Vacanța lui Liviu Dragnea

Pînă mai ieri, țara noastră era ca un tender de locomotivă sub presiune. Nervii tuturor erau întinși la maxim, pesimismul creștea ca și cotele apelor Dunării, iar războiul Dragnea-Iohannis, fiecare cu oști care să-i susțină, părea să fi atins momentele cele mai violente.

De mirare că trupele #rezist n-au mai ieșit prin piețe și în fața guvernului!? Tot tărăboiul anti-PSD a rămas pe mîna unor trompetiști de alură mică. Oricît se chinuie binomul să creeze valuri și revolte, cu CTP, cu Moise Guran și cu Tăpălagă nu mobilizezi nici jumătate din Găești. Cu analizele teoretice ale lui Petrișor Peiu, Cătălin Avramescu și Sebastian Burduja nu demolezi o grupare ca PSD. Chiar dacă vîrfurile de azi ale partidului lui Ion Iliescu sunt vizibil împiedicate intelectual și cultural, ele tot nu pot fi înfrînte cu alde Tomac și Orban, de Ene Dogioiu-Forga și Rareș Bogdan.

În interviul de la Antena 3, Liviu Dragnea a încercat un moment de bilanț, mimînd un zimbet ironic și o bună dispoziție de cîștigător politic. Într-un anume fel și este. Tot ce și-a dorit Iohannis și Comisia Europeană pînă la 31 decembrie n-a ieșit. Dragnea a jucat mai bine (dar și mai calm) decît adversarii săi și i-a dus pînă în situația unor răbufniri caraghioase. Klaus Iohannis, pentru a nu încheia anul cu înfrîngeri pe toată linia s-a enervat peste măsură în fața încercării de eliberare din funcție a generalului Nicolae Ciucă, șeful Marelui Stat Major. Cu înlocuirea generalului Ciucă, președintele ar fi pierdut și o minimă influență asupra armatei, dar mai ales asupra enormelor contracte externe de tehnică militară. Și pentru a nu încheia anul cu gura căscată, președintele Iohannis și-a ieșit din pepeni și a semnat un decret de prelungire cu un an a mandatului de șef al Marelui Stat Major. Gestul președintelui este o răbufnire și, în egală măsură, o semnătură pusă pe o altă decizie neconstituțională.
Revin la interviul acordat lui Mihai Gâdea. Liviu Dragnea s-a arătat optimist, a lansat o serie de amenințări la adresa evaziunii mascate a marilor firme străine, a făcut promisiuni pentru același electorat de stînga și, mai ales, a lansat tot felul de săgeți către mari puteri economice și politice din Europa. Nu cu gura mare, nu nominal, dar hotărît. El a anunțat că în a doua jumătate a lunii ianuarie vom avea parte de dezvăluiri și date despre războiul economic dus de firme din aceste țări democratice împotriva economiei țării noastre.

După acest șir de insinuări și ironii, Liviu Dragnea pleacă în vacanță, lăsîndu-ne cu un Klaus Iohannis cu piciorul pe Constituția României, cu un guvern șchiop, fără doi miniștri, cu o mulțime de taxe pe seama multinaționalelor. Avem de-a face cu un curaj nebun sau cu o inconștiență politică? Ce altceva poate fi un atac la OMW și la Austria în ultimele zile ale anului, o ironie susținută la adresa Franței și a președintelui Macron, cu nenumărate insinuări la adresa Angelei Merkel și a relației președintelui Iohannis cu guvernul german decît o mostră de tupeu greu de întîlnit. O inamiciție cu cancelariile acestor țări, cu o și mai directă amenințare la adresa firmelor puternice din acest spațiu poate fi socotită mai periculoasă decît trei PNL-uri la un loc, plus 2-3 Klaus Iohannis puși unul peste altul în Palatul Cotroceni.
Cu acest interviu dat la Antena 3, Liviu Dragnea a deschis pentru PSD și ALDE un front extern extrem de periculos pentru el și partide.
O lună de zile de vacanță este mult prea puțin pentru a se gîndi la o soluție cîștigătoare într-un asemenea război.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

56 de Comentarii

 1. dragnea este absolut iresponsabil, scoate romania din europa numai pentru a-si salva pielea. s-a inconjurat de lingai si prosti,este un dictator in devenire. si nu pricep, cornele, repetatele intepaturi la adresa colegilor de breasla, niste minti lucide, care vad ce pericol reprezinta acest psdragnea.

