(VIDEO) Dăncilă, la trecerea dintre ani: „Am reușit”

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, un mesaj video cu ocazia Anului Nou, în care afirmă că, alături de miniștri, dar și de președinții PSD și ALDE, a reușit să onoreze angajamentele pentru care a primit încrederea a milioane de români.

”2018 a fost un an important pentru națiunea română. Am sărbătorit împreună Centenarul Marii Uniri, prilej pentru a ne reconfirma atașamentul față de valorile și tradițiile care ne fac unici în lume și la care ne raportăm pentru viitor. Privim cu încredere către noul an și cu mulțumirea că măsurile pe care le-am luat au adus o viață mai bună românilor”, afirmă Viorica Dăncilă.

Ea mai spune că veniturile pensionarilor și salariaților ”au crescut consistent”, iar în economie au fost create peste 100.000 de noi locuri de muncă.

”Am pus solidaritatea socială în centrul politilor guvernamentale și totodată am fost preocupați de stimularea investițiilor în domenii strategice prin crearea cadrului legislativ necesar. Alături de miniștrii din Cabinet și împreună cu președinții alianței PSD-ALDE, colegii din cele două partide care susțin acest guvern, am reușit să onorăm angajamentele pentru care am primit încrederea a milioane de cetățeni. Mai avem multe de făcut și vă asigur că vom continua să luăm deciziile corecte pentru România. Scopul nostru este unul clar – o creștere economică sustenabilă și investiții majore care să aducă un trai mai bun pentru cât mai mulți cetățeni, dar și o Românie demnă și mândră”, a adăugat premierul.

În mesajul său, Viorica Dăncilă a vorbit și despre preluarea președinției rotative a Consiliului UE.

”Mâine (marți – n.r.) preluăm președinția Consiliului UE pentru următoarele șase luni. Este un proiect de țară care trebuie să ne unească – instituții ale statului, forțe politice și societate civilă, pe toți românii, oriunde s-ar afla. Vă asigur că suntem pregătiți să avem un mandat de succes pentru ca România demnă să se înalțe și să-și recapete rolul și importanța cuvenită. Vă urez tuturor liniște, sănătate și belșug în noul an!”, mai afirmă Dăncilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

14 Comentarii

 1. Să ne trăiești întru mulți ani, Viorica! Să-ți duci cu bine mandatul la final! Să crape diezii de ciudă!

 2. Cum MINTE Veve de la PSDragnea: „am reușit să Onorăm ANGAJAMENTELE pentru care am primit INCREDEREA a milioane de cetățeni.”
  Adica, zice Veve; „Am indeplinit 100% Programul de guvernare maret, pentru care NE-au Votat peste 3 Milioane de romani”!!

  Uite cum NU l-au indeplinit:
  https://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/

  E limpede ca Veve se adreseaza votantilor Needucati si Neinformati ai PSD din sudul subdezvoltat si Moldova saraca cred aceste MINCIUNI, ei NU au Acces la Informatie, ei NU pot accesa linkul de mai sus care arata MINCIUNA Uriasa!
  Rusine, analfabeta mincinoasa si sluga marioneta de infractor!

  • La mulți ani, lili! Îți dorește un votant needucat și neinformat al PSD, din sudul subdezvoltat care nu poate accesa linkul cu minciuna uriașă! Bine că exiști, altminteri mă apucam să votez aiurea! Tu înjură, ca să știu și eu cu cine să votez!

  • Sictir nesimtito! Adica eu sunt needucat ca nu pup in k..r pe tradatorul de tara, cum faci tu, sluga ordinarsa?

 3. Din „Ballada o soldate” (in traducere din rusa :Baba o da soldatului) spicuim:
  „Trăim decenii de împliniri mărețe
  Trăim decenii de muncă și avînt
  Trăim decenii de vis și frumusețe
  Trăim decenii de înțelept cuvînt!
  Timp sărbătoresc
  Pe plaiul românesc
  Poporu-ntreg și țara
  Prin cîntec te slăvesc

 4. ei vedeti ..Doamna i mandra ca s a creeat cadru legal pantru una ori alta..cat despre sustinerea finatziara si despre fasjhe au desfashe nishi o vorba…aranjam noi cu iatlenii verii nostri si sifoneaza astia miliardele ca si bilutele ..da i nbine când vedem declaratii de optimism ca ni se fashe paru mashiuca cel putin prilej da enervare si bâzdâc..

 5. Viorica sa fii tare cum a fost Stefan cel Mare. La multi ani ,si multe impliniri! Te iubim cu adevarat. Numai cei curajosi si puternici,iubitori de tara ,sunt iubiti si respectati. Dumnezeu sa va ajute,sa va dea putere,determinare,rabdare si multa ,multa iubire,pace si intelegere in familie.

 6. Am rioșit să bobesc la tevelizoar făr’de prea multă greşeale, că mea pus ăia pe telestest letere mari şi teste bune şi uşoare cu „da” şi „nu” şi freo doo cu pogromu de gulvernale şi la ălea am cam zbârcito, da’ merge…La bocu ane, şer sitoien rumen…

