Actor român, declarație emoționantă. „Veniți să ne mai vedeți cât mai suntem în viață”

Actorul Ion Haiduc, unul dintre numele de referință ale filmului și teatrului românesc, a făcut într-un interviu o pledoarie importantă pentru teatru, după o viață în slujba sa.

,,Să veniți să ne mai vedeți cât mai suntem în viață, pentru că după ce nu mai suntem, nu mai folosește nimănui. Teatrul este un loc miraculos, care în două ore vă transpune într-o altă lume, de unde plecați mai bogați, mai fericiți, uneori mai îngândurați, dar oricum plecați cu mare frumos’, a declarat Ion Haiduc pentru Canal 33.

Ion Haiduc s-a născut pe  3 decembrie 1947 la  Oradea. A jucat în zeci de filme și piese de teatru, alături de nume mari.

Ion Haiduc: „Când pășeam pe scenă, Iordache nu mai era prietenul meu!”

Filmografie

Sursa: Wikipedia

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

10 Comentarii

  1. nu, multumesc. din pacate, majoritatea voastra a ingenunchiat in fata sistemului si a acceptat ideologia: orice pentru bani si pastrarea privilegiilor…imi pare cu adevarat rau pentru putinii artisti care nu au acceptat. prea putini.

  2. mai socant, decat sa fii un profesor decent si sa doresti sa-i inveti pe elevi sa iubeasca teatru, sa-i duci si piesa sa fie de o vulgaritate fara margini, pt ca atat autorul/scenaristul/regizorul si implicit actorii se …za pt a atrage un public decadent…Macar daca ati avea bunul simt sa avertizati. Daca tot v-ati transformat in altceva puneti pe afis indicativul 18+ pt a atrage pubulicul dorinic de fantezii erotice pe scena.

  3. Nenea actorul, eu cu drag as mege la teatru sa-i vad si sa-mi delectez sufletul cu marii si micii actori, dar ce sa fac cu pirdalnica de pensie ? Ca intind de ea ca de elastic de la o luna la alta / Si cind ma gindesc cum mergeam la teatru inainte de ‘ 90……..Ce Festivaluri erau la teatrul Sica Alexandrescu …. Concerte de jazz, opera si operete. , etc . Eram abonat la ” Festivalul de teatru contemporana” … Mai mergeam prin TARA pe la Nationalul bucurestean , Fantasio , Nationalul iesean , etc. Amu’ poate ca-i voi revedea pe toti acolo unde s-au dus si unde ne vom duce cu totii. Daca va exista acel” acolo” .Iar despre copii de dus la teatru ????? Eram in profesionala si-l aveam diriginte pe regretatul Pall Francisc. Eram clasa cu activitatea culturala cea mai buna in scoala . Saptaminal la 2 piese de teatru sau filme. Plus biblioteca scolii . O tempora ……Acum smatrphonul ,tableta , laptopul si tusti pe twitter , tic-tok, facebook, etc si manelizare cit cuprinde.Sa-ti fie viata ce ti-a ramas senina si fara griji DOMNULE ACTOR!

  4. tomlin, poate după, ca acum manole, din cauza prafului din București a făcut buba.

  5. Domnule Haiduc noi speram sa vina comunistii inapoi ca sa avem o a doua generatie de aur de actori!!

  6. Pana nu dispar asa zisii actorasi formati in comunism nu am de ce sa ma duc sa-i vad.Acum se formaza o clasa de actori actuali si profesionisti.Fara datorii fata de partid si stat.

  7. io Nene, filmele de pana in 89 au fost propaganda pura. Putine au fost de calitate.Dar este corect ce spui pana la un punct. O parte din filmele de dupa 90 sunt de tranzit,pana invatam sa facem filme de calitate .Si se fac,au fost nominalizate ,au luat premii.Sau nu stii de filmele lui Mungiu de exemplu?Nu stiu ce astepti tu.Filme de partid?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.