  • N-a deschis nimic Dragnea, ci f bine a procedat. Nistorescu stă blocat prin acest articol în statutul obișnuit de babuin ascultător, de care romînii s-au săturat. Adică 2 alienați ai globalismului precum Macronu și Merkel nu pot fi criticați decît în Polonia, Cehia sau Ungaria? Romînia să stea mereu să înghită mizeriile făcute de ăștia în numele „democrației”?? Poate Nistorescu o să-și reconsidere opinia în Ianuarie 2019.Romania e f importantă pt UE fiindcă globaliștii mUE vor extinderea Uniunii spre albania și Kosovo (ăștia sînt europeni pt ei!), iar un roExit le-ar strica idioților lui soros jucăria, cu o Serbie care încă oscilează dacă mai aderă. În plus, cine rîde la urmă, rîde mai bine

  • Dl Nistorescu nu are decat critici la adresa unora si, evident, laude la preamaritul Dragnea. Ce mare om acest dragnea, nu/i asa domnule Nistorescu ? Cum sa il infrunte oamenii marunti pe acest om pragmatic, calm, acest zeu caruia soarta ii este favorabila ? Pai cu cat fie platit si domnul Nistorescu pentru aceste ganduri ganditoare ? Pe cand o analiza adevarata despre acest om, cum a ajuns aici, cum si a construit averea, cum si a inalturat fosta sotie, cum este un imoral, amoral sau …acestea se iarta unui zeu? Pe cand donmule Nistorescu aceste randuri ? Vor fi sau nu vor fi? La asa cum va vad, plin de trufie, nu va fi nimic. Dar nu conteaza, macar stim cum stati , alaturi de Cristoiu, grasul de la a3, pieleanu, cel de la RL . Editat, trufasi , nimic nu ramine in urma voastra. Ce irosire ….

  • Da, securistilor tradatori, idealul vostru este sugatorul la licurici Traian Basescu, cu ajutoeul caruia strainii au pus mana pe toate padurile, resursele, bancile si industria Romaniei. Neam de slugi, nevestele voastre sunt stergatoare la fund si fetele voastre prestatoare la stapanii pe care Monicile Macovei, Portocalele, Koevesi, Ioan Rusii, Cioloszi cu ajutorul tradatorilor din justitia si serviciile fara de tara ii imbogatesc. Bineinteles sustinuti de niste secaturi din media, plaite tot din banii furati din Romania, si de niste idioti utili ca postacul de mai sus.

  • Nu scoate nimeni Romania din Europa ma Editat, doar poporul roman o poate scoate printr-un nou referendum, exact ca cel din Anglia. Poporul roman este cel care, iti amintesc, a decis intrarea Romaniei in UE prin cel mai favorabil scor de referendum dintre toate natiile aspirante si tot poporul roman poate decide invers daca arogantza unor state europene mai mici decat noi dar foarte zgomotoase in a-si apara interesele oneroase pe pamant romanesc depasesc masura. Dragnea (si orice lider politic patriot) le spune asa: „Vrei sa faci bani multi pe taram romanesc? atunci respecta regulile romanesti, asa cum respecti regulile germane sau frantuzesti sau olandeze sau austriece daca te-au primit in curtea lor… si fa bine si varsa si profitul aici pt ca asa-i corect”. Eu nu cred ca firma OMV – par example – face afaceri pe teritoriul Germaniei si repatriaza profitul in Austria. Chiar nu cred. Hai sa nu mai luam pozitia asta de sclavi colonizati si sa nu mai spunem umili: „Ne scuzati, v-am daruit toate resursele subsolului nostru pe mai nimic in schimbul primirii noastre in UE, va rugam sa aceptati sa ne pozitionam corespunzator cu funduletul in sus ca sa ne regulati dupa plac!” Iar „Europa”, crede-ma, nu va pleca niciodata de la o asa pleashca, numita Romania. Dormi linstit, nu te da nimeni afara din UE, toti oamenii intregi la cap stiu asta, mai putin Moise Guran, Lucian Mandruta, Tudor Chirila, Rares Bogdan si inca vreo doi trepanati. Nu te mai uita in gura lor, gandeste cu mintea ta!

  • Bre, daca te-ai uita mai des in oglinda, ai vedea unde este Editat! Imperiul European nu inseamna Europa, iar Romania NU se afla in sud-estul continuntului europeran, cum sustin idiotii, ci in centrul ei. Pentru initiati, Romania a fost, este si va fi inima Europei. Fara Romania nu exista Europa, pentru ca Europa este Romania. Aici, la noi, a inceput lumea, aici se va sfarsi! Lumea a inceput cu Romania, in Romania ea isi va gasi sfarsitul! Pentru cretineti, Europa inseamna Occidentul, o Europa desacralizata, depravata, dezumanizata, antihristica.

