Vezi primele explicații ale INML!

Directorul INML, George Curcă, anunță că rapoartele transmise DIICOT în cazul Caracal sunt preliminare deoarece expertiza continuă pe rămășițele identificate și subliniază că toate oasele sunt în curs de reanalizare, chiar dacă sunt în stare avansată de degradare.

„La acest moment, INML „Mina Minovici” București, prin experții săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activități specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal.
Contrar unor afirmații care au apărut în spațiul public, INML Mina Minovici București nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale”, se arată într-un mesaj transmis de directorul INML, George Curcă.

Potrivit sursei citate, datele medico-legale conținute în aceste rapoarte de expertiză au valoare științifică și constituie elemente probatorii puse la dispoziția anchetatorilor.

„Este important de subliniat faptul că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe și necesită timp. Față de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite și comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obținute sunt parțiale”, mai atrage atenția șeful INML.

Totodată, pentru date medico-legale complete, specialiștii INML continuă cu expertiza medico-legală și cu alte activități de laborator antropologice și genetice.

„În acest sens, se continuă efectuarea testelor și procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiției, se desfășoară un proces de reeșantionare și de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziție este în stare avansată de degradare”, mai arată Curcă.

Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a informat, sâmbătă, DIICOT.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Ha, ha, ha!! IML a vrut sa mermeleasca probele ADN conform indicatiilor sobolanilor lui Helvvig. Acum IML o da la intors.

  2. @ gelu
    Imi aduc aminte ca la primul raport public NU au precizat de la bun inceput ca ADN -ul Alexandrei ar fi fost stabilit din dinti ci doar ca o clarificare ulterioara. Cumva au aruncat-o la nimereala cu oasele poate, poate se face liniste, apoi au schimbat-o pe dinti…

  3. si cum ramane cu condoleantele transmise familiei Alexandrei de catre co’ana bircal ? s-a facut de ras singura, ca de crezut oricum nu o crede nimeni..

    • Măcar de n-ar mai fi valabile condoleanţele! ĂSTA să fie răul cel mai mare…

  4. Mai Curcă,mai buyet,se afla ADN-ul la schelete de acumn mii de ani si voi nu sunteti in stare sa identificati ADN-ul pe niste oase ale unei fiinte umane ucise acum cateva luni!Mergeti la balta si va inecati reciproc,inutililor!

  5. @Clopotar, le-a intrat morcovul cand parintii Alexandrei au afirmat ca vor face o contra-expertiza internatioanala. Asa ca acum o dau la intors, IML fiind in fapt o sucursala SRI.

  6. Eu nu sunt specialist dar ma intereseaza arheoligia. In foc cati dinti s-au gasit…ca omul are 4 canini…Daca lipsesc dinti unde sunt..??trebuie facuta reconstituirea cu o carcasa de berbec sau capra….sa vedem cum a procedat …Daca chiar le-a ucis se pare ca au fost macelarite si transate intai in bucati cat mai mici si oasele sdrobite….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.