Veste proastă pentru Dorin Chirtoacă

Judecătoria sectorului Buiucani a dispus miercuri prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest preventiv la domiciliu emis pe numele lui Dorin Chirtoacă, primarul suspendat din funcţie al Chişinăului, relatează Unimedia.

Decizia a fost luată miercuri, la solicitarea procurorilor.

„Este o absurditate ceea ce se întâmplă, mai ales în condițiile în care referendumul urmează să aibă loc la o săptămână după ce va expira mandatul de arestare. Ședința cu noul judecător a început cu stângul. Prin această decizie se mai încalcă un articol din CEDO (n.red. – Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului). În ceea ce privește referendumul, oamenii au înțeles ca este un moft al lui Igor Dodon (n.red. – preşedintele R.Moldova) și al socialiștilor, care va costa câteva milioane. Ar fi fost corect să fiu în libertate să le spun oamenilor ce am facut eu în cei nouă ani”, a declarat, potrivit Unimedia, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție până la emiterea unei sentințe definitive.

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a stabilit organizarea pe 19 noiembrie a referendumului privind demiterea sau nu a primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă se află din 26 mai în arest la domiciliu.

Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău. Potrivit procurorilor, citaţi de Unimedia, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal.

Recomanda
Author