  • Ce este mai grav: presupusa lipsa de cultura a unora sau sigura lipsa de fair-play a altora? Sa numesti lipsa de cultura, vadita absenta a propensiunii oratorice specifica vorbitorilor limbii de lemn, mi se pare impardonabil, mai ales de la cineva care nu neexceleaza in limba de lemn specifica securistilor legendati ca politicieni, vorbirea sa la talk-show-uri suferind poticniri neinteligibile, generate de mici accese de furie ?
   Cu ce ne-a incalzit „gargara pretioasa” a unui deplin conspirat precum Antonescu sau limbajul golanesc hahait al celor doi securisti ceausisti, Basescu si Ponta? Dar vorbirea poticnita in intonatii neconvingatoare a Tradatorului Suprem?
   E mai desteapta o Tzoapa securista precum Gabi Fierea numai pentru ca poseda darul ciripitului pitzigaiat al unei gaitze? Tocmai, emotia, nesiguranta limbajului ofera o garantie ca persoana nu a fost pregatita special de Securitate
   pentru legendari la varful Puterii!!!
   In ce-l priveste pe Dragnea autorul demonstreaza din nou cum o adversitate neadecvata impinge la grave erori analitice
   care altfel ar fi evitate!!! Pentru ca Dragnea NU A PORNIT NICIUN RAZBOI cu puternicii Colhozului Bolsevic European, acest razboi fiind declansat de ani de zile de colhoznicii sefi!!!
   Tarziu, foarte tarziu, Dragnea si-a luat inima-n dinti ripostand la camp deschis,pana acum practicand atacuri surpriza urmate de replieri rapide. O Europa bolsevizata de rasputinista ENGIE, maoistul Baroso si stalinistul Juncker, ca sa-i numesc pe cei mai sinistri,nu are cum sa ne doreasca binele constatand ca actuala Coalitie vrea sa se rupa de trecutul securist!Un fapt care nu tradeaza inconstienta,ci trezirea la crunta realitate! Un fapt ignorat de autor in cunostinta
   de cauza, impins de umori politicianiste…Pacat! Pacat,mai ales stiind ca aceeasi linie de izbire e folosita de catre Opozitia de…”dreapta”, ceea ce ar putea trezi suspiciuni rezonabile!

  • Domnul Nistorescu are convingerea fermă că doar un multiplu infractor precum Dragnea poate aduce democrația și justiția adevărată în România. Așa crede dumnealui, așa a învățat la școală și în familie că este scara valorilor în societate, ce poți să-i faci, Editat că să-și schimbe mentalitățile. Să fim deci generoși și să iertăm Editat aflat în plin delir comunistoid, sângele apă nu se face.

  • @jutta
   Băi om fara minte, în momentul actual banditul Dragnea jefuiește și face rău Romnaniei, acum Dragnea trebuie oprit să mai producă dezastre țării, Băsescu a ieșit deja la pensie. Dacă Dragnea nu distrugea justiția, venea și rândul lui Băsescu. Prioritatea momentului este stoparea lui Dragnea de a mai face rău țării din pozițiile de forță pe care le ocupă.

 2. „Avem de-a face cu un curaj nebun sau cu o inconștiență politică?”

  Nici una, nici alta!
  Pur si simplu Draghnea STIE ca nici unul dintre cei mentionati NU il baga in seama nici pe el, nici pe Viorica, atunci de ce i-ar pasa?
  Deci: el nu mai are ce pierde in UE!
  El si Viorica oricum NU exista in UE!
  Uitati-va ca inainta preluarii Presedintiei Consiliului UE, Viorica Dancila NU a fost primita in nici o capitala de forta din UE, NU au primit-o nici dna Merkel la Berlin, nici Macron La Paris, nimeni nu a bagat-o in seama, ea NU e cunsocuta de Prim Ministrii tarilor UE!
  La fel, Dragnea NU a participat la nici o Reuniune a Grupului Socialistilor europeni care are loc de regula inaintea Consiliuli European!
  NU ii baga nimeni in seama, deci ce are de pierdut?!
  NIMIC!
  Soarta Romaniei e pecetluita de acest infractor periculos!

  A-propos, spuneti in final: „Cu acest interviu dat la Antena 3, Liviu Dragnea a deschis pentru PSD și ALDE un front extern extrem de periculos pentru el și partid.”
  Nu mentionati Romania!
  NU conteaza deloc, de ce NU ati mentionat-o?!

  • Voi, postacii lui Blaga, nu aveti liber nici la sfarsitul anului?

  • SUNT BANI MULTI LA MIJLOC , LILI ! CHIAR DACA AR VREA SA SCRIE DESPRE ADEVAR SI DREPTATE , NU MAI POATE ! ATACURILE LA ADRESA ZIARISTILOR SI OAMENILOR DE CULTURA ( DE LA CTP , LA ANDREI PLESU ) , CARE NU SUNT ” ORIENTATI ” CA EL , SUNT LA ORDINEA ZILEI PE ACEST SITE ! P.S. -CU TOATE ACESTEA , IN PRIVINTA INTERVIULUI ARE DREPTATE …PARCA A VRUT SA-SI SAPE GROAPA !

