Situația este gravă – Viktor Orban a avut dreptate

Protestele antiisraeliene din Europa din ultimele zile sunt ultimele evenimente care arată că Viktor Orban a avut dreptate. În 2015, la apogeul crizei migrației din UE, premierul Ungariei era citat de The New York Times cu următoarele afirmații: ”Cei care vin acum sunt crescuți în altă religie, reprezintă o cultură radical diferită. Cei mai mulți dintre ei nu sunt creștini, sunt musulmani. Este un aspect important, pentru că Europa are rădăcini creștine”. Atunci, președintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a răspuns: ”Pentru mine, creștinismul în viața publică și socială înseamnă o obligație față de frații noștri aflați la nevoie”. Replica lui Orban: ”Obligația noastră creștină este să nu creăm iluzii”. ”Nu vrem să criticăm Franța, Belgia și alte țări. Cred că fiecare țară are dreptul să decidă dacă primește sau nu un număr mare de musulmani. Daca vor să trăiască împreună cu ei, să o facă. Noi nu vrem și cred că avem dreptul de a decide să nu primim un număr mare de imigranți musulmani. Nu vrem să ne asumăm consecințele pe care le vedem în alte țări și nu văd de ce altcineva trebuie să creeze tipare de viață în Ungaria pe care noi nu ni le dorim”, a spus Viktor Orban.

Au trecut circa șase ani de la aceste declarații. Ce vedem pe străzile din Franța, Germania, Austria? O arată un articol publicat pe site-ul lui Bari Weiss, jurnalistă „epurată” de progresiștii din redacția The New York Times: proteste anti-semite în mai toate capitalele din vestul Europei, un rabin spitalizat la Londra, după ce a fost bătut crunt.

Tot mai mulți dintre urmașii imigranților din Franța și dintre cei nou veniți disprețuiesc Franța și cultura franceză, însă vor să trăiască în Franța și să se bucure de beneficiile asigurate de un stat modern al bunăstării. Pe acest fond a apărut scrisoarea în care zeci de generali în retragere din Franța avertizează că poate izbucni un ”război civil”.

Situația este gravă. După ce a avut mai multe discuții cu ziariști din Franta, Rod Dreher, de la The American Conservative, consideră că nu  este vorba despre un potențial război civil, ci despre o perioadă lungă de lupte urbane, precum în Irlanda de Nord. Iată cum sumarizează Dreher discuțiile cu confrații francezi. ”Dacă suburbiile se revoltă simultan, statul francez nu va avea suficiente forțe de poliție și militari pentru a restabili ordinea. Toți militarii, polițiștii și politicienii versați știu asta. Același lucru îl știu și bătăușii din suburbii. Conflictul poate fi declanșat de orice și oricând. Asta explică o mare parte din teama resimțită de francezi acum. La asta se adaugă și faptul că nu există nicio soluție clară sau nicio soluție pur și simplu”.

Aflat într-o vizită în Ungaria și Franța, Dreher a fost întrebat dacă știe vreo capitală europeană în care să nu aibă loc proteste precum cele de mai sus. Da, Budapesta, a venit răspunsul. Iar lucrurile stau așa de mai mulți ani, pentru că un studiu privind antisemitismul în UE realizat in 2018 de Agenția UE pentru Drepturile Fundamentale arată că frica evreilor legată de agresiuni fizice și insulte era mult mai mică în Ungaria decât în Franța, Germania, Belgia, Spania (țările considerate cele mai ”nesigure”).

Cu toate acestea, presa vestică descrie regimul de la Budapesta drept antisemit și chiar fascist. Asta însă pentru că guvernul Ungariei l-a atacat și l-a demonizat pe George Soros (să nu uităm că sancțiunile împotriva Ungariei, în primul rând procedurile de suspendare a dreptului de vot în UE, au început nu după naționalizarea fondului privat de pensii, nu după adoptarea unei constituții redactată pe alocuri în notă revizionistă, ci după atacurile directe la George Soros, la adresa Universității Central Europene de la Budapesta și împotriva apelurilor din 2015 ale lui Soros pentru ca UE să primească cât mai mulți imigranți, iar aceștia să fie împărțiți printr-un regim de cote stabilit nu prin unanimitate, ci prin majoritate în Consiliul European).

Când criticii lui Soros sunt acuzați de antisemitism se distrage atenția de la ceea ce fac fundațiile lui Soros în țări despre care cei mai mulți oameni din Vest nu știu decât lucrurile relatate de posturi precum CNN și jurnaliști precum Christiane Amanpour”, scrie Rod Dreher. ”Cititind  despre Soros în presa de limbă engleză și uitându-mă pe site-urile fundațiilor lui și la valorile acestor fundații, pot să spun că Soros este un globalist liberal ale cărui interese sunt diametral opuse față de interesele celor care vor ca Ungaria să rămână Ungaria”, scrie Rod Dreher. Jurnalistul vine apoi cu un exemplu din Macedonia, țara unde Monica Macovei l-a consiliat pe președinte în ale anticorupției. O parte din banii pe care Fundația pentru o Societate Deschisă din Macedonia i-a primit de la guvernul american (de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională) au fost investiți pentru traducerea și publicarea cărții ”Reguli pentru radicali”, a lui Saul Alinsky, o carte de căpătâi a anarhiștilor Noii Stângi. Așadar, cu banii guvernului SUA, George Soros s-a jucat de-a pompierul piroman.

