Viermi în laptele destinat elevilor

Ancheta declanşată în cazul laptelui cu larve descoperit la o şcoală din Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud, se desfăşoară cu dificultate. De vină ar fi instituţia de învăţământ care nu ar fi respectat procedurile sanitar-veterinare şi nu a anunţat autorităţile.

Baxul cu cele 19 cutii de lapte a ajuns la fabrica din Suceava de unde a fost ridicat de inspectorii DSVSA Suceava, însă flacoanele cu lapte care s-au spart nu au fost găsite.

„Baxul nu a mai fost găsit, era returnat deşi nu este corect. Avem deja informaţia de la DSVSA Suceava că baxul a ajuns la unitatea de distribuţie, de acolo s-a predat la DSVSA Suceava care va face toate analizele care se impun în continuare – verifică elementele de la data de fabricaţie la perioada la care a fost în depozit, la data la care a ajuns la şcoală. Probabil se va ajunge şi la recoltare de probe din cele 19 flacoane care mai există în în bax. Încercăm să dăm şi de celelalte două flacoane cu lapte care s-au spart pentru că ar fi foarte relevant pentru anchetă, să vedem unde s-a produs fisura, cum de s-au spart. Baxul a fost trimis înapoi, deşi nu ar fi trebuit făcut acest lucru iar compania nu ar fi trebuit să le ridice”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul DSVSA Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin.

Potrivit acestuia, din toate analizele de până acum, s-a stabilit că infestarea s-a produs în luna septembrie, atunci când a fost produs laptele.

„Este lapte UHT. Se vede că larvele sunt vechi, sunt moarte de o bună perioadă de timp, de trei-patru săptămâni. Continuăm ancheta, dar nu a fost respectat principiul corectitudinii: în situaţia aceasta ar fi trebuit ca produsul să rămână la şcoală şi noi să îi facem analize. Conducerea şcolii a făcut un act de retur, lucru de înţeles până la un moment – pentru că a primit o altă cutie la schimb, dar nu ar fi trebuit returnată cutia respectivă. Problema este că conducerea şcolii nu a ştiut exact care este procedura, dar distribuitorul ştie că nu ar fi trebuit să o retragă”, a mai spus Bogolin.

Autorităţile sanitar-veterinare şi cele de la Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud au declanşat, miercuri, o anchetă după ce într-un un bax cu 21 de cutii de lapte, destinat unor elevi de la Şcoala Gimnazială a Liceului Tehnologic „Florian Porcius” din Rodna au fost descoperite larve în jurul unei cutii cu lapte care s-a spart.

Laptele nu a ajuns la elevi, cadrele didactice sesizând rapid problema şi retrăgând baxul respectiv de la consum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Viermi de la guvernarea Veoricai!
    Pofta buna!!!
    Sa o „duceti mai bine”!
    Ii doare undeva de COPIII Romaniei, doar HOTII si INFRACTORII sunt grija analfabetei Veorica!

  2. M-am tot mirat eu, cum sa fie viermi in lapte? Acum cica in jurul celor doua cutii deoarece se sparsesera aparura si viermii. Au avut dreptate ca trebuia analizat acolo laptelesi ca conditiile de depozitare erau cu pricina, Iote stirea!Pai supus la razele ultraviolete nu poate sa faca in el viermi, nu face nici fara decat de e luat de la vaca cu diavolul ca masura divina de stopare a luatului/furtului/transferului practicat de babornitele indiavolate, acela si produsele din el pute a doua zi, asa mi-a explicat mie acum multi ani o batranica de la tara mai priceputa in cum se facea candva magie neagra cu luatul laptelui si dc nu merita sa il ia cineva. Si banul de e cu sporul luat, parca trece iute si nu ai folos de el, iti vin pagube si nu ii de folos, ca platesti daunele cu ei. Incearca pronia divina sa compenseze pt a descuraja practicile de sabotare a aproapelui ce trebuie iubit nu distrus.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.