(VIDEO) Premierul Ucrainei, în România. Ce i-a oferit Ciolacu

UPDATE Prim-ministrul ucrainean Denis Şmîhal a fost primit, vineri, la Palatul Victoria, de premierul Marcel Ciolacu.

După întâlnire, Marcel Ciolacu a anunțat: „Am stabilit împreună o ţintă ambiţioasă – dublarea în perioada următoare a volumului tranzitului de cereale ucrainene prin România, de la 2 milioane tone/lună acum, la 4 milioane tone/lună. În acest sens, ne vom concentra eforturile spre dezvoltarea capacităţilor şi coridoarelor deja existente – în primul rând a Canalului Sulina şi a Portului Constanţa”.

„Salut prezenţa astăzi, la Bucureşti, a prim-ministrului Ucrainei, domnul Denys Shmyhal. Mă bucur să ne vedem la scurt timp după convorbirea telefonică pe care am avut-o la 27 iunie imediat după preluarea mandatului de Prim-ministru al României.  Aşa cum am transmis şi atunci, i-am spus şi astăzi domnului prim-ministru că eu şi Guvernul pe care îl conduc vom continua să acordăm sprijin deplin şi consistent pentru Ucraina. Suntem uniţi împotriva agresiunii militare a Federaţiei Ruse şi a actelor de barbarie şi laşitate îndreptate împotriva poporului ucrainean. Pierderea de vieţi nevinovate în acest conflict fără sens trebuie să înceteze! Exprim încă o dată sprijinul total pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a afirmat  Ciolacu, într-o conferinţă de presă comună cu omologul ucrainean.

„Vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie, până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării. Traversăm o perioadă extrem de complicată, cu provocări fără precedent pentru securitatea continentului nostru şi a lumii întregi. Trebuie să rămânem însă fermi, pentru că această luptă este şi pentru protejarea modului nostru de viaţă şi a valorilor noastre fundamentale legate de democraţie şi libertate. Şi mă bucur că poporul român a înţeles din prima clipă aceste lucruri şi a dat dovadă de o solidaritate incredibilă cu Ucraina şi poporul ucrainean. Trebuie să apărăm dreptul Ucrainei de a decide în mod suveran asupra viitorului său. Pentru că o Ucraină independentă, suverană, democratică, liberă, prosperă, este în interesul strategic al României”, a completat Ciolacu.

Au fost semnate trei documente privind colaborarea bilaterală:

 • Declarația politică privind întărirea cooperării bilaterale în asigurarea tranzitului fiabil al mărfurilor din Ucraina;
 • Acordul privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii;
 • Acordul privind deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Sighetu Marmației – Bila Tserkva.

Ceremonia de semnare a documentelor, desfăşurată la Palatul Victoria, marchează „consolidarea şi progresul în relaţiile bilaterale dintre România şi Ucraina”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Ce a declarat premierul Ucrainei

Ucraina îşi menţine „cursul strategic” de integrare în UE şi NATO, a declarat, vineri, la Bucureşti, prim-ministrul Denis Şmîhal, care a mulţumit României pentru susţinere.

El a adăugat că România a fost ţara care, încă din primele zile ale războiului, a întins o mână de ajutor Ucrainei.

„Cursul strategic al Ucrainei de integrare în UE şi NATO rămâne neschimbat. Mulţumim partenerilor români pentru susţinere. Sperăm că România va susţine adoptarea deciziei de începere a negocierilor de pre-aderare a Ucrainei în Uniunea Europeană, despre care a vorbit domnul prim-ministru (Marcel Ciolacu). De asemenea, aşteptăm participarea activă a oamenilor de afaceri din România în refacerea Ucrainei. Suntem convinşi că vom găsi proiecte reciproc avantajoase”, a afirmat Şmîhal, la Palatul Victoria, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu premierul Ciolacu.

