Au venit minerii peste Guvern: „Voi cu pensii speciale, iar noi să murim de foame!”

Sute de mineri şi energeticieni au venit să protesteze miercuri în faţa Guvernului, nemulţumiţi de recalcularea pensiilor, dar şi de situaţia din sistemul energetic.

Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum: „Am muncit, ne-am sacrificat, pensiile ne-aţi tăiat!”, „Voi cu pensii speciale, iar noi să murim de foame!”, „Mereu sacrificaţi, niciodată respectaţi!”, „Cea mai scumpă energie este cea pe care nu o ai!”, „Importăm energie scumpă şi poluantă!”, „România are nevoie de energie stabilă!”.

„Sunt aproximativ 400 de mineri şi energeticieni la acest protest. Printre principalele nemulţumiri se află Legea pensiilor, care este o lege electorală. Înţeleg că sunt oameni cu pensii mici, dar nu este normal ca după zeci de ani în care am lucrat în aceste activităţi, dintr-o dată statul să spună: „Nu mai aveţi pensia aceea, ci una mult mai mică!”. De asemenea, am plătit zeci de ani contribuţii la salariul pe care l-am avut şi acum statul spune: Vă dăm însă doar o parte din banii respectivi!” Care mai este principiul de contributivitate?”, a declarat pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Liderul sindical a precizat că protestatarii sunt nemulţumiţi şi de situaţia actuală din sistemul energetic.

„Din cauza suprataxării energiei pe cărbune şi a subvenţionării energiei verzi, asistăm la un dezechilibru grav între energia în bandă şi energia sporadică, care duce la preţuri gigant. Toţi dau vina pe Dumnezeu şi nu pe guverne care nu iau nicio măsură în sensul acesta – şi care închid accelerat energia pe cărbune fără să pună nimic în loc, spunând că este scumpă, dar e scumpă în contextul în care mai mult de jumătate din venituri le dăm pe taxe pentru buget, ceea ce nu se întâmplă cu nicio societate comercială”, a adăugat Pîrvulescu.

Potrivit acestuia, calendarul protestelor va fi făcut „din aproape în aproape, mergând până la grevă generală.”

Conform unui comunicat al organizaţiei, noua lege a pensiilor publice a afectat în mod negativ cele mai vulnerabile categorii de pensionari.

„Aceştia (minerii, n.r.) vor atrage atenţia asupra pierderilor financiare semnificative suferite de cei care au muncit în condiţii grele şi periculoase, ca urmare a unor indexări insuficiente şi a eliminării beneficiilor pentru cei care au contribuit suplimentar”, se precizează în document.

Potrivit sursei citate, noua lege a pensiilor a determinat o scădere a veniturilor pentru cei care au lucrat în condiţii speciale, mulţi dintre aceştia confruntându-se cu pensii reduse drastic, în unele cazuri cu până la 50%.

Astfel, minerii, energeticienii şi alte categorii profesionale afectate au cerut Guvernului în repetate rânduri să ia măsuri urgente pentru corectarea acestor inechităţi şi pentru a proteja drepturile celor care au muncit în condiţii dificile.

Protestul a fost organizat în faţa Guvernului, unde reprezentanţii minerilor speră să deschidă un dialog real cu autorităţile pentru a rectifica situaţia creată de noua lege a pensiilor. Se solicită măsuri concrete şi imediate pentru ca aceste categorii vulnerabile de pensionari să nu fie defavorizate în continuare.

Federaţia Naţională Mine Energie este afiliată Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, care a luat fiinţă în 1990 pentru a oferi lucrătorilor români o reprezentare reală şi democratică. Confederaţia este reprezentativă la nivel naţional, reuneşte 38 de federaţii sindicale la nivel de sector şi coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.

Foto Arhivă
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

32 de Comentarii

  1. ca o singura data vi se poate oferi un privilegiu. adica vi s-a dat o multiplicare de punctaj cu 1,5 pt grupa, iar voi vreti desi nu ati contribuit sa vi se dea si ca vechime suplimentara deci in loc de 25-30 de ani si iesire la 50 de ani deci mai repede cu 15 ani decat restul nu era mai firesc sa le spuneti femeilor voastre sa se angajeze, sa nu astepte salariul?