Pentru ca asimilarea este mult mai ușoară în SUA, americanii, inclusiv influenta presă americană, nu înțeleg de ce ea este dificilă în Europa. ”Noi americanii suntem o societate tânără după standardele europene. Ne-am născut în urma unei revoluții împotriva Lumii Vechi. Ne-am definit ca fiind împotriva tradiției. Pentru un american conservator este greu să recunoască, însă asta este America: prima națiune modernă, capitalistă, dinamică, individualistă și fără rădăcini. Pentru oamenii din alte țări este mult mai ușor să se integreze în societatea americană, pentru că suntem fluizi, dinamici, individualiști și relativ fără rădăcini.

Europa nu este așa. Europa nu poate fi ca America decât încetând să mai fie Europa. Nu vreau ca țările europene să fie ca America. Vreau să fie europene, adica vreau ca Franța să fie franceză, ca Ungaria să fie ungară, ca Suedia să fie suedeză. Asta contravine sensibilităților universaliste ale americanilor. După ce am venit de nenumărate ori în Europa, cred că așa trebuie să fie. Daca mi s-ar acorda cetățenia franceză sau ungară și ar fi să-mi trăiesc aici restul vieții, nu aș putea fi francez sau ungur decât pe hârtie. Asta nu pentru că ungurii sau francezii ar fi intoleranți cu străinii, ci pentru că sunt moștenitorii unei vechi culturi, care nu poate fi însușită așa cum îmbraci sau dezbraci o haină. Este foarte greu pentru americani să priceapă asta, chiar și pentru cei care vin din regiuni din SUA în care ești socotit un venetic și după 50 de ani de la stabilirea acolo”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23

45 de Comentarii

 1. George Soros doreste reVenirea Ungariei Ancestrale la Matca Islamului unde-i este Locul.
  Salbaticia Ungurilor este Tipica Uygurilor din China unde Armata a fost Ingrozita de Primitivismul lor.
  Tovarasul I.V. Stalin a vrut sa-i Deporteze in Mongolia dar s-a Opus tembelul de Hrusciov. Astazi Europa plateste Pretul ca nu i-a Ascultat pe Imparatii Romei si ai Kremlinului.

 2. Cand ma gandesc ca nenorocitul de Ponta ii promisese lui Erdogan o mare moscheie in mijlocul Bucurestiului,imi vine sa il iau la palme pe Ponta si pe toti guzganii poolitici care ii intareau afirmatiile, gen Iohannis”am semnat cu Turcia,suntem oameni seriosi”!
  Serios acum : Ponta in libertate si Sova care a facut aceleasi ilegalitati,cot la cot, face puscarie!Cum va cade?Sa nu ii iei bob cu bob,mama lor de tradatori?

 3. „-Hai la Lupta cea mare!”
  -si Internatzionala bolshevică continuă cam asha:
  „Rob cu rob sa ̶s̶a̶ ̶n̶e̶ ̶u̶n̶i̶m̶ ”
  -să vă unitzi si să vă duceți dracu de sărăcii!
  (a nu se confunda cu saracu -in urma sărăciilor se alege praful si pulberea….).
  (hai,masca peste nas!)
  VIVE LA FRANCE!

 4. scarba aia jegoasa (sidoasa?!) din ambasada olandei se rade de noi
  -de parca nu stim ce si cum e cu olanda!

 5. thomas suarez a scris o carte documentata extensiv din arhivele din kew ale administratiei engleze din palestina intre 1919 si 1948 si dupa instalarea statului terorist israel…cartea se numeste …state of terror …in care se descrie istoria evolutiei israelului…stat cu adevarat terorist…tacticile sionismului de a cultiva si exploata …antisemintismul in beneficiul lui este cea mai importanta scula in a speria si specula lasiatea crestinilor in principal….sint in america din 1986 ,si pot sa spun cum treptat dupa 92 atmosfera plina de optimism si voiosie s-a schimbat dupa atacu terorist din 11 sept 2001 cind vedem teroristi dupa fu=iecare colt …islamisti bineinteles…nu jidani….daca teoretic n-ar fi musulmani intr-o tara sa zici ca sint atacuri teroriste islamiste in tara aia ar fi …imposibil …dar daca vin musulmani sub orice motiv in respectiva tara …fraza respectiva este valida ….acum in europa cu musulmanii adusi in europa prin actiunile de un fel sau altul a lui soros terorismul islamist or antisemintismul islamic sint posibile…il acuza pe soros cineva ? nu …lasitatea sau prostia si credulitatea existenta nu stimuleaza rationamentul obiectiv…jidanii sint un tip pradator sint putini dar extrem de inteligenti si perfizi…..in cartea lui thonas suarez …state of terror..descrie cum dupa 1948 ca sa aduca jidanii din tarile arabe adiacente israelului in …israel care era doar desert si citeva orasele ….sionistii au trimis echipe de asasini care au ucis unii membri ai familiilor acestora si le-au spus jidanilor victimizati ca vecinii lor antisemiti arabi erau autorii…ce vedem in europa este saminta sadita de soros si imbecilii care l-au ajutat sa creeze haos din care israelul beneficiaza …rostii ii compatimesc pe jidani ca victime ale …musulmanilor europeni….

