Vizită în Rusia. Lukaşenko se întâlnește cu Putin

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, efectuează o vizită de lucru de două zile în Rusia în cadrul căreia se va întâlni cu şeful Kremlinului, Vladimir Putin, informează EFE.

Cei doi şefi de stat vor aborda chestiuni bilaterale, în special acordurile la care s-a ajuns în timpul şedinţei Consiliului Suprem al Uniunii de Stat Rusia-Belarus din ianuarie anul trecut de la Sankt Petersburg, potrivit Kremlinului.

Putin îl va primi pe omologul său la Moscova, prilej cu care vor discuta despre situaţia regională şi internaţională şi despre „necesitatea coordonării paşilor în faţa provocărilor şi ameninţărilor, cu referire la Ucraina şi NATO”, a mai anunţat preşedinţia rusă.

Vineri, Lukaşenko şi Putin vor participa la o serie de evenimente dedicate Zilei Cosmonautului şi vor trece în revistă cooperarea în domeniul spaţial, după zborul recent în spaţiu al primei femei cosmonaut din Belarus.

Aceasta este prima întâlnire de la realegerea lui Putin, la mijlocul lunii martie, într-un scrutin prezidenţial considerat fraudulos de opoziţie şi după ce însuşi Lukaşenko a anunţat că va candida pentru un nou mandat în 2025.

Putin este la putere din 2000, în timp ce Lukaşenko a devenit preşedintele fostei republici sovietice în 1994, la trei ani după căderea URSS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Hrihorievici a venit la Putin mai devreme căci la sfârșitul lui aprilie în Bielorusia se începe plantarea cartofului..

  2. Daca astia doi sunt pacalici, atunci intrebare mea este cine sunt fraiele Romaniei, Germaniei, Frantei, Italiei, UE si USA? Sar cum ii caracterizezi oe cei care voteaza cu matzul, cu partidul, cei care muncesc si nu gandesc?

  3. gauleiter Lukasenko in vizita de lucru la führerul Putin

  4. Anual, slugile sunt obligate sa se duca la inalta poarta kremlineza si sa pupe papucul stapanului.
    De s-ar limita doar la papuc ar fi bine, dar trebuie sa-i mai pupe si altele……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.