(VIDEO) Învestirea lui Joe Biden, în imagini

UPDATE Primul mesaj scris de Joe Biden după ce Twitter i-a transferat contul @POTUS este unul prin care dă asigurări că se apucă de muncă.

„Nu este timp de pierdut atunci când vine vorba de abordarea crizelor cu care ne confruntăm. De aceea, astăzi (miercuri – n.r.) mă îndrept spre Biroul Oval pentru a mă apuca de muncă, oferind acțiuni îndrăznețe și ajutor imediat pentru familiile amenicane”, scrie Biden pe contul de Twitter.

UPDATE Aceasta este ziua Americii, aceasta este ziua democraţiei, a declarat Joe Biden, în primul său discurs.

„Democraţia a învins”, a spus noul preşedinte.

„Avem multe de reparat, multe de vindecat, multe de construit şi multe de câştigat”, a declarat Biden.

„Speranţa mea este să aducem America împreună”, a spus Joe Biden.

„Nu vom eşua în America, dacă vom fi uniţi. Haideţi să o luăm de la capăt”, a transmis noul preşedinte american.

„Este o naţiune măreaţă, suntem oameni buni şi, de-a lungul secolelor, prin furtuni şi conflicte, prin pace şi război, am ajuns atât de departe, dar încă mai avem mult de mers”, a declarat Joe Biden.

„Vom învinge” provocările, a subliniat Biden, enumerând problemele climatice, rasismul şi extremismul.

„Trebuie să încetăm să ţipăm unii la ceilalţi, să reducem temperatura, întrucât, fără unitate, nu este pace, ci doar amărăciune şi furie. Unitatea este drumul înainte. Dezacordurile nu trebuie să conducă la lipsă de unitate. Trebuie să punem capăt războiului noncivil dintre roşu şi albastru, dintre conservatori şi liberali”, a insistat Biden.

„Voi fi preşedintele tuturor americanilor”, a dat asigurări Joe Biden.

„America a fost încercată şi am ieşit mai puternici din această problemă, vom remedia alianţele şi vom asuma din nou angajamente pe plan global”, a precizat Biden, dând asigurări că Statele Unite vor fi un partener de încredere, pentru pace şi securitate la nivel mondial.

Biden a cerut americanilor să ţină un moment de reculegere pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa de la începutul pandemiei.

Joe Biden a devenit cel de-al 46-lea preşedinte al SUA într-o ceremonie organizată la Capitoliu.

Biden, în vârstă de 78 de ani, este cel mai în vârstă preşedinte american din istorie.

Kamala Harris a depus jurământul ca vicepreşedinte şi intră, de asemenea, în istorie ca prima femeie care ocupă această funcţie.

A jurat pe două Biblii, care au valoare simbolică pentru ea.

Una dintre bibliile folosite aparține lui Justice Thurgood Marshall, primul membru de culoare al Curții Supreme și un model politic al lui Harris.

Cealaltă Biblie aparține Reginei Shelton, o vecină care a fost ca a doua mamă a lui Harris.

Harris a depus jurământul ca procuror general al Californiei și senator tot cu biblia lui Shelton.

Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, a fost senator în perioada 2017-2021 şi procuror general al statului California, în intervalul 2011-2017.

La preluarea funcției, Joe Biden moștenește o piață bursieră aflată aproape de maximele istorice, împreună cu un deficit bugetar adâncit, un dolar slăbit, o incertitudine economică crescută și o rezervă federală cu mai puține muniții pentru următoarea criză, comentează Reuters.


Bursele sub Trump

Indicele S&P 500 a crescut cu aproximativ 68% de când președintele Donald Trump a preluat funcția. Creșterea sa de 73% de la sfârșitul lunii martie 2020 a fost ajutată de stimulentele fiscale și monetare masive, pe fondul așteptărilor ca un vaccin COVID-19 să stimuleze redeschiderea economică.

Randamentele ultra-scăzute ale Trezoreriei – care s-au rredus după ce Fed a micșorat ratele dobânzilor la aproape zero – au crescut, de asemenea, atracția burselor.

100 de zile
Dacă istoria este un ghid, piața de valori ar trebui să îi ofere lui Biden o primire călduroasă. S&P 500 a crescut în primele 100 de zile calendaristice în 8 dintre ultimele 10 mandate prezidențiale. Totuși, primele 100 de zile ale lui Biden pot fi mai pline decât cele ale predecesorilor săi: deși trebuie să stimuleze rapid economia, subțirea majorității democratice din Congres înseamnă că dimensiunea finală și calendarul unui pachet de stimulare propus, în valoare de 1,9 trilioane de dolari, rămân incerte.

Ce face dolarul?
Biden moștenește și un dolar care a scăzut cu 12% față de maximele de anul trecut. Un dolar mai slab ajută exportatorii prin creșterea competitivității produselor americane în străinătate și crește atractivitatea burselor americane, făcându-le mai accesibile pentru investitorii străini.

Indiferent de modul în care va evolua dolarul, noua administrație a semnalat că va fi mai reținută în comentarii decât Trump, care s-a pronunțat periodic împotriva unui dolar puternic.