  2. Pai nu mai sunt mineri,de ce bateti campii?Ati uitat sau vreti iar vitrine sparte prin Bucuresti si oameni nevinovai batuti gratis?:))))

  3. A trebuit să-i ardă la buzunar noua Lege a Pensiilor ca să știm și noi că mai există și alte ,,pensii nesimțite” . Mass-media avea ordin să toace doar la cei din Sistemul național de apărare. Iată dragii moșului, cum s-au deconspirat minerii, oțelarii, cfr-isti ,balerini , acrobații și alte categ care ieșeau la 40+ cu pensii de min 1000 euro și presa tăcea complice . Șo pe ei !

  4. Ha, ha! Vin minerii, bro! Vin minerii! Aiasta-i știre di pi vremia lu’ Iliescu, to’ cu PiSiDe-u’ la botoane. Ruata istoriei să-nvârte!..

  5. Nu vor să spună de unde s-au luat banii pentru plata punctelor de stabilitate, din moment ce guvernul a acordat peste 33 de milioane și jumătate de puncte de stabilitate, fără să vireze, pentru fiecare dintre acestea 22 701 lei, adică tot atât cât se virează pentru 1 punct de contribuție.
    Pentru cele peste 33 de milioane și jumătate de puncte de stabilitate acordate, guvernul trebuia să vireze mai întâi la fondul de pensii peste 761 de miliarde de lei.
    De asemenea și pentru fiecare dintre punctele de stabilitate care vor mai fi acordate de acum înainte după această lege, statul trebuie sa vireze mai întâi la fondul de pensii, câte 22 701 lei.

    De ce nu prevede legea virarea celor 3 salarii medii brute, pentru fiecare dintre punctele de stabilitate acordate, la fondul de pensii, cât și sursa din care vor fi virați banii aceștia?

    Statul nu este stăpânul banilor virați de muncitori la fondul de pensii , ca să facă ce vor cu ei!

    Pentru că nu au fost virați ,la fondul de pensii, banii pentru cel 33 de milioane și jumătate de puncte de stabilitate acordate de guvern, adică mai mult de 761 de miliarde de lei , acești bani vor fi luați din contribuția la fondul de pensii a pensionarilor care nu au primit puncte de stabilitate și a celor care au primit un număr mic de puncte de stabilitate, adică din banii celor mai săraci pensionari, a celor cu cele mai mici pensii , ca să le facă și mai mici, prin abuz de putere , pe nedrept pentru ca acești pensionari să nu mai aibă bani pentru a-și procura hrana , căldura și medicamentele de care au nevoie , ceea ce le va grăbi sfârșitul.

    Acest fapt arată cruzimea diabolică a acestui guvern , precum și a celor care au aprobat legea acesta și a celor care o susțin pe față sau prin tăcere!

  6. partea 1,

    Statul reține 25% din salariul brut al fiecărui om, pentru pensie.

    La sfârșitul fiecărui an, banii adunați pe parcursul celor 12 luni ale anului respectiv , se împart la 3 salarii medii brute, și se obține punctajul anual pe contribuție al omului.

    Prin urmare, în timpul anilor lucrați, omul virează la fondul de pensii un număr de salarii medii brute, exprimate în puncte pe contribuție. Dacă înmulțim cu 3 numărul punctelor pe contribuție, obținem numărul de salarii medii brute virate de om la fondul de pensii.

    Acest număr de salarii medii brute virate la fondul de pensii, statul trebuie sa i le restituie omului în timpul perioadei de bătrânețe, în rate lunare și într-un număr de ani, egal cu speranța de viață a pensionarilor.

    Statul trebuie să dea dovadă de responsabilitate în administrarea banilor virați de oameni le fondul de pensii, nu să se facă stăpân pe ei, și să facă ce doresc cu ei.

  7. partea 2,

    Pentru aceasta

    1 . trebuie separat fondul de pensii de fondul de ajutorare sociale, în felul următor:

    21% din salariul brut virat la fondul de pensii, și

    4% din salariul brut virat la fondul de ajutorare sociale.

    2. Anularea obligativității contribuției la fondul de pensii administrat privat, deoarece nimeni nu poate fi obligat să dea bani lui de pensie unei firme private spre administrare, pentru că acesta are ca scop principal obținerea unui profit propriu, și nu satisfacerea necesităților omului ajuns la bătrânețe , care nu mai poate lucra.Se poate vedea că din banii de pensii, aceste firme dau salarii de lux, vacanțe de vis, își iau pentru firma mașini de lux, sedii de lux și împrumută statul cu dobânzi foarte mari . Este ceva de noaptea minții: statul ia din banii de pensii ai oamenilor doar ca să îi dea la niște firme private, de la care să-i ia iarăși înapoi , dar cu dobânzi foarte mari. Ori această nebunie trebuie să înceteze!