 6. Doua comentarii. Fundațiile pentru o Societate Deschisă au rulat de-a lungul ultimelor 3 decenii de turbulente anti-nationale pe taram european sume fabuloase : sute de mld $, primiti bunaoara si de la guvernul american (de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională). In ce s-au investit banii? In deschiderea Europei conservatoare, in fragilizarea Europei natiunilor, in procesul migrationist peste guvernele statelor din Europa. S-au cheltuit sume enorme ca toate punctele de lucru si agentii Fundatiilor( selectati dintre cele mai periculoase specimene intelectuale din diversele popoare ale Europei) sa aiba manuale , biblii anarhiste precum ”Reguli pentru radicali” ( Saul Alinsky), sau alte materiale de propaganda si manipulare sociala cf ideologiei anarhiștilor Noii Stângi. Așadar, nu doar cu mld-ele din speculatii pe burse, ci si cu fonduri de la guvernul SUA, cel mai celebru ungur dupa Horty,George Soros, s-a jucat de-a pompierul piroman in Europa post-comunista. Caz concret. Valurile de centr-africani care au invadat Sudul si apoi centru UE intre 2014-15 au fost sustinute financiar de diverse organizatii umanitare, eco, samd. Fiecare afro dornic de aventura peste desertul nord-african si peste Mediterana au primit cate un card bancar alimentat de aceste „organizatii” din start cu 1500$. Cei mai norocosi dintre africani au supravietuit transferului prin filiera libiana si daca nu au ajuns la pesti, au colorat tarmurile Greciei,Italiei,iar apoi au fost dirijati spre Franta, Germania samd.
  Planul Kalergi, planul Soros, planul guvernului SUA??? Toate ? Despre tragedia Siriei, ce sa mai spunem? Acolo au lucrat cot la cot petrodolarii seicilor si neootomanii erdoganului, care au luat taxe de protectie de la europenii bogati, cat si de la oamenii lui Soros dornici de investitii in mari migratii de populatie …

 7. 1. UE nu poate fi, si nici nu trebuie sa fie o copie a US! Iata si un motiv profund, observat corect in articol: „…pentru că sunt moștenitorii unei vechi culturi, care nu poate fi însușită așa cum îmbraci sau dezbraci o haină.” Ceea ce ramane valabil pt toate culturile stravechi ale planetei. Dar ceea ce nu insemna ca europenii nu trebuie sa fie primitori si toleranti, ci doar ca, pt a fi astfel, ei nu trebuie sa-si distruga si sa-si renege trecutul, istoria, radacinile si traditiile pt a se transforma intr-un „melting pot”/un cazan in care se (con-)topesc fortat toti si toate intr-un melanj inform, fara amintiri, culori si atasamente distincte.
  Pe de alta parte, una este aceptarea unui numar limitat de imigranti, pe motive intemeiate, si cu totul altceva exodul unor mase intregi de oameni, fortat de distrugerea tarilor si a vietii lor de chiar marele patron al globalismului. Putem presupune ca, in cel mai bun caz, arhitectii acestor miscari migratoare s-au gandit ca daca nu pot transplanta rapid (prin razboi si cuceriri) modelul lumii capitaliste apusene in lumea altora, poate vor grabi procesul daca transplanteaza populatii masive in inima Apusului european. Un fel pe dos de a spune, „daca Mahomed nu vine la munte, vine muntele la Mahomed”? Mai curand insa ar fi ca astfel au fost impuscati mai multi iepuri dintr-o lovitura. Tinem la distanta de noi imigrantii musulmani si-i plasam europenilor. Rezulta destabilizarea si distrugerea unui concurent economic periculos.