Denis Şmîhal a menţionat că a avut discuţii „constructive” cu Marcel Ciolacu, amintind, totodată, că au fost semnate mai multe documente: o declaraţie privind asigurarea tranzitului mărfurilor ucrainene, un acord privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi un acord pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei.

„Am discutat despre perfecţionarea infrastructurii de transport distrusă de Rusia, vom dezvolta infrastructura de frontieră, drumuri, căi ferate. Vom extinde punctele de trecere a frontierei şi vom construi altele noi. Vom simplifica controlul de frontieră în punctele de trecere şi, unde este posibil, vom avea un control comun pentru simplificarea tranzitului de mărfuri. Vom facilita transportul de producţie ucraineană în porturile româneşti. Vom consolida colaborarea în regiunea Dunării prin folosirea infrastructurii portuare actuale, precum şi prin investiţii în dezvoltarea acestei infrastructuri. În prezent, România pentru Ucraina ocupă locul al treilea în ceea ce priveşte facilitarea tranzitului din Ucraina”, a explicat şeful Guvernului de la Kiev.

Noul punct de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei – Bila Tserkva va funcţiona în regim permanent, fiind destinat tranzitului de mărfuri şi pasageri. În baza acordului privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii, absolvenţii vor putea lucra pe teritoriul statului vecin.

Premierul Şmîhal a transmis aprecierea faţă de poziţia „constructivă” a României în ceea ce priveşte tranzitul cerealelor ucrainene. Totodată, el a mulţumit pentru primirea călduroasă a celor peste 125.000 de ucraineni care s-au refugiat în România din calea războiului.

„Mulţumim pentru poziţia foarte clară de condamnare a agresiunii ruse şi terorismului rusesc şi a tuturor infracţiunilor comise de Rusia. Mulţumim pentru susţinerea sancţiunilor împotriva agresorului. Mulţumim pentru susţinerea formulei păcii a preşedintelui Volodimir Zelenski şi pentru acordul de a instrui piloţii ucraineni şi de a crea pe teritoriul României un centru special. De asemenea, în România sunt instruiţi şi alţi militari ucraineni şi mulţumim pentru aceasta. (…) Sunt convins că în viitorul apropiat înţelegerile noastre vor avea consecinţe pozitive şi practice. Sunt convins că împreună vom face pacea şi securitatea, vom reface Ucraina şi vom dezvolta relaţiile noastre pentru binele popoarelor ucrainean şi român, în Europa unită”, a mai transmis prim-ministrul Ucrainei.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

58 de Comentarii

 1. Milogu’ asta de Denîs Șmîhal, venit si el la pomana, cred ca e vreun stranepot de-al doctorului Șmil, cel care-l ingrijea pe Ștefan cel Mare in „Apus de soare” … O mina de khazari care tine in ghearele jegoase o tara (ma rog, si aia artificiala …)

 2. Asta este membru „onorific” al batalionului Aov! Atentie!

 3. Ce nume si ce privire! A venit s faca putina ordine cu gunoaiele astea de la noi,sa le rupa putin gaoazele.

 4. Khazarul Șmîhal a venit a venit sa mai cerseasca ceva. Bine inteles pe gratis. Nimic din ce a trimis Ro catre ukr nu a fost platit.

 5. Smigal sa dea Sudul Basarabiei inspoi la Romania. Nu stati de birba cu un dujman hotz . Dati’i cu soricioaica.
  A venit la pacalit si furat. Afara de la noi din tzara …A venit Satana…

 6. Ciolacul va bate cu pumnul in masă si-i va zice (cu o voce bravă de bărbat feroce ) ,băăă ,vreau să ne retrocedați neconditionat teritoriile romanești deținute abuziv !
  Și ,repede pînă nu încep să mă supăr !