    Fondul de pensii, nu poate fi un fond de solidaritate,prin utilizarea a tot felul de indici de corecție și paracorecție, vpr-uri și alte chestii din acestea,nici un fond de premiere prin punctele de stabilitate, sau pensii speciale, și alte măgării de acest fel, ci un loc unde oamenii își depun un număr de salarii minime brute, pe care un stat responsabil, li le vor restitui , în perioada bătrâneții, după pensionare , în rate lunare și într-un număr de ani egal cu speranța de viață după pensionare,a pensionarilor.

  8. partea 3,
    De exemplu dacă speranța de viața a pensionarilor este de 77 de ani, atunci speranța de viață de după pensionare este de 12 ani pentru unul care se pensionează la 65 de ani și de 22 de ani pentru unul care se pensioneză la 55 de ani.

    Dacă un om lucrează 35 de ani pe salariul mediu și depune lunar la fondul de pensii 21% din salariul brut, el va cumula la fondul de pensii: 21 x 12 x 35 : 100=88,2 salarii medii brute.

    Dacă s-ar pensionat la 65 de ani el va trebui să primească o pensie lunară de : 88,2:(12 x 12)= 0,6125 salarii medii brute pe lună adică 0 ,6125 x 7567=4 634, 8 lei.

    Dar dacă s-a pensionat la 55 de ani, atunci va trebui să primească o pensie de: 88,2 : (22×12)= 88,2 : 264 =0,3341 salarii medii brute pe lună, adică 0,3341x 7567=2 528 lei.

    Trebuie sa mai impleentăm 2 principii :

    1. Omul care lucrează 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, timp de o lună, trebuie să beneficieze de un salariu minim, care să-i asigure un trai decent.

    2. Omul care a lucrat tot stagiul de cotizare de 35 de ani, doar pe salariul minim, trebuie să beneficieze la pensionare la vârsta standard de 65 de ani, de o pensie minimă, care să nu fie mai mică decât 65% din salariul minim brut, indiferent de speranța de viață a pensionarilor, adică nici o pensie pentru stagiu complet de cotizare, chiar și la cel cu salariul minim, nu trebuie să fie mai mică de 3 700 x 65 :100= 2 405 lei , la pensionarea standard la 65 de ani.

  9. Legea asta nu face deosebire dintre munca unui functionar si a unuia care a muncit in grupe si care a cotizat suplimentar ca a avut sporuri de grupa.
    Altfel, ca va luati de acrobati, balerine, mineri, otelari: mai urca-te tu pe scena si fa spagatul la 45 ani mai mos Teaca! Mai fa pe pompieru, mai fa pas de alergare (daca nu esti maior sau plus) sau stai in otelarie la 50-60 grade 8ore. Ai putea cu teaca goala?

  10. minerii au iesit la pensie mult mai devreme decat pensionarii de rand, ca sa nu pomenim salariile uriase incasate in timpul activitatii, la un program de 6 ore; eu zic ca au destule privilegii deja, nu e nevoie si de pensii enorme

  11. partea 4,

    Pentru a implementa aceste principii, trebuie renunțat la punctul de pensie anual actual , care e în relație cu salariul mediu brut, și introdus punctul lunar de pensie egal cu 25% din salariul minim brut.

    Deci pensia minimă va corespunde la: 12 x 35 = 420 puncte lunare de pensie.

    În acest fel se poate acorda o pensie ,tuturor care au lucrat mai mult de 1 an , prin raportare la pensia minimă.

    De exeplu, un om care a lucrat 2 ani pe salariul minim, cumulează 2 x12 =24 puncte lunare de pensie, și va primi o pensie de 24 x 100 : 420 = 5, 71% din pensia minimă , adică :5,71 x 2 405 :100 = 137, 5 lei.

    Pentru armată , când omul a fost la luat de stat, de la lucru , și dus să facă un serviciu pentru țară , în mod obligatoriu, statul trebuie să viteze la fondul de pensii, pentru fiecare lună de armată, o sumă cel puțin egală cu 25% din salariul mediu brut, ca să onoreze cum trebuie acest serviciu făcut în favoarea țării, când omul a servit 24 ore din 24, 7 zile din 7, lună după lună, tot stagiul militar, căci de vor vira doar la nivelul salariul minim, serviciul făcut în favoarea țării, va fi socotit ca un lucru de nimic.

