(VIDEO) Potopul, frate cu Craiova

Mai multe străzi au fost rupte, circulația a fost închisă pe mai multe artere din Craiova și multe mașini au fost distruse, în urma unei furtuni care a durat 30 de minute.

Acoperișuri au fost luate de vânt în Craiova și au distrus mașini.

Pe Mihai Viteazu, intersecție cu Bibescu apa avea un metru, iar la barieră era până la balustradă.

„Rugăm cetățenii să evite deplasările chiar și după furtună – sunt probleme mari în următoarele zone: Rovine, pe strada Stoilov, pe strada General Dragalina, pe bdul Carol”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

„La nivelul municipiului Craiova sunt peste 70 de apeluri pe 112 și se intervine cu toate forțele și mijlocele din dotare pentru: degajarea de copaci căzuți pe carosabil care prin cădere au avarit și autoturisme acolo unde a fost cazul, pentru înlăturarea unor bucăți din acoperișurile unor blocuri luate de vânt și pentru scaterea apei din gospodării. Nu sunt înregistrate victime până în acest moment”, au spus reprezentanții Primăriei Craiova.

Au fost mobilizate toate echipele de la toate instituțiile subordonate Primăriei Craiova ca să deblocheze străzile.

Primarul Lia Olguța Vasilescu a spus că, din cauza codului roșu, a închis parcurile și a oprit circulația tramvaielor.

„Am suplimentat numărul de autobuze. Avem deja mai mulți copaci cazuți și mai multe acoperișuri căzute! Am închis pasajele. La Titulescu se circula doar pe partea supraterană. Circulați cu atenție!”, a spus primarul.

Nu-i prima oară când se întâmplă acest lucru în Craiova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

16 Comentarii

  1. Asta se intampla cand acoperisurile de pe bloc sunt facute de Dorel cu acordul locatarilor, costa mai putin,

  2. …..are cineva ? Constatăm că în spațiul mioritic se produc inundații în orașe iar pe terenurile agricole e secetă extremă . Când a fost cod roșu la București, în restul Ilfovului totul a fost normal, nu s-a raportat nimic și seceta e în floare. Un specialist cu capul mare ne vorbește mereu de războiul meteorologic și alte prafuri științifice incontestabile . E clar că aici e mâna lu’Putin (care e în toate), chiar și marele Plăvannis și-a dat seama și ne-a explicat !

  3. @Pablo: gresit spus, eu am facut acoperisul cu mana libera de factura cu un tamplar profesionist la acoperisuri, am cumparat tot ce trebuia, am platit cat ne-am inteles dar nu am nicio problema! Depinde ce meseriasi au avut la lucrari de s-au transformat in avioane zburatoare! Avum in legatura cu inundatiile, e adevarat ca ploua mult dar nici canalizarile nu sunt conform inundatiile! De cativa ani, politicienii tot se plang ca nu sunt conforme canalizarile, nu au schimbat nimic, nu au fost in stare decat sa achizitioneze la pret mare cazane pentru bagat in pamant, tevi subtiri= comenzi la recomandari! Si uite in ce hal s-a ajuns in Romania. Nu e vorba doar de psd, e vorba de toata clasa politica implicata in aceste magarii!

  4. Canalizarea este subdimensionata pentru cerintele bruste ale ptezentului. In alte tari cum ar fi prin SUA apa pluviala si apa menajera circula prin sisteme de scurgere separate si in unele cazuri este stocata de municipalitate pentru a uda spatiile verzi, parcurile.
    De la sfarsitul lunii iulie pana prin octombrie in alti ani nu mai cadea strop de apa.

  5. Oamenilor le era frică că se vor abate asupra lor furtuni, va cădea gheață, va fi secetă dacă nu țin sărbatorile.
    Dar vremea e schimbătoare doar de cînd au ticluit sperietoarea numită fie încălzire globală, fie schimbări climatice, fie decarbonizare, fie salvarea planetei?
    Cîtă vreme le mai înghțim minciunile?

  6. experimente meteo si canalizare depasita. blocuri ceausiste constuite pe canalizare facuta cu 100 de ani in urma pentru case. continuati cu joc de glezne namolite.

  7. doar fenomene meteo normale,neglijenta si indolenta autoritatilor,canalizare nedesfundate,Vidanja SR 113 Bucegi facea treaba buna

  8. Cu zeci de ani in urmă am fost singurul „destept” care m-am opus la acoperișul de tablă la care visau ceilanti „propietari” și le-am zis unde gasesc o membrana sintetică originală de fabricație „italiano vero” …ține și azi. Cind ne ocupam de paratrăznete la firmă am fost singurul care i-am zis proiectantului din timișoara sa verifice măcar calcul de resitența la vînturi de peste 120km/h…a facut ochii mari, dar m-a ascultat.

  9. Un neamț scria undeva că țevile canalizărilor sînt gândite, au fost?, să se curețe singure cu apa menajeră și cea de ploaie.
    De cînd au scumpit din pix apa, să ne sărăcească, oamenii o folosesc cu țîrîita, nu mai curge pe conducte cît au calculat, se colmatează, se înfundă.
    Sînt curios cu cît au crescut cheltuielile de întreținere în orașele unde s-a separat apa menajeră de cea de ploaie.
    Cum ne fac din vorbe, cum poți vorbi de pierderi la consumul de apă? Cîtă apă ia un oraș tot atîta scoate. Dacă ne gândim la pămîntul tot e un cir uit închis.

  10. De ce sa ionizezi atmosfera? Pentru a controla conditiile meteo terestre, pentru a controla clima globala, pentru a crea conditii de razboi anti sateliti si ICBM, pentru remedierea centurii de radiații Van Allen si producerea de aurore artificiale, pentru producerea de frecvente ultra joase si extrem de joase ELF si ULF, comunicatii pe distante foarte lungi cu submarine, valuri gravitationale artificiale, control mental EMF, crearea de oglinzi artificiale ionosferice pentru reflectia undelor radio si laserelor, detectia structurilor subterane, sau producerea de cutremure sintetice. Lista patentelor si brevetelor care sustin aceste tehnologii sunt libere pe internet. Efectele acestor tehnologii in lucru se vad cu ochiul liber pentru cine are ochi sa vada.
    Primul patent pentru producerea de ploaie artificiala dateaza din 1891 si apartine lui Louis Gathmann din Chicago, Illinois (United States Patent 0462795) Method of producing rain-fall

  11. Am avut de-a face cu brevete. Majoritatea nu fac nici pe departe din ceea ce susțin c-ar face. Funcționarii de la brevete sînt funcționari ce nu prea le au cu știința și tehnica. Mai e interesul politic și manipularea.
    Submarinele „văd” prin sonare, sunete, deoarece undelor EM nu le priește apa, umezeala.
    Natura n-are frică de om, omului trebuie să-i fie frică de natură.

  12. @Calin ELF penetreaza apa de mare ceea ce le face eficiente pentru comunicare pe distante lungi. Poti sa te informezi singur, nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Ce spui tu este o rastalmacire pentru ca nu era vorba de ce ,,vede” un submarin in mediu inconjurator apropiat, ci de capacitatea de comunicare in plan global. Aroganta unei autoritati insusite gen ,,Am avut de-a face cu brevete” nu este un argument.

  13. La’s că merge și așa! Acoperișurile zburătoare au autorizație de construcție de la inspecția de stat în construcții care doarme pe coada in toată țara? Istetimea olteneasca se plătește scump! De unde au avut șmecherii bani să-și cumpere mașini 4×4=16?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.