 7. buna!
  americanii au interese mari in Ucraina,funciare,financiare,economice,etc dar noi ? nimic,zero.
  noi si Europa suntem la remorca sua, executam si bombanim ,atat.
  AJUTATI CU MARI SACRIFICII PE CEL MAI DUSMANOS STAT FATA DE ROMANIA! PE UCRAINA. Ca mari prosti mai suntem!
  UCRAINA ne dipretuieste si sta cu ochii pe Transnistria,r.Moldova si pe gurille DUNARII!
  SUA nu au niciun respect fata de Romania , au doar interese strategice cu bazele militare . Noi suntem tratati ca niste catelusi prosti. In mod concret,real Romania pt ei este o colonie. Sigur ca nu pot decat sa mimeze parteneriat ,respect,solidaritate,etc.

  • @ mai omule ,
   @mai nea Andrei ,

   cum dreaq crezi dumneata ca o tzara se iubeste cu alta tzara ?
   Cum sa se respecte o tzara pe alta ? Ce sunt amante ?

   D-le Andrei , in Politica si in Diplomatie exista doar INTERESE .

   Asadar , cei care conduc ACUM Romania ar trebui sa urmareasca DOAR INTERESELE TARII.

   Atit .

   Pe termen mediu si lung – INDEOSEBI

 8. Urcacul GET-BEGET Șmigăl e rudă cu Smeagol ălă din Stăpânul Inelelor !
  PăZea, CioCiolane, PĂzEA, balaoacheșule…?

 9. Sa vezi slugarnicii si milogii de romani ai politicii dambovitene , ce se vor ploconii si vor da afirmativ la toate cererile acestui fost ” Azov ” membru . vine la Buc . ca la o tara vasala sa dea ordine . Ce scarbosenii vor sari in fata lui sa-l salute de bunvenit .
  Mi-e greata ca apartin acestei populatii de carpe .

 10. Prietenul la nevoie se cunoaste si aici intervine Romania .Drumul cerealelor ucrainiene , protectia militara a convoaielor de tot felul , pozitionarea SUA in Marea Neagra recent decisa in Senatul American , aparitia unui forte navale comunei marea Neagra Turcia ,Ucraina ,Bulgaria ,Romania , sprijinita de SUA , Asigurarea transportului de armament catre Ucraina , totul face parte din jocul Occidentului ce doreste defederalizarea Rusiei .Romania devine un centru extrem de important in acest demers .

  • @ dragul meu ESOP

   DACA Romania era . d e s t e a p t a . atunci trebuia SA ANTICIPEZE razboiul Rusia – Ukraina astfel incay , din timp , SA ADINCEASCA BRATELE Dunarii cu min 6…10 metri astfel incat SA CASTIGE , in timp , SUTE DE MILIARDE de $

 11. Si mai trebuie sa dea un miliard de dolari, plus dobanzi, cheltuit de statul roman pentru constructia combinatului de la Krivoi-Rog. Si, cand pleaca, sa-si ia cu el si ucrainienii ” refugiati ” pe banii nostri, ca se tot lauda cu contraofensiva si ca au ajuns pana la Moscova. N-avem nevoie de migranti criminali!

 12. Trebuie sa-l cautam shi pe asta in tzinutul Sekoiesc? Prea merge la pas prin tzara, pe care pe vremea khazarilor lui Pomponel Lenin, o considerau kolonia lor khazara, ca shi Balkanii. Au zis in trecut ca Galatzi este orash ukrainean, sau de Romania a cucerit Bukovina de la ei, care ei nici nu erau pe acolo, ca acum al 2-lea imperiu bolshevic, ce se vrea kkharetzul mare. Ukrainieini ca shi HU, cu toata bunavointza noastra fatza shi de aceste minoritatzi, sunt la fel de shovini shi dushmanoshi. Tov.mankurt khazar calmuk Tzapu cel cu Levantzica a semnat de o vanzare ca de la khazar la khazar a teritoriilor romaneshti, iar de insula Sherpilor ce sa mai vorbim. Daca SUA vrea sa fie in Ukraina este ca ea cu khazarii lor sa domine Eurasia, shi de abia atunci va pleca la lupta lor cu China, asta fiind pe ultima suta de metrii pentru ca Boul lor de Haoleu=Haur, moare daca nu mai jumulesc bogatzii de la altzii. Ne pun sa platim precum goymii oalele sparte, ei fiind deja parlitzii Planetei, dar au tupeu sa dicteze mai rau ca orice dictatura.Sa spuna daca vor macar sa plateasca pentru Krivoi Rog?, sau daca platesc pentru efortul economic al Romaniei, ca doar tov.Hitler platea in aur. Trebuie un Nurenberg 2 pentru judecarea kamunishtilor, altfel WW3 va fi inevitabil!
  O zi buna.
  Con
  P.S. (SS)laba Ukraina in lupta khazara alui Zelea leul=Legionarul Verde vs.tov.Putin=Legionarul Roshu galbejitul=adevarat macel+ghisheft=blat pentru oligarhii lor=spuma kamunizmului

