voi coborî la nivelul tău, dragostea mea de trol pro România este intactă, nu-mi poți deturna gândurile și naționalismul din sufletul meu de român.
  Nu-mi voi pierde timpul cu nemerniceii sitului ce urăsc România.
  Broșura mea motivațională în ”tiraj” nelimitat, se numește ”Țara mea de glorii, țara mea de dor”.
  Acum, Edelweis,treci și transpiră, ești liber să faci clăbuci la gură ca CTP când e nervos.
  Apropo, greu de închipuit că CTP ar scrie despre bahai, dar sigur-sigur nu ești CTP, prietenul porcului inginer?

 185. Ciuș, ciuș, Măgăruș!
  Ciuș, ciuș!

 186. Edelweiss știi cum m-am jucat cu mintea prostovanului! Precum cubul Rubik! In Tsahal când te lupți cu dusmanul nu te ascunzi in groapă, te ascunzi prin „neascundere”, ești în public dar nu ești „tu” , ești el, prietenii lui, etc, etc. Nu am chef să detaliez. l-am făcut în foi de viță pa prost! L-am însemnat cu markeri olfactivi, cu urină proprie! Vroiam să se agațe „cumva” de mine, să îl dibuiesc „ușor” printre pseudonime. Știam că este ranchiunos, am zis că am 1.78 m și 120 de kile! Postam cu expresii gen :Aprob pozitiv, zero Kelvin, Entropie, stimate domn, zero tăiat în opt! Când zicea sub pseudonime de: porc, vin demidulce, injinere, știam că este EL! Am postat sub Core, Radu Humor, Charlie, etc, etc la adresa lui! A spus tot ce m-a interesat acest individ ranchiunos! Eu 120 de kile și ras în cap? Îl laudam, îl periam, se bucura ca un câine! Am descoperit! Nu are pregătire militară este mult prea PROST! Edelweiss! Am făcut cursuri acum 15 ani cu CBC ROMANIA, toate cursurile posibile, plus cele de la colonelul din Tsahal al armatei Israelului! Ăsta cu R in început de nume nu e ceea ce credem amândoi căci de mult era „săltat”. Nimic nu este CEEA CE PARE pe site Edelweiss, nimic nu este ceea ce pare…

 187. denumirea generică pentru activitatea online de perturbare a unui proiect se numește „trolling” (după englezismul similar) iar subiecții se numesc TROLLI. CU DOI DE ”L”.

  Tu dacă vrei să te consideri „trol” n-am absolut nimic împotrivă.
  Trolii sunt niște creaturi hâde, stupide și respingătoare. (vezi mitologia nordică)
  Sunt creaturi ce nu debordează de inteligență și sunt zămisliți de mama trolilor – o creatură bizară care astăzi ar putea fi asimilată cu„Mmama tuturor proștilor, ce etern borțoasă”.

 188. Articolul 30 din Constituție paragrafele 1 și 2. Edel suntem alături de tine, căci suntem mai mulți, atat cât ne permite Legea Magistraților, referitor la libertatea de exprimare. Ține-o tot așa.

 189. Bietul monstrulet, este iarasi mingea de tenis a usristilor. Se simte important, ce a facut el, cum s-a jucat cu mintea altora, cum s-a disimulat, cum a fost lichea ca barbat, nu poate fi! Cum este el gata sa se vanda cui vrea sa plateasca dar smecherii stiu ca pot beneficia de serviciile lui mizerabile doar periindu-i putin orgoliul, ca de-asta dispune din plin. O lichea ai fost, o lichea ramai! O amarata de minge de tenis, 2 lei bucata, la reducere!
  Neamule, sunt de vanzare, mic gras, ras in cap, un nonstru! Am CVul bogat am reusit sa-i pacalesc pe cei mai tari, aveti incredere in mine ca apucatura de tradator, de parsiv, de lichea, o am in ranita!

 190. Radu Tudor! Absolvent in anul 1995 al „Școlii Superioare de Jurnalistică” un veceu de Facultate in spatele BNR! Profesori străluciți acolo, străluciți profesori! Sorin Roșca Stănescu pușcăriașul, Sorin Ovidiu Bălan cuțitarul din Brăila, Mircea Toma telectualul… Absolvă Răducu al meu acest Oxford Românesc și e plantat la Latrina3 de unde fură de la gura copiilor bolnavi de cancer 2 milioane de Euro! Radu Tudor cu
  hârtia veceului de studii jurnalistice la chept in loc să ducă la copilași medicamente îi fură in schimb de 2 milioane de Euro! Ce facem dle Nistorescu? Stăm cu mâinile în sân? Aveți trust de presă, sunteți pe Aleph TV! FACEȚI CEVA…

 191. un hot, totdeauna va pacali oamenii cinstiti caci hotul cu asta se ocupa dar, poti pacali pe cineva o data poti pacali pe mai multi o data dar nu-i poti pacali pe toti tot timpul, oricat de mic, gras si ras in cap, ai fi si oricat de usrist, ai fi.

 192. Aha, Tică a luat in franciză numele de Edem weis și are un kub Rubik. A inteles bine. Dacă il pomenește pe Rene, face un gest de PR.

  La maimuțe, Tică, la maimuțe!

 193. Edel si-a manifestat public opiniile iar pentru asta statul securist l-a c o n d a m n a t p o l i t i c. Este un fost detinut politic al statului de drept securisto-ciaist. Detractorii sai unde si cand si-au manifestat public opiniile pentru a risca ce a suferit el? Aveti cas la gura si la propriu si la figurat…

 194. Rene, nu-i raspunde, raspunzandu-i, orice, il ridici la nivelul tau, il faci sa se simta important. Nu merita atentia ta!

 195. toti! Ce făcuși? ești răzbunător? Nu îți pasă de banii copiilor bolnavi de cancer? Îți pasă de ce zice unul și altul pe NET? Știi că hoția este pedepsită de Codul Penal și de Divinitate? In Decalog scrie „să nu furi” voi ăștia VARAN TV de ce furați bă, de ce furați? 60 de Milioane de Euro e suma mică? Mică aveți voi căpățâna bă, capătăna, caracterul, sufletul, viața , destinul… V-ați vândut sufletul Diavolului de atâta hoție, furt din banul public! Din cauza voastră bă, din cauza voastră un sfert de Românie nu a mai avut aer, cam 5.5 Milioane de oameni au Emigrat Definitiv! Voi bă le-ați luat aerul și nu eu Edelweiss și alții! Eu clamez „examene pe funcții publice” și nu mizeriile voastre bă! De 2 milioane de Euro furați de Radu Tudor nu îți pasă bă? Mă joc cu voi căa șoarecele cu pisica, sunteți prosti, avari, needucați, care ați distrus o țară și viitorul a zeci de generații! Dincolo, pe cealaltă lume, Îngerul căzut al lui Isaia o să facă din voi toți România Stricată, România Iadului, România Hoției, România Vânzătorilor de Țară, Neam, Ortodoxism… Lucifer vă așteaptă bă! Ați vândut industria, resursele, totul bă! Cu Adrian Năstase în brațe, cu Varan Voiculescu și Popescu Piedone ați scuipat pe mormântul lui Arsenie Boca, mormintelor ostașilor morți la Oarba de Mureș, Mărășești. Oituz… Dumnezeu sa „nu” aibă grijă de sufletele voastre până nu vă pocăiți și înapoiați banii furați până la ultima centimă! Nu eu v-am blestemat bă ci poporul amărât…

 196. Pentru intrusul , ce să vezi implorat să intre , cel cu nume de floare și colți satirici deosebit de ascuțiți :
  În primul rând trebuie să spun că doar vreun an de zile am postat ca „Sky”, era prin 2009 și după aceea m-am indrăgostit pe viață de „Radu Humor” așa că n-am mai pus nici un comentariu sub altă formă de ex. „Radu Mamii ”..lui , dacă-i așa cum spui tu „colțurosule”.
  Ajuns aici țin să-ți mulțumesc ( ar trebui s-o facă și cei de la Cotidianul 😉 ) că ai adus aici și mă bucur că la chemarea mea, o serie de răspunsuri, e drept că prea tăioase uneori, la niște probleme ce doar le bănuim unii dintre noi ( amatorii), sau le escamotăm , alții…dintre ei 😉
  Nu știu prea multe articole care să treacă de 200 de comentarii și mai ales de calitatea celor de aici.
  Indiferent de păreri cred că acest articol este unul dintre cele mai interesante , mai ales, fără să se supere autorul, la capitolul de comentarii. Și asta în mare parte ți se datorează, chiar dacă risc să distrug unitatea , evident aparentă a confreeriei . Ajuns aici trebuie să amintesc de faptul că am avut divergențe de idei cu mai toți colegii forumiști, niciodată ajunse la un asemenea grad de contrazicere cu cel la care ne-ai făcut părtași . Dar e bine că-n timpul „luptelor” mai cade câte-o mască și se mai pierde câte-un pantof sau ceva, după care poți reconstitui mai ușor cu cine te-ai luptat….

 197. Marele Urs spune:
  1 DECEMBRIE 2021 LA 15:49
  Nici eu nu sunt fericit in tara asta. Daca ar fi existat o Romanie libera, ar fi fost milioane in strada ca in Olanda, Austria, Cehia, Australia, Germania, Croatia. Dar nu, eroii Romaniei morti pentru libertate si drepturi ale omului NU AR FI acceptat o Romanie in care cetatenii sunt discriminati ca in Europa nazista/fascista a anilor 1933-1938.

  Intocmai ca evreii acelor vremuri, inainte de a se apela la „solutia finala”, au fost supusi multor „solutii partiale” de descurajare, de limitare a prezentei lor in viata sociala. Argumentul, atunci ca si acum, a fost cel al incriminarii lor pentru esecurile statului. Evreii erau de vina pentru inegalitatile sociale din Europa interbelica, pentru inflatia galopanta, ei faceau stocuri si nu permiteau populatiei sa aiba acces la bunuri si servicii mai ieftine.

  Asa a inceput prigoana. Asa evreii au avut interzis sa posede si sa isi cumpere aparate radio sau biciclete (in Olanda). Nici acum nevaccinatii nu au acces in magazine nealimentare deci nu au voie sa isi cumpere o bicicleta, incaltaminte, un radiator electric, un boiler pentru incalzit apa, un televizor. Nu au voie sa se tunda.

  Evreii nu au mai fost primiti in restaurante, cluburi sportive, la manifestari sportive in aer liber (Olimpiada din 1938). Cine este orb sa nu vada ca masurile sunt identice desi le citeste in HG nelegal dat de Citu?

  Singurul argument medical care sta in picioare este restrictia de a intra in cluburi, restaurante, unde activitatea desfasurata presupune renuntarea la masca. Orice altceva este FASCISM.

  Nu avem niciun motiv sa sarbatorim ziua nationala. Cine o sarbatoreste este un FASCIST imbecil. Asta este o zi de doliu si de uitat in oglinda. O sa vedeti un fascist, unii dintre voi.