    Mai sunt și alte aspecte pe care trebuie să le conțină o lege a pensiilor echitabilă, dar mă opresc decomandat aici.

  12. CARE MINERI? AIA COMPESAȚI PRIN ANII 90? CINE A DISTRUS ECONOMIA „CEUȘISTĂ” NU MINERII,CEFERIȘTII,CU HIDRO ROMANUL?

  13. @ dan,

    După cum scrii, se vede că nu ai citit ce am scris mai sus , sau nu ai înțeles ce am scris!

    O lege trebuie să fie dreaptă și egală pentru toți, fără favoritisme ,fără părtiniri, o lege pe care nimeni să nu o poată ataca pe drept și adevăr.

    Deci, fiecare trebuie să primească ce e cu drept adică numărul de salarii minime brute virate la fondul de pensii, în rate lunare calculate pentru un număr de ani egal cu speranța de viață a pensionarilor,de după pensionare; nici mai mult, nici mai puțin, după cum am scris și în celelalte comentarii.

  14. @ Gicu,

    Fondul de pensii , nu poate face diferența după ce funcție a avut cineva, în ce condiții a lucrat , că a lucrat 10 sau 50 de ani , după ce a făcut cineva pentru țară și popor, după cât de importantă sau nu a fost munca cuiva, dacă cineva a fost președinte, parlamentar , doctor, oțelar , miner , ministru, sau muncitor la salubritate, etc. Fondul de pensii are un singur criteriu de departajare : numărul de salarii minime brute virate în timpul munci la fondul de pensii. Acest număr de salarii minime brute virate , fondul trebuie să ți le restituie în rate lunare calculate pentru un număr de ani egal cu speranța de viață a pensionarilor, de după pensionare.

  15. Au ajuns sa cerseasca minerii Nici ei nu mai sunt ce au fost odata.Ehei,cand intrau ei in Bucuresti si „plantau panselute”.

  16. @ piticul cracanat,

    după cum văd , problema ta sunt minerii, și nu o lege profund , nedreaptă , prin care banii muncitorilor virați la fondul de pensii , sunt împărțiți după bunul plac al unor guvernați ,ca și cum ei ar fi stăpânii banilor, iar nu administratorii lor ,ca adică având datoria să restituie la pensionare fiecăruia numărul de salarii minime brute virate de fiecare la fondul de pensii , în rate lunare calculate pentru un număr de ani egal cu speranța de viață a pensionarilor ,după pensionare.

  17. Voi ați ieșit la pensie ca procurorii și judecătorii,noi n-am știut,am lucrat și eu și în gr 1 și 2 dar am ieșit la pensie aproape la 60ani,nu înțeleg cum aveți pensie mai mare ca salariu cu mult.Toti trebuie să avem pensia în funcție de contributivității.

  18. Ar trebuii taxate la sânge , multinaționale și corporațiile, ălea care au spălat pe tărtăcuță plebea trotinetă și care declară profit zero,apoi câștigul și-l cară in țările de origine,sigur cu ajutorul alogenilor trădători , girați de satrapul werner,mai ușor și cu ajutorul către uraci ,că de asta avem deficitul mare

  19. Ceva nu e corect! La tv au spus că minerii au plecat deși au fost invitați la discuție de un scaunar numit politic=secretar de stat…degeaba în lux și că au depus sau vor depune un memoriu la secretariatul guvernului, am citat din purtătorul de cuvânt al guvernului. Care e adevărul în acest caz? Cumva e tot la furtuna ‘alesh’, la shengen?

  20. Vuhledar a căzut! Rușii se apropie de Johannis pas cu pas! Oricum,Klaus va fugi la mă-sa in Germania! Abia aștept naționalizarea principalelor mijloace de producție și conturile de pe afara!

  21. Minerii și-au obținut privilegiile după ce au purces la București ,după 89.Unde au dat în cap!
    Ei au destule și au și pensii babane
    și ești miner când intri in mina !
    Rămân cu pensiile in plata ,dar exista o problema cu cei ce vor ieși la pensie ,dar cum spunea cineva mai sus ,nu mai sunt mineri.
    Legea eu zic că e foarte buna!!!

  22. Comenteaza cine nu munceste?!?dintr-un salariu statul ia 47 la suta si tie iti lasa 53 la suta!asta sa stie cine mai comenteaza 8n nestiinta de cauza!