  • @Andrei; Dragnea e disperat, nebagat in seama in Europa, desi el si-ar fi dorit sa ajunga Presedinte de tara, NU va candida la Presedintie pentru ca sta atat de prost chiar si in sondajele PSDiste incat ESECUL va fi RASUNATOR!
   Omul nu mai are ce pierde, el are un singur obiectiv: sa scape de Jilava si cat mai paote sa fure pentru el si ai lui!
   Aroganta lui, atitudinea lui e tipica omului nechibzuit, disperat, care nu mai are ce pierde!
   D-aia s-a inconjurat de analfabeti precum Veve!
   Stie bine ca NU il mai cred prea multi romani, e huiduit unde apare, de aceea NU mai apare public, dar alternativa unica e asta: tuna si fulgera la TVurile PSDiste, ataca pe toata lumea, el ala mare si tare, desi STIE bine ca sfarsitul lui va fi inevitabil, intr-o zi, care NU e departe!
   Romania se indreapta cu pasi mari spre FALIMENT daca anul viitor va continua asa!
   Uitati-va la Executia bugetara, publicata Luna de Luna de Finante, e jale!
   Va putea pune TAXE noi, dar Companiile straine POT sa plece, deja Tari multe din Africa isi dezvolta Infarstructura, iata un exemplu: China INVESTESTE masiv in Africa, de ce NU ar mege curand si Companiile straine, cred ca e simpla chestiune de timp..
   Fara aceste Companiii, Romania ar fi precum teleormanul lui Dragnea: fara Locuri de munca, FARA Bani pentru Salariile si Pensiile ce trebuie PLATITE!
   DE unde BANI, cat se va mai imprumuta Romania si cu ce DOBANZI?!
   Si mai ales: CINE va PLATI aceste datorii?!

  • Cu cat ziceti voi ca nu-i bagat in seama, cu atat se vede mai tare frica lor, ca prin Dragnea, sa nu se trezeasca romanii. Chestia cu nebagatul in seama, este clar complex de inferioritate. Dovada de lasitate. Nu ma uit la el, ca sa nu fiu nevoit sa-i raspund.
   @charlie: atributul de gaita poate fi inlocuit cu cel de catza. Tot pasare este, numai ceva mai reprezentativa. Cat despre Editat UE, astia care-s in fata, cei citati, nu-s decat niste papusi sforate de marea majoritate mUEuropeana nealeasa vreodata. O dovada-n plus, daca mai era nevoie, ca alegerile sunt inutile si mai ales masluite.

  • „Nu mentionati Romania!
   NU conteaza deloc, de ce NU ati mentionat-o?!”

   Nu era nevoie! De Romania au grija lili cu ‘echipa’ ei, #rezist, PDNL, USR, Monica si Siegfried cu echipa lor de la Bruxelles etc., toti in frunte cu Johannis! EI sunt cei care au grija ca ‘statul de drept’ sa pastreze in continuare acea pozitie a Romaniei, aplecata, cu fata la rasarit si cu dosul la apus…

 3. Ipingescu: „… Ba putem zice chiar o crimă. (schimbând tonul şi mai grav.) Nu! Orice s-ar zice şi orice s-ar face, cu toate zbieretele reacţiunii, ce se zvârcoleşte sub dispreţul strivitor al opiniunii publice; cu toate urletele acelora ce cu neruşinare se intitulează sistematici opozanţi…”
  Jupân Dumitrache: (care la fiece accent al lui Ipingescu a dat mereu din cap în semn de aprobare, îl întrerupe cu entuziasm) Hahahaha! i-a-nfundat!
  Ipingescu: (urmând cu tărie) „… Nu! în van! noi am spus-o şi o mai spune: situaţiunea Romaniei nu se va putea chiarifica; ceva mai mult, nu vom putea intra pe calea viritabilelui progres, până ce nu vom avea un sufragiu universale…”
  Ipingescu: (urmând citirea) „… A mânca poporul mai ales, este o greşală neiertată, ba putem zice chiar o crimă…”
  Jupân Dumitrache: (cu deplină aprobare) Ştii că şi aici loveşte bine! Da! cine mănâncă poporul să meargă la cremenal!

 4. Bravo lui! Daca o tine asa si da pe acesti ipocriti si pe companiile lir multinationale, are votul meu si votul milioanelir de rimani care s-au saturat de ipocrizia luibTimme4mans, Junker, Merkel, etc

  • Votul tau Dragnea il are oricum, pentru ca tu faci parte din mafia ciumei rosii, daca te retragi iti iau astia gatul sau averea, la alegere.

 5. cine a dat tara la hulitele multinationale, nu PSD-ul pe care il slavesti zi de zi? Cine vrea sa doneze si ultima farama din economie, spune cinstit! Domnule, chiar nu vezi ce incompetenti ne conduc? Baiatul dumitale, nu va plati suta de miliarde?