 13. Printre aceste ,,teme sensibile” se vor numara si drepturile romanilor asupriti si luati cu prioritate cu arcanul pe front ,precum si distrugerea Deltei ?
  Ce sa fac ,sunt un visator optimist .

 14. In 24 August 2023 este Ziua Nationala a Ucrainei ! Sarbatoreste ziua in plin Razboi !

 15. Papagalii lui zelensky umbla toti imbracati in haine militare,de parca ei ar fi pe front !

 16. Uite asa,incet le dam delta,porturile,imprumutam sa le dam armament,motorina,sa le hranim refugiatii….
  Traiasca sorosh.

 17. Din ce am inteles, problema grava pe care o va analiza, e 1.”de ce nu a ripostat Romania la atacurile de la izmail”, si numai Romania, turcica si nato! Poate ca ri nu stiu sau se fac ca nu stiu, zona vecina cu ukraina, e zona nato si are protectie nato dar nu scoate o vorba nato, intra pe partea livrarilor de armament+ ce le mai trebuie pentru a continua defrisarea ukrainei de invadatori. 2. Sa foloseasca spatoul romanesc pentru zburatoarele care ataca, sa plece ori din Romania, ori din alta tara vecina(nu e bascalie, s-a pus problema pe tapet si pute a obligativitate) ca sa nu fie distruse zburatoarele in timp ce stationeaza. Cat despre cereale, deja e stabilit drumul spre export, fiecare nava se descurca cum poate.

 18. Americanii sunt ocupati, asa ca l-au trimis pe subalternul asta in control in colonia lor. Cu ocazia asta, ucraineanul se va interesa sa vada si cum ar putea ucrainenii sa mai sovietizeze inca o data Romania, asa cum au mai sovietizat-o o data, ei fiind si atunci, ca si acum, frati de arme cu americanii.

 19. „Primul-ministru”= mutra de criminal sadic. Iar tembelul de Ciolacu iar tradeaza România.

 20. Ia te uită! costum,cravată!nici la întâlnirea cu Papa nu renunțase la tricoul verde-ce s-a întâmplat de avem parte de așa onoare?e o premieră?

 21. Romania va acorda sprijin Ucrainei cat va fi nevoie chiar daca isi bate joc de drepturile legitime ale românilor care trăiesc în Ucraina! Huuo Soros! Huuo Johannis! Huuo Ciolacu!

 22. Le dati DOBROGEA hahalerelor ca sa-si faca „comertul”? Nu le-ati dat destul ? Ati luat de la gura amaritilor ,copiii si batrani si ati „promovat „circul cu „azilele groazei”? Daca va durea de seniorii tarii nu dadeati miliarde ( imprumutate) Ukruinei si „refugiatilor”sai.Va vor ajunge si in al noualea neam blestemele noastre ,ale copiilor si urmasilor nostri. Inconstientilor.Vorba lui Itzic la marsul de 1 Mai : „Aiasta-i viata ,aista-i traiu, asa sa traieste-n Romania”?