 8. 2. Cert este insa un lucru, anume ca politicile, artificiile si agresiunile globaliste din ultimii 30 de ani (cel putin!), au facut clara o trasatura inerenta capitalismului si anume ca „modul sau de existenta” nu poate supravietui fara un fel sau altul de cruda exploatare — fie ca vorbim de colonialismul clasic, de sclavia clasica sau de cea moderna in care imigrantii sunt utili fie in muncile ieftine, cele mai de jos, fie ca absorbtie/furt de inteligenta. Fie ca vorbim de razboaie fierbinti recente in numele democratiei si drepturilor omului ori de „societati deschise” (fortat) prin revolutii colorate, primaveri si schimbari de regim pentru acces la piete si resurse. Altminteri, acumularea/concentrarea masiva, rapida de capital la unii este imposibila. Ceea ce repede au inteles si capitalistii romani recenti, la nivelul lor, cu cat mai multi flamanzi la poarta, cu atat mai bine pt afacere. Nu-ti convine, pleaca, uite ce coada e afara!
  Si totusi, iata ca dupa toate manevrele, dupa incheierea razboiului rece, capitalusmul, ramas stapan absolut global tot nu se simte bine. Ultima gaselnita „preemptiva”/pro-activa este „marea resetare” pe baze tehno-scientiste pt control planetar absolut. Exista un concept socio-politic inventat de cei puternici, cand nu mai ai niciun as in maneca pt rezolvarea problemelor, a haosului si babiloniei in care ai adus lumea — recursul la „distrugere creativa”! Ceva similar furiei divine care a distrus Sodoma si Gomora, Babilonul sau a maturat viata prin Potop. Din Chaosul primordial s-a nascut Kosmosul ordonat. Doar ca nu este capitalismul Dumnezeu-Tatal acestui colt de univers.
  Ca sa nu fiu judecat, in pofida aparentelor, sunt un mic burghez care s-a simtit binisor in pielea sa si admit — capitalismul a oferit, pt o vreme, o viata relativ mai buna mai multora. Ceea ce insa nu ma impiedica sa-i vad si fateta tot mai intunecata.
  Ce-o mai fi, le-om duce cu Dumnezeu!

 9. „proteste anti-semite în mai toate capitalele din vestul Europei”? Banuiesc ca cei mai multi dintre protestatarii de pe strazi sunt arabi, ceea ce nu prea cadreaza cu exprimarea corecta politic „proteste anti-semite”! Stiu ca evreilor le e foarte draga aceasta exprimare, si ca o promoveaza continuu, de dupa WW2 incoace, dar sa nu uitam ca SI ARABII ASIATICI SUNT TOT SEMITI! Nu cred ca putem acuza arabii semiti de „anti-semitism”, iar pe arabii hamiti din nordul Africii nu sta nimeni sa-i contablizeze pe strazi. Ca-i definim ca „anti-evrei”, asta-i cu totul altceva. Chiar daca nu place la Tel-Aviv si Washington…

 10. Super analiză, mulțumim dlui Marchievici că ne supune astfel de materiale. Reflecțiile de final ale lui R.Dreher sunt absolut adevărate.În spatele lor se află însă și o demonstrație filosofică mai amplă, de finețe care nu poate fi pusă în câteva rânduri. Totuși, esența: naţiunea este un fenomen şi concept antropologic obiectiv şi indestructibil, matricea în care a fost şi este mereu așezată umanitatea, reperul central ordonator şi director al acţiunii ființei umane, raţiunea şi finalitatea existenţei sale. Ea îi conferă individului o identitate distinctă, fără de care conviețuirea în societate nu ar fi posibilă. Iată de ce națiunea și statul ei nu pot dispărea, de ce identitățile naționale (român, ungur, neamț, francez etc) nu se pot topi într-un ,,european,, fără chip, atemporal, fără simțăminte și destin naționale. Nietzsche își bătea cumplit joc de ,,omul european,,! Națiunile sunt unicate, aici Dzeu/Sfânta Natură nu lucrează cu modele! Nu există imitare, nu se poate lua de la una ceva pentru a fi atașat la o alta. Cruciada pe care UE a duce împotriva națiunii/statului național în spirit soroșist este pur și simplu criminală. Europa este doar un continent pe care, da, au trăit/trăiesc multele ei națiuni în relații mai bune sau mai proaste cel mai adesea și aceasta din cauza capitalismului- un dușman înrăit al națiunii care s-ar mai putea opune esenței prădătoare a acestuia (Profit before people!). Bravo Viktor Orban de la Budapesta că mai are curajul să spună, pas, nem tudom.

 11. De ce conteaza ce doreste un batran scelerat satanist ca Soros si nu conteaza ce doreste Ungaria, care este deopotriva stat si popor, nu un singur individ imbecil, batran, si dedat satanismului asa cum este George Soros. De ce ar alege oamenii vointa lui Soros care este intruchiparea a raului absolut (nu il demonizam noi, asa este el demon), impotriva vointei a peste 10 milioane de maghiari? Cei care-l apara pe Soros sunt fie bolnavi la cap fie sunt si ei satanisti ca si Soros! Bine i-au facut ungurii ca l-au expulzat pe Soros din Ungaria cu tot cu acel cuib de satanisti pe care Soros il numea universitate.

 12. „Proteste anti-israeliene”, „rabin spitalizat la Londra”, Rod Dreher, George Soros, Saul Alinsky… Acesta este, pentru cine nu a sesizat, un articol despre America si Europa.