 6. Ce altceva poate fi? Verticalitate, patriotism… Chestii pe care romanii elitisti nu le inteleg.

  • S-a aflat lista acelor jurnaliști plătiți de Sorosism în Romînia- Sabin Orcan, R. Chiruță,Cătălin Prisacariu, Mircea Marian, Ion Stoica, Silviu Sergiu, Cristian Tudor POpescu, Tolontan, Paul radu, Moise Guran, Liviu Avram etc. Lista nu se termină aci că sorossismu are parale multe

 7. Nu cred ca e asa mare tragedie sa le spuna in fata, marilor democrati. ceea ce ungaria si polonia le-au sus de mult timp. Asa cum stie toata lumea , pragmatismul domina relatiile diplomatice si economice. Se pare ca in continuare sindromul tatucului ramane bine infipy in mintea multor romani.

 8. Un nou articol pentru slăvirea eroului național, Dragnea.Dincolo de afirmațiile trase de păr, observ că domnul Nistorescu nu știe ce scrie. Află, domnule jurnalist, că tenderul unei locomotive nu este niciodată sub presiune,fiindcă o locomotivă cu aburi
  are pesiune numai în cazan și în cilindri ,tenderul, porțiunea din spate a locomotinei, era încărcat, pe compartimente desigur, cu apă, cărbuni și păcură. De fapt, aceasta este singura comparație notabilă din text care atrage atenția prin absurditatea ei.Așa că țara rămâne sub presiune, dar nu „ca un tender de locomotivă”, ci ca un butoi cu pulbere încărcat de aceia pe care domnul Nistorescu îi susține.

  • Bun comentariul, felicitari!
   DEXul confirma observatia dvs, felicitari!
   Dle Nistorescu, va asteapta DEXul!
   Daca PSDeii nu il consulta, la dvs ma ateptam sa consultati DEXul inainte de a scrie ceea ce PSdeii nici macar nu au verificat cand v-au trimis ce sa scrieti!
   Tipic analfabetilor functional de la PSD!

 9. dragneo, ai toate puterile in mana, fa ceva, inchide granitele,nationalizeaza, impusca, baga un ro-exit, dar nu mai miorlai pela televiziuni. cu atatia peremisti in preajma ai preluat retorica lui vadim, dar care este pozitia partidului?

  • Care partid? Gașca aia de crimă organizată numită PSD? Poziția lor este foarte clara: Înhățați, înhățați, înhățați! Vorba lui Lenin si Iliescu dupa 1990.

 10. D-lui Nistorescu! „ARTICOLUL 92 din Constitutia Romaniei
  (1) Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Comandantul are prin urmare si prerogative.

 11. Cornele, tu ești trompetă de alură mare, nu ca CTP-ul. Ce trompetă, că tu ești o vuvuzea cât clopotul cu chip cioplit al Catedralei Mântuirii Neamului. De, Editat că ai limbă groasă, nu ca CTP-ul. Vorba ceea:
  De-i suna din corn odată,
  O s-aduni dragnimea toată,
  De-i suna de două ori,
  Îți vin hoții-n ajutor,
  De-i suna a treia oară
  Iohanniștii or să piară…

 12. Dragnea face o eroare de tactica. Ar trebui sa ia lectii de la Merkel: una zice alta fumeaza! Merkel interzice intregii Europe sa aiba legaturi de orice fel cu Rusia si-i declara tot felul de „sanctiuni”, dar sfatul nu e pentru ea, ea face o conducta directa de gaz cu Rusia. La fel si cu relatiile cu China: noi n-avem voie ca acolo e dictatura si nu „e” drepturile omului dar pentru Germania e voie.
  Deci Dragnea ar trebui sa spuna ca ei si sa faca asa cum e mai bine pentru noi. Sa aplicam si noi ipocrizia din UE care a devenit un ghem de intrigi si de minciuni.

 13. Opinați că publicațiile cu datorii la bugetele statului de la care statul nu își recuperează datoriile ar trebui vândute de stat la licitație , achizitorii preluând activul și pasivul rămas după vânzarea la licitație ?

 14. Vacanta sau fuga?!Dragnea este chemat la audieri la DNA pe 3 ianuarie, astept ca domnul Nistorescu, Spanu si alti trompetisti sa faca un circ mai mare pe seama neprezentarii celui de-al treilea om in stat in fata procurorilor, pe seama lipsei de respect aratata de cel de-al treilea om in stat fata de institutiile statului decat circul pe care l-au facut cand Carmen Iohannis nu s-a prezentat la parchet.

  • Poti sa astepti, pariem ca nici dl Nistorescu si nici ceilalti mentionati NU vor spune un cuvintel!
   Uitat-te ca cei de la Cotidianul NU spun nici macar ca Dragnea e-n vacanta de LUX pentru 1 Luna in Maldive, ca orice amarat de bugetar, nu?!