 23. Nu-i condamnati pe ucrainieni! Lor le sta apa pana la gura iar cei care i-au adus in acest hal fac pe dracu in patru sa mai apuce ce se mai poate apuca ca sa se puna la adapost pentru perioada de dupa trezirea din visele roz, deci sunt in stare de aprare mai mult sau mai putin legitima! Condamnati-i pe „sefii” pe care voi vi-ati ales cu mana voastra cu toate ca ati stiut ca sunt slugile netrebnice ale altora, care va iau voua si copiilor copiilor vostri ultimul ban de la gura pentru a-l varsa in haul fara fund numit Ucraina. De unde el, ultimul vostru ban, ajunge pe cai nevazute la cei care cred ca la ei trebuie sa ajunga toata bogatia universului. Vechea poveste: S-au intalnit hotii cu prostii …. Ce sa faca hotii daca s-au intalnit cu prostii???? Sunt ei vinovati ca prostii sunt prosti??? Desigur NU! Si atunci ce vreti????

 24. Daca venea si cu Hanna Maliar (aia de la „apararea” Ucrainei, cica !) chiar ca aveam un nou banc cu Itzic si Rashela !

 25. …zicea adineaori ciociolacul ca el si ministrii nu se inclina la ue…are dreptate , or sa se tarasca din moment ce s-a ploconit la ucran…

 26. Suflete de sluga….Ciumpalacul de Buzau i-a dat toata Romania si ucrainianul evreu ,in contrapartida,l-a lasat sa-l pupe direct in cur.Sau ma rog,pe unde dorea,tot prin zona aia de la imbinarea picioarelor.Ma mir ca nu s-a transmis mareata realizare si in direct la televiziuni.Vita din Buzau astazi a SEMNAT documente OFICIALE ce ating suveranitatea noastra nationala in cazul in care rusii ii caftesc pe ucrainienii fascisti.Am mai patit-o oadata,nu chiar demult sa uitam.Dupa trecerea Muntilor Tatra rusii au zis-bai ,dar cu voi ce e pe aici,nu va omorasem odata la Stalingrad….Ia mars acasa ca va pedepsim dupa razboi.Si ne-au tras-o elegant cu ajutorul americanilor si englezilor.Fermierii romani,iubitori de ciumpalaci si bratieni-basisti astazi se uita la produsele lor,isi baga degetul in cur si apoi in gura si se minuneaza ca vantul bate gresit pentru ei.Prin Polonia,Ungaria si Slovacia nu trece picior de ucran cu cereale americane.

 27. Guvern de crima organizata ,cata brambureala si pana cand batjocoriti romanii intru ,,ajutor,, Ucraina…?!! Continuati ticalos,inacceptabil ,spre derapaj ireversibil
  intru subminarea economiei nationale ,act de tradare nationala ,
  ,,alianta,, intru falimentul Romaniei si romanilor…!!Cu urmasul lui Ciuca ..Ciolacu ,puneti bomboana pe coliva tarii..! Veti da seama..!! Trebuie sa apucam sa traim, sa vedem spulberata Ucraina americana, mai usor cu atat ,,ajutor,, dinspre Ro..!

 28. Çolakule, DEMISIA!
  Noi îi oferim ‘la, Ukrainei naziste! Să retrocedeze IMEDIAT Maramureșul de Nord, Buccowina de Nord, Budjakul……[Rumburak]

 29. Nu mai comentati aiurea!
  A nu indeplini ordinele ocupantului american ar insemna imediat o lovitura de stat, cu arestarea lui ciolacu.
  Urmata de un guvern TOTAL aservit (acum avem unul PARTIAL) gen pnlepre-usri. Cu un program neo-marxist = lichefierea in intregime a bazei economice nationale, de stat si distrugerea antreprenoriatului local; si neo-bolsevic = antamarea unor masuri structurale pentru instituirea unei dictaturi explicite (dupa model nazist ukran), asta intr-o tara deja practic militarizata.
  Asa cum e, gri si anemic dar indiscutabil abil si patriot, ciolacu reprezinta inca fundamentul CIVIL al statului.
  Romania nu poate face valuri, nu are nici un prieten, nici pe departe lobby-urile ungariei sau poloniei; iar de china ne-am batut joc PROGRAMATIC.
  Cu luchele ca burduja sau barna prim-min am fi in curand militar in donbas.