 13. Crede cineva că cei ce conduc (şi) Franța n-au ştiut? Au ştiut fiarte bine, de fapt aici au vrut s-ajungă.
  Nici scrisorile jeneralilor n-au apărut întîmplător în presă. Ce, numai acum şi-au dat seama?
  Se prea poate că tema aleasă următorului război să fie rasială. A se vedea ambasadele SUA şi steagul BLM.
  world-war-3-explained.blogspot.com/

 14. Orbán Viktor niciodată nu a vorbit prostii. Niciodată nu a procedat prostește.. proști și ticăloși sunt cei care nu pricep..sau nu vor să priceapă din interese meschine..Franța nu e singura țară in prag de dezastru islamist.. la fel sunt finlanda, suedia, spania, italia, chiar germania..Imigrantul islamist a venit in europa cu un scop determinat, precis. De cuceritor..Nu se integrează și nu se va integra niciodată… După statisticile natalității o treime dintre noii născuți sunt botezați in nume islamice, ca Ali, Mustafa, sau asemenea..Proștii, probabil și LGBTQ, nici azi nu se trezesc și permit o ”reunificare a familiei” cu nevasta doi, trei, patru,..Ca pe urmă să nu mai știe pe unde să se scarpine, iar țara lor să fie guvernată de fapt de imamii musulmani..

 15. Ce-i ciudat în povestea asta este că un urmaş al năvălitorilor, Orban, joacă rolul de luptător împotriva năvălitorilor. Toate-s făcute să se bată cap în cap, să nu mai ştim pe ce lume trăim, să zicem că albul e negru, că urîtul e frumos.

 16. Sa n u uiotati ce spune Editat nostru in acei ani! oricum, ceva diferit de ce zicea Victor Orban!

 17. Dragi francezi, daca nu o sa mai puteti in Franta, puteti veni oricand in Romania sa ne curatati strazile si sa ne spalati masinile.
  S’il vous plait monsierur!

 18. Nu ungurul trebuia sa aiba acele nemultumiri acum cinc ani dar este laudabil ca totusi a facut-o. Astia ca el si ai sai veniti in hoarde salbatice si crestinizati cand Europa era de mult crestina ar trebui totusi sa-i inteleaga pe ceilalti frati ai lor veniti pe capul europenilor ceva mai tarziu. Ca nu se mai crestinizeaza este explicabil, crestinatatea Europei de Apus are ea insasi probleme. Ca ungurul nu realizeaza, atata poate.

 19. Cand astia ai lui Orban au dat iama prin actuala Europa au fost usor dresati si apoi facuti crestini. Austriecii care i-au civilizat erau crestini cu 700 de ani inaintea lor. Cam mare diferenta, nu-i asa?

 20. @ Calin.. Deși ai nume masculin, evident ești incult, habar nu ai de istorie..Deci, maghiarii știu documentat de unde provin, ce fel de popor sunt și cum au venit acasă in bazinul carpatic, unde timp de peste o mie de ani au fost nația dominatoare protectoare a Europei.. Poate ai auzit de hunul Attila, care prin anii 440 a avut ca imperiu asia și parte a europei,..și care a lăsat ”sămânța” reintoarcerii maghiare.. La fel sigur nu știi că dacii la fel au fost popor migrator, la fel nu știi că de fapt tu ce fel de picat din pom ești in zonă..de te numești impropriu român,.

 21. „… și ar fi să-mi trăiesc aici restul vieții, nu aș putea fi francez sau ungur decât pe hârtie. Asta nu pentru că ungurii sau francezii ar fi intoleranți cu străinii, ci pentru că sunt moștenitorii unei vechi culturi, care nu poate fi însușită așa cum îmbraci sau dezbraci o haină.”
  Cultura inseamna si limba, traditii, folclor.
  Cineva, cu pseudonimul „charlie” nu stie un cantec cunoscut al lui Tudor Gheorghe, „au innebunit salcamii”. Se poate intelege dar sa nu stie balada „miorita” sau sa nu stie un proverb cunoscut la romani „cine sapa groapa altuia, cade singur in ea”? Nu numai ca nu stie acest proverb romanesc care defineste o trasatura de caracter a poporului dar se considera amenintat cu moartea si-l ameninta pe cel care a mentionat proverbul, ca-l va „deferi justitiei” (vezi art cu OMS, 24.05) Poporul roman are un spirit propriu, are o cordialitate proprie… Vine acest „charlie” care spune ca are arhivate toate comentariile de pe site dupa ce el insusi a haituit comentatorii obligandu-i pe unii sa dispara dupa cum, singur a recunoscut si-l ameninta cu justitia pe un comentator care-i spune un cunoscut proverb romanesc.

 22. Foarte interesant si coerent comentariul venit de la CM. Doar la final am ramas oarecum blocat cand s-a trecut in registrul cosmogonic… Avem deci, o Europă si o oligarhie europeana trans-nationala aflata într-un război nedeclarat împotriva propriilor popoare. Traim intr-o perioada a dominatiei totalitare a capitalului si corporatismului transnational, o dominația care programeaza boom-uri bursiere înainte de prăbușiri economice. Suntem deci contemporani pasivi la preludiul „Marii Resetari” a societatilor umane propovaduita de nucleul trans-humanistilor de la Davos. Suntem martori pasivi la „supunerea totala” a întregii clase politice, a perversiunilor mass-media, a apartheidului european pharma-ideologic. In societatile contemporane corporatiile BigData si guwernele aservite intereselor globaliste desfasoara un întreg arsenal represiv și liberticid: urmărirea cetatenilor, geolocalizarea, poliția trans-nationala completă. Se pun bazele viitoarelor generatii de zombi europeni?
  Aprecieri si pt comentariul ” Sus Patria”…

 23. a a vut dreptate, de aceea s-a pus pe cumparat Transilvania prin firme fantoma….Romania, o tara praduita si ucisa pas-cu-pas….