 15. După vacanţă vin examenele. O să vedem la alegerile din primăvară dacă a invăţat ceva.

 16. ..no sa zac si io sheva ca sa ma aflu n discutiunea tzifrata..cotele apelor ..chiar si da Dunare cresc la inundatii si cresc mai ales dupa ce noii tehnoloji au suprimat zonele da refujiu ale apei in exces cat despre contestatarii fata da unu oder altu..asta i batuta pa loc pe vcare o cunosc politishienii romani care stiu doar atâtelea ..BA P A MATII..il vedeti pa dragnea capabil sa parcurga atatea info incat sa fie capabil sa intocmeasca un belans..vedeti in jurul lui oameni serkiosi,capabili sa se apleshe asupra hartiei si sda traga niste concluzii?? n avem domnule chiar daca te ai stradui s ma contrrazici desi nu ti sher…totu i amatorism si merje din inertie ca vezi matali ..omu tre sa se gtrezeasca la ora sase ..ori sapte si ce sa faca pana la culcare ?? merje la un birou ,la o statie TV sa dea din gure sa manshe si el ..sheva…io nu vaz in cei din jur oameni de talie inailta intelectual , spriritual si de vointa fie ea si politica..ei s o lasam pa la anu ca si asa vorbesc aiurea..ce tre sda fashem noi …sa ne rugam sa ploua sa fashem papusoi mai mult ca Francia si vin maimult ca spaniolii cel putin xsda ne imbatam ca stim ca din cauza calitatii proate nu l cumpara nime..

 17. Cornel Nistorescu,un tender de locomotiva (cu aburi) nu poate fi sub presiune pentru simplul motiv ca acela era spatiul liber din spatele locomotivei ( un fel de magazie) in care se depozitau carbunii. Poate ai vrut sa spui „boilerul”(cazanul) locomotivei…

  • Asa o fi cum zici dumneata, dar ce conteaza cand vine vorba de cauza dreapta a apararii ciumei rosii si infractorilor ei?

 18. A te pune in contra multinationalelor, cele ce escaladeaza de la an la an exportul de valoare adaugata, intinzand coarda pana la limita de elasticitate a rabdarii poporului, e ca si cum ai trezi ursul din barlog si a te lua la tranta cu el. Puterea lor sta in puterea statelor din spatele lor. Multinationalele sunt un fel de antemergatori pentru stale lor de origine. Si carui stat occidental nu i-ar curge balele lacomiei vazand cat de mult si cat de usor se fac banii in Romania; mai ales banii obtinuti pe naivitatea oamenilor ce calca pragul bancilor lacome, pentru satisfacerea unor nevoi elementare. Intrainarea PETROM-ului a fost pentru economia romaneasca ca un cutremur de 7,4 pe scara richter. Sute de mii de locuri de munca s-au dus pe apa sambetei. PSD, in frunte cu Dragnea, si-a propus sa redistribuie in Romania o valoarea adaugata (deci bogatia creata), pe care aceste sugative corporative o extrag dintr-o economie si asa sleita de puteri, pe niste principii – sa le zicem – mai echitabile. Dupa aproape 30 de ani de democratie, economie de piata si capitalism salbatic in cel mai bun inteles al cuvantului, perioada in care am facut posibila libera circulatie a marfurilor, capitalului si a oamenilor, a cam venit vremea, si asa destul de tarziu, sa ne bucuram si noi, romanii, cei care am junduit atata vreme la o viata decenta, de fructul deideratelor teoretice ale economiei de piata. Simplu spus: sa traim si noi cu(in) demnitate. PSD mizeaza totul pe aceasta carte, cea a ridicarii standardului de viata al romanului. Pentru asta nu ai cum sa nu intri, ca stat si ca partid, in coliziune frontala, pe carosabilul economiei super-globalizata, cu corporatiile si multinationalele ce-si au matca in statele dezvoltate occidentale.

 19. „Cu acest interviu dat la Antena 3, Liviu Dragnea a deschis pentru PSD și ALDE un front extern extrem de periculos pentru el și partide.”
  Era cazul , nu se mai putea. La baioneta !

 20. „Tutulor” lingvistilor/tenhicinilor/expertilor, inclusiv postacilor de serviciu care lucra peste norma.”Pînă mai ieri, țara noastră era ca un tender de locomotivă sub presiune.” zice autorul editoriaului.Pai autorul nu zice ca tenderul era sub presiune , ci locomotiva. Dar treaca de la noi rautatile adresate lui C.N , plus neintelegerea de catre unii a normelor de punctuatie. Tenderul in sine , ca metafora , poate constitui o realitate in social, el fiind in spatele „locomotivei” .Liderul nu are nici o sansa viabila daca „tenderul” numit sustinator nu-i agreeaza demersurile de varii destinatii , dar aici fiind de natura politico-economica si nu numai.Toate bune tuturor si „La multi ani!”