 198. -continuare- …sau cu cin-te-ai adunat/aliat.
  Departe de a-mi retrage simpatia autentică pentru colegii forumiști , sau de a-ți acorda prea multe circumstanțe atenuante pentru intervențiile tale brutale în economia forumistă a blogului . Mi se pare mult prea ridicol motivul pentru care te-ai dezlănțuit asupra celor câteva ținte ale tale, mai ales că s-au făcut greșeli/afirmații mult mai dure la care ai fi fost mai îndreptățit să reacționezi chiar și mai aspru de atât ( dacă e adevărat că (ne) urmărești din umbră cam ce se scrie pe aici ). Dar punând în balanță celelalte dezvăluiri ale tale consider benefice și instructive intervențiile care uneori sar și peste cal, nu doar peste jignirea adusă nemeritat unuia dintre colegii de aici.
  În fine, una peste alta, ca s-o ținem în notă sexual-umoristică, cu riscul de a-mi ridica în cap colegii și a mă considera o victimă a racolării tale, vreau să-ți mulțumesc pentru participare, mai ales că știu că nu ne vei mai onora cu prezența și insinuările tale.
  P.S. Și încă ceva : Celor care se miră de simpatia cu care te-am primit ca un adevărat oaspete, cu toate ieșirile tale uneori regretabile ( nu dau cu piatra, că vorba aia 😉 )le spun că ți-am remarcat comentariile de la alte articole ( ca și ale celuilalt misteaux-car) , dar și pentru cele aflate acum în legătură cu pățaniile tale.
  Și cum tot pățitu-i priceput, permite-mi să te salut !
  Răul fiind făcut să revenim la ale noastre

 199. Daca vreti sa intelegeti bine vremurile pe care le traim, cine dirijeaza genocidul, vedeti planul Marii Depopulari enuntat de sionistul Jaques Attali, fost consilier al lui Francois Mitterand, inca din 1981. Cine se opune genocidului este considerat antisemit. Mai jos traducerea citatului:
  „In viitor chestiunea va fi sa gasim o cale prin care sa REDUCEM POPULATIA. Incepem cu BATRANII, pentru ca odata ce depaseste 60-65 de ani, omul traieste mai mult decat produce si asta este scump pentru societate. Apoi cei SLABI, apoi cei INUTILI, care nu-i aduc nimic societatii, pentru ca din acestia o sa existe din ce in ce mai multi. Si mai ales, nu cei din urma, PROSTII. Eutanasia tinteste aceasta grupa. Eutanasia VA TREBUI sa fie un element esential al societatilor noastre viitoare, in toate cazurile. Bineinteles ca nu vom putea sa-i executam pe oameni sau sa infiintam lagare. O sa ne debarasam de ei FACANDU-I SA CREADA CA ESTE SPRE BINELE LOR. Suprapopularea, in cea mai mare parte inutila, este prea costisitoare economic. Si din punct de vedere social este mult mai bine daca masinaria umana INCETEAZA BRUSC, decat daca se deterioreaza treptat. N-o sa putem nici sa le testam inteligenta la milioane si milioane de oameni, puteti sa fiti siguri de asta. O sa gasim sau o sa cauzam ceva, O PANDEMIE, care-i tinteste pe anumiti oameni, o criza economica reala sau nu, un VIRUS care-i infecteaza pe batrani sau pe grasi, asta nu conteaza. Cei SLABI vor muri de la el, cei FRICOSI si PROSTI vor crede in el, si VOR PERMITE SA FIE TRATATI DE EL. Noi be vom fi asigurat ca este prevazut un tratament, un tratament care va fi SOLUTIA. SELECTAREA IDIOTILOR se rezolva atunci de la sine. Ei merg de la sine la abator.” Citat din „Viitorul vietii”, Jacques Attali, 1981, interviuri cu Michel Solomon, colectia Les Visages de l’Avenir, editia SEGHERS. Totul este tiparit, iar acum se intampla. Este oare asta o teorie a conspiratiei sau este chiar conspiratie in plina desfasurare?

 200. Ur- sula și diversitatea
  1. În clasa a VI-a USR-istul forumului a fost dat afara din echipa de baschet a scolii, pe motiv ca era prea înalt.
  2. Un USR-ist, vecin de scara, a încercat ca sa-mi vândă o parcare privata de libertate. I-am răspuns sec: fără parcări private de libertate în funcții publice.
  3. Nu va lăsați impresionați de cifoza corectitudinii politice, fiindcă La Notre Dame nu e simbolul ei.
  4. Un USR-ist si-a cumpărat un câine și câinele isi ridica intotdeau coada. Un gard transparent si-a cumpărat un USR-ist și USR-istul mergea în patru labe ca s-o mulțumească pe Ur-sula.
  5. Ca sa ne dovedească ca el este masculul Alfa, usristul de serviciu si-a făcut implantat de coarne și de coada. Suntem siguri ca vor urma și copitele.
  6. Trei USR’isti mergeau pe mijlocul străzii facandu-i masaj, convinși fiind ca vor fi recompensati regește. Și strada i-a recompensat cu o vacanta în șanțul de la marginea canalizării.
  7. De ce striga un USR-ist în gura mare? Fiindcă în gura mica nu are voie ca să strige.
  8. Un pescar USR-ist a prins un peste și pestele l-a făcut prestioaica.
  9. USR-isti au fost duși la cules de porumb. Au cules atat cât sa-si umple ranitele pasiunilor fără margini.
  10. Un USR-ist avea doi tauri și taurii nu aveau nimic împotriva.
  11. Un USR-ist dorea mult, mult malaia. I s-a dat, dar numai după ce s-a făcut pasarica.

 201. In viata, orice matur, se poate situa de partea binelui, poate oscila sau poate fi de partea raului.

 202. Radu Humor! Postam anu’ trecut ca omu’ și când depășeam „linia roșie” eram atacat de unu’, ce era linia roșie si cine era ăla unu’ atacantu? Linia roșie era PSD, pensii speciale, devalizarea banului public și Antena3. Cine era ăla unu’ atacantu? Ai ghicit! Rene! Am vrut să îl cunosc „intim” așa cum pui un mușchi gastrocnemian de broască pe masă îi pui curent pe nervul sciatic și observi „secusa”. L-am studiat intens pe „broasca” de Rene, așa îl poreclesc „broasca cu secusa”, și am vrut să văd ce îl motivează să posteze împotriva mea! A fost o excelentă „broască cu secusa” tot mi-a spus involuntar, tot, tot. Anticipezi Radu Humor ce mi-a spus „broasca cu secusa” Rene? Anticipezi? Atacantu Rene daca pleacă de aici, îi ia altul locul, altul îi ia locul! Tinta mea Radu Humor nu ai fost tu, Rene, Core, Charlie, Zmeul, etc, etc. Ci mulți mulți cei care votează și Abia dacă mai pot să facă ceva cu viețișoara lor? Cine să îi educe Radule!? Eu, tu sau scuip in humă Rene? Nu taică, ținta Targetul a fost Dl Cornel Nistorescu și colaboratorii dansului! Ei au trusturi de presă sunt persoane publice, invitați la TV și radio! Dl Nistorescu cu 11 septembrie a fost publicat și de Americani! Așa că Radu Humor nici domnia ta nici „broasca cu secusa” Rene, nu ați fost în vizorul meu! Pe voi dl Nistorescu nu v-a pus pe prima pagină, pe mine DA! Nu sunt Radule mândru de asta ci trist! Mai bine nu aveam dreptate cu sărăcia cumplită din Bărăgan și devalizarea banului public! Este timpul cam să termin cu postările dl Nistorescu Cornel a cam înțeles cum stau lucrurile! Grea cruce are de dus dl Jurnalist, dar Mântuitoare, tare Mântuitoare… OS, Ghici ce mi&a zis inconștient Rene dle Humor? Vă dau aia 2 milioane de Euro bani ciorditi de Radu Tudor…

 203. Ultimul padarok, Mr. Humor, după care m-am retras la locușorul meu din marginea păduricii.
  Ca să închei o informală cronică a fenomenului „trolling”, hai să-și precizez ultimele personaje de tip „regular”ce le poți întâlni pe un site.
  Spui că redactorii Cotidianului ar trebui să-mi mulțumească.
  Perfect adevărat!
  Dar nu toți redactorii, cât mai ales acei „animatori” ai site-ului.
  Nu știu dacă cineva s-a gândit vreodată la posibilitatea ca persoane din chiar interiorul redacțiilor, să-și ia o mască de Saturnalii gazetărești și să coboare în arenă, la aruncat fitiluri și șopârlițe, cu scopul de a dinamiza activitatea site-ului, de a spori astfel numărul de accesări, cu benefică influență asupra ratingului publicației, a cotei de piață, a punctului de publicitate.
  Da, Mr. Humor, majoritatea publicațiilor online își au „hosteșii” lor. Nu au afinități ideologice sau politice și misiunea lor este de a implementa o formă neconvențională de clickbait prin impulsionarea activității site-ului.
  Indiferent ce opinie, ce argument, ce enunț se exprimă, ei îl consideră ca o mingiucă de cauciuc perfect rotundă. Analizează scurt partea de care comentatorul a apucat ideea după care imediat, disimulați în falși comentatori, enunță exact teza, idee, opinii totalmente contrară (apucă mingiuca exact de partea opozită cele de care a mușcat-o autorul ei).

  Iar ca o precizare adiacentă la prima filă de cronică „Safari de trolli”, mai trebui de spus așa: actualmente armya de trolli a PDNL nu prea-și mai face simțită prezența în subsolul articolelor. Nici n-au nevoie să facă așa ceva, atâta timp cât ei deja au trecut în Liga Campionilor.
  N-are nici un rost să se opintească, laolaltă cu toată poolimea regular, pe versantul muntelui mediatic în care zăpada e până la genunchi și se produc deseori avalanșe.

 204. Armata de Trolli a PDNL este acum PE VÂRFUL MUNTELUI MEDIATIC, acolo unde SE NASC AVALANȘELE.
  Argumente? CTP, Chirieac, Pieleanul P**ii, Radu Tudor, Cosmin Prelipceanu, Moise Guran, col. Ioana Ene Dogioiu, Cosmin Gușă, Alexandru Costache et ejusdem farinae?
  Pentru ce să mai trimiți la osteneală mărunții „pulemiotciki” prin colbul forumurilor atâta timp cât ai în borderoul de la casieria UM 0920 mai bine de 90% din presa scrisă și audiovizual.
  Deci ceea ce vei vedea în perioada următoare va fi doar episoade sporadice de păruială ciolaniardă între trolli PSD și cei ai USR.
  Cu o mică mențiune: cu perioadă limitată de acțiune, vor reapărea omuleții verzi creați în Pădure. Dar nu cu misiunea de a declanșa ofensive împotriva fripturiștilor PSD/USR ci cu o direcție de ofensivă total nouă.
  Ca s-o intuiești, repet din memorie un „my angry rats” citit pe blogul lui riddick:
  „Care va fi următoarea categorie asupra căreia vor acționa pădurenii:
  a) electoratul dezamăgit al PSD
  b) segmentul indecișilor
  c) naționaliștii
  d) dezamăgiții PNL.
  Parcă așa erau cele 4 ipoteze (repet, postarea e de domeniul trecutului și n-o mai găsesc).
  Io* aș fi răspuns fără pic de șovăială punctul c).

  Sfatul meu sincer: Grijă mare la profeții falși și la patrioții de tarabă!
  Mai ales la patrioții ăia care nu uită niciodată în ce țară trăiesc și chiar și atunci când se cântă Imnul național, nu uită să-și ducă mâna la portofel să vază dacă patriotismul este bine-mersi la locul lui!
  Gata, am plecat la culcuș că mi-e somn!

 205. De când îl știu , Radu Tudor mi-a fost cel puțin antipatic ca să nu zic mai mult și niciodată n-am putut să urmăresc emisiunile lui . Chiar m-am întrebat cum de poate funcționa uneori chiar împotriva curentului de la Antena 3, unde, orice ar spune unul ca Tică, au avut loc unele dintre cele mai bune emisiuni, dar mai ales au fost dezvăluiri politice, economice și financiare, indiferent de apartenența politică a făptuitorilor , sau a celor aflați atunci la conducere, fapt ce le-a și adus nenumărate belele, inclusiv la vârf. Dar eu nu pot uita nici faptul că Văranul este cel a cărui Fundație sponsorizează anual studiile a 300o de elevi, 2500 de studenți și 250 de masterate și doctorate.
  Nu știu ca alt fost securist , pdlist, pnlist, sau psdist, sau bancurist să fi făcut așa ceva .
  Numai și prin aceste exemple unul ca Tudor nu-și avea locul acolo, dar nici obsesia lui Tică vis-a-vis de acest Trust și de bombardamentul zilnic cu aceleași cunoscute și repetate clișee, inclusiv invocarea lui Cornel Nistorescu în sprijinul susținerii jalbelor sale, până la un punct îndreptățite, dar mai încolo duse în derizoriu.
  Până nu se formează acea masă critică de mulțimi ieșite în stradă ( și unii spun că asta urmăresc și cei din umbră), degeaba se inflamează blogurile de istericalele unora ca Tică pentru că este doar vânare de vânt și abuz de cuvânt ce ar putea folosi la exprimarea altor idei . Sunt de acord cu tot ce reclamă el, dar până nu-l văd în stradă, stropit cu apă, sau gazat ( asa ar însemna să se afle în primele rânduri, conducându-și mulțimea de angajați nu doar la sediul PSD, ci și la PNL, de ce nu și la făcătura UDMR, la Palatele Victoria, sau Cotroceni ) în zadar bagă insistent și revoltat copypaste -urile sale , pe principiul ”când nimic nu ai a spune… .