 24. Nu religia este factorul care impiedica integrarea imigrantilor in societatile europene, ci folosirea ei pentru justificarea unui model social arhaic-feudal.Si la noi, in Romania, avem comunitati care nu doresc sa se integreze (romii) , invocand asa-zise „traditii” care nu au legatura cu religia.Deci, nu cred ca trebuie sa avem o problema cu musulmanii, in general, ci cu aceia care nu vor sa se integreze in modelul de societate european.Din pacate, singura solutie in acest moment este cea expusa de Viktor Orban, si anume stoparea imigratiei din tarile musulmane.Ar mai fi o varianta, insa mult mai dificil de aplicat, si anume o „selectare” a potentialilor imigranti.Adica , acceptarea non-musulmanilor sau a musulmanilor „moderati”…

 25. Ursule pe cit de mare esti pe atita de incult.Auzi Dacii popor migrator ,esti de-al lui Roller nu-i asa?

 26. @Marele Urs: Te dovedesti acelasi mare magar mincinos care ai fost intotdeauna. Nu toata migratia ungurilor este acoperita de documente, ceea ce nu surprinde pe nimeni, fiid vorba de un timp in care nu prea era ragaz pentru scris, din cauza rasturnarii lumii cu susul in jos, tocmai din cauza acelor migratii. Pe de alta parte, a spune despre daci ca u fost migratori, cind acestia aveau cetati, sanctuare iar despre ei exista referinte scrise acoperind sute de ani, de la Herodot pina la autorii romani, este nu numai o minciuna sfruntata dar si o dovada, nu numai de crasa rea credinta dar si de agresivitate specifica celor care doar mimeaza civilizatia. Retine ca sustin cele spuse de Victor Orban al Ungariei in privinta migratiei si dezavuez politica externa a Occidentului, de dupa acordurile de la Malta, care a calcat in toate strachinile aflate in cale, aceasta politica fiind la originea acestei migratii.

 27. Hungurii stiu cum sta treaba cu invazia. Vii pe cal te dai jos sa te ishi in Siret si zici asta e tara mea…citat din Gingis Han.
  Asa ca au dreprate.
  Lucru amestecat ajunge in final un mare si mirositor Alrahhat.
  Cocina globalista europeana…ori mor porcii globalisti ori dispar statele independente si popoarele.
  Tot porci raman, indiferent in ce limba guitzaie, sau daca au batista in piept sau hahaie la dovleci…sa traiti bine. Romani fiiti vigilenti si nu mai votati nemtzi.

 28. @ Anonim,..Istoricii antici, împărații romani,.. mai exact scribii lor, au fost cu toții mincinoșii. Adevărul e ceea ce știi tu,. mai ales de la popa al tău ortodox și băieții cu ochii albaștrii, porecliți uneori drept baroni,..Că ai absență in istorie peste o mie de ani, plus celebrii eroi daci nu ți-au lăsat o vorbuliță scrisă,.. nu te deranjează..E,. asta e,. Nu toată lumea are de mobilă la mansardă,..

 29. ARGETII numiti GETI de greci si DACI de romani aveau capitala langa Bucuresti pe Argesh numita ARGEDAUA sau ARGETIA . Argesul numit de greci Argesos.Arget inseamna Argint, argintiu in limba proto europeana.
  Muresul numit de greci MARISOS adica raul MARISHEL MARICEL.
  Adica cum ba mongolule nu au lasat Getii un cuvant???
  Plimba iapa la alta masa.

 30. poporul hu ??
  poporul HU == poporul RR in istoria lumii . Este un popor adus in Europa ca VASAL al triburilor khazare. Este un popor realizat SINTETIC prin AMALGAMAREA tutoro neamurilor venetice europene si asiatice. Limba HU este o limba de origine uralo-turcica …

  Limba noastra a RAMAS si ESTE limba NOASTRA cea straveche – geto-daco-LATINIZATOARE. Diferita de cele latine si italice. Diferita de a popoarelor vecine noua.
  De ce intr-o lume greaco-latina, slava/slavonica si pasareasca uralo-turcica … noi ROMANII am AVUT si ne-am PASTRAT PERMANENT limba noastra straveche, cea geto-daco-LATINIZATOARE ???
  DE ce astazi, lingvistii italieni discuta daca limba latina PROVINE sau nu din limba noastra strveche (cea geto-dacica)?
  Deoarece, autorii lor antici indicau ca LIMBA lor LATINA provenea de pe meleagurile noastre cele vechi.

