Vicepreș. Academiei Române, chemat în judecată

Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, chemat în judecată de CNSAS pentru a fi dovedit turnător al Securității, dezvăluie Gheorghe Piperea în Active News.

Mircea Dumitru are termen în 25 octombrie 2023, la Curtea de Apel București, unde va trebui să probeze că NU a fost colaborator al Securității comuniste, așa cum oficial a constatat CNSAS.
Evident, toată lumea are dreptul la apărare și beneficiază de prezumția de nevinovăție.
Dar, întrucât rețeaua mafiotică de sens, unde are loc circulația unor astfel de „elite” este stabilă și predictibilă, e foarte probabil că și ex-rectorul UB va scăpa basma curată, așa cum a scăpat și Isărescu (CCR, printr-o decizie discutabilă, a considerat că legea care îl califica drept colaborator al Securității nu e bună pentru că mai întâi s-a pronunțat Camera Deputaților și, ulterior, Senatul, iar trebile ar fi fost vițăvercea …). Pe de altă parte, filosoful ex-rector va scăpa de sancțiuni penale pentru fals chiar dacă verdictul CNSAS va fi confirmat, așa cum s-a întâmplat cu Petrov, alias Băsescu.

(…)

Potrivit documentelor din dosarul R 79832, domnul DUMITRU Mircea a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din București și a semnat la data de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ NEGULESCU II. La fila 5 din dosar se regăsește o Notă de relații nedatată, olografă, în care domnul DUMITRU Mircea a declarat că „Mă aflu în relații mai apropiate cu Ș.M., S.M., C.L.F., O.I.R.”.

La fila 9 a aceluiași dosar este arhivat un Plan de dirijare a sursei „NEGULESCU”, întocmit la data de 19.04.1983 de către cpt. DANILEVICI Dumitru din cadrul Securității Municipiului București, document în care se consemnează propunerea de folosire a sursei pe lângă studentul chilian V.O.D.M., în scopul realizării următoarelor sarcini:

1. Stabilirea relațiilor pe care și le-a creat în rândul studenților români și străini din cadrul facultății.

2. Poziția actuală a cetățeanului chilian față de politica partidului și statului nostru, dacă și în prezent face comentarii negative la adresa țării noastre. În funcție de evoluția situației operative în caz, <NEGULESCU> va fi dirijat cu noi sarcini concrete”.
(…)

Cu privire la aceste date, Mircea Dumitru afirma la Realitatea TV: „Este o știre falsă. Nu am fost colaborator al Securității. Nu am făcut poliție politică. Nu aveau cum să descopere așa ceva din moment ce am o adeverință de la CNSAS care atestă că nu am colaborat cu securitatea. Știrea este complet falsă și calomnioasă”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. DESFIINTA-TI Akademia Romana = cloaca pro-rusa , cuib de puturosi , adunatura de incompententi .

  DESFIINTATI Akademia Romana si

  …. si INFIINTATI ALTA = MODEL OCCIDENTAL .

 2. Regimul securist se mentine in prima linie indiferent de scrematura unuia sau altiua.

 3. Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, chemat în judecată de CNSAS:))
  Stirea e din mai 2023:)))))))
  Bancul e vechi,dar prostul e nou!
  in giurgiu nici iarba nu creste

 4. Academia Română a devenit o sinecură de partid și grupuri de interese, populată cu tot felul de „elefanți”, fără nici un folos pentru țară, dar foarte bine plătiți.

 5. Si pe atunci Securitatea se ocupa de rahaturi si alte afaceri, ca doar de aia au ajuns mari capitalisti dupa revolutie.
  Sinatunci securistii mimau competenta si raportau rahatisuri turnate de oportunisti. Caracterul de jegos iese la suprafata din frageda pruncie.

 6. Si boschetarii stiu ca actuala academie este o anexa a securitatii. Dupa ’89 s-au tras acolo unii pe altii numai baietii acesteia. Iar pentru mentinerea vechiului blazon sunt bagati in geam cativa varstnici care accepta coabitarea cu impostorii cei noi. Cat despre Mircea Dumitru, inseamna ca a fluierat in biserica.

 7. Dar oare de ce are tovarășul academician adeverință de la CNSAS că nu a colaborat cu cei care i-au dat un os de ros până în 89? Cam ce te poate împinge să te apuci să ceri o adeverință ca Nu ai fost colaborator? Academia Română, organizația filo-securistilor care l-a omagiat pe Bălăceanu Stolnici!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.