  23. Viitorul suna eco! Nu mai avem nevoie de mineri doar de tăietori de frunze la câini. Nu exista niciun loc neocupat la buget. Pensionarii civili câștigă de doua ori: punctajul total se împarte la 25 nu la 35 și în plus se dau puncte de stabilitate,total neconstituțional. Curat murdar, coane Marcele! Lasă că tot nu aleg alegătorii.

  24. @ Batranul,

    Cum e bună legea când guvernul a dat peste 33 de milioane și jumătate de puncte de stabilitate, și nu a virat pentru fiecare dintre ele câte 22 701 lei cum se virează pentru 1 punct pe contribuție, adică nu a virat peste 761 miliarde lei , și nici nu va vira pentru cele care se vor mai acorda după acestă lege?

    În acest caz banii pentru plata acestor puncte de stabilitate se vor lua din contribuția celor care nu primesc puncte de stabilitate și din contribuția celor ce primesc un număr mic de puncte de stabilitate, adică a celor mai săraci pensionari, a celor cu cele mai mici pensii , ca să le facă și mai mici, pe nedrept?

    Cum e bună o lege care ia din banii săracului și îi dă la bogat?

    Cum e bună o lege care calcă dreptul săracului în picioare?

    Cum e bună o lege plină de tot felul de nedreptăți?

    Cum e bună o lege prin care unii iau de la fondul de pensii mai mult decât au pus?

    Cum e bună o lege prin care alți primesc de la fondul de pensii mai puțin decât au depus?

    Cum e bună o lege prin care guvernul împarte după bunul plac, banii depuși de muncitori la fondul de pensii , ca și cum ar fi ai lui , ca un stăpân?

    Autoritățile nu sunt stăpânii banilor virați de muncitori la fondul de pensii , ci doar niște administratori ai acestor numere de salarii minime brute virați de muncitori la fondul de pensii , și pe care numere de salarii minime brute trebuie să le restituie posesorilor când ajung la vârsta de pensionare în rate lunare , calculate pentru un număr de ani egal cu speranța de viață a pensionarilor , după pensionare.

  25. Este uluitor la ce grad de dezinformare s-a ajuns. Se tot vorbeste de recalculari prezente, viitoare, dar programele si bazele de date ale sistemului de pensie sunt pline de erori.
    Nimeni nu intreaba cum s-au cheltuit banii, cine a aprobat receptionarea unui program informatic plin de erori? De ce a fost desemnata firma de IT prin atribuire directa a contractului de realizare a programului de recalculare? Cele 1000 de persoane angajate de patru ani, cum au pregatit recalcularea, daca sunt erori asa de numeroase? Pentru ce au fost platiti acesti oameni, ce fise de post au avut, cine i-a verificat? Recalcularea mica se face dupa revizuirea recalcularii mari, dupa decesul pensionarilor?
    Nu raspunde nimeni pentru starea precara in care se afla sistemul de pensii, la 4 ani de cand a fost numit presedintele Baciu, acest semidoct, sustinut de PNL pana in panzele albe? Sau poate s-a vrut discreditarea psd, cu pretul acestei nemultumiri nationale.

  26. Si eu care nici pana la ora actuala nu am primit decizia de recalculare a pensiei unde sa mai sesizez sau sa protestez ?
    Sau, mirama-si sa sar in sus de bucurie ?

  27. Legea recalcularii a multumit peste 3,8 milioane dintre pensionarii Romaniei batjocoriti de bestiile basiste sau pe timpul asa ziselor „guvernari de driapta”. Sunt unul din cei peste 3,8 milioane de pensionari multumit de noua lege. Timp de 11,3 ani am fost privat de plata sumei de 2500 de lei, pensie contributiva ce trebuia adaogata pensiei batjocoritoare primita. Nu a fost sa fie timp de 11,2 ani pentru ca ; basescu, bloc, ialomitianu, flutur, blaga, si toate celelalte bestii basiste si penticostale peneliste sau opus, pentru ca ei sunt de „driapta”. Ce-o fi inemnand asta numai Draku stie. Alo, d-le Ciuca, esti pe drumul gresit…?!

  28. @oyrev, de acord cu ce spui. ar mai fi doua aspecte, speranta de viata trebuie calculata pentru cei care se supun acestei legi nu la gramada cu speciali si alti speciali pentru ca unii mor de munca pana la 65 de ani si ceilalti daca nu traiesc mai mult mor de huzur si ghiftuiala!

  29. @ ,Alcibiade.Braila.
    partea 1

    Autoritățile s-au lăudat că după ce au reformat legea pensiilor că , pensia medie a crescut de la 2 290 lei la 2 700 lei.

