(VIDEO) Activiști de mediu au atentat la Constituția originală a SUA

O nouă ispravă a activiștilor de mediu. Activişti au aruncat miercuri, la Washington, cu praf roşu pe geamul care protejează exemplarul original al Constituţiei SUA. Ei vor ca preşedintele Joe Biden să declare starea de urgenţă climatică.

„Nu ne dorim sfârşitul civilizaţiei, dar acesta este drumul pe care ne aflăm în prezent”, a avertizat grupul Declare emergency, care a revendicat acţiunea pe X (fostul Twitter), postând o înregistrare video.

Activiştii au desfăşurat deja o acţiune de asalt împotriva unei sculpturi de Degas într-un muzeu din Washington.

Arhivele Naţionale ale SUA adăpostesc exemplarele originale ale Declaraţiei de Independenţă şi ale Constituţiei, scrise în 1787.

„În jurul orei 14.30, doi indivizi au aruncat cu pulbere roşie în geamul care o protejează. Ei au fost arestaţi imediat”, au transmis Arhivele Naţionale într-un comunicat.

„Luăm foarte în serios acest tip de vandalism şi vom insista ca autorii să fie urmăriţi în justiţie”, a precizat un arhivar american.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. ii arde tare pe shaitani Constitutia Parintilor Fondatori SUA…cea mai PERFECTA (DACA POT SPUNE ASTA – MAI MULT CA PERFECT HA!) CONSTITUTIE DIN LUME. Numai daca o citesti iti dai seama ce OAMENI AU FOST SI CE VALORI AU AVUT. Incredibila. asistam la idiotizarea omenirii prin adormire si acceptare a catararii unor entitati demonice peste adevarata evolutie si adevaratele valori ale omenirii. intr-adevar mai mult ca perfect… timpurile rele nasc oameni puternici; oamenii puternici creaza timpuri bune, timpurile bune nasc oameni slabi, oamenii slabi creeaza timpuri rele…ouroboros.

  2. Activistii astia, si-au luat „minutul de glorie”, iar paza care trebuia sa intervina, le-a tinut de sase.
    CE PRIVELISTE !!!

  3. ACTIVISTII ,TERORISTII ECO SINT FINANTATI DE ACEEASI CARE FINATEAZA CONGRESUL SUA ,JIDANII SOROS GATES ETC….ATITA TIMP CIT E HAOS SI DIVIZIUNE AVERUILE ASTRONOMICE ALE LOR SINT IN SIGURANTA SI ISRAELUL CRESTE….FRAIERI DE GASIT PT PENTAGON VA FI MAI GREU …CE FACE FBI?

  4. „NO DA CÂND OR DA CU PRAFURI PE MOTOARELE AVIOANELOR,TANCURILOR,TRANSPORTOARELOR,VASELOR DE RĂZBOI,RACHETELOR,PE FABRICILE DE ARMAMENT ,PE CAPUL ȘI MÂINILE CELOR CE ORDONĂ FOLOSIREA ACESTOR „INSTRUMENTE” CARE CU ADEVĂRAT DUC LA SFÂRȘITUL CIVILIZAȚIEI””” OARE „HACTIVIȘTII” ȘTIU CE E CIVILIZAȚIA ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.