 21. Da, asa este tehnic vorbind, dar aici este o figura de stil. O seara frumoasa!

 22. Da, asa este, tehnic vorbind, dar aici este o figura de stil. O seara frumoasa!

 23. corect şi alta nu-i, toţi corupţii s-a adunatără la pesedea şi popoziţa, respectiv resturile societăţii, au tot ce e mai bun şi valoros în România, o chintesenţă cum ar veni, dar de mizerii nedescrise. Boul ăla turbat din cotorceni şi-a pus guvernul lui, după crima monstruoasă de la Colectiv şi ne-a furat un an pe executiv şi cinci pe înscăunarea în staulul din deal. Pesedeaua are într-adevăr nişte figuri sinistre, ciordache, şerbănică, grenadă, nicurulicea şi care-or mai fi, dar cel puţin ăştia, cu un little help, au mişcat ceva în ţară, nu neapărat rău ( exceptând codurile, care sunt mizerabile). Dar acum, când trebe să-i punem faţă-n faţă, puterea şi popoziţia, ce să vezi, n-ai termen de comparaţie, popoziţia, adică resturile, e o mulţime vidă, vidă de tot, goală, fără conţinut, decât nişte kkt vorbitor, dacă-mi permiteţi licenţa. Sunt de acord, că oug-ul a stârnit un cuib de viespi, dar viespile pot fi gonite, afumate, unele chiar omorâte. Cineva a luat taurul de coarne, în nici un caz boul din cotorceni, care în afara unor fraze mugite pe diverse tonuri, dar pe care nici măcar nu le înţelege, n-a făcut decât să înfulece, să se kce şi să ne toace nervii şi sănătatea…Să nu uităm că jegurile din ue au nevoie de România, mai mult decât are România nevoie de ei…ne înjură, dar ne sug…

 24. Ce căcat acest cotidianul .ro … Înghițitori de rahat pesedist mai ceva ca latrina 3 … Vouă nu vă e scârbă de ce publicați , lichelelor ?

 25. Lui van kiparos. Amice, ești prost, nu ai văzut exact care sunt termenii comparației. Ai vrut să dregi enormitateatea lui N., dar te-ai cufundat într-o falsă logică gramaticală. Mai analizează textul până o să nădușești!

 26. V-ar supara prea tare daca as afirma ca dl. Nistorescu a spus numai prostii in acest articaol? Daca a spus numai lucruri care „sa dea bne in presa” si sa-i caonserve „reputatatia” de mare analist? Nu cred ca gresesc prea mult, din moment ce cnsider ca adevarul estec departe, nu de domnia sa, ci de cele afirmate (din pacate, mult prea des!!!) in „artocolele” sale. Ca este o mare diferenta intre ceea ce este si ceea ce crede cu adevararat si ceea ce vrea sa para? I-as sugera – respectuos, bineinteles – sa incerce sa ne „abordeze” cu o altfel de maniera, cea ajurnalistului adevarat, daca se poate!! Ar fi mai benefifc si pentru noi, si pentru domnia sa!! Nu credeti???

 27. Cand vad atatea păreri inteleg de ce suntem aici. In aceasta mocirlă pe care unii o preamaresc si o numesc centrul Europei. Hai mă, chiar asa? Sa fim o Elveției ascunsă? Buricul . De ce nu suntem realiști? De ce nu recunoaștem că nu putem construi nimic in acest loc ? De ce ii blamam pe străini de neputință și hotia care ne caracterizează? Cand preamarim un om de teapa celor care ne conduc, nu uitati, suntem la fel de vinovati. Cum iertam hotii si le găsim calități , incredibil. Ce oameni , cata prostie. Patriotism deșănțat.

 28. Livache după ce va auzi verdictul de la Înalta Curte își va prelungi vacanța pe meleaguri însorite ca banditul Mazăre !

 29. „a deschis pentru PSD și ALDE un front extern extrem de periculos pentru el și partide”
  Autorului ii lipseste o privire de ansamblu asupra sit.din alte tari mebre UE.
  Sunt tari care au fost d ela inceput la cascaval,vechi in banci,carteluri si multinationale ,au beneficiat de „proeicte”,infrastructuri etc.etc.Si totusi au inceput sa dea din copite, sa sufle pe nari scuturand zabalele Uniunii Europene Sovietice.De ce ?pt.ca intre timp si-au pierdut identitatea funciara,autentica, s-au amestecat ,cu pretul a ceea ce spunea cineva aici, desacralizarea, materializarea,amestecarea, depravarea.Spania, Franta, Italia ,Suedia, Belgia pana si Austria ,Marea Britanie a iesit deja ,Visegradul idem este opozant serios.Conceputa ca o uniune ec., calul torian uE vrea insasi suveranitatile,considerand ca santajul si dominarea economica prin niste parghii fasciste vor reusi. Lasata in zdrente, cu machiazul gros al coruptiei pe fata, jefuita si aratata cu degetul, tara noastra a supravietuit deposedarii materiale si ceea ce este autentic in fibra noastra ,valoarea sufletului romanesc s-au mentinut.In pofida jegului pus si machiajului,adoptat de unii,pe deasupra, strain.Manifestatiile @rezist nu sunt ale noastre.Bobarnacul ce-l da PSD-ALde, acest Dragnea inertiei si starii de prostratie cultivata de cca.3 decenii,este infim.”Periculos”cine ,cineva care n-are legitimitate ?Decat ca si-au impus „primatul”tratatelor UE si NATO,despre care romanii nu stiau ce inseamna ? Dar Parlamentul, Constitutia ,CCR ,revizuirea ce pazesc? Tremura in chiloti din cauza uneia ca MAcovei ,a lui Soros si altor securisti?S-a intrat prin acord, se IESE prin acord !