Mai multe datorii

Datoria națională a crescut cu aproape 40% sub Trump, la aproape 28 de trilioane de dolari, sub impulsul reducerilor de impozite din 2017 și a unui flux de cheltuieli menit să contracareze efectele economice ale pandemiei.
În iulie, Fitch Ratings a revizuit perspectivele privind ratingul triplu A al Statelor Unite la negativ de la stabil.
Datoria națională a SUA va continua să crească sub Biden. Janet Yellen, nominalizată la funcția de secretar al Trezoreriei, i-a îndemnat marți pe parlamentari să susțină următorul pachet de ajutor pentru coronavirus, adăugând că beneficiile depășesc costurile unei sarcini mai mari a datoriei.

Balanță dezechilibrată
Biden va moșteni un dezechilibru al balanței Rezervei Federale mai mare ca niciodată, din cauza cheltuielilor în creștere.
Unii se îngrijorează că ratele dobânzilor aflate deja la niveluri săzute și achizițiile de active de 120 de miliarde de dolari pe lună pot oferi băncii centrale mai puțin spațiu de manevră în cazul în care starea economiei se înrăutățește sau apare o nouă criză, punând un accent suplimentar pe politica fiscală.


Perioadă nesigură

Pandemia de coronavirus a provocat îngrijorări economice în ultimul an al mandatului lui Trump. Anii anteriori ai președinției sale au fost marcați de disputele comerciale cu China, care au marcat prețurile activelor.
Incertitudinea economică legată de politici, măsurată de www.policyuncertainty.com, pe baza mențiunilor privind incertitudinea economică din știri, este în prezent mai mare decât a fost după 11 septembrie sau Marea Criză Financiară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

  1. Nu Trump este de vină! Justiția americană este zero, de acolo pleaca slăbiciunea Americii. Nu am auzit nicio sentința de condamnare a hoților precum Clotilde cu rucsacul de voturi in spate. Mafiotul de procuror șef de secție de votare de la s1 a fost cumva condamnat? Huuo America! Nimeni nu vorbește de justiția Americii!

  2. Mamaaaa! Ce de pupatori au iesit la vedere in momentul de fata! Acesti pupatori sunt executantii a orice li se arunca, precum cainele: ii dai un os, face ce vrei!
    Apropo, deja au inceput cu „cel mai puternic om de pe glob”! Goguleeeee! Fiecare om este puternic in felul sau! Presedintele americii este puternic prin altii, se foloseste de altii si nu e el marele puternic!

  3. @vulpea. Aici e vorba de justitia lui „deep state” care a incalecat „justiția Americii” si, fie ca ne place sa-l acceptam fie ca nu, doar Erdogan A DAT CU EA DE PAMANT !

  4. WELCOME TO THE CAPITOL HALL , MR. PRESIDENT JOE BIDEN ! I have Brief to The White House , U.S.A. NEAGU MIRCEA , from Bucharest .

  5. Nice! Show american cu „lady Gaga”, „jurăminte solemne ” fara rezerve mentale fata de națiunea multirasială & multiculturală…plus lunetiști pe acoperișuri…

  6. Nu cred ca il prinde 2022 in functie. Astept cotele sa pariez.

  7. Titlul articolului iar nu-i complet, @R.C.: Biden investit presedinte = „Aceasta este ziua DOLIULUI Americii””. Robinette, care-si uita si numele nepotilor, si-al nevesti-sii, ba chiar si pe-al lui, nu-i de mirare sa fi uitat iar un cuvânt. Esential, însa CUVÂNT. Ori, CUVÂNTUL = CREATIE, întemeiere, legitimare. A SFÂRSITULUI. Cu datoriile uriase ale SUA, bataia de joc a individului privindu-i si pe Trump, si pe cei 75 de milioane care l-au votat (desi nu cred în cifra, eu cred ca alegerile s-au falsificat, Trump, cu 89 de milioane de abonati twitter n-a putut s-aiba numai 75 de milioane de alegatori). Ziua DOLIULUI Americii, date fiind „reformele” pe care vrea sa le faca Robinette, al carui parcurs public, politic, îl ilustreaza, de altfel, drept unul din cei mai mari criminali împotriva umanitatii.

  8. @vulpea: „justitia americana = zero”. Da-mi voie sa-ti aduc aminte ca-n SUA, PROCURORII/JUDECATORII sunt ALESI. Ca fiecare-si face campanie electorala. Si ca … SOROS SPONSORIZEAZA, si el, alegerile procurorilor/judecatorilor americani. Sau vrei s-adaug si ca Trump si Soros erau si sunt la cutite?

  9. Este prima oara cand isi alege America presedinte? Oameni buni s-a dilit lumea de tot? Eu as fi inteles daca-l impuscau ca pe Kenedy! A fost cumva Kim al Coreei de Nord in ultimii 4 ani presedinte al Americii? America este intr-un declin fara oprire si idiotii utili nu realizeaza! Ce dracu este istoric in ungerea lui Robinete presedinte?

  10. Trăiască demolatorii de statui și mexicanii cocalari! Neo-marxistii de culoare își cer drepturile! America este in genunchi! A învins Fidel Castro! Succesuri cu drepturile negrilor! In Romania bobardierii bruneți fac regulile de 31 de ani!

  11. va fi greu cu 28.000 mai sunt si flamanzi ca si PD-L-ul dupa patru ani, atat de rau o duc de n-au gasit un pieptene pentru prima doamna, asa ca va fi greu, trebui sa-i ajutam…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.