    Acestă creștere nu se bazează pe documente noi depuse de pensionari ,ci pe punctele de stabilitate acordate din pixul guvernului, și pentru care guvernul nu a virat câte 22 701 lei , pentru fiecare din aceste puncte cât se virează pentru 1 punct pe contribuție.

    2 700 -2 290 = 410 lei.

    410 x 4 748 274 pensionari = 1 946 792 340 lei

    1 946 792 340 : 2 032 (punctul de pensie în plată) = 958 067 puncte de pensie în plată

    958 067 x 35 = 33 532 348 puncte de stabilitate acordate prin reformă.

    Pentru acestea guvernul trebuia să vireze la fondul de pensii:
    33 532 348 x 22 701 = 761 217 840 483 lei , bani pe care însă guvernul nu i-a virat la fondul de pensii.

    Pentru că nu a virat cele peste 761 de miliarde de lei la fonul de pensii , pentru punctele pe stabilitate acordate , acești bani vor fi luați de la cei care nu au primit puncte de stabilitate cât și de la cei ce au primit un număr mic de puncte de stabilitate.

    2 290 x 4 748 274 pensionari = 10 873 547 460 lei , fondul de pensii în plată pentru o lună , înainte de reformă.

    10 873 547 460 : 2 032 = 5 351 155 puncte de pensie în plată pe contribuție.

    5 351 155 x 35 = 187 290 433 puncte de contribuție

    33 532 348 x 100 : 187 290 433 = 17,9

    Punctele de stabilitate reprezintă 17,9 % din punctele de contribuție, deci aproape a cincea parte, pentru care nu s-au virat cele peste 761 de miliarde de lei la fondul de pensii.

    Banii folosiți pentru plata punctelor de hoție , trebuiau utilizați pentru creșterea punctului de pensie în plată.

    410 x 4 748 274 : 5 351 155 = 364 lei , suma cu care trebuia să crească punctul de pensie în plată.

    2 032 + 364 = 2 396 lei. Acesta trebuie să fie noua valoare a punctului de pensie în plată.

  30. @ ,Alcibiade.Braila.
    partea 2

    Prin creșterea punctului de pensie în plată, ar fi crescut și pensia celor cu mai puțin de 25 de ani lucrați, care au doar puncte pentru care au virat bani la fondul de pensii, nu cum au alți și puncte false, de stabilitate, pentru care nu au virat bani la fondul de pensii , dar în schimb iau bani pentru punctele false ca și pentru cele adevărate.

    Tu zici că acestă reformă a mulțumit 3 800 000 de pensionari? Este total fals! Aici este vorba de cei cărora le-a crescut pensia după reformă, deși la mulți le-a crescut cu 1 leu ,sau 10, 20, 30 lei . Nu cred că poate fi cineva mulțumit cu o așa creștere.

    În schimb acestă reformă a nemulțumit cel puțin ,peste 1,5 milioane de pensionari.

    Dar la o lege corectă , dreaptă a pensiilor , despre care am scris mai sus, nu se pune problema de a mulțumi sau a nemulțumi pe cineva , ci de a lucra după dreptate și adevăr.

    Ori nu este altă dreptate, decât aceia ca statul să restituie fiecăruia , în perioada de după pensionare a omului, numărul de salarii minime brute , pe care acesta le-a virat la fondul de pensii, cât a lucrat, în rate lunare , calculate pentru un număr de ani egal cu speranța de viață a pensionarilor, după pensionare.

    Faptul că a fost mulțumită o majoritate de pensionari nu reprezintă nici o garanție că o lege este dreaptă.
    La fel nici faptul că a fost nemulțumită o majoritate, nu reprezintă o garanție că o lege este nedreaptă.

    Un judecător drept, nu se ia după opina unei majorități când judecă , ci după adevăr.

    Tu nu-ți pui problema dacă legea e dreptă sau nedreaptă , ci că ea a mulțumit o majoritate de pensionari.Ori acest mod de cugetare e specific politicienilor, cărora nu le pasă de dreptate , ci să obțină o majoritate cu care ei pot conduce.

  31. l-au adus pe Iliescu si pesedistii lui in fruntea tarii. Acum, culeg roadele prostiei si atrocitatilor din 1990.

  32. Pe Val Jiului nu exista pensie sub 6000 lei net, in cel mai rau caz.
    Majoritatea fostilor mineri, pensionari acum, au 10-12mii pensia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.