 30. LA MULTI ANI!
  Ceea ce unii dintre noi uità : Ziarul „Cotidianul”existà în realitate , plàteste la fisc taxele impuse , nu ca alte ziare si televiziuni! Deci , „Cotidianul ” ne invità în casa lui si noi îl luàm la înjuràturi , aruncàm zoile noastre de specialisti în toate , folosim un limbaj grobian , de o trivialitate fàrà màsurà , scuipàm
  inculturà veninoasà din gurile noastre lipsite de educatie elementarà! Nu toti! Doar huliganii care profità de amabilitatea ziarului ! Acesti impostori care polueazà societatea , care nu au habar de respect , nu stiu ce însemnà „dialog”! Sugerez redactiei sà fie neiertàtoare cu huliganii care seamànà
  discordie în Romania si incità la violente !

 31. @adria nicol !Fenomenul de care vorbesti nu exista la adresa ziarului Cotidianul.
  Sunt unele cazuri este adevarat ,dar izoltate si unele se petrec intre forumisti, dar in principiu nu escaladeaza pt. ca o strategie este ignorarea lor de catre cei mai multi.In schimb personal aduc o critica constand in aceea ca multe mesaje si postari sunt la discretia unor ziaristi sau moderatori sau ce or fi dintre care citez pe dna Ioana Radu, Magda Colgiu ,Rares Constantinescu-uneori, care le arunca la spamuri pt. simplul motiv ca nu au obiectivitate si le triaza cf.simpatiilor lor care nu sunt si ale celor cenzurati .Pe de alta parte ghicitorile necomuntate ale dnei.Ioana Radu, titlurile pe care le da ,reduc calitatea publicatiei.Aici se dau frau si criticilor si revoltelor si a comentariilor care reflecta o stare de spirit,adevarat, zisa emotionala- nu e totusi o Academie.Daca doriti un mediu mai elevat,poftiti pe facebook din care ,cu placere dna .Ioana Radu si nu numai ne red vesti si sintagme care probabil va vor”multumi”.Spre deosebire de cei neagreati de cei care cenzureaza ,in schimb ,@lili face aici cariera prodigioasa ,probabil trimisa tot din matzele facebookului sa ne fericeasca.Personal am fugit de facebook,dar daca e iubit asa de mult, mergeti acolo si luati-o si pe @lili.Si daca se poate pe dna.Ioana Radu.Va doresc toleranta, sa fiti tiparita mult,-unii nu vor cariera la Cotidianul,mai scriu si ei din cand in cand-ca omul,de- sa aveti speranta ca aici lucrurile se vor eleva pe 2019, mai ales ca avem proiectul de „educatie-educata”,ca si cand educatia unui popor s-ar face cu rabdari prajite .Istoria este plina de razboaile dintre aristocratie si popoare.Popoarele n-au invatat nimic , dar aristocratia (nobiliara sau parvenita)nici atat!
  La multi ani !

 32. Am mai comentat, Dragnea isi va vinde greu pielea! Daca a fost condamnat pe nedrept in dosarul politic Referendumul si in cel al fetelor de Teleorman, cel putin trezeste in mintea romanilor ideia ca astia, multinationalele, chiar ne storc de toata vlaga, din care ar trebui sa ne lase si noua! Sigur „frontul” cu sugatorii de venit national,strainii, trebuie deschis odata si odata! pina cind ne prostesc pe fata? Dragnea poate fi si condamnat, dar ne-a deschis, nu numai el, ochii ca nu putem la nesfarsit sa-i lasam pe astia sa ne care afara toata avutia nationala si noi, sa muncim pe salarii mici ( apropos cum se mai intrec multinationalele sa critice orice ridicarea salariului minim) . Ne „avertiza” un „comentator”, unul care „iubeste” Delta Dunarii, Liviu Mihaiu, ca rusii au fost cei mai mari jefuitori ai romanilor. Nu ba , Mihaiule! Cit au luat rusii in 200 de ani, iau austriecii, acum, in 5 zile!

 33. Da, Dragnea joaca bine si pare ca castiga. O dovada in plus ca nu trebuie sa fii un erudit intelectual ca sa joci bine, trebuie doar sa ai doar o viclenie nativa si abilitatea de a folosi oportunitatile in folos personal. Si Ceausescu le avea pe astea. Dragnea insa trebuie sa intelega ca are mai multe aparente de pastrat de cate avea raposatul Ceausescu (intoarce-s-ar in groapa). Si ca 100 in plus la pensie s-ar putea ca la un moment dat sa nu mai mearga…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.