 30. Încă odată Ciolacu demonstrează că el și coaliția psd+pnl sunt tradatori de țară și ce umil merge prostu’ pe lângă kazar

 31. „Vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie, până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării” zis Ciolacu azi cum zisese la Ziua Marinei Nepriceputul Ageamiu.
  Așa vor americanii,asa se EXECUTĂ.
  Prostii nostri sunt slugi umile.
  Ucrainienii nu merita ajutorul nostru. Nu e războiul nostru.
  Pozitia Ungariei de neangajare, de stat mai deoparte este corectă.

 32. Ce putem vedea in acest moment este cit se poate de clar, din nou ne-am transformat intr-un pres ,pe care Ukraina isi sterge picioarele.Tot ce a promis Ciolacu premierului Ukrainei, sint parerile si dorintele lui personale si in nici-un caz ale romanilor.Sint foarte curios sa ii vad pe toti astia care se transforma in presul de sters picioarele Ukraina ,unde se vor ascunde ,dupa ce Rusia va pune cu botul pe labe pe ukrainieni.

 33. Am zis eu ca Ciolacu o sa-l pupe in Editat pe nazistul ucrainean?
  Am zis si asa a fost…
  Romanii nu prea conteaza pentru actualul guwerner al Romaniei.

 34. … tov. Ciolacu, spre deosebire de tov. Ciuca, vorbeste liber – din mintea lui, cum ar veni – si a renuntat la serviciile robotului (putin mai) inteligent ION; ala i-ar fi spus cu siguranta ca, in timp ce expresia „vom face si vom drege cat va fi necesar” este folosita in continuare de mai toata lumea, pe aia cu „pana la victoria finala” – in afara de ucrainieni – n-o mai zice nimeni.

 35. Slugile la patru stapani UE, NATO, SUA si Ucraina isi fac datoria frră sa miste in front. Dar slugile romanilor si Romaniei cand o sa fiti, loze politice?

 36. @ AI 15:23
  + 10 !?
  Cu (nu mulți) ani în urmă am întrebat pe un amic STELAT de la Kogălniceanu ce se va întâmpla dacă DrakNea întinde coarda cu Li?icii, cu aurul Românesc de la Londra etc.
  Mi-a răspuns scurt: „Tancurile Abrams de la Kogălniceanu se urcă pe platforme speciale și ajung rapid pe CF până UNDE trebuie.”
  Hai, slăvitZi, măi: Hăi, hăi !?

 37. buna ziua!
  „MYSEBI spune:
  18 AUGUST 2023 LA 17:06
  @ mai omule ,
  @mai nea Andrei ,

  cum dreaq crezi dumneata ca o tzara se iubeste cu alta tzara ?
  Cum sa se respecte o tzara pe alta ? Ce sunt amante ?

  D-le Andrei , in Politica si in Diplomatie exista doar INTERESE .

  Asadar , cei care conduc ACUM Romania ar trebui sa urmareasca DOAR INTERESELE TARII.

  Atit .

  Pe termen mediu si lung – INDEOSEBI”
  Mai Seby banditii si tradatorii tarii lucreaza in interesul nostru pe vreun termen?
  Nici vorba! Ei au priponit Romania in coada Europei cu statut de COLONIE DEVALIZATA.
  Sunt atat de lipsiti de demnitate,de inteligenta,de diplomatie ,dar foarte corupti si unii chiar tradatori.