 7. „Dragi oameni din Fierbinţi, dragi români, în calitate de primar al Fierbinţiului, căci asta sunt acum, după cum se vede şi din banderola asta în 3 culori care o am aici pe piept şi care chiar îmi pare rău că nu se asortează cu restul hainelor, chiar o să propun să fie neagră, pentru că negrul merge la orice şi ţine şi la terfeleală, deci eu, ca primar ce sunt, în ciuda la toţi cei care nu m-au crezut în stare şi care au spus că sunt proastă şi de la coada vacii, vreau să vă spun că de Crăciun eu n-o să mă duc nicăieri la distracţie, cum fac alţii, alţii care se ştie ei care sunt, alţii care au dat de greu aici şi au fugit ca potârnichile în alte ţări la căldură. Şi dacă nu mă duc la distracţie asta nu înseamnă că o să muncesc, ba dimpotrivă, nu mi se pare normal că unii care au plecat din România, pe care chiar nu trebuia să-i lăsăm să plece, pentru că dacă au plecat înseamnă că au lăsat mai mult de muncă pentru noi ăştia care am rămas. Dar ce suntem noi? Slugile lor să muncim în locul lor? Da’ ce, ei acolo muncesc în locul nostru? Nu! D-aia să nu vă mai aud când veniţi voi din Spania, sau mai ştiu eu de unde veniţi, că nu aveţi autostrăzi. Vreţi autostrăzi? Veniţi să vi le faceţi! Vreţi spitale? Veniţi să vi le faceţi! Ce suntem noi, slugile voastre? Să muncim noi în locul vostru? Pentru noi nu e Crăciunul? Voi la distracţie şi noi la muncă? Nu! D-aia de acest Crăciun, şi de Anul Nou, şi de Anul Centenar, şi de anul care vine, dragi români, faceţi ca mine, staţi degeaba. Da’ degeaba de tot! Ca ăia care au plecat să se întoarcă înapoi acasă şi numai aşa o să ne reîntregim familiile: copil cu mama, frate cu soră şi verişoară cu verişoară, să mai mulgă şi ei vacile, să facă autostrăzi şi metrou, că lor le trebuie, nouă nu, noi ne-am obişnuit şi fără.”
  https://adevarul.ro/entertainment/tv/discursul-primaritei-gianina-romani

 8. Exista momente si situatii cand si pe front sunt armistitii, dupa un an de injuraturi e momentul de servit cate o unghie de sampanie, dupa care inca sase luni cand ar trebui sa ingropam securea razboiului fratricid (asta de vrem ca alti sa ne respecte) – nu-i obigatoriu, dar ar fi spre demnitatea si propriu respect. Presedentia Consiliului UE este o oportunitate imensa atat pentru tara cat si pentru popor, nici nu conteaza de marcheaza guvernul ori presedentia, problema ramane sabotajul si cotoiala politica romaneasca.

 9. Speram sa ne spuneti cati ambasadori au intrebat(sau la cati le-ati spus dumneavoastra) despre implicarea masiva a serviciilor in actul de justitie; despre existenta si functionarea protocoalelor secrete incheiate intre institutii ale puterii judecatoresti si servicii in baza carora au fost fabricate dosare penale la comanda gruparii de tip mafiot si criminal care a pus stapanarie pe justitia romana si, a facut din aceasta un instrument de epurarea politica in scopul preluarii puterii politice si economice prin incarcerarea cetatenilor romani de rand care nu se aliniau intereselor lor. Despre faptul ca ofiteri ai serviciilor au fost “imputerniciti” cu efectuarea actelor de urmarire penala in scopul masi sus precizat. Despre faptul ca au fost emise mii si mii de mandate de ascultare in baza acestor protocoale, sub obladuirea legilor sigurantei nationale si despre masluirea probelor obtinute nelegal. Despre faptul ca Ghita nu poate fi extradat pentru ca sunt folosite probe false; despre nelegalitatea constituirii completelor de judecata si nu din vina celor acuzati nelegal; despre Portocala, Onea, Man, Popa, Deca, Sevastian si alti multi altii deveniti instrumentele gruparii mafiote; despre judecatorii sub acoperire desemnati direct de conducerile instantelor pentru asigurarea condamnarilor in lipsa probelor, sau in prezenta probelor indirecte si a telepatiei, etc, etc. Intreaga responsabilitate fata de nelegalitatile savarsite revine statului roman si in speta puterii executive care a faut aceste nelegiuiri. Dumneavoastra in calitate de conducator al puterii executive ce ati facut pentru stoparea si scoaterea la lumina a abuzurilor incalificabile?

 10. Nimic, nu ati facut si drept dovada ca aceste protocoale si probe nelegale produc in continuare efecte si cetatenii romani de rand sunt in continuare haituiti, hartuit si lipsiti de libertate fara sa le fie dovedita o vinovatie directa si probata! In tarile lor, cumva justitia este facuta la comanda “ochilor albastri”? Amnistia si gratierea are rolul de a repara putin din nedreptatile savarsite de statul roman, prin intermediul (in)justitiei. Este mai mult decat cunoscut faptul ca, epurarea politica a fost realizata prin fabricarea de dosare penale(la comanda politica), bazate pe acuzatii de coruptie. Din acest motiv este necesar ca amnistia si gratierea sa vizeze in primul rand faptele de coruptie(in adevar aceste asazise fapte, imputate prin acuzatii indirecte, prin scenarii nefondate si neprobate, dar totdeauna finalizate cu condamnari in baza protocoalelor si a parteneriatelor impuse de acestea)! Amnistia si gratierea nu este insa decat o masura sa asigure o mica mangaiere, fata de cei haituiti, hartuiti si abuzati de gruparea mafiota. Este necesar ca statul roman sa-si asume in intregime aceste grave erori si sa impuna o data pentru totdeauna scoaterea in afara legii a acestor protocoale si a urmarilor nefaste produse de acestea. Sigur nici in acest fel persoanele vizate de epurarea politica si mai ales familiile lor nu vor fi pe deplin mangaiate prin repararea nedreptatilor savarsite, insa, asumarea erorilor de catre stat, va avea catusi de putin o sarcina amelioratoare. In rest : RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.