 31. Noi nu avem absolut nici o ABSENTA in ISTORIA din MILENIUL I !
  Intai au fost geto-dacii-latinizatori pe care i-au cucerit romanii lui Traian (daca nu erau nu aveau ce cuceri), apoi gotii ce se REVENDICAU de la GETI (Iordanes), apoi Constantin cel Mare (dacul) care a CONSFIINTIT religia in Europa, apoi bizantinii (care ne citeaza permanent in istoria si cronicile lor), apoi bulgaro-vlahii, apoi cei care au fost gasiti de triburile khazare-hu pe teritoriul nostru (daca nu ar fi fost nu s-ar fi povestit in cronicile hu).
  Religia noastra a fost de sorginte arianista si ne-evanghelizata (vezi Biblia lui Ulfila si gotii/getii) inainte de Constantin dacul (anii 350). Apoi aceasta a devenit bizantina (vezi Tomisul), a crestinat bizantin pe bulgari (Biblia slavonica, anii 800), a crestinat bizantin pe Gyula (al doilea conducator HU) cel din Transilvania (anii 900). Abia in anul 1000 un hu a crestinat neamul sau. Si abia dupa anul 1054 neamul hu a devenit catolic iar neamul nostru (cel geto-dac-vlah-latinizator)a devenit ortodox.

 32. Și iată! Cine pomenește de năvălitori? Macacii dî india, aduși de către Batu kan și nu în căruțe, sau călare, și legați în urma cailor.

 33. Deoarece noi – locuitorii de pe aceste meleaguri – MUNCEAM ! Nu aveam timp sa ne scriem istorii de tip LAUDATIO !
  Istorii de tip LAUDATIO – au scris altii – cu privire la noi, cei pamanteni.
  De ce noi am ramas, permanent, cu limba VORBITA cea straveche – cea geto-daca-latinizatoare ?
  Veti limba SCRISA – cautati lucrarile lui Ovidiu, Traian si a doctorului sau !
  Vreti limba SCRISA – descifrati inscrisurile geto-dacice de pe sarcofagele din epoca latina si bizantina.

  De ce – unii care s-au REVENDICAT ca CUCERITORI ai taramurilor noastre (greci, latini, huni, avari, bulgari, popor hu, turci, germani, austrieci, rusi) – NU au reusit sa-si IMPUNA limba lor SCRISA si VORBITA in/PESTE limba VORBITA de noi, cei pe aceste taramuri ?

  Mai meditati … VOI ce va DATI drept europeni !

 34. poporul hu == rr == khazar ! cel venit la anul 900.
  poporul rr a difuzat la noi din vest (hu, neam migrator asiatic anii 900) si sud (bulgari, neam migrator asiatic, anii 800).
  Si a ajuns la noi cu mult (anii 1400) dupa navalirile mongole (anii 1200).
  Unii mai trebuie sa invete istorie !

 35. ” Situația este gravă – Viktor Orban a avut dreptate”.
  H’aiurea … situatia nu este deloc grava ; iara Viktor Orban a avut mereu dreptate, doar chiobetii-s chiori !

 36. ca in diversitatea asta europeana mai exista cate un ursulache intarziat ca sa ne amuze. Să ne radem de proști si de ”istoria” lor, de ura lor fata de cei care i-au civilizat (atat cat se poate), de pretentiile lor grotesti si in general, de ce nu, de ultimii salbatici veniti in Europa la anul 896.

 37. Orban de la buda cu pestă trebuie inteles in cheia in care un țâgan unguresc e scos in lume de un alt minoritar ajuns, Soros, ca apoi sa-l tradeze. Nu pe moș Soros l-a tradat el, ci doar se preface. Rostul orbanelului e sa-i pacaleasca pe ardeleni cum ca miticii le aduc numai rau (desi scurta istorie a ardelenilor liberi le-au dat-o oltenii la 4 august 1919) si ca ortodoxia le cam pute.
  Cautati-i poza ungurului pe vremea cand era tanar activist comunist stipendiat apoi de Soros. Mustață de gabor cu ochi caprui (acum, albastri, nicio problema).

 38. de te lasa sa debitezi prostii contra alor tai! Nu vezi ca dai in gropi?

