Vești despre starea lui Florin Piersic

Starea de sănătate a actorului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă, au informat vineri reprezentanţii Spitalului de Ortopedie „Foişor” într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur.

„În urma evaluării din această dimineaţă, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”, afirmă sursa citată.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat zilele trecute de la Cluj-Napoca la Bucureşti.

El a fost iniţial internat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Transferul lui în Capitală, cu un elicopter SMURD, s-a realizat la solicitarea familiei. Conducerea Institutului Inimii a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş nu ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Potrivit medicilor de la Cluj-Napoca, Florin Piersic a avut o infecţie la genunchi, care s-a extins la inimă, iar medicii i-au extras stimulatorul cardiac şi sondele pe care le avea.

La Bucureşti a fost internat iniţial la Institutul „Matei Balş”.

Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, declara, miercuri, că la momentul respectiv nu se discuta despre o infecţie care să îi pună actorului viaţa în pericol.

Joi dimineaţa, managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu, a precizat pentru AGERPRES că actorul va face o investigaţie PET – CT, apoi va fi dus la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti au precizat, după transfer, că la momentul internării pacientul s-a prezentat cu o „stare generală gravă”.

„La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arăta într-un comunicat al unităţii medicale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. 10 Mai , Regele Mihai ! Multa Sănătate ! Ca-i mai Buna ! Decât toate !

  2. L.au macelarit si pe asta ingerii specialisti,eroii din TIMPUL Coronavirus si.au facut mana in anii astia si nu vor sa si.o piarda😁

  3. Daca Florin Piersic e AFEBRIL, a scapat! septicemia a fost învinsa. Plus ca manânca si bea singur! Forza, Florine!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.