Vaccinul care aduce speranță blonavilor de cancer

gripa antigripal

Vaccinul ARN mesager, anticancer, este aproape de a fi aprobat și utilizat pe scară largă. Serul de la BioNTech care aduce speranță blonavilor de cancer se află în faza  testării pe voluntari.

În faza a doua a testelor clinice vor participa 120 de pacienți cu melanom în stadiul 3 sau 4.

Noul vaccin va trata boala deja instalată, deci, nu va fi administrat preventiv. Serul va stimula imunitatea naturală a organismului în lupta împotriva bolii.

Potrivit lui Bogdan Tănase, medic oncolog, va mai dura minim un an de zile până când vaccinul va fi lansat oficial, relatează Digi24. Pentru ca un medicament să fie pus pe piață, trebuie să treacă faza 3 de cercetare.

Serul dezvoltat de BioNTech va fi utilizat în combinație cu un medicament bazat pe anticorpi monoclonali, Libtayo (cemiplimab).

De obicei, în tratamentul cancerului se folosesc combinații de medicamente, care au rolul de a se potența reciproc, ca și antibioticele în cazul unor infecții. Se folosesc în combinație tocmai pentru a preveni apariția unei rezistențe, rezistență care apare inclusiv în cazul unor celule canceroase. De aceea, pentru a preveni apariția unor mecanisme de rezistență la diversele tipuri de terapie, se folosesc mai multe terapii concomitente pentru a eradica toate celulele care sunt anormale în organism, a mai explicat dr. Bogdan Tănase, pentru sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

8 Comentarii

  1. Povești!
    Este Terapie Genetică ce este măreață dar lipsește cu desăvîrșire. Poate vreun vaccinat îmi înșiră două realizări ale terapiei.

  2. Multumesc! E personalizat de 10 ani pe 1.000.000 de dolari! Felicitari!

  3. Terapia genetica are efecte secundare, dar daca este sa alegi intre o moartea aproape sigura cauzata de melanom, si terapia genetica cu mRNA, evident ca se alege a doua varianta. Insa alegerea de a fi sanatos si de a te proteja eficient prin igiena si distantare, si a te injecta cu vaccinurile Covid, este mult mai dificila. Exista efecte secundare pe care igiena nu le are. Exista grupe de varsta la care vaccinarea este mai periculoasa decat eventuala infectare.

  4. Atunci cand sperante nu mai ai, merita sa incerci orice.Poate da rezultate.Nu e acelasi lucru cu boala Covid-19.Acolo iti poti asuma riscuri, inclusiv de deces, sanatos fiind pentru o pretinsa imunizare, nedovedita inca.Nu e acelasi lucru.

  5. Cum să încerci orice cu oncologia cînd habar nu au ce duce la cancer? Habar nu au cum ajunge dintr-o parte în alta a trupului dacă sângele donatorilor nu se caută de celule canceroase dar, în același timp, zic că acestea se împrăștie prin sânge și duc la metastază.
    Credeam că PLANdemia deschide ochii multora.

  6. Eram sigur ca este cu tehnologie mARN! Asta pentru ca stiu ca in facultatea de medicina sunt invatati studentii, de ceva vreme, ca, cancerul are doar cauze genetice, si nicidecum de vreun alt fel.
    Oare de cine or fi facute manualele pentru scoala de medicina!?… ca, ma gandesc ca, nu de bigfuckingfarma.

  7. inclusiv noulcovid a fost un vaccin anticancer ratat, chinezii au furat startul si au facut testare generala pe propria populatie, dupa ce au fost expulzati cercetatorii lor din afacere de canadieni si americani. covidul are elemente ale ebola, sida si sars. cam greu sa se intalneasca un pangolin , cu un liliac si o maimuta, cei trei purtatori ai elementelor si bolilor. testare pe propria populatie sau pe altii au facut si rusii si americanii si hitler cu exploziile atomice si cu lagarele

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.