Victor Ponta: Sunt bani pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap

Luni seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, invitaţii lui Mihai Gâdea au fost preşedintele senatului, Crin Antonescu, primul ministru, Victor Ponta, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

După ce a anunţat realocarea a 1,3 miliarde de lei pentru spitale şi o parte din pensii şi salarii, sectoare în care aceşti bani lipsesc, premierul Victor Ponta a menţionat, la Antena 3, că sunt bani şi pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap.

Ponta: „Da, am găsit soluţii şi încep cu ce este mai important, cu soluţiile. Avem în plus încasări suplimentare la buget în special de la ANAF, acolo unde mafia condusă de domnul Blejnar (fostul şef al ANAF Sorin Blejnar – n.r.) căpuşa practic încasările la bugetul statului, avem realocări din alte domenii, pentru că cei de la PDL sunt foarte supăraţi că le-am tăiat pe unde am găsit cheltuielile prevăzute pentru firmele lor de partid pentru acest an şi din venituri suplimentare. De exemplu, am avut o licitaţie plină de succes referitoare la licenţele pentru ultima generaţie 4G”

Sunt convins că oamenii ne vor vota în data de 9 decembrie„, a mai spus Ponta.

Alte declaraţii ale lui Ponta:

„Ceea ce mă bucură este că România condusă de PDL şi de domnul Emil Boc (…) şi de Traian Băsescu în primul rând – pentru că nu pot să dau toată vina pe Emil Boc – era o Românie în care spitalele începând cu 1 noiembrie nu mai aveau bani pentru medicamente, chiar mai devreme în unele cazuri o Românie în care persoanele cu dizabilităţi nu mai aveau bani, o Românie în care locuitorii marilor oraşe, probabil pentru că au votat alţi primari decât de la PDL, urmau să îngheţe în case în această iarnă. (…) Din partea celor de la PDL am constatat, în afară de insulte – au utilizat toate epitetele împotriva noastră – nu a apărut un singur om care să spună că nu este adevărat, pentru că cifrele sunt evidente”.

„La educaţie am reuşit să avem banii pentru burse, la fiecare domeniu am încercat să punem bani, evident rămânând pentru anii următori cu importante datorii din trecut. Însă obligaţia noastră este nu doar să tragem de timp.  Noi guvernăm acum cu gândul la ceea ce facem în anul următor”

Întrebat dacă este afectat de „bombele cu ceas” pe care executivul le-a luat moştenire de la guvernarea PDL, Crin Antonescu, co-preşedintele USL, a declarat că se încearcă limitarea pagubelor şi că liderii Uniunii sunt uniţi în faţa atacurilor.

Această gherilă teroristă (PDL-n.r.), în sens figurativ, are două subiecte mari: unul care mă vizează direct şi, altul, că USL-ul nu o să ţină (…). Eu cred că nu e vreun dubiu în legătură cu soliditatea construcţiei pe care noi am făcut-o„, a afirmat Crin Antonescu, luni, la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.