 39. In abordarea juridică și politică a migratiei- sunt 2 pozitii-Statul trebuie să participe prin politici naționale,guvernamentale, suveranitate,redistribuirea populației, ajutor, asistență socială și apartenență ,cât și -perspectiva transnaționalismului .Prima abordare consideră că unitatea de analiză este statul (națiunea), în timp ce a doua abordare renunță la granițe și ia în calcul câmpurile transnaționale de migrație.Evident ca Victor Orban are dreptate. Transnaționalismul a fost dezvoltat de antropologi, dar folosit în mare măsură de geografi și de alți cercetători sociali și se referă -chipurile -la raporturi care ar „uni” spațiul de origine cu spațiul dedestinație și conduc la dezvoltarea unor „spații translocale”-spatii ce nu justifica renuntarea la granite! Astfel a apărut și noțiunea de „creolizare” care se referă la combinarea de către migranți ai tradițiilor din spațiul de plecare și spațiul de destinație .Migratia devine astfel rampa de lansare spre Transnaționalism iar cel economic este cunoscut și subdenumirea de Globalizare, dezvoltat la mijlocul secolului al-XX-lea,fluxurile de bunuri și servicii din afara granițelor (liberalizarea comerțuluiinternațional, libera circulație a persoanelor, migrația, schimbul de capital și accelerareaprocesului tehnologic și informațional), scopul principal fiind de omogenizare globală.La teoriile socio-politice -culturale ale S de la frankfurt,se adauga si teoriile”geografilor””antropolgilor”,”Europei deschise””A Cetatenilor””Securitatii si solidaritatii”intre crestinism si islam ceea ce este o fantasagorie,nu pot fi conciliate,identiatea etnica si religioasa nu pot fi schimbate si au dus la acte de terorism ,la xenofobie,rasism,lipsind adaptarea si integrarea-imposibile.Reptila UE vrea destructurarea Vechii Ordini a Europei Crestine ,inlocuirea cu NOW ,cu nonvalorile cu care de secole urmareste,terorirzeaza si uraste Omenirea.

 40. Nu va mai bateti intre voi precum calicii pe ceaunul gol. Indreptati-va mai bine atentia si furia impotriva adevaratilor vinovati pentru nenorocirile din ultima vreme. Acesti vinovati se autodenumesc elita mondiala, sunt familiile oligarhilor supernbogati care isi pot permite orice, sa fabrice boli, arme de distrugere in masa, sa cumpere guverne prin mituire sau numire directa de idioti docili la ordinele lor. Ei doresc globalizarea si genocidul populatiei planetei, doresc sa acapareze in proprietatea lor exclusiva absolut totul, inclusiv vietile oamenilor transformati in sclavi. Calendarul acctiunilor lor este dja anunatat de exemplu de grupul de la Davos dar si de oligarhi precum Soros,Gates,Rockefeller,Zuckerberg, Bezos si alti asemenea inchinatori la necuratul. Oligarhia trebuie desfiintata de urgenta daca dorim sa mai traim, oligarhia reprezinta cel mai mare pericol pentru viata pe Pamant, toate relele pamantului de la lacomia dementa a oligarhiei se trag. Nu va mai bateti intre voi ci unitiva impotriva adevaratului pericol pentru viata voastra si viitorul omenirii. Sa nu se inteleaga de aici ca sunt impotriva bogatiei oamenilor, sunt impotriva oligarhiei care detine averi enorme (evident furate sub paravanul legilor proprii) si care isi poate permite orice fel de crima fara a putea fi oprita. Ei fac orice crima pentru ca pot sa o faca si asta ii distreaza. Urmariti-l de exemplu pe Bill Gates si veti intelege bucuria crimei in masa la oligarhi.

 41. Infine, Cotidianul are un jurnalist pe cinste ! Bravo Calin Marchievici…citesc cu placere articolele tale…dar ce pacat ca esti singurul….Pune-ti o poza in fatza articolulu….lasa modestia…ca nu poti fi mai urit ca Gigi Becali ori buzata Dragusanu….Sigur, sa vedem si noi cine-i tipul asta de le zice bine !!!

 42. @Marele Urs: desigur, toti autorii antici, medievali, moderni, contemporani, sint mincinosi. Puri si cinstiti sint doar cei de la Budapestsa, cei cu palarie de gabor indesata bine pe creier, adusi dupa cum bine spune qwe de hoardele lui Batu-Han.

 43. Pana si biblia spune ca amestecarea raselor aduce sfarsitul .Turnul lui Babel , unde nu se intelege om cu om, fiecare pe limba lui vorbind e aproape , dar trebuie sa-l impingem cat mai incolo. America Unita State este invidioasa ca Europa pastreaza niste limite in amestecul raselor, de aceea a trimis pe cine trebuie sa sustina, sa impuna , sa manipuleze pentru a fi amestecati si noi ca ei. Cum dezbini, puanand catolici fata in fata cu ortodocsi? Nu , nu merge asa, trebuie sa pui fata in fata doua dogme total diferite . Aduci cu barca musulmani si ii pui in Europa. Si ei sunt oameni , dar traiesc diferit fata de noi . Vor ca noi la nivel de trai si ca ei la concepte . Exemplu Iugoslavia , unde buboiul s-a spart in Bosnia , majoritar musulmana. Au bagat batul prin gard si gata, asta a fost tot. Simplu ca bonjour. Pacat ca unii nu stiu ca pana si nemtii se cred Traci , de aceea ei nu-si spun germani ci spun cu mandrie „Ich bin Deutch” si nu le pica bine cand aud ca Dacii se trag din traci si sunt „…cei mai viteji si mai drepti dintre traci..” , spunea Herodot . Dar asta se mai invata in scoala > da , dar abia la Drept Roman si Istoria Statului si Dreptului Romanesc ( Emil Molcut , dumnezeu sa-l odihneasca!) .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.