 206. Radu Humor am încărcat prin „agitație” personală și directă numărul postărilor cu 130! Direct de la mine plus cu apărare Edelweiss 130 postări in plus, nu 2 steaguri la prefectură, 1 la școală de fete, 2 la paișpece 16 Ferbruarie… 222-130=92 de postări, atât erau dacă nu postam 92 dacă nu posta Tica! Nu rămâneți uimit dle Humor! O să rămâneți singurel, singurel, singurel Misiunea mea ușor ușor a căpătat finalitate! Sus, sus este răul nu jos…

 207. Sunteti ca si muzicantii de pe Titanic, vasul se scufunda, dar ei cantau ca sa nu se produca panica. Astia va extermina cu injectiile lor si voi va bateti intre voi pe teme insignifiante in loc sa va aparati dreptul la viata. In definitiv, alegerea va apartine, semnati injectarea pe propria raspundere. Ce urmeaza exact, doar producatorii serurilor pot presupune, dar nici macar ei nu stiu cu precizie ce chinuri vor urma.

 208. diversitate spune:
  5 DECEMBRIE 2021 LA 13:33, citește atent ce se publică la
  Nemuriciu spune:
  5 DECEMBRIE 2021 LA 13:44
  și spune-mi dacă ești sau nu de acord cu cele afirmate :
  . Și încă ceva : Jaques Attali este tot evreu, de fapt Itzyk transformat în Jaques ca să nu bată prea tare la ochi și să creadă lumea cumva că acum evreii care au dobândit suficientă putere în Lumea asta prost făcută, să facă mult mai multe rele decât cele pe care le-au suportat ei. Mai ales în acte….
  Că de acolo vin despăgubirile .
  În rest vreau să-ți spun că „Protocoalele Sionului”( binențeles o făcătură ?!) prevăd cazne mult mai mari.
  Și încă ceva , nu pentru ce ai citit tu au fost tratați, e drept că inuman unii dintre evrei ( din păcate cei nevinovați !) ci pentru cu totul alte motive ce aduceau atingere nemților, dar mai ales financiare, domeniu în care astăzi se zice că n-ar avea rivali, dacă daltonist fiind nu recunoști galbenul în spectrul națiunilor de pe globul pământesc .

 209. Radule! Profesorul Varan Voiculescu ne face pe amândoi salată! Aș interzice prin lege 2 facultăți la particulară! Medicina și Jurnalismul! Viața și informarea sau dezinformarea! Viața sau moartea . Prostia ,neinformarea , știrile false aduc moartea, iadul suferință.. Radu Humor de Templul Popoarelor și de liderul Spiritual Jim Jones in Guyana Franceză in 1979 știi ce s-a întâmplat cu ei? Aproape 1000 de morți cu butoi de 209 litri otrava! Știi Radu că spălarea pe creier este mai toxica decât cancerul? Jurnaliștii școliți pe banii Varanului VOR MAI SCRIE IN VECI DE HOȚIILE LUI? Radule știi ce este războiul informațional și dezinformarea publică? Pe o hoașcă bătrână de Securist bătrân îl „înveți” să își gestioneze averea Radule? Cred că nu ai habar de o fișă fiscală, ești la ani lumină de ea; 2% din profit faci ce vrei cu ei! La profit de sute de milioane de Euro ce înseamnă câțiva firfirici Radule… Varanului își împrăștie duhul rău prin generații crude care cred că tot ce zboară se mănâncă, își protejează viitorul copiilor și nepoților Radule! O viitoare generație de sclaveti la Latrina3 telespectatori! Nu ești bun de Mossad Radule nici fisile fiscale nu le știi…Îmi pare rău pentru tine dar hoașcă bătrână de Varan Voiculescu te-a făcut în foi de viță! Nu dă Varanu’ un cent aiurea… Viitori sclaveti..

 210. De la inceperea vaccinarilor nu am auzit niciodata ca in vreo tara sa se faca receptia loturilor de vaccinuri cumparate, de catre o autoritate statala obiectiva, care sa le analizeze, sa verifice conformitatea si eficienta vaccinurilor macar pe animale de laborator. Nimic din toate acestea. Toata lumea a receptionat loturile doar pe baza minciunilor sfruntate ale celor de la Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson sau Astra-Zeneca. Toate autoritatile statale le-au receptionat orbeste, fara a le testa, ceea ce domnstreaza odata in plus ca este vorba de un plan monstruos, un plan malefic indreptat impotriva populatiei la pachet cu raspandirea acestor virusuri de laborator create de colectivele satanicului Antonio Fauci. Orice produs se receptioneaza obligatoriu la livrare, cu atat mai mult unul destinat injectarii in masa. Avizarile date de FDA sau European Medicines Agency (EMA) sunt niste falsuri grosolane, nu se bazeaza pe testarea efectiva a produselor ci doar pe declaratiile mincinioase ale producatorilor. Nici asta nu vi se pare ciudat?

 211. Știi Radu Humor ce înseamnă formula chimică C11H17N3O8? Este formula tetrodotoxonei cea mai puternică otravă animală existenta pe Planetă și care nu are antidot! Se găsește în pielea, ochii și viscerelor peștelui Balon, peștelui Fugu! Să nu mănânci ever Radu Humor conserve de pește din Thailanda, Mauritius… încearcă cele din Țările Baltice… am văzut în liceu elev mort de la o conservă cu rămășițe de Pește Balon… Radu Humor informația îți salvează viața.. Și dezinformarea e la fel de toxică precum tetrodotoxina…

 212. @C11H17N3O8 Știi ce înseamnă Radu Humor ?
  Chestii din astea de care ne povestesti se baga si in „vaccin”?

 213. Profesorul Luc Montagnier, laureat premiu Nobel și eminent virolog:
  „Vaccinările în masă sunt o eroare științifică, precum și o eroare medicală. Este o greșeală inacceptabilă. Cărțile de istorie vor arăta acest lucru, deoarece vaccinarea este cea care creează variantele virusului .Virologul proeminent a explicat că există anticorpi creați de vaccin, forțând virusul să găsească o altă soluție sau să moară. Așa se creează variantele. Tulpinile sunt produsul și rezultatul vaccinării”.

  Sigur că acest om a fost demonizat ,ironizat și pus la stâlpul infamiei pentru că a avut curaj. Dar istoria se pare că-i dă dreptate și azi nu putem să ne mai facem că nu observăm adevăruri evidente .Treptat dar sigur „nespecialiștii” devin „specialiști „.
  1.Este clar că întreaga campanie de vaccinare se transformă într-un eșec de proporții iar consecințele nu le vom cunoaște niciodată.

  2. Oamenii s-au conformat și s-au vaccinat. Suntem la a cincea variantă a virusului in decurs de un an și tot suntem îndemnați să ne facem doze de vaccin suplimentare la câteva luni. Adică avem de-a face cu o pandemie prelungită ,determinată chiar de către vaccinați. Iar această stare de fapt este stimulată tocmai pentru a satisface lăcomia criminală a unor mari jucatori Big Pharma.

  3. Așa zisul vaccin este maxim o terapie profilactică împotriva unor forme mai grave ale bolii .Dacă vor exista consecințe în viitor ni se va spune că sigur nu e de la vaccin!

  4. Atitudinea rațională în fața bolii este de a o trata corespunzător . Românilor li se refuză acest drept. Suntem buni doar să cumpărăm 120 de milioane de vaccinuri pe care s-ar putea să le aruncăm la gunoi. Și să trebuiască să cumpărăm altele (acum poate luăm 200 de milioane) pentru că noua variantă de virus bate la ușă, nu-i așa?”, a scris dr Lucian Duță vineri pe pagina sa de Facebook.

 214. Edelweia, Ungurul Marele Urs, scrie:

  ”Nu avem nici-un motiv să serbăm ziua națională.
  Cine o sărbătorește este un FASCIST imbecil.
  Asta este o zi de doliu și de uitat în oglindă.
  O să vedeți un fascist, unii dintre voi.”

  Tu te-ai uitat în oglindă?
  Ai purtat doliu, sau te-ai simțit ”fascist imbecil”, adică român?
  Dacă ești frevventabil, pentru care regiune istorică a României ești frecventabil?
  Ne traduci de ce sunt ”FASCIȘTI IMBECILI” românii care au sărbătorit Ziua Națională?
  Nu ați avut loc cu trotineta voastră cu antemergător pe trotuar, din cauza ”naziști imbecili” cu Tricolor?
  Achesezi la ideile ”motivațional-separatiste” ale lui Sabin Gherman?
  (Nu-l mai pune pe domnul Tică să răspundă, lustruiește full time anume buci, se odihnește pe oliță uitând de ce stă pe ea, dar învârte cubul Rubik, până îl face rotund.)
  Întrebarea lui rene pentru ”amărâtului” de la ora 13,56, semnată ”anonim userist”, era dacă el, ”anonimul userist”, e de acord cu Animalul-Mare Urs.
  Întrebarea nu-ți era adresată, dar ți-ai însușit identitatea ”amărâtului postac”, te-ai repezit ca rața la muci și ai început gâlceava: ai văzut în oglindă un ”imbecil nazist?”, sau te-a speriat certitudinea că ești propriul cub Rubik, năimit de useriștii trădători de țară să combată românii naționaliști cu ”precizia” unui pișat spiralat de boii cioloșiști?
  Te sperie postările lui rene?
  Referirea la berzele lgbt care nu aduc copii?
  Dacă ronțăi Creionul, închipuindu-ți că muști din fundul lui rene,te susțin, cum altfel?
  Sper să-ți deconteze cineva Creionul și serviciile de PR pe care i le prestezi lui rene.

 215. Diversitatea in perversitate,asta vrea Ursula care se plinge ca nu li se explica copiilor ce-i cu perversitatea in diversitate asa cum probabil ea a explicat copiilor ei.Caci repiluta plin de pui casnica a fost autate probbil indelund de cei care tin agendele cu genealogia fenicienilor-cum spune @Calin,asa zisul almanah gotha cu toate ramificatiile fam.domnitoare merovingiene si carolingiene etinse peste Europa,nici-un coducator nu este numit sau apare la intimplare si desi n-o duce mintea a fost implantata.Perversa,corupta prin conplicitate la cei 36 miliarde euro luati de sotul sau, deci devenita incomptibila prin conflict de interese ,si alte infractiuni.Unde sunt ANI EUROPEAN ,ADICA SPECIALIZAREA IN RO. A mONICAI mACOVEI,UNDE oLAFUL SI JUSTIARA SLUJITOARE Kovesi ,tinuta fara studii si conditii la poarta fenicienei Ursula si a fenicianului sot?Dar tovarasa asta corupta si perversa ne da si indicatii de limbaj,exprimare ,caci nu este Cominternul bolsevic bunicul UE globalist?ba este si tanti reptilutza nu mai vrea sa auda de Craciun si cele sfinte,tanti vrea sa „gandim globalist”-indemnul „Proletari din toate ţările, uniţi-⁠vă!” a devenit „Think globally!”, pentru a se ajunge la People International.Corupta,perversa si incompatibila asta dirijeaza limbajul si exprimarea de secole si milenii ale statelor nationale,libere si suverane, obiceiuri,traditii ,credinta si religia ,cu ce obraz asa zisii europarlamntari din Romania,isi mai privesc Tara ?

 216. Cu exceptia prostilor de prin partidele de azi,de pretutindeni in lume,oamenii le arata alora de la EU ce isi doresc. O mare de oameni,inclusiv romani se bat cu fortele de ordine in fata Parlamentului UE.
  Ursulei nu-i pasa ce vor oamenii,ei ii pasa de santajul lansat in de NY Times. Libertatea ei este mai presus de libertatea popoarelor UE.

 217. noi estem romini
  noi estem romini
  noi estem aici in veci cretini

 218. Dar atacul furibund la Nationalism are din cite se vede ,urmari in conceptiile unora care au gasit de cuviinta s-l atace si s-l critice pe @rene ,in mod insalubru ,la fel pe @core @justinianus.Din motive diverse nu am putut fi pe forum ,dr am sarbatorit Ziua Naionala a Romaniei cu bucurie si am plins ca in fiecare an la ascultarea Imnului.
  M-am bucurat ca @rene a avut atita daruire a spiritului sau si a comentat impresionant ,se vede ca a paracticat ziaristica si in sufletul sau arde flacara patriotismului.SPun sincer ca „poezia”Țara mea cu bolovani în vitrină”mi s-a parut un kitsch si de aceea il admir mult pe @rene ca a gasit resursa si entuzismul de a postta de nenumarate ori.
  Dar ideea este urmatoarea-@Endel@Tica@Darius sunt niste agresivi si violenti,niste LICHELE ,foştii cominternişti, sunt azi antietnici,defazati de dragostea de tara, lipsiti de minim respect fata de semeni.Ideea continuităţii (dezbinarea e boală acutizată), a latinităţii, a unirii,ii scoate din minti Autodefăimarea pe bandă rulantă,au fost şi sunt citaţi cu aplicaţie cei care-⁠şi bat joc de identitatea etnică, defectologii eliptici de caracter, a căror concluzie este că toate calităţile românilor ar fi clişee naţional-⁠comuniste. Demoralizând un popor, pe cale de consecinţă îl distrugi mai repede şi mai lesne.
  mODUL IN CARE @ENDEL s-a adresat lui @marius,”l-a pus la colt sa stea ca un ghiocel, este infam!”Tot dispretul meu pt.acesti 3 indivizi,@endel e un malefic,@tica un semidoct prieten cu dna,diicot,un „denuntator’,iar @darius, o sluga a lor.Ei sunt trolli ,trollilor !

 219. Dacă vom avea mai multe astfel de crâmpeie, cu siguranță Întregul -România Mare – va renaște din nou, sau cel puțin nu va dispărea și asta care mai e !
  P.S.
  Nu vă uitați la cine spune, ci la ce spune .
  Doamne Ajută !

  https://youtu.be/YqFHDlwKei4

 220. Hey, pauză! Puteți pricepe că nimeni nu are timp să vă citească argumente „elită” cu trimitere la alt argument „elită” fără,.
  Știi să scrii, așa prostește, poate înțelegem și noi. Proști.
  Elitele voastre nu sunt elitele mele.

 221. Bine, Ileana, nu că nu bănuiam. Hai, laba în cerc, elitiștii se întorc!
  Să ne spună cum să fim „etici”. Mai era ceva pe acolo da’ uitai.?

 222. Ileana eu securist? Străbunicii din partea tatălui au luptat în războiul de independență din 1877 și au fost împroprietăriți in Bărăgan din Topoloveni Argeș! Fratele tatălui meu a murit în munții Tatra in 1945 contra germanilor.. Sângele NOSTRU a înroșit cernoziomul României! Voi sunteți patrioți sau eu? Voi cu pensii speciale sau eu? Eu cu munca și voi cu beneficiile! Sunteți niște paraziti de doi lei certați cu munca și cu bunul simț! Slugoilor ai lui Dan Voiculescu! Pușcărie pe viață meritați pentru Distrugerea României! Numai patrioți nu sunteți! O masă amorfă fetida ținută în carca de alții… Eu muncesc până mă pis sânge…

 223. ileana, bine ai venit si la multi ani, de ziua Romaniei!
  Au astia o nesimtire probabil castigata in antrenamente. Poti sa le zici orice de la obraz, cad si se ridica precum hopa mitica. Dar este bine sa le puna cineva oglinda in fata sa se vada asa cum sunt.

 224. Ileana…. Nationalismul de bilci , viclean si prefacut pe care il practici tu si tovarasi tai de idei , nu ajuta Romania ! Iar usurinta si duritatea cu care etichetezi cititorii ( chiar daca nici nu au postat , cazul subsemnatului ) , nu spune lucruri bune despre tine !

 225. Așa a fost și după ’89 și-au rupt carnetele de partid și și-au descoperit unchii și bunicii pe care, probabil, îi uitaseră la înscrierea în PCR.
  Fiecare bătrân a muncit la vremea lui mult mai greu și acum nu mai are voie să trăiască de la cei care cred că vor fi veșnic tineri. Roata vieții se învârte și dacă astfel vă creșteți copiii, nu vă vad bine.

 226. Tică, te lauzi cu sângele ”vostru”, adică nu al tău, ci al altora care a îngrășat cernoziomul patriei și spui că TU ești patriot?
  Tu esti patriot, ăla căruia îi pute România?
  Mă doare la bască de tine, domnule Tică, dar spune: strămoșii tăi, maimuțele cu fund roșu, ajunse la oraș călare pe iepurași, purtau teneși chinezești, sau ”patrioți” de Drăgășani?
  Dacă minți cu privire la tributul de sânge al neamurilor tale, căzuți în războaie fiind îmbrăcați în uniforma armatei române, să-ți fie rușine!
  Dacă spui adevărul, lor nu le puțea România?
  DACĂ au murit pe front, nu contează dacă le puțea sau nu România, sunt Eroi, dar tu, cum esti patriot?
  Că te ”lupți”, limbistic vorbind, cu Doina Gradea?
  Ești patriot în luptele de guerilla urbană din paginile Cotidianul, ca omuleț verde, trol în războiul contra României?
  Ce armată reprezinți?
  Sub ce drapel ai jurat credință și cărui stat?
  Ăluia de-ți pute?
  Dacă tu crezi că înghițim toate broaștele râioase presărate de tine în postări, te înșeli, pe de altă parte, te întreb: mulți din strămoșii tăi și-au vărsat sângele în filmul ”Planeta Maimuțelor”, sau acolo era cu figuranți, vopsele și cojoace de maimuță cu fund roșu, strămoșii tăi?
  Te întreb fiindcă ai stofă de figurant, altminteri, mă doare la bască…
  Ți-au povestit neamurile cu fund roșu, cum e treaba cu briciul dat pe mână maimuțelor?
  Ce cauți în viața ta, Tică, cum te-ai rătăcit?

  P.S. Dacă te piși sânge, ai probleme la rinichi. Dacă aveai rinichii în loc de creier, se numea AVC. Sper să prinzi 20 decembrie, e ziua ta, Tică, pică de Ignat!

 227. Trebuie si tu sa ma intelegi ca nu-mi pot depasi conditia: SUNT O BABA COMUNISTA.

 228. Ce „bâlci” a fost de 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia. Cum au venit românii îmbrăcați în porturi naționale, cu steaguri, cu discursuri, cum s-au bucurat si vine unul acum în 2021 căruia îi pute bucuria oamenilor…

 229. @darius spune:
  5 decembrie 2021 la 18:42
  Ileana…. Nationalismul de bilci , viclean si prefacut pe care il practici tu si tovarasi tai de idei , nu ajuta Romania ! Iar usurinta si duritatea cu care etichetezi cititorii ( chiar daca nici nu au postat , cazul subsemnatului ) , nu spune lucruri bune despre tine !
  @darius spune:
  30 noiembrie 2021 la 21:01
  Ce-o fi asta ? O fi cenaclu de poezie patriotica si de dragoste ? Oi fi nimerit la emisiunea Iarta-ma ? Lupii se saruta cu mieii ? Perfidul Rene se da la Ileana , Ofelia Core plinge de se scutura camasa pe dinsa ! Ce-o fi asta ? Carnaval de Ziua Romaniei … asa da … m-am usurat !
  -Bilci viclean si prefacut ,faci tu coada de topor,tu „ajuti”Romania, codosule,ce ai vrut sa spui, eu eram absenta cand il monitoriai pe @rene cate postari a sscris si fceai afirmatiile acestea,iar acum faci pe „moralistul”?Nu ma intereaza parerea ta despre mine ,coada de topor!
  @Tica,sa iti fie rusine, nu trebuie sa ma justific la tine ca nu am pensie speciala,si nici cei care au nu tb.sa se justifice tie !Eu nam fost nici membra PCR,tu nu intelegi nimic,sa acuiz oameni de pe forum ca au distrus Romania!Prietenii tai procurorii @rezist,noncombat,armata lui Kovesi si a lui macovei,a UE,au distrus Romania prin obedienta si coruptia lor inclusiv fata de USA,Mossad,BND,si alte servicii secrete straine,predindu-le tara coruptiei si ilegalitatilor prin care au transat si distrus o Tara Suverana .

 230. @ anti PSD..ai fistvtu lackrul lui Dej si sl lui Ceaușescu?
  In rest propaganda globalista, pui in carca lui Ceasca crimele …sovieticilor si globalistilor, pt REMEDIEREA carora si Dej si Ceasca, la vremea lor, au platit cu viata.
  Lui Ceasca documentat i se pot imp.uta ceva tarani executati la colectivizare, tot o idee sovietica.

 231. @anti PSD…Sorry, reiau….ai fost tu la krul lui Dej si Ceusescu ??

 232. „ileana catre darius spune:
  5 decembrie 2021 la 20:13
  Trebuie si tu sa ma intelegi ca nu-mi pot depasi conditia: SUNT O BABA COMUNISTA.”

  Postarea mea ,privind pe @darius si @tica nu a fost redata,inlocuita fiind cu aceasta compilatie.
  N-are de ce sa ma inteleaga @darius ca sunt o baba comunista,pt.ca el este o coada de topor.@tica s-si certe procurorii lui ca au distrus Romania prin coruptie si ilegalitti, n-m pensie special si n-am fost membra de partid.
  Securistei su securistului ce au intordus ac.compilatie le transmit ca nu am de ce s-mi depasesc conditia,daca ei s-au reconditionat ar fi sa moara de rusine :tradtori ca ei ce-si denigreaza tara si se dezic de natiunea ce i-a crescut s-au i-a primit ca pe niste alogeni la sanul ei!Poat voi reusi sa aflu cine este autorul compilatiei pt.ca este a doua oara cand face asta,prima data a amenintat grav,acum doar insulta,si se crede-lasul-viteaz!Oricum il felicit pe Nistorescu ca a juns la niste performante mari cu securisiti lui!

 233. @anti PSD… Dar matale ce cauti pe aici????

 234. Dle/Dna Rene, Tica chiar merita apostrofarile Dvs.. El este un dezbinator, parca ar fi fratele (extra)uterin al lui Klaunus! Dl asta are niste clisee demne de fosti „angajati” ai stabilientului de la Raul Vadului, cu Piedone distrugind marfa „producatorilor” la Crangasi( in realitate pietari de tote culorile), cu Gradea( fosta la TVR), cu ciuma rosie din toate „epocile” post 90, cu amarastenii , beneficiari de pensii minime si ajutoare sociale, pentru care cara el, cu roaba, venituri la buget, cu Varanul, care a „furat” banii lui Ceausescu, etc! Ma intreb cind are timp dl asta pentru comentat permanent, daca mai si „produce”!!

 235. Domnule Rene, maica, nu va faceti sange rau! Inteleg din ce citesc ca neispravitului asta de Tica ii pica rau la ficati batranii care-au muncit o viata intreaga la colectiv si-acusica iau si ei o pensie amarata si din pensia aia ii da si lui 5 oua de la singura gaina din batatura pe care-o are sarmana de ea. Ca asta a plecat la oras cu itarii de capatat si-acum s-a facut mare domn si-i injura pe domnii cei adevarati. Pacat, tica maica, ca maica-ta te-a crescut frumos dar tu tot necioplit ai ramas. Doamna ileana, domnule rene, doamna core, iertati-l ca l-a batut unu’n cap si-a ramas cam diliu, saracu.

 236. Tica mama, sa-ti dea mama’n bobi sa vedem de sanatate, de dragoste… Dragul mamii, cu sanatatea, mi se arata ca ai ceva la cap. Cu viata, mi se arata ca o sa traiesti mult dar maica, o sa fii singur si tare nacajit. O sa ajungi de or sa latre cainii dupa tine maica ca tare inima neagra ai.

 237. Rene broasca cu secusa se adulează singur? Rene și ceata de cimpanzei cu pensie specială fură de la gura bătrânilor, bolnavilor…Neisprăviților.. praful să se aleagă de banii voștri nemunciți! Că niște larve trăiți! Gunoaielor.

 238. Rene! Bă Editat, bă analfabetule… M-am jucat cu mintea ta ca șoarecele cu pisica! Ești prea Editat pentru mine, mult prea Editat… Mi-am făcut idee cam câți sunteți și cam ce căutați pe acest Site minunat care este Cotidianul! Vă știu că niște ratați, lăsați pentru un cititor avizat urme ca sconcșii! Rene să știi că Pentru fiecare leu furat sau pensie nemuncita pierzi o zi din viața!Editat Ai grijă oxiurule și dă banii nemunciti și furați Societății care i-a produs… Nu mai îmi bat capul cu tine, mâna mi-ai lins, mâna..

 239. Doamna ileana, putoiiul asta de Tica si-a luat nasul la purtare, s-a obraznicit cum s-ar zice de cand domnul ala mare de la Bucuresti i-a publicat bazaconiile lui scrise la adresa lu fata aia Gradea si la adresa lu baiatu ala Ionut Cristache ca sa-l faca de ras dar el narodu a crezut ca i-sau afisat balivernele lui de bun ce era si de-atuncea merge tantos cand vine pe-aci prin comuna si se lauda la toata lumea ca a fost afisat la gazeta da eu stiu si toata lumulita stie ca nu e nimic de capul ala cat o nuca.

 240. Tica, nu te mai lua de Domnul Rene cu D mare, ca sunt eu Leana lu Marin de din deal, uitasi cand imi furasi closca de pe oua da eu n-am uitat si ma uit la tine cum te fudulesti cand vii p’aci prin sat de zici ca l-ai apucat pe Dumnezru de picior si nu mai sta asa cracanat ca-ti sade rau asa mic gras si cu chelie cum ai ajuns rad fomeile din sat de tine maica.

 241. Rene! Nu mai posta tu sau sclavetii tai la adresa mea căci nu mai postez deloc, deloc! Ceea ce am vrut CA să aflu, am aflat! Nici sub pseudonime nu mai postez. Gata. Rămâi tu și ai tăi pe aici.

 242. Rene mama, iti spui un descantec sa te fereasca de deochiul lu tica a lu anarasteanu ca prea se uita cu ochi rai la tine, muica!
  Pasăre albă
  Codalbă
  Sus te suiși
  Jos plesniși.
  Plesnească ochii râmnitorilor,
  Plesnească ochii deochetorilor!
  Cine a râmnit
  A plesnit
  și a rămas… curat,
  Lumânat,
  Ca argintul strecurat.
  Descântecul meu
  Leacul i-l dă Dumnezeu.

 243. @justinianus, nu sunt mereu domn, dar sunt bărbat și mă simt bărbat.
  Și sigur nu sunt un pitic gras, misogin și frustrat, antisemit, legionar, sau drogat, lgbt progresist cu pene la fund.
  Sunt bădăran când argumentele limbii române civilizate nu-mi sunt de ajuns pentru mitocanii sitului, de regulă anti-români, progresiști-useristo-sorosiști.
  Cobor la nivelul lor, pentru ca ei să nu rămână cu gâtul sucit spre înaltul năzuințelor noastre.
  Nu sunt masochist, dar îmi asum să intru în mocirlă cu ei, conștient că se vor coaliza și voi fi magnet de imprecații.
  Mulțumesc Ilenei, lui justinianus, marius și core, celor care au înțeles că nu e vorba despre o dușmănie împotriva lui ”rene”, este vorba despre dușmănie în formă continuată împotriva României.
  Fiecare separat și toți împreună, ne vom face auziți, mereu mai mulți și cu ecou în societate.
  Pentru noi, România nu este de vânzare, România înseamnă Drapel Tricolor, o Stemă și un Imn, Trecutul de glorii, Prezent și Viitorul urmașilor.
  România înseamnă Eroii ce și-au jertfit viața pe câmpul de luptă , martirii închisorilor comuniste, savanții, scriitorii, istoricii, toți cei păstrează aprinsă flacăra românismului, sportivii ce poartă Tricolorul în lume, înseamnă latinitate și creștinism ortodox, tradițiile și empatia pentru cei în suferință.
  Înseamnă români, maghiari, romi, evrei, alte minorități ce vor să trăiască în pace în România.
  În spatele unor nickuri, suntem buni români, ce nu pretind recunoaștere națională, medalii sau demnități publice.
  Fiecare dintre noi, putem fi sămânță de speranță pentru cei mulți, la fel de anonimi, pentru toți cei care ne citesc regăsindu-se în postările noastre, și vor avea curajul a comenta ei înșiși, însoțindu-ne pe drumul de vindecare a României.
  Vă mulțumesc, rene.

 244. mi se cam pare sau nu cumva core este lipsa la apel?
  doar ileana, marius si justinianus
  ti-ai cam pierdut din mucenici, rene?

 245. Nasolule, eu singur provoc destulă pagubă de imagine soriceilor detractori, in care mai dau cu piciorul, să nu aibă micile jivine vreme sa se organizeze.

 246. Citește, regurgiteaza si repetă operația:te ține sătul, dar e o hiba, substantele nutritiv-intectual nu ajung la creier.
  Dacă ai avea creier, ți-ai fi dat seama că cei enumerați de tine au postat înaintea lui rene, iar rene v-a dat teme pentru sedintele de partid a Uniunii de Postaci, Antamati in organigramă ca troli-debutanți.
  Cred că ești un răutăcios mic, inhibat in așteptarea unei băgări in seamă din partea celor de mai sus.
  In numele lor, cu scuzele de rigoare și supărare pentru mama ta, te bag eu.
  Să iti explic: solda voastră nu depinde de atacurile la rene, depinde de faptul ca puteți face decontul postărilor, doar având capturi in care sunteți băgați in seama cu nume si prenume. Sau, pur și simplu, băgați!

 247. Ms’ntorsei acusica de la biserica. Fusei ca azi e zi mare, la multi ani pentru toti Niculaii si Niculinele si ma intalnii cu coana Reta, ma-sa lui Tica care-mi povesti cum mai zilele trecute intr-o dimineata d’asta intunecata, lenesul de fi-su se scula intinzandu-se si-i spuse lu ma-sa cascand, mama, ce zi de furat cai la care ma-sa ii zise, du-te c… mancala-i ca nu esti tu de furat cai. Du-te’n porumb, usureaza-te si vino apoi sa iei micul dejun ca la oras, de. Fusera mai devreme pe la mine core a lu Marin si ileana a lu Nicolae si mi se plansera ca cica nebunu asta nu poate suferi cuvantul draga. Ce sa-i fac tato daca la noi se vorbea cu du-te ba si raneste la porc. El n-a auzit de cuvantul draga ca tac-su imi zicea fa Reto, da-mi cureaua sa-l invat pa golanul asta cum sa se poarte, asa ca fetele maichii sa nu va inlacrimati ochii vostri frumosi ca asta este unul crescut la coada vacii nu stie el de-asa ceva, cuvinte de la oras.

 248. Cand eu lupt contra GLOBALISMULUI MARXIST/CORPORATIST , BEST-ia „rene” care ca securist in MISIUNE LEGIONARA in CUIB-ul „H-umoarei” nu are nicio legatura cu credinta, nu a luat atitudine contra MATERIALISTILOR MARXISTI/BOLSEVICI asa cum am facut-o si o fac fara pauza. Faptul ca am lansat ipoteza identitatii „rene”- Gentilomul Proletar dintr-o alta…Padure, frantuzeasca, nu poate fi un contraargument al IDENTITATII „rene”-Antoanesei, ambii fiind POETI RATATI si securisti sub acoperire, ambii implorandu-ma sa le dau atentie personala… Cum spuneam, „marius” e robotul defect care l-a clonat pe „rene”,o varianta la fel de lovita cu leuca,intreg pasaretul
  din CUIB-ar halucinand in transa afrodiziaca autoimpusa, forma extrema de mast TURBARE…neuronala! Nu vor recunoaste niciodata ca ceausismul in care s-au format nu are nicio legatura cu patriotismul, cu nationalismul,in fine ceausismul
  nu a fost si nu o sa fie niciodata specific POPORULUI ROMAN, cu toate stradaniile Securitatii de a CLONA NOI…OAMENI NOI, ei fiind niste simple RELICVE ALE UNUI VEAC REVOLUT!!! Niste oameni verticali nu pot legitima un sistem construit
  prin CRIME CONTRA UMANITATII comise in „numele binelui”!!!

 249. asa se vede in minuscula voastra gradina, loc de harjoana a piticilor polarizati ideologic?
  dai un picior si produci dezastre?
  Greuceanule cu scufie rosie!

 250. cu toate zambetele tale sfortate, pline de ciuda amara, din ce citesc mai sus e pare ca ti-ai cam furat-o.
  dar abia zilele si lunile urmatoare vei realiza si tu, piticule, cat de decredibilizat ti-a devenit numele si cat de imprastiata turma de miei.

  de ce nu a intrat core cu vreun mesaj de sustinere?
  pentru ca este infinit mai inteligenta decat tine, piticule.

  jocul tau si-a etalat definitiv cocleala aramei.
  game over.

 251. Domnule Rene, Domnule cu D mare, dumneata esti om scolit de la oras nu ca amaratu asta de Tica care de cand il stim tot satu s-a uitat chioras la toti s-asa a ramas. El si-a luato’n cap de cand i-a afisat Domnu al mare de la oras prostiile lui la adresa fetei lui Gradea si a lu Ionut a lu Cristache, n-a stiut amaratu’ ca i le-a afisat ca sa-l faca de rasu NETului.

 252. Omu nu mai posteaza si voi vreti sa intrati sub plapuma colonelului rene sau Domnului cu D mare colonel rene cu r mic. Floare de Colt v-a fost voua superior cu v mic. Unde este core cu c mic? S-a saturat de Rene cu r mic? D mare vine de la Drac sau Dubios?

 253. Ba colonele sau Domnule colonel cu
  Domnule cu D mare rene cu r mic! Luati-va ba o coliba in pădure cu toții si faceți Sex in grup cu S mare. Va este Nas de cununie cu N mare, marius cu m mic. Tra la la, tra la la cu l mic.

 254. Domnul rene cu D mare o așteaptă pe doamna core cu c mic. Doamna core cu c mic are rățușca mică cu r mic si Domnul rene cu D mare o are Mare cu M mare. încape D mare in r mic?

 255. Edelweiss ești bestial! Tot Baroul Cluj râde cu lacrimi. Articolul 30 din Constituție, paragrafele 1-4. Ne ținem cu mâinile de burtă de râs? D mare in r mic?

 256. Edelweiss ești bestial! Tot Baroul Cluj râde cu lacrimi. Articolul 30 din Constituție, paragrafele 1-4. Ne ținem cu mâinile de burtă de râs? D mare in r mic?..

 257. Edelweiss ești bestial! Tot Baroul Cluj râde cu lacrimi. Articolul 30 din Constituție, paragrafele 1-4. Ne ținem cu mâinile de burtă de râs? D mare in r mic?…

 258. Prostul pana nu este fudul, nu este prost destul. Pana când o mai comenta rene, pana când va pune stop prostiei? Colonelul rene! Pardon Domnul colonel rene.

 259. Lica nu stia sa zica
  lau, latusca, lamulica
  dal de cand lica invata
  poezia despre Rata
  Rica stie-acum sa zica
  Rau, Ratusca, Ramurica

 260. Salacu Tlica a ajuns de lasul NETului! Nu e nimeni pe stlada ochii tlisti sa ti-i vada, maica!

 261. Săracul agabaritic, a făcut indigestie si pufaie ca o locomotivă pe cărbuni.
  Se tratează în ambulatoriu de plictis, apoi se scarpină in cap, si simte un miros fetid.
  Ideile îi ies pe fund și le trimite la postat in cotidianul si nu se mai șterge, la ce bun, dacă mintea îi pute?
  A cerut o consultație unui expert cu cinci limbi si i-a zis ăla că suferă de importantă si nebăgare in seamă, necaz mare, domnule, acum stă pe spate cu ochii in tavan si face karaoke pe melodii orientale.
  A incercat un dans lasciv din buric, dar nu poate, are dimensiuni 40, 140, 6o.
  Grea pedeapsă: are de ales între cântece patriotice , versurile domnului cur mic, texte motivaționale din cartea de telefoane a Europei, litera P de la Porc, iar in ultima instanță, să reproducă toate formulele matematice tipărite vreodată in toate limbile universului, de la Geneza incoace.
  Nu voi pomeni numele limbricului nevertebrat ce face comentarii mici si dese, cheia micilor abcese intercraniene, căci dacă nu il identific cu număr matricol, individul incert ca sex nu se poate plânge decât unui psihiatru si fără dovadă că s-a prostituat in Cotidianul, rămâne fără soldă.
  Dacă ai fost la produs, câte postări ai produs?
  Dacă nu ești activ, te iradiem din evidență, tembel mic.
  Cetățeni, vine Crăciunul, nu cumpărați sorici iradiat, nevaccinați, bolnav de nebăgare in seamă.
  NO, hai să vedem cine se simte porc adrisant al acestei postări.

 262. În condițiile actuale, cu amenințarea după colț, fiecare dintre noi poate ajuta la consolidarea democrației. Iată o listă cu ce puteți face:

  Respingeți discriminarea și rasismul, fiți toleranți.
  Amintiți-vă de holocaust.
  Primiți imigranți non-europeni și spargeți prejudecățile din jurul relațiilor inter-rasiale.
  Acceptați educația sexuală în școli.
  Votați candidați evrei.
  Renegați istoria antisemită a României.
  Uitați-vă mai des la televizor.
  Găsiți un preot de la o biserică unde se propagă valorile iudeo-creștinismului.
  Promovați Uniunea Europeană și N.A.T.O.
  Fiți cosmopoliți civilizați, nu naționaliști barbari.
  Puneți preț pe modernitate, abandonați tradiția.
  Turnați-vă prietenii care dau semne de radicalizare.
  Mâncați mai puțină carne și mai multă soia.
  Nu mai conduceți mașini non-electrice.
  Digitalizați-vă, reunțați la banii lichizi.
  În loc să fiți proprietar, închiriați cât mai multe bunuri.

  Și această listă poate continua, dar este un început bun.

 263. Ceea ce acum este folclor (22.59) mai tarziu se vor numi „protocoale” si vor fi atribuite, cui? Vinovatului de serviciu al istoriei.

 264. Asa s-au nascut atrocitatile: unii, in inconstienta si ura lor, si-au lasat imaginatia sa zburde si milioane de nevinovati au platit din cauza lor. Multimile vor cauta mereu vinovati si ticalosii vor profita mereu sa se acopere inventand vinovati.

 265. Cine nu invata din greselile trecutului, risca sa le repete. Ticalosii (22.59) au invatat din greselile trecutului cum sa faca rau.

 266. Dusmanul vostru este rene? Toate tunurile pe el? Intai l-ati acuzat de patriotism de fatada. Acum (22.59), ce insinuati? A coborat din turnul lui insusi seful cel mare? (22.59) Este o provocare? Te bazezi pe faptul ca sunt minti slabe care vor zice, da domnule, am citit eu in ziar?

 267. Sorry, Mister Soros, românii renunță la ortodoxie când o face plopul pere și răchita micșunele.
  Puneți-vă prozeliții useriști-lgbt în lesă.
  Fiind în Postul Crăciunului, românii nu importă gâlceavă și nu ”halesc” provocări imbecile, aruncate precum grăunțele dezbinării la rațe, nici îndemnurile unui nimeni ce scrie broșuri motivaționale gen ”Turnul de Veghe.
  Mister Prozelit-Chef, poți încerca cu useriștii tăi din bătătură și rațele sitului ce se aruncă la muci, nu românilor născuți în credința ortodoxă a mamelor.
  Românii nu se feresc a umple cu rahat porcușorii-pușculiță, desantați în România pentru a ne sabota credința, și reprograma în termenii resetării mondiale.
  Mister Soros, sictir, domnule!
  ”Ejaculeajă-ți” echipa de provocatori de pe site, trei la număr, patru cu noul Șeriff (Tirapol) Ungur-Killer-Ninja.
  S-au dat în vileag,sunt caraghioși, dar nu ne încurcă.

  Așadar, Soros pe dracu!
  Porcului, nu-i pot spune ”Mister”!
  Unul din cei PATRU scandalagii de pe site și îl alimentează cu mare zel, va scoate capul și scurtat îi va fi!
  ACHTUNG!
  A nu confunda dorința cu putința!
  Cine crede că Poporul Ales începe a se părui cu Poporul Grădinii Maicii Domnului, la provocările infantile a unor frustrați autohtoni, cheltuie banii Cuiva, degeaba.
  Acum, gata momâilor!
  Aveți de făcut servicii gratuite de PR, oricum rămâneți fără bonus de Crăciun!
  Și nici barza lgbt nu vă aduce prunci în coteț!

 268. Pana si icoanele au ajuns sa planga in fata ticalosiei oamenilor.
  O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor lăcrimează neîntrerupt din data de 2 decembrie, relatează Cluj24.ro, prezentând imagini.

 269. 22.59 doar a citat dintr-un cârliontat

  încă un fragment din lumina propovăduită:

  „Dragi conaționali față de care nu am niciun interes ascuns,

  Instigarea la nevaccinare este un pericol pentru democrație.

  Ce alte pericole pentru democrație mai sunt? Iată o listă:

  Idei antisemite exprimate online
  Instigare la discriminare prin glume rasiste postate pe internet
  Refuzul acceptării imigranților non-europeni
  Protestele împotriva certificatului verde
  Referendumul pentru familie
  Opoziția la implementarea educației sexuale în școli
  Critici la adresa comunității lgbt
  Euro-scepticismul și apropierea față de Rusia
  Naționalismul șovin și xenofob
  “Suveranismul”, alt cuvânt pentru naționalism șovin xenofob
  Refuzul de a plăti taxa pentru televiziune
  Marșul Vieții și alte atacuri asupra dreptului femeilor de a face avort
  Preoții care vorbesc împotriva vaccinării

  https://www.incorectpolitic.com/gruparea-romaneasca-revolutionara-prezenta-la-protestele-din-europa-si-sua-reprezinta-un-pericol-la-adresa-democratiei/

 270. propaganda ta infamă, desfășurată sub stegulețul alb cu dungi și stele albăstrui, a luat sfârșit!
  GAME OVER!
  Lasă-ne în pace, jidane, cu necazurile noastre, cu nevoile noastre.
  N-avem nevoie de voi să ne ILLUMINAȚI!
  Illuminați-vă capetele voastre înfierbântate de ocultism, ce permanent scot nori de fum gros.

 271. Despre sine, la persoana a III-a, vorbesc numai monarhii si nebunii incurabili.

 272. Asta propovăduiți, cârlionțaților?
  Fecioara Maria cu barbă și pruncul în brațe?
  Nu vă ajunge că L-ați răstignit o dată?
  Acum vreți să-l răstigniți a doua oară?

 273. ”Divide et impera”,

  din TRANSEI, cu o TASNIRE STRAINA STRANIE, RANESTI, între NASTERI și parastas, ai INSERAT ANTISER pro românism, dar dacă ASTERNI furtună și trimiți RASNITE pe site, ia-ți dracul ce INTRASE-n tine la tine-n SANTIER!
  ”Merci beaucoup”, Davide STERIAN et Impera!

  Lui STERIAN cel ”îndoișpit” și încrustat în majuscule, (fi-ți-ar anagramele ale dracului), Șalom!

  Încercarea moarte n-are, repetiția e mama învățăturii, dar nu exagera, fraier cu burtă și cioc, năimit pe post de ventriloc!

  Salutări butoiului înfipt în fundul curții, unde galben ca lămâia, se screme Fund Roșu de Maimuță, să provoace vomă regurgitată non stop, recitând și ”respectându-se, pe sine,se” tare și sacadat. ”Am voma mea, sunt vomitiv, pus la indexul colectiv, miros a scârnă și rahat, vai ce păcat, vai ce păcat, cu-n dumicat m-am înnecat!”

 274. Să vină marțafoiul broșurist, să fie primul popândău, al doilea și al treilea la a 300-ta postare, record mondial la postări imbecile versus postări inteligente!
  Haideți-hai, haida-de, marțafoi îndoctrinați, scremeți postări, veți primi bonus o altă postare de la cel nenumit, fricoșilor, voi useriști atei, ăi din urmă ce sunteți, voi vreți a fi dintâi?, dară dați cep butoiului cu pipi userist spiralat, de pază la cocina unde bărzoiul lgbt unu și bărzoiul lgbt doi, nu pot aduce pruncuți de barză…
  Țineți minte, progresiști de cacao:
  ”La barza chioară care nu jură cu aripa pe Biblie, degeaba i-a făcut Dumnezeu cuib!”

 275. Tu stii, draga prietene ca pentru tine am postat dar si eu stiu ca nu esti de acord cu mine. Asta ne desparte; ma intreb cum te vei simti cand unul/una (12.35) va ataca niste semeni vinovati ca poarta ochelari si au carlionti.
  PS Inteleg ca unora le provoaca isterie cuvantul draga ei fiind obisnuiti cu ma/fa/ba…

 276. SUPER HAZNA, normal ca nu-ti pui unicul neuron pe care-l numesti „minte” care minte in toate comentariile istorice pe
  care le emite! „Alambicarea” care te dezarmeaza in mod firesc e o combinatie de cuvinte fericit asezate intr-o inlantuire
  pe care un intelectual cu o minima cultura o descifreaza! Acele cuvinte/expresii sunt repetate special pentru a va intra
  in cap si a va baga in turbare. Toate evenimentele istorice abordate aici au fost tratate de o inalta tinuta
  atat ele in sine, cat si in desfasurarea lor interconditionata. Pentru dogmaticii fanatici ca tine capabili sa execute orice ordin, inclusiv sa aduca justificari crimelor abominabile ale legionarilor, numai pentru ca intre timp te-am convins ca au fost/sunt de-ai vostri… Puteam admite un curent „patriotic” in Securitate ca victorie de etapa asupra institutiei
  in genul capitanului Bucur reabilitat si reintrat recent in drepturi, dar gardistii antonescieni raman creaturi la fel de
  sinistre precum bolsevicii. La Nürnberg instanta compusa din juristi din ambele „tabere ideologice”, aceia occidentali fiind ILEGALI stalinisti a ratat datorita prezentei URSS comasarea cu Procesul Comunismului. Ca sa-ti dai seama de ce fel
  de indivizi erau/sunt trimisi de Occident in instante sau organizatii mondiale iti dau exemplul ONU care a accepta in randurile sale un celebru criminal contra umanitatii bolsevic, Vishinsky, care a actionat ca agent si i s-a inscenat
  sinuciderea pentru a fi extras, ceva in genul generalului Milea sau a lui Condrea ca sa dau exemple recente. Repet, iti dau lectii de istorie, iar legionarii au fost scapati de procesul ideologic in Romania si nu era de asteptat sa o faca Occidentul impanat atunci de ILEGALI marxisti/bolsevici. Va repet ca sa intelegeti ca e vorba de o ideologie unitara…

 277. Pe unde hoinăriți, Lady Core?
  Bine ați revenit în haznaua mud-wrestling!

 278. @Barabas, NU confunda Poporul lui Israel cu blafemiatorii progresiști-lgbt, ăia cu deviza ”USERIȘTI DIN TOATE ȚĂRILE, UNIȚI-VĂ”?

  Al doilea din cei patru zăpăciți programați a semăna discordie, a scos capul, e nevorbit, certăreț, vorbește singur, bate câmpii.
  Nu călcați pe el, !

  @@Drag 14,48, te înțeleg: ți s-au sterpezit dinții de la înjurat Țara, nu poți tu scrie ”Drag de România”, că te radiază din evidențe și cu soldă cu tot!
  Sigur-sigur, core îți mulțumește pentru PR, tot înainte!
  Cu ambele picioare înainte, MARȘ!

  Cine sapă haznaua altuia, cade în ea, deșteptule care miroși a sconcs!

 279. Nedumerire:
  De ce copiii românilor sunt îndepărtați de valorile istorice autohtone – ducerea în derizoriu a obiectului „Istoria românilor” și li se impune, prin decizie samavolnică a Kibutzului mondial, studiul obligatoriu al „Istoriei evreilor. Holocaustul”. De ce să nu studiem și istoria populațiilor Inuit sau Sami?
  Poate cineva la fel de tolerant și înțelegător să-mi ofere un răspuns liniștitor?

 280. Al treilea idiot-util din cei patru ”scandalagii-tematici” ai sitului, din grupul însărcinat a deturna atenția de la problemele societății românești, deschide sezonul ”la șopârle”.

  De ce nu cântă colinde progresiste la altă masă, vă spun eu: nu are oaie.

  Dacă avea oaie, mergea cu brânză la piață și oaia la obor:(ce nu-ncăpea pe vapor).

  Tolerantul ”Radio Aiurel”, cu oaie și minte de muscă, aflat în standby, tropăie, scoate foc pe nări și fum pe urechi, miroase de la o poștă a troll drogat cu Ayahuasca.

  A ieșit la produs, să țină isonul: se răcea subiectul mort, îngropat și dezgropat la tarif preferențial.

 281. Propun introducerea în programa școlară a Istoriei Detaliate a ”Boilor cu clopot”, studiați în habitatul lor natural: Cotroceni, Guvern, Palatul Prlamentului, care cum…

 282. Cred ca toata lumea care anterior admira rene-ul de aur, si-a creionat definitiv un profil comportamental al acestui fatarnic: un vitel de aur la suprafata si la interior de o turpitudine greu de imaginat.

  Comportamentul, limbajul, atitudinea si reactiile acestuia sunt suficiente pentru conturarea unui profil eminamente dezagreabil și dezgustator.

  Inca o data se dovedeste ca vitelul de aur este un idol inselator.

 283. Mahalaua psihologica s-a dezlantuit. Rubrica de comentarii a devenit…canapeaua psihanalistului…

 284. CAT DE STUPIZI POT FI UNII … cei dintre neamurile MIGRATOARE si CALATOARE … dar si UE si NATO (III)
  “Suveranismul”, alt cuvânt pentru naționalism șovin xenofob: SUVERANISMUL (EXCLUSIVISMUL) nostru DATEAZA de peste 10.000-8000 de ani pe acest TARAM (neolitic, epoca bronzului, epoca fierului, epoca PIE, epoca GETO-DACICA, epoca DACO-ROMANEASCA si cea ROMANEASCA). NE LAUDAM cu a DOUA PROTOSCRIERE, cu o LIMBA PIE si IE extrem de ORIGINALA, extrem de OMOGENA (fara dialecte) si extrem de UNITARA (pe tot TARAMUL romanesc/cel stravechi DIN neolitic) si care seamana dar nu rasare cu latina/italiana. NE LAUDAM CU O SPIRITUALITATE (cultura, religie) extrem de OMOGENA si UNITARA. RELIGII de la zeita MAMA/neolitic, la religia dacica a lui ZAMOLXE, la religia arianista si non-evanghelica a Sf. ANDREI si a lui VULPILA, si pana la religia de rit BIZANTIN a lui CONSTANTIN cel MARE (DACUL) – religia noastra CRESTIN-ORTODOXA de astazi!!! Si o INTREPATRUNDERE SPIRITUALA SI NATIONALA, extrem de ORIGINALA si UNITARA, intre OBICEIURILE si DATINILE tuturor acestor RELIGII pe tot TARAMUL romanesc (pre-crestine, paleo-crestine, crestine) !!!
  Marșul Vieții și alte atacuri asupra dreptului: VIATA pe acest TARAM inseamna, in primul rand, EXISTENTA SI PERPETUAREA populatiei MAJORITARE pe acest TARAM – cea de neam ROMANESC !!! Pe „restul” ii TOLERAM doar !!!

 285. doru popescu, pana la al catelea stramos te poti duce in arborele tau familial cu bunici la bunici? Ti-ai facut un ADN? Daca numele tau are escu in coada iti da dreptul sa te numesti stapan „pe acest TARAM”?

 286. Este foarte posibil ca unul ai carui stramosi nu si-au romanizat numele sa aiba o vechime genealogica mai veche pe „acest TARAM” decat tine, infumuratule doru… ESCU!

 287. Dacă și parca … vedeți ca doar partea (III) a fost publicata. Și pare scoasa din context. O sa încerc sa le repun pe celelalte MAINE!
  Românește înseamnă… a trai si respecta pe acest taram spiritualitatea româneasca străveche (a populației majoritare). Istorie, religie, cultura, stiinta, obiceiuri.
  Înseamnă a nu gandi împotriva poporului majoritar pe acest tărâm… contra unității sale teritoriale, a independentei și suveranității tarii noastre, a limbii noastre, a religiei și a culturii noastre … adică A NU DEFAIMA, a nu dori RAUL și a nu DUSMANI aceasta TARA și POPOR !

 288. Inseamna ca MA FALESC cu LIMBA, CULTURA, RELIGIILE … CELE STRAVECHI (de peste 8000 de ani) de pe acest TARAM . TARAM locuit CONTINUU, STABIL și STATORNIC … de aceeași populație . POPULATIE care a CREAT in mod CONTINUU și NEINCETAT in TIMP… SPIRITUALITATEA cea ISTORICA (cea ORIGINALA) de tip ROMANEASCA.
  Și de aceea SUNT MANDRU și ma INFUMUREZ cu acest POPOR, TARA, NATIONALITATE ROMANEASCA !!!
  SI AM cu ce sa MA FALESC in Europa și în lume !!!

 289. Bravo, escule! LIMBA, CULTURA, RELIGIILE s-au imbogatit permanent la ele contribuind, multe limbi, culturi, religii… Când o sa-ti faci un test ADN si o sa demonstrezi ca esti pur dac inainte de trecerea legiunilor romane… mai vorbim. Nici macar batranii aceia din cel mai izolat sat unde sa nu fi intrat niciun strain de sat nu pot spune ca se trag direct din primul om de pe acest pamant. Te impaunezi cu tot ce ai primit in mii de ani, ti-ai insusit si te-a definit ce esti acum.

 290. Poporul ROMANESC se trage, in epoca mileniilor I BC și II AD, din populația GETO DACILOR, MAJORITARA pe acest TARAM in acele VREMURI !
  Iar poporul ROMANESC se trage, in epocile neolitice, ale bronzului și fierului, din populațiile AUTOHTONE, majoritare de pe acest TARAM.

  DE ACEEA, eu ca LOCUITOR al acestui TARAM, SUNT MANDRU și MA FALESC CU ACEST POPOR, NATIUNE, ISTORIE SI SPIRITUALITATE majoritara pe acest TARAM … actual ROMANESC !!!

  In istoria unui TARAM nu individul contează… ci POPORUL/POPULATIA MAJORITARA de pe acel TARAM !!

 291. Nu sunt de acord!
  Din charlie ne tragem toți, apoi ne-am dat jos din copaci si am inventat cazaciocul, cu dulăi flămânzi pe urme.
  Nu știu dacă maimuța primordiala a fost Charlie, dar dacă stie istoria Comintern de la origini, io il cred.

 292. Ca să simți ancestral românește și să te mândrești cu asta, aducând și argumente în sprijinul sentimentelor și credințelor tale mi se pare pilduitor și demn de urmat.
  În rest ? Resturi umane și corcituri obraznice….

 293. Escule, pentru afirmatia „Pe „restul” ii TOLERAM doar” te-am numit ingamfat. Tu nu tolerezi pe nimeni caci tu si ceilalti faceti parte din acelasi proces istoric de devenire si de definire. Multi au imbogatit cultura, stiinta NOASTRA chiar daca nu se numeau escu si poate tu traiesti acum pentru ca tu sau un stramos de-al tau a fost ajutat candva de unul care nu avea escu in coada.

 294. Romanii ne-au învins in 110 AD, iar noi i-AM INVINS SI ALUNGAT in 270 AD (dacii liberi/costobacii). Si latinii au fugit atunci de pe acest TARAM.
  Întotdeauna, LATINII ca și celelalte popoare migratoare și călătoare… au fost doar MINORITARI pe acest TARAM.
  De aceea, in ISTORIE SI SPIRITUALITATEA acestui TARAM …A CONTAT DOAR POPULATIA MAJORITARA !

 295. @Acum, cine a fost cuminte ca popiescu, a primit plastilina de Moș Nicolae, iar din plastilina a făcut un microfon la care face karaoke pe teme daco-romane.
  Nu am inteles de ce să-și facă DNA, de obicei DNA ne face pe noi.

 296. Oamenii de pe acest pamant trebuie sa traiasca precum fratii buni pentru ca fiecare contribuie cu ce poate la dezvoltarea Tarii, fiecare care iubeste locul in care s-a nascut, care respecta legile locului, care iubeste oamenii locului este un patriot si nu este tolerat de tine doar ca te cheama escu.

 297. Escule, daca nu vom sti sa ni-i apropiem pe toti si sa traim ca frati, se va implini ce spune
  Realistul:
  7 DECEMBRIE 2021 LA 21:34
  Peste 50 de ani, vom avea nume neaoșe mioritice precum Ahmed, Ali, Hussein, Lee Xiu, Țiși , Cian, Diamant, Rubin ,Mercedesa, Briliant. Religia oficială va fi cea islamică, budista și hindu. ȘI cel puțin trei limbi oficiale , Araba, Chineza și Rommani. Mioriticii actuali vor fi cea mai mică minoritate și vor trăi în rezervații. Iar liderii actuali în frunte cu Angela Merkel, vor avea un capitol special în cărțile de istorie, intitulat Decădere, degenerare, genocid în deceniul doi al secolului XXI în Imperiul Nord Atlantic.

 298. Radu Humor, se poate demonstra ca toti suntem „corcituri” dar nu toti suntem obraznici. Nimeni nu poate demonstra ca se trage pe linie pura din primul dac.

 299. Radu Humor, judecatoarea Adriana Stoicescu este o romanca foarte curajoasa sau o..,

  „Mizeria umană iese la iveală ca uleiul deasupra apei, jignirile nu mai contenesc.

  Am agitat un cuib de viespi…

  Numele străbunicului meu este Rosenfeld. Hai, curaj, antisemitilor…”

 300. -escu este un sufix nominal care defineste, cu precadere, miticii descendenti din scursura Bizantului, din pleava Fanarului vanturata in briza Dunarii si impinsa pe malul valah sub forma unei spume mizerabile.

 301. spre deosebire de metoda pur romaneasca de formare a antroponimelor pornind de la meseriile si ocupatiunile celor vizati, materializata intr-o forma eliptic articulata (lipseste l-ul final)

  rotar – rotariu, rotaru
  dulgher – dulgeriu / dulgheru
  fierar – fierariu / fieraru
  covali – covali / covaliu
  cojocar – cojocariu / cojocaru
  padurar – padurariu / paduraru
  cioban – ciobanu…

  sau printr-o forma antroponimica ce defineste descendenta
  arafirei
  amatiesei
  abobului
  acostachioaie
  amariei
  anechitei…

  cei ce-si declama mandria de a fi scursura bizantina de tip -escu, ar face bine sa mai puna mana pe carte inainte de a se erija in intaistatatori ai acestor meleaguri.

 302. Hai sa dam mana cu mana toti cu inima romana sa-nvartim hora fratiei pe pamantul Romaniei.
  Hora Unirei. Se cântă mereu pe data de 24 ianuarie, când s-au unit Moldova și Țara Românească, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Muzica a fost compusă de Alexandru Flechtenmacher.

 303. SCUZE !!! (-escu) ESTE doar NICK-ul MEU de postare !!!

  NUMELE meu ADEVARAT … este NEAOS ROMANESC … AVAND si o sonoritate tipica GETO-DACICA !!!
  SIC !!! SIC !!! SIC !!!

  Daca o sa am BANI SUFICIENTI (ca pensionar, dupa maririle promise de PSD) O SA imi fac si ANALIZA GENETICA de tip ADN !!! Ca sa (imi) DOVEDESC … VECHIMEA numelui meu, cel cu SONORITATE tipica GETO-DACICA !!!

 304. Câinilor de vânătoare li se taie coada să n-o piardă în luptele cu vânatul.
  Mulți și-au românizat numele, adăugând un ”escu” în coadă.
  De ce și-au ”niște” românizat numele?
  Pentru a ne corci ”ADN-ul arian” cu ”resturi umane și corcituri de ADN”, cum de ce?
  HUMORESCU, de meserie ”arian ancestral”, este ostil evidenței că Dumnezeu ne acceptă pe toți pentru că suntem creația Lui.
  Cine este HUMORESCU să-i judece Turma?
  Alt animal, dăruit de Dumnezeu cu două picioare și-n coadă cu ”escu”, zice că îi ”tolerează” pe ”niște”.

  Băi, dacă v-au luat-o mințile razna, intrați în remont instituțional!

  HUMORESCU și-a lepădat ”coada” și ar călca în picioare pe ”ROSENFELD, Bunicul-Câmp cu trandafir”, dar nu-și poate forța norocul: e laș.
  Radu Humorescu este un egoist fățarnic, fără coadă și număr par de ouă, pentru care ”niște” cetățeni sunt ”resturi umane și corcituri umane”.
  Poți iubi România fără să iubești românii, indiferent de etnie.
  Cetățenii români nu poartă stele, galbene sau roșii, cruci sau panglici, pentru ca HUMORESCU să treacă pe alt trotuar când iese pe stradă.
  Știm, pentru HUMORESCU, evreii sunt ”jidani”.
  Covidul e pistol cu apă față de pericolul din mintea lui.

  ”Noi doi, ne tragem din soare, din cântec și poezie, nu avem nimic comun cu ei!”, îmi scria o persoană dragă.”

  Sinonime ”ANCESTRAL”: ”antic, atavic, congenital, primitiv”

  Cornel NistorESCU s-a născut în Ardeal și are ” escu-n coadă”, evisceraților!

 305. DA !!!
  EU imi IUBESC „fanatic” TARAMUL nostre STRAMOSESC – ROMANIA !!!
  ESTE TOT ce lumea (planeta PAMANT) mi-a OFERIT ca TARA si POPOR … RAIUL MAICII DOMNULUI !!!

  DAR, mai ESTE si TOT ceea ce LUMEA (CERUL) mi-a OFERIT de la NASTERE (de la lumina solara si lunara) … la calculul de ECLIPSE de Soare si Luna (precum stramosii mei, Zamolxe si preotii sai, invatasera de la Thales). Cer, constelatii si Cale a Robilor numite si mentionate de stramosii mei in MITURI si FOLCLOR. CER pe care il SCRUTEZ si STUDIEZ inca din copilarie, CACI aceasta este MESERIA mea … STUDIUL UNIVERSULUI si a GENEZEI sale STIINTIFICE !!!

  Sau, citandul pe IORDANES (Getica) … POPORUL MEU cel STRAVECHI era CEL care mai AVEA si INDELETNICIRI alese …
  ” 70. Vezi ce mare plăcere, ca nişte oameni prea viteji să se îndeletnicească cu doctrinele filozofice, cînd mai aveau puţintel timp liber după lupte. Putem vedea pe unul cercetînd poziţia cerului, pe altul însuşirile ierburilor şi ale fructelor, pe acesta studiind descreşterea şi scăderea lunii, pe celălalt observînd eclipsele soarelui şi cum, prin rotaţia cerului, (astrele) care se grăbesc să atingă regiunea orientală sînt duse înapoi spre regiunea occidentală, odihnindu-se apoi după o regulă prestabilită. ”

  SI tocmai de aceea ADOR aceasta TARA …TARAM FABULOS in ISTORIE si GEOGRAFIE, CULTURA, MITURI si RELIGII, FOLCLOR si DATINI, STIINTA !!!

 306. Culmea este ca … toti migratorii sositi VREMELNIC pe acest TARAN de peste 1000 de ani (bulgari, unguri, turci) … au fost complet ASIMILATI genetic de catre poporul ROMANESC …
  ori
  s-au VOLATILIZAT de pe acest TARAM stravechi ROMANESC – precum cei calatori, care au MIGRAT spre taramurile lor natale …

 307. Culmea este ca … toti migratorii sositi VREMELNIC pe acest TARAM de peste 1000 de ani (bulgari, unguri, turci) … au fost complet ASIMILATI genetic de catre poporul ROMANESC …
  ori
  s-au VOLATILIZAT de pe acest TARAM stravechi ROMANESC – precum cei calatori, care au MIGRAT spre taramurile lor natale …

 308. Escule, te lauzi ca-ti iubesti tara ca si cum te-ai lauda ca-ti iubesti mama. Nu are nimeni nimic cu iubirile tale absolut normale dar aroganta ta cum ca tu ii „tolerezi” pe cei fara escu este jignitoare fata de multi romani cu calitatile si iubirile lor.

 309. ” ii „tolerezi” pe cei fara escu este jignitoare fata de multi romani cu calitatile si iubirile lor ”

  Dar, de-a lungul MULTOR veacuri cei „fara escu” ne-au RESPECTAT neamul nostru cel MAJORITAR de pe acest TARAM ???
  Sau doar, in ISTORIA acestui TARAM, „ne-au tolerat” … sau si mai rau … „NE-AU OMIS” din calculele lor de CUCERITORI cu DORINTE doar de PARVENIRE (militare, politice, economico-financiare si socio-culturale) si „NE-AU ASUPRIT” ???
  ASTA nu se uita in ISTORIE !!! Pentru asta si-au dat viata eroii nostrii in 1877, WWI, WWII !

  INCA O DATA:
  pe cei ce ne iubesc, II IUBIM,
  pe cei care ne respecta, II RESPECTAM,
  pe cei ce vor colaborare, COLABORAM cu ei !

  INSA:
  pe cei ce ne urasc, II URAM,
  IAR pe cei ce ne dusmanesc, II DUSMANIM !!!

  Aceasta este MORALA cea STRAVECHE a POPORULUI cel MAJORITAR si LEGAL de pe acest TARAM:
  Putem fi si IUBITORI, putem fi insa si APRIGI in MANIA si DREPTATEA noastra !!!

  ATATA TIMP cat VIETUIESTI pe acest TARAM … prima ta INDATORIRE (patriotica) ESTE sa iti iubesti TARA TA !!!
  Cea in care te-ai NASCUT, cea unde ai vazut LUMINA zilei, cea care te-a HRANIT si ti-a oferit ADAPOST … cea pentru care TREBUIE sa MUNCESTI si sa te SACRIFICI si TU … ca CETATEAN de pe acest TARAM !!!

 310. Dar, de-a lungul MULTOR veacuri cei „fara escu” ne-au RESPECTAT neamul nostru cel MAJORITAR de pe acest TARAM ???
  Sau doar, in ISTORIA acestui TARAM, „ne-au tolerat” … sau si mai rau … „NE-AU OMIS” din calculele lor de CUCERITORI cu DORINTE doar de PARVENIRE (militare, politice, economico-financiare si socio-culturale) si „NE-AU ASUPRIT” ???
  ASTA nu se uita in ISTORIE !!! Pentru asta si-au dat viata eroii nostrii in 1877, WWI, WWII !

  INCA O DATA:
  pe cei ce ne iubesc, II IUBIM,
  pe cei care ne respecta, II RESPECTAM,
  pe cei ce vor colaborare, COLABORAM cu ei !

  INSA:
  pe cei ce ne urasc, II URAM,
  IAR pe cei ce ne dusmanesc, II DUSMANIM !!!

  Aceasta este MORALA cea STRAVECHE a POPORULUI cel MAJORITAR si LEGAL de pe acest TARAM:
  Putem fi si IUBITORI, putem fi insa si APRIGI in MANIA si DREPTATEA noastra !!!

  ATATA TIMP cat VIETUIESTI pe acest TARAM … prima ta INDATORIRE (patriotica) ESTE sa iti iubesti TARA TA !!!
  Cea in care te-ai NASCUT, cea unde ai vazut LUMINA zilei, cea care te-a HRANIT si ti-a oferit ADAPOST … cea pentru care TREBUIE sa MUNCESTI si sa te SACRIFICI si TU … ca CETATEAN de pe acest TARAM !!!

 311. ”Noi doi, ne tragem din soare, din cântec și poezie, nu avem nimic comun cu ei!”

  ti-a trimis core o scrisorica de liubov?
  a luat camera la hotel?
  mazel tov!

  casă de piatra si copii de vaiuga!

 312. Așadar, Radu Humor și Doru Popescu, cei doi ”ancestrali mioritici”, ”care se trag din soare, din cântec și poezie,care nu au nimic în comun cu ”resturile umane și corciturile”,( nici-un apropou la Tică și Charlie), ”tolerate” în Grădina Maicii Domnului de ei, ”ancestralii, sunt invitați să-și ia cameră de hotel.
  Vă ține lumânarea ”naș de cununie”, Titircă, Inimă rea!, care nu poate, dar se uită.
  ”MAZAL TOV”!
  ”Mezel” ești tu!
  120 kg de ”mezel”, vă dați seama?

 313. Sibian, timisorean, banatean?
  Otava cosita, poiana-nflorita
  Tineretea mea trecuta
  Salasul din munte, stana cu oi multe
  Toate mi le-aduc aminte…

 314. Ar fi capabil Tica sa spuna o vorba rea? Da!
  Ar fi capabil Edel… sa spuna o vorba rea? Cred ca da!
  Ar fi in stare Radu H sa spuna o vorba rea? Da, pentru ca ura iti afecteaza sufletul? Judecam oamenii din perspectiva noastra si totdeauna gandim ca asta nu se poate. Se poate?

 315. @doru popescu, Forma „escu”, derivata din limba latina, indica un proces in curs de devenire. Ati inteles.

 316. Forma „escu” k, la noi, nu este DERIVATA doar din limba latina …
  Escu … inseamna ‘fiul lui xxx’ in varianta prescurtata: Marian Ionescu = Marian fiul lui Ion .

  Sufixul românesc -esc, -ească ARE ORIGINI străvechi indo-europene (a existat, se pare, și în limba traco-dacă, în paleoslavă etc.). Azi, sufixul „escu“ este brand românesc, precum terminația „ov“ sau „ski“ la slavi, particula „o“ la irlandezi sau „di“ la italieni. Acesta are corespondența si in limbile romanice: în latina -iscus, în portugheză -esco, în spaniolă -isco, în italiană –esco, în sardă -iscu.

  Acest procedeu de formare a „…escilor“, în trei pași – strămoș întemeietor, sat eponim cu formă de plural „ești“ și nume de familie în formă de singular în „escu“ – este atestat documentar încă din secolul al XIV-lea (au rămas în documente un Dăbăcescul la 1387 în Țara Românească sau un Șerbănescu pe la 1392 în Moldova) și s-a răspândit în secolul al XV-lea. Pe la începutul secolului al XIX-lea, avem un alt adaos la marea familie națională de „escu“: mulți boieri și negustori străini au luat numele moșiilor pe care le-au cumpărat spre a se împământeni. E cazul lui Tudor Vladimirescu – după satul Vlădimiri, din Jiul de Sus.
  (bibliografie N. A. Constantinescu, Dicționar onomastic românesc)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.