 38. Ciolacule, ai pus capac la distrugerea si moartea agriculturii nationale romanesti. Fermierii romani sunt la pamant, la propriu, nimic nu te-a impresionat nici macar rugamintile exasperate a domnului Musca de la Curtici – Arad, unul din cei mai iscusiti si talentati agricultori din lume, ca sa nu-i tradezi ucrainenilor. Iata insa ca ne-ai tradat pe toti si ne-ai vandut pe nimic celor mai periculosi si mizerabili dusmani externi. Mai ai putin si ne tradezi si cu pensiile speciale in fata UE, si ne prabusim definitiv si irevocabil ca Stat National si Popor Roman.

 39. L-am spart pe ucrainian! I-am dat tot ce a vrut! Acum mergem la Bruxelles să-i spargem şi pe ăia şi să facem tot ce ne cer! Asta înseamnă atac psihologic!

 40. Sa ne dea Grau Ieftin ! Ca sa faca o Paine 50 de bani ! Ca in 1990 !

 41. In 1970 , Traranii veneau la Bucuresti , si cumparau Paine Neagra cu Sacul , de Rafie , ca sa dea Paine Neagra la Porci !

 42. Să nu mai existe bob de grâu românesc în silozurile din portul Constanța, că încurcă planul la export a cerealelor produse în Ucraina pe pământurile lui Monsanto, Cargill & Co! Nu e admisibil să stea atât la coadă TIR-urile cu cereale ucrainiene să descarce în port, din cauză că sunt încurcate de camioanele cu grâu românesc! Punem în pericol siguranța alimentară a lumii!!! Este un articol în acest ziar, azi, cum că România este pe locul I la exporturile de grâne din UE. Asta e teribil, e o dovadă că nu ne îndeplinim obligațiile față de frații ucrainieni şi partenerul strategic. Iar asta trebuie să se schimbe!

 43. @S’il vous plait, monsieur ! (primu din lista)
  -il ardea cu fieru roshu,
  asa ne spunea tovarasha invatzatoare!

 44. Draga Denis, continuati
  tot asa sa va luptati
  si, ca sa ne-avem ca frati,
  eu va dau acuma voie,
  la canalul zis Bastroie,
  sa sapati cat e nevoie…
  Doar un lucru nu-nteleg:
  ca sa fie lucru-ntreg,
  de ce doar sa-l adanciti,
  cand puteti sa-l si largiti…

 45. Ciolacu a zus de minoritatea romanesca capusgata si asuprita de evvreii satanisti ucrainieni. Capusha nu a avut bunul simtz macar sa raspunda ceva. Ca vom vedea vom face…etc. Pur si simplu k-a ignorat pe Ciolacu si in sinea lui a zis .Am pacalit si pe tziganu asta.
  Ciolacu a luat-o in barba.

 46. Daca Ciolacu ar fi fost un roman patriot si nu un puradel anonim de satra, i-ar fi oferit haholului un sut in cur ! Nici mai mult nici mai putin !

 47. Ciolacu i-a mai oferit haholului inca o bucata de Romanie, considerand ca Romania n-a fost jefuita suficient de Ucraina.

 48. Păi,. mătură și făraș,. Eventual azil politic,.la Răscăcații de vede,.

 49. Dacă tot iipupam pe kha,,,, pardon , americani și ucrainieni so astia tot sunt plini de bani si cu drepturile omului in gura toata ziua, ar fi trebuit cerut:
  1.bani pt infrastructura fie moka ( grant , ca tot sunt fara acoperire) , fie credit cu dobândă preferențiale.
  2.Drepturi la standarte EUROPENE pt ucrainienii de etnie română.. .Nu zic ce la dam noi romanilor de etnie ucrana, pt ca le dam PESTE aceste standarte .

 50. Cititi postarea AI 18 august, 18.23 parcă. Nu imi vine sa cred dar pare fff posibilă. Daca vad si ,semnatura anonimă’, gandul ma duce mai departe: ca UNDEVA acest program EXISTA si a fost hackuit! este planul B al nemernicanilor din deep sh1t state!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.