USR vrea să scoată mâna guvernului din buzunarul românului. Buzunarele șmecherilor, zice Ciolacu

Pachetul de măsuri care vizează reforma aparatului de stat, măsurile fiscale și de combatere a evaziunii va fi asumat în Parlament. Urmează apoi ca premierul să discute, vinerea viitoare, cu șefa Comisiei Europene despre modificarea țintei pentru deficitul bugetar. Acesta ar trebui să crească de la 4,4% din PIB la 5,5%, pentru că altfel România riscă să piardă fonduri europene.

Executivul ar urma apoi să  facă două rectificări bugetare. În septembrie şi în noiembrie. Întâi trebuie să treacă testul din parlament, iar liberalii spun că nu au nicio emoție.

 Această decizie o cunoaştem, a fost agreată la nivelul conducerii coaliţiei şi probabil la începutul sesiunii parlamentare va fi de altfel susţinută şi în Parlament. (…) Nu există emoţii pentru promovarea în Parlament a acestor reforme” , a spus Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Și, în timp ce liberalii se arată optimiști, reprezentanții USR așteaptă pe margine să vadă ”puterea” majorității din Parlament a coaliției. Pregătiți să taxeze guvernul cu o moțiune de cenzură.

Este intenţia acestui Guvern să bage mâna mai adânc în buzunarul românilor pentru a hrăni această imensă clientelă de partid şi da, noi ne opunem prin toate mijloacele. (…) Vom face tot ceea ce ţine de noi să depunem o moţiune de cenzură„, a spus Cătălin Drulă, președintele USR.

La momentul anunțului privind asumarea în parlament Marcel Ciolacu arăta că nu se mai poate continu așa. Adică  miliarde de euro  să ajungă ”în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite în instituții care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli. (…) Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiuni„, a  somat premierul.

Cine nu ar fi de acord cu ceea ce spune premierul…

 Și eu doresc să trăim cu toții pe același picior, să nu fim privilegiați unii, (…) să plătească taxe, alții să nu plătească taxe. Da, dar nu poți face chestia asta peste noapte„, a arătat analistul financiar Bogdan Glăvan.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Usr au avut o promsiune în campanie electorala, taxe zero pe salariul minim pe economie, când au fost la guvernare au uitat de ea , cum vine asta băi nene. Același mizerii ca și ceilalți usl și udmr

 2. Legalizarea și impozitarea prostituției ar aduce venituri importante la bugetul de stat, la fel ca în celelalte state occidentale dezvoltate ! Prostituția este un fenomen care nu poate fi eradicat dar poate fi controlat ! Anual, prostituția produce sume imense de bani nefiscalizați ! Banii proveniți din impozitarea prostituției ar putea fi folosiți pentru sistemul de pensii și cel sanitar ! În altă ordine de idei, ar fi necesară și intensificarea controalelor în piețele agroalimentare. Majoritatea comercianților nu folosesc case de marcat și declară, în fals, către stat, sume infinit mai mici decât cele declarate. Verificarea averilor acestor comercianți ar demonstra clar ca au obținut ilicit sume de bani foarte mari !

 3. Mai sa fie! Unde au fost rezistii 2 ani de zile cat guwernele Orban si Citu-usr-rezist au indatorat Romania asa de mult?

  • Au fost cele mai de belea guverne securiste ale lui Johanis: guvernul USR Ciolosh si guvernul PNDL Orban. In istorie doar guvernul securist al lui Boc le egaleaza ca incompetenta si mafie.

 4. de banii aia
  (de exemplu acciza la tutun)
  ar putea să miste mai repede mâna aia prin buzunar,
  măcar o leacă….

 5. Merge Ciolacu sa negocieze cu madan Fritz? Au aia mai mare incredere in Ciolacu si nu mai vor sa-l vada pe sasul lor care era mereu si presedinte si premier? Da-i tare la gioale Ciolacule daca vrei sa te aprecieze romanii!

 6. Ca vinde rosiile cu 40 de lei kilogramul . So le arunca la gunoi ca nu